Vladivostok – Viťaz 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Riga 3:1 (kon.) | Barys – Omsk 1:0 (kon.)
Jekaterinburg – Helsinki 5:1 (kon.) | D. Moskva – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HC Dinamo Riga
cz Streda 06.10.2021, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek dne. Na viděnou. (17:07:41)
     
    Další vystoupení čeká na oba celky už v pátek. Novosibirsk bude hostit Viťaz, Dinamo Riga se představí v souboji nejhorších týmů Západní konference v Soči.
     
    Československá stopa

    Michal Čajkovský (SIB) – 0+0, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:09
    Lukáš Radil (RIG) – 0+0, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 16:55
    Matěj Machovský (RIG) – 16 zákroků, 3 inkasované branky, čas na ledě 57:54
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 19:29
    Zblokované střely – 14:6
    Vyhraná vhazování – 28:26
    Trestné minuty – 6:6
    Hity – 27:14
     
    Na vítězných oslavách Novosibirsku to nic nemění. Sibir otočil souboj s Rigou a po výhře 3:1 slaví teprve čtvrtý letošní triumf, po němž se v tabulce Východní konference posunul na osmé místo. Dinamo je ve své konferenci nadále předposlední.

    Do vedení šli v 6. minutě hosté z Rigy, když po Shinkarukově krátké přihrávce před branku zakončoval z její bezprostřední blízkosti Poirier. Domácí odpověděli na konci 13. minuty, kdy se po zpětné nahrávce Shoreho ujala dělovka Murphyho. Novosibirsk mohl jít krátce před pauzou do náskoku, Čajkovského rána ale rozezvonila levou tyčku Machovského svatyně.

    Co se nepovedlo na konci úvodní části, to přišlo zkraje té druhé. Novosibirsk dokonal obrat, když využil své první dvě střely na branku. Nejprve poslal Sibir do vedení na konci 24. minuty Kručinin, jenž uklízel k levé tyči sraženou přihrávku Shoreho, o dvě minuty později pak zasadil opařeným hostům další úder Golubev. Z pravého kruhu si sjel na modrou čáru a vyslal střelu, kterou tečoval mezi Machovského betony Cibulskis.

    Riga byla ve třetí dvacetiminutovce aktivnějším celkem, z pravidelných pobytů v útočném pásmu ale vytěžovala minimum. Stav už se v poslední třetině nezměnil, a to i díky neskutečnému zákroku Machovského, který zhatil domácí přečíslení a máchl lapačkou proti tutovce Setdikova. Sibir pak ještě v samém závěru trefil odkrytou branku. Ukázalo se ovšem, že asi desetinu po vypršení časového limitu.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Souběžně se sirénou trefili domácí odkrytou branku. Zkoumalo se video a časomíra a ukázalo se, že se tak stalo krátce po limitu.
     
    59:45
    Hokejisté Sibiru dobře brání prostor podél mantinelů. Dinamo se nezvládá dostat do střelecké pozice.
     
    59:31
    Trevor Murphy zkoušel střelou napříč celou délkou kluziště trefit odkryté zařízení. Puk zamířil vedle pravé tyče a píská se zakázané uvolnění.
     
    59:24
    Do prostoru mezi kruhy si najel Nikolajs Jelisejevs. Zápěstím střílel skrze obránce pouze do připravené lapačky Krasotkina.
     
    58:48
    Tentokrát to zkoušel Lauris Darzinš od modré čáry. Jeho rána skončila v chumlu těl před brankou. Následně vyvezli domácí kotouč daleko od své branky.
     
    58:27
    Oskars Cibulskis se uvolnil na pravé straně a posílal kolmici na zadní tyč, odkud střílel Lauris Darzinš. Anton Krasotkin se stihl bravurně přemístit!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:54
    Ano, je to tak. Branka Dinama je prázdná, lotyšský celek to zkouší v šesti hráčích bez Machovského.
     
    57:53
    Trenérský štáb Dinama si vyžádal oddechový čas. Uvidíme, zda po něm Machovský zůstane na střídačce.
     
    57:53
    Zdlouhavou kombinaci Rigy ukončil střelou Kristaps Zile. Anton Krasotkin se vrhl po kotouči a raději ho ukryl pod lapačkou.
     
    57:22
    Lauris Darzinš plácl do puku z levé strany. Ten skončil kdesi za brankou.
     
    56:05
    Trest hostů za špatné střídání vypršel. Riga je v pěti a může znovu pomýšlet na hru v šesti – tentokrát tu regulérní bez brankáře.
     
    55:45
    Jegor Milovzorov dostal kotouč na pravou stranu, kde se zjevil v ideální pozici. Křižnou ránu poslal po zemi kousek vedle levé tyče Machovského branky.
     
    55:27
    Riga se dobře brání. Sibir musí založit akci až od vlastní branky.
     
    54:48
    Novosibirsk kombinoval v útočném pásmu, z něhož se posléze sám vyhnal. Alexandr Šarov přihrával nepřesně na modrou a musí spěchat do středního pásma.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filips Buncis.
     
    54:05
    Hunter Shinkaruk neuspěl v souboji ve střední části hrací plochy a raději odešel střídat. Krátce poté je ale Dinamu pískána hra v šesti! Přesilovka pro Novosibirsk.
     
    53:43
    Nerijus Ališauskas mířil při pokusu o nahození před branku jen do nejblíže stojícího protihráče. Následně se Sibir konečně osvobodil.
     
    53:04
    A znovu dlouhý pobyt Rigy v útočné třetině. Na čas ho ukončil Lauris Darzinš, jenž mířil švihem z pravé strany jen do výstroje pozorného Krasotkina. Ten dorážku nepřipustil. Následuje komerční přestávka.
     
    51:59
    Hosté si v útočném pásmu počínají bezbranně. Ke střelám se Riga dostává jen z větších vzdáleností a tyto pokusy bezpečně likviduje skvělý Anton Krasotkin. Další takový zákrok zapsal do statistik právě nyní.
     
    51:03
    Třetí třetina už se přehoupla do své druhé půlky. Rozdíl ve skóre činí nadále dvě branky. A aktuální dění na lede příliš nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v dohledné době změnit.
     
    50:12
    Slabé přízemní nahození z hole Nerijuse Ališauskase nemohlo nadělat Krasotkinovi problém. Domácí brankář vyrážel betony.
     
    49:41
    Nikita Korotkov míchal s pukem na levé straně. Nakonec střílel na bližší tyč, leč nepřesně.
     
    49:20
    Dinamo má sice optickou převahu, do vyložených šancí se ale prakticky nedostává. Teď hosté navíc pokazili přechod do útoku a jsou vykázáni do středního pásma.
     
    48:48
    Od pravého mantinelu střílel zápěstím Nikolaj Děmidov. Puk si sebral do rukavice Machovský. Trochu mu clonil vlastní spoluhráč Lauris Darzinš, který poté skončil na zemi.
     
    48:13
    Gints Meija nahazoval kotouč, který opustil hrací plochu. Vhazuje se po pravé ruce Matěje Machovského.
     
    48:08
    Tým z lotyšské metropole ve třetí třetině sedmkrát vystřelil na branku. Novosibirsk je na čtyřech pokusech.
     
    46:52
    Obrana Dinama zaspala a Novosibirsk se dostal do bleskového přečíslení tři na dva. Nick Shore přihrál z levé strany před odkrytou branku, kde číhal úplně osamocený Nikita Setdikov, proti jeho pokusu bez přípravy ale Machovský fantasticky máchl lapačkou a zabránil takřka jistému gólu. Tohle byl zákrok zápasu!
     
    46:22
    Z prostoru mezi kruhy se ke střele zápěstím odhodlal Lukáš Radil. Pokus jednatřicetiletého útočníka skončil mezi betony Krasotkina, nikoliv však za jeho zády. Následuje komerční přestávka.
     
    45:56
    Hosté jsou ve třetím dějství častěji u puku. Novosibirsk už se za každou cenu dopředu hnát nemusí a bude se zřejmě soustředit na poctivou defenzivu.
     
    44:43
    Po nepřesné rozehrávce Čajkovského musel hasit Anton Krasotkin další nebezpečí. Pokus najíždějícího Shinkaruka pohotově vyrazil.
     
    44:03
    Skrumáž před Machovským. Opavský odchovanec nakonec zasahovat nemusel. Riga vyváží puk do středního pásma.
     
    43:26
    Z levé strany mířil k bližší tyči Nikita Jefremov. Puk byl sražen na zadní hrazení.
     
    42:42
    Hunter Shinkaruk se dostal do samostatného úniku, Anton Krasotkin mu ale radost z gólu nedopřál! Proti jeho bekhendovému blafáku vymrštil lapačku.
     
    42:05
    Dinamo získalo buly v útočném pásmu. Emile Poirier na vhazování neuspěl, hrát může Novosibirsk.
     
    40:58
    Ilja Morozov opouští trestnou lavici. Novosibirsk přesilovku soupeře, která byla rozpůlená do dvou třetin, přečkal bez újmy na skóre.
     
    40:45
    Dinamo dohrává přesilovou hru. Mezi kruhy si sjel s pukem Gints Meija, mířil ale vedle branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:15.
     
    Novosibirsk zkraje druhé periody dokonal obrat, když využil své první dvě střely na branku. Nejprve poslal Sibir do vedení na konci 24. minuty Kručinin, jenž uklízel k levé tyči sraženou přihrávku Shoreho, o dvě minuty později pak zasadil opařeným hostům další úder Golubev. Z pravého kruhu si sjel na modrou čáru a vyslal střelu, kterou tečoval mezi Machovského betony Cibulskis. Riga se s postupem čase herně zvedla, kontaktní branku ale zatím nevsítila.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 14:11
    Zblokované střely – 11:6
    Vyhraná vhazování – 19:14
    Trestné minuty – 6:4
    Hity – 22:11
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Kristaps Zile dostal nabito na střed kluziště. Svou ranou našel jen bránícího Alexeje Jakovleva. Sibir už se ubrání.
     
    39:32
    Lotyšský celek znovu vyhrál buly v útočném pásmu. Po chvíli se ale podařilo odpálit touš do bezpečí Vadimu Kudakovi.
     
    39:20
    Dlouhou přesilovkovou souhru nakonec zakončoval přízemní ranou od modré čáry Kristaps Zile. Anton Krasotkin ukryl k radosti fanoušků kotouč do výstroje.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny. Dinamo Riga má možnost snížit v přesilové hře.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Morozov – 2 min., podrážení).
     
    38:21
    Nalevo od Krasotkinovy branky se s pukem zjevil Filips Buncis. Mezi tři tyče nezacílil.
     
    37:55
    Edgars Kulda vypíchl v obranném pásmu kotouč a založil protiakci Dinama. Proti početní přesile to však měl jako osamocený voják v poli těžké.
     
    37:21
    Kristaps Sotnieks rozehrával z růžku kluziště. Svou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů, a tak je pískáno zakázané uvolnění.
     
    36:29
    V krátkém sledu museli zasahovat oba brankáři. Jak Krasotkin, tak i Machovský přidali do statistik úspěšné zákroky. Zejména druhý jmenovaný se proti skrytému pokusu Nikity Setdikova vyznamenal, když včas sklepl betony a vyrážel napravo od branky.
     
    35:39
    Dinamo je v těchto chvílích mírně aktivnějším týmem. Riga se ale nedokáže na delší čas usadit v útočném pásmu.
     
    34:48
    Po zpětné přihrávce z růžku kluziště střílel z levého kruhu pro vhazování Jere Karjalainen. Jeho rána byla tečována do ochranné sítě.
     
    33:40
    Dinamu se podařilo v posledních minutách eliminovat tlak Sibiru. Hosté se oklepali z dvou inkasovaných branek. Teď se potřebují dostat na dostřel.
     
    32:41
    Novosibirsk se dostal do nadějné akce dva na dva, z níž se po chvíli stalo de facto přečíslení. Střelu Dubakina ale v poslední moment zblokoval Kristaps Sotnieks.
     
    32:13
    Hra se posunula do středního pásma, kde je na programu další buly.
     
    31:50
    Z pravé strany si nabruslil do střelecké pozice Hunter Shinkaruk. Křižným pokusem minul vzdálenější tyčku.
     
    31:17
    V krátkém sledu dvě vhazování. Riga kombinuje v útočném pásmu.
     
    31:13
    Oskars Cibulskis prověřil pozornost Antona Krasotkina. Ten drží nadále akcie domácího souboru dost vysoko. Zatím to vypadá, že by se mohl Novosibirsk radovat ze čtvrtého letošního vítězství a posunout se na příčky zajišťující play-off.
     
    30:24
    Nikita Setdikov se krásně prokličkoval až před Machovského. Tam ale po kontaktu se Scarlettem zavrávoral a kotouč mu ujel.
     
    29:43
    Hra pokračuje. Sibir podle statistik dosud po změně stran vystřelil pouze dvakrát. Obě rány znamenaly gól.
     
    29:05
    Následuje reklamní přestávka.
     
    29:04
    Teď se ale Dinamo nadechlo do rychlé akce dva na jednoho. Rozjetý Gints Meija dostal kotouč na levou stranu, sám před Krasotkinem ale neuspěl! Domácí strážce si prostor u levé tyče pohlídal.
     
    28:20
    Novosibirsk nadále kraluje dění na ledě. Sibir prakticky neustále kombinuje v útočné třetině. Lotyšský celek se pouze brání.
     
    27:05
    Tohle je pro Rigu hodně studená sprcha. Dinamo na půdě nejhůře střílejícího týmu soutěže vedlo, nyní už ale po dvou slepených gólech tahá za výrazně kratší konec.
    26:03 Denis GOLUBEV - 3:1
     
    26:03
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí z tlaku vytěžují další branku! DENIS GOLUBEV si sjel s kotoučem kousek za modrou čáru a jeho Cibulskisem tečovaný pokus zaplul mezi Machovského betony. Bez asistence.
     
    25:45
    Novosibirsk je vedoucí brankou pořádně povzbuzen. Domácí jsou znovu pevně usazeni v útočném pásmu Dinama.
    23:54 Alexej KRUČININ - 2:1
     
    23:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    Co se nepovedlo na konci první třetiny, to se děje nyní – Novosibirsk dokonává obrat a vede 2:1! Shoreho přihrávka z pravé strany byla sražena k levé tyči, kde číhal volný ALEXEJ KRUČININ. Ten měl před sebou odkrytou část branky a neměl problém zakončit. Asistence: Nick Shore a Trevor Murphy.
     
    23:29
    Novosibirsk přitápí pod kotlem. Hokejisté v modrých dresech jsou teď často u puku a valí na bránu Dinama jeden útok za druhým.
     
    22:35
    Alexej Jakovlev zkoušel střelu z levé strany. Měl to ale hodně z úhlu, Machovský se zaskočit nenechal.
     
    21:12
    Novosibirsk se provinil vyhozením přes všechny čáry. Vhazuje se po pravé ruce Krasotkina.
     
    20:39
    Lukáš Radil motal hlavy zadáků Sibiru na pravé straně. Nakonec oslovil zadovkou na modrou čáru Kristapse Sotniekse, jehož rána byla zblokována.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:25.
     
    Výsledek první třetiny určily dvě využité přesilovky. Do vedení šli v 6. minutě hosté z Rigy, když po Shinkarukově krátké přihrávce před branku zakončoval z její bezprostřední blízkosti Poirier. Domácí odpověděli na konci 13. minuty, kdy se po zpětné nahrávce Shoreho ujala dělovka Murphyho. Novosibirsk mohl jít krátce před pauzou do náskoku, Čajkovského rána ale rozezvonila levou tyčku Machovského svatyně.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 9:5
    Zblokované střely – 6:2
    Vyhraná vhazování – 12:8
    Trestné minuty – 4:4
    Hity – 9:8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Novosibirsk mohl dokonat obrat. Michal Čajkovský rozezvučel bombou z levé strany bližší tyčku! Od jejího vnitřního okraje se puk odrazil zpátky do hry. To bylo doslova o milimetry.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    18:12
    Denis Golubev opouští trestnou lavici. HC Sibir Novosibirsk hraje v plném počtu.
     
    18:08
    Lauris Darzinš dostal spoustu prostoru na pravé straně. Do jeho přihrávky na zadní tyč se na poslední chvíli položil jeden z domácích zadáků.
     
    17:28
    Znovu Oskars Cibulskis, tentokrát se do puku opřel razantněji. Anton Krasotkin vyrážel betony.
     
    17:12
    Od modré čáry nahazoval puk do skrumáže před brankou Oskars Cibulskis. Kotouč byl sražen do rohu kluziště.
     
    16:21
    Denis Golubev poslal u mantinelu zezadu k zemi střelce gólu Dinama Poiriera. Sibir se bude muset bránit.
     
    16:12
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Denis Golubev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    15:14
    Sledujeme méně záživnou pasáž zápasu. Kotouč se stěhuje ze strany na stranu, ani jeden z týmů se však nedokáže dostat do zakončení. Diváky tak pobavil alespoň "fotbalovým" zpracováním přihrávky Nikita Setdikov, jenž si puk ve vzduchu akrobaticky přiklepl nohou.
     
    14:11
    Puk se postupně dostal až k Edgarsi Kuldovi, který zakončením z levé strany zaměstnal Krasotkina. Ten drží nerozhodný stav.
     
    13:38
    Oskars Cibulskis rozehrává zpoza vlastní branky novou postupnou kombinaci Dinama.
    12:50 Trevor MURPHY - 1:1
     
    12:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Rovněž Novosibirsk využívá přesilovou hru a srovnává krok! Po zpětné přihrávce Shoreho napřáhl z levé strany TREVOR MURPHY a propálil vše, co mu stálo v cestě. Machovskému clonil ve výhledu Pjanov a nestačil tak na ránu k levé tyči včas reagovat. Asistence: Nick Shore.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Nikolajs Jelisejevs – 2 min., vysoká hůl).
     
    12:13
    Nikolajs Jelisejevs se na modré čáře blýskl hezkou otočkou, kterou se zbavil protihráče a dostal tak puk do útočné třetiny. Vzápětí ovšem stejný hráč fauloval a posílá Dinamo do čtyř.
     
    11:33
    Mohlo to být o dva góly! Po přihrávce zpoza branky měl před sebou odkrytý prostor Edgars Kulda. Do zakončení se mu vrhl Ilja Morozov. Tečovaný kotouč skončil v ochranné síti.
     
    10:30
    Hokejisté Rigy vyvezli po vyhraném buly kotouč až do pásma soupeře.
     
    10:24
    Jegor Milovzorov střílel z úhlu někam pod Machovského masku. Český gólman udržel puk ve výstroji. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    09:57
    Další zákrok Matěje Machovského, odchovance opavského Slezanu. Tentokrát vyrážel střelu z pravé strany.
     
    09:27
    Ilja Morozov se stahovačkou zbavil protihráče. Poté vystřelil po zemi k levé tyči, kde však úřadoval beton Machovského.
     
    09:10
    Hra je plná nepřesnosti na obou stranách. Riga se nyní provinila zakázaným uvolněním.
     
    08:03
    Kristaps Sotnieks opouští trestnou lavici. Spoluhráči se s jeho absencí popasovali na výbornou.
     
    07:47
    A další vyhození jednoho z hostů. Michal Čajkovský drží puk za svou brankou, v této přesilovce už se nic nestane.
     
    07:20
    Z hlediště se ozývá pískot. Novosibirsk musí rozehrávat znovu pouze jen zpoza vlastní branky.
     
    06:35
    Další povedené vyhození Dinama, které se zatím v početní nevýhodě výborně brání.
     
    06:16
    Novosibirsk má po reklamní pauze možnost odpovědět při vlastní přesilovce. Zatím se ale domácí nemohou dostat do útočného pásma.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., podrážení).
    05:34 Emile POIRIER - 0:1
     
    05:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru. Shinkaruk přihrál z pravé strany bekhendem před branku a EMILE POIRIER z bezprostřední blízkosti prostřelil Krasotkina. Asistence: Hunter Shinkaruk a Lauris Darzinš.
     
    04:44
    Anton Krasotkin lapil do rukavice střelu vyslanou od modré čáry. Následuje vhazování po jeho pravici.
     
    04:17
    Radilovu přihrávku mezi kruhy zachytil Nikita Jefremov a vyhodil kotouč až k protější brance.
     
    03:55
    Sibir špatně vystřídal a hrál chvíli v šesti. Dinamo dostává možnost zahrát si první přesilovku.
     
    03:55
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nikita Setdikov.
     
    03:18
    Nikolaj Děmidov chyboval v rozehrávce, hosté se ale do ohrožení Krasotkinovy klece nedostali.
     
    02:35
    První zákrok Krasotkina. Domácí brankář uklidil do lapačky Scarlettovu ránu od pravého mantinelu.
     
    02:08
    Od modré čáry vyslal nepřesnou křižnou střelu Vadim Kudako. Kotouč letěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    01:31
    Z pravé strany otestoval pozornost Machovského Viktor Komarov. Český brankář ve službách Dinama zapsal do statistik další rutinní zákrok.
     
    01:13
    Dvojí nahození Sibiru ze středního do útočného pásma. Obrana lotyšského celku dokázala kotouč vždy rychle odpravit do bezpečí.
     
    00:17
    Matěj Machovský si připsal rychlý první zákrok. U své levé tyče přikryl kotouč před dotírajícím Denisem Golubevem.
     
    00:05
    Novosibirsk nastoupil do zápasu v modrých dresech. Hosté z Rigy v bílo-červené kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou celků jsou nastoupeni na hrací ploše. Halou zazní hymny Lotyšska a Ruské federace.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (A. Achmetov, Säteri) – Čajkovský, J. Alanov, N. Jefremov, N. Děmidov, Ilja Morozov, T. Murphy, Kudako – Šarov, Golubev (A), Dubakin – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Milovzorov (A), Pjanov, N. Korotkov (C) – Nikita Šaškov, V. Komarov, A. Jakovlev.

    Dinamo Riga: Machovský (Mattsson, Vitols) – Ališauskas, Cibulskis, Scarlett, Sotnieks (A), Zile, Čukste, Ozolš, Freibergs – Radil, L. Darzinš (C), Jelisejevs – Meija (A), Berzinš, J. Karjalainen – E. Kulda, Buncis, Skvorcovs – Shinkaruk, E. Poirier, Wännström.

    Rozhodčí: Kuljov, Lavrentěv – Slavikovskij, Sysujev.
     
    V loňském kalendářním roce se oba týmy utkaly celkem čtyřikrát. Ve všech případech se radovali hokejisté Novosibirsku – třikrát po základní hrací době a jednou po prodloužení. Celkově pak s Rigou neprohráli už pětkrát v řadě. Natáhnou znovu svou sérii, nebo ji Dinamo ukončí?
     
    Pískat si nemohou ani v Rize. Dinamo je v tabulce Západní konference jedenácté z celkových dvanácti účastníků, a to při silně záporném skóre 25:40. Ze čtrnácti odehraných duelů nahrál celek z lotyšské metropole dvanáct bodů. Naposledy Riga vyhrála předevčírem 2:1 na ledě Vladivostoku, nejhoršího týmu východní části soutěže. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je s osmi kanadskými body Lotyš Nikolajs Jelisejevs (6+2), jenž je zároveň nejlepším střelcem. Role nejlepšího nahrávače pak připadá českému útočníkovi Lukáši Radilovi (1+5).
     
    Novosibirsk se v tabulce Východní konference nachází s devíti body na desáté pozici, když ze třinácti odehraných zápasů vyhrál pouze tři. Hlavní bolístkou mužstva je slabá produktivita. S pouhými 19 vstřelenými góly disponuje Sibir suverénně nejslabším útokem v celé KHL. Nejproduktivnějšími hráči Novosibirsku jsou s pěti kanadskými body nejlepší střelec Američan Nick Shore (3+2) s nejlepším nahrávačem Alexejem Kručininem (1+4). V posledním utkání prohrál Novosibirsk v pondělí na domácím ledě 0:3 s Novgorodem.
     
    Hezké středeční odpoledne. Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem pět zápasů. My se v tomto textovém přenosu podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy HC Sibir Novosibirsk a Dinamo Riga. Jako mírné papírové favority vnímají bookmakeři sázkových kanceláří hokejisty domácího celku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Filip Lefenda

    Góly a asistencie: 13. T. Murphy (N. Shore), 24. Kručinin (N. Shore, T. Murphy), 27. Golubev – 6. E. Poirier (Shinkaruk, Dārziņš)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (A. Achmetov, Säteri) – Čajkovský, J. Alanov, N. Jefremov, N. Děmidov, Ilja Morozov, T. Murphy, Kudako – Šarov, Golubev (A), Dubakin – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Milovzorov (A), Pjanov, N. Korotkov (C) – Nikita Šaškov, V. Komarov, A. Jakovlev.
    HC Dinamo Riga: Machovský (Mattsson, Vitols) – Ališauskas, Cibuļskis, Scarlett, Sotnieks (A), Zile, Čukste, Ozolš, Freibergs – Radil, Dārziņš (C), Jeļisejevs – Meija (A), Berzinš, J. Karjalainen – E. Kulda, Buncis, Skvorcovs – Shinkaruk, E. Poirier, Wännström.

    Rozhodca: Kuljov, Lavrentěv – Slavikovskij, Sysujev