Vladivostok – Viťaz 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Riga 3:1 (kon.) | Barys – Omsk 1:0 (kon.)
Jekaterinburg – Helsinki 5:1 (kon.) | D. Moskva – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HC Dinamo Riga
cz Streda 06.10.2021, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Souběžně se sirénou trefili domácí odkrytou branku. Zkoumalo se video a časomíra a ukázalo se, že se tak stalo krátce po limitu.
     
    59:31
    Trevor Murphy zkoušel střelou napříč celou délkou kluziště trefit odkryté zařízení. Puk zamířil vedle pravé tyče a píská se zakázané uvolnění.
     
    58:27
    Oskars Cibulskis se uvolnil na pravé straně a posílal kolmici na zadní tyč, odkud střílel Lauris Darzinš. Anton Krasotkin se stihl bravurně přemístit!
     
    57:54
    Ano, je to tak. Branka Dinama je prázdná, lotyšský celek to zkouší v šesti hráčích bez Machovského.
     
    55:45
    Jegor Milovzorov dostal kotouč na pravou stranu, kde se zjevil v ideální pozici. Křižnou ránu poslal po zemi kousek vedle levé tyče Machovského branky.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filips Buncis.
     
    46:52
    Obrana Dinama zaspala a Novosibirsk se dostal do bleskového přečíslení tři na dva. Nick Shore přihrál z levé strany před odkrytou branku, kde číhal úplně osamocený Nikita Setdikov, proti jeho pokusu bez přípravy ale Machovský fantasticky máchl lapačkou a zabránil takřka jistému gólu. Tohle byl zákrok zápasu!
     
    42:42
    Hunter Shinkaruk se dostal do samostatného úniku, Anton Krasotkin mu ale radost z gólu nedopřál! Proti jeho bekhendovému blafáku vymrštil lapačku.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Morozov – 2 min., podrážení).
     
    36:29
    V krátkém sledu museli zasahovat oba brankáři. Jak Krasotkin, tak i Machovský přidali do statistik úspěšné zákroky. Zejména druhý jmenovaný se proti skrytému pokusu Nikity Setdikova vyznamenal, když včas sklepl betony a vyrážel napravo od branky.
     
    32:41
    Novosibirsk se dostal do nadějné akce dva na dva, z níž se po chvíli stalo de facto přečíslení. Střelu Dubakina ale v poslední moment zblokoval Kristaps Sotnieks.
     
    29:04
    Teď se ale Dinamo nadechlo do rychlé akce dva na jednoho. Rozjetý Gints Meija dostal kotouč na levou stranu, sám před Krasotkinem ale neuspěl! Domácí strážce si prostor u levé tyče pohlídal.
    26:03 Denis GOLUBEV - 3:1
     
    26:03
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí z tlaku vytěžují další branku! DENIS GOLUBEV si sjel s kotoučem kousek za modrou čáru a jeho Cibulskisem tečovaný pokus zaplul mezi Machovského betony. Bez asistence.
    23:54 Alexej KRUČININ - 2:1
     
    23:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    Co se nepovedlo na konci první třetiny, to se děje nyní – Novosibirsk dokonává obrat a vede 2:1! Shoreho přihrávka z pravé strany byla sražena k levé tyči, kde číhal volný ALEXEJ KRUČININ. Ten měl před sebou odkrytou část branky a neměl problém zakončit. Asistence: Nick Shore a Trevor Murphy.
     
    19:39
    Novosibirsk mohl dokonat obrat. Michal Čajkovský rozezvučel bombou z levé strany bližší tyčku! Od jejího vnitřního okraje se puk odrazil zpátky do hry. To bylo doslova o milimetry.
     
    16:12
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Denis Golubev – 2 min., vražení na hrazení).
    12:50 Trevor MURPHY - 1:1
     
    12:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Rovněž Novosibirsk využívá přesilovou hru a srovnává krok! Po zpětné přihrávce Shoreho napřáhl z levé strany TREVOR MURPHY a propálil vše, co mu stálo v cestě. Machovskému clonil ve výhledu Pjanov a nestačil tak na ránu k levé tyči včas reagovat. Asistence: Nick Shore.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Nikolajs Jelisejevs – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:33
    Mohlo to být o dva góly! Po přihrávce zpoza branky měl před sebou odkrytý prostor Edgars Kulda. Do zakončení se mu vrhl Ilja Morozov. Tečovaný kotouč skončil v ochranné síti.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., podrážení).
    05:34 Emile POIRIER - 0:1
     
    05:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru. Shinkaruk přihrál z pravé strany bekhendem před branku a EMILE POIRIER z bezprostřední blízkosti prostřelil Krasotkina. Asistence: Hunter Shinkaruk a Lauris Darzinš.
     
    03:55
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nikita Setdikov.

    Filip Lefenda

    Góly a asistencie: 13. T. Murphy (N. Shore), 24. Kručinin (N. Shore, T. Murphy), 27. Golubev – 6. E. Poirier (Shinkaruk, Dārziņš)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (A. Achmetov, Säteri) – Čajkovský, J. Alanov, N. Jefremov, N. Děmidov, Ilja Morozov, T. Murphy, Kudako – Šarov, Golubev (A), Dubakin – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Milovzorov (A), Pjanov, N. Korotkov (C) – Nikita Šaškov, V. Komarov, A. Jakovlev.
    HC Dinamo Riga: Machovský (Mattsson, Vitols) – Ališauskas, Cibuļskis, Scarlett, Sotnieks (A), Zile, Čukste, Ozolš, Freibergs – Radil, Dārziņš (C), Jeļisejevs – Meija (A), Berzinš, J. Karjalainen – E. Kulda, Buncis, Skvorcovs – Shinkaruk, E. Poirier, Wännström.

    Rozhodca: Kuljov, Lavrentěv – Slavikovskij, Sysujev