Vancouver – Winnipeg 3:2 (kon.) | Dallas – Arizona 6:3 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 04.10.2021, 01:00 • Rogers Arena, Vancouver • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Bo Horvat i Andrej Svečnikov schytávají dvě minuty za hrubost, Rus navíc dostal ještě desetiminutový osobní trest.
     
    58:16
    Na trestnou lavici zamíří Dowling, který si přidržel Duboise. To je velká šance na vyrovnání stavu.
     
    58:07
    Tak pozor! Vhazování v útočném pásmu Jets a hosté posílají Berdina na střídačku. Hraje se v poměru pět na pět.
     
    57:26
    Akcie Jets hodně sráží Austin Poganski, který se v útočném pásmu neubránil vysoké holi a půjde na dvě minuty sedět.
    56:44 K. REICHEL - 3:2
     
    56:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Stačilo vyhrané buly v útočném pásmu a hosté jsou zpátky ve hře. Také v druhé brance má prsty KRISTIAN REICHEL, který si skvěle počkal na odražený kotouč a vyslal ho za záda Michaela DiPietra. Šance na vyrovnání tak přece jen ještě žije. Asistence: Malott a Gustafsson.
    52:35 T. PEARSON - 3:1
     
    52:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácím se konečně daří zužitkovat převahu a mohli by tak závěr utkání dohrávat s větším klidem. Do útočného pásma vtrhnul Bo Horvat. Zadovkou zkoušel najít Nilse Höglandera, který se nekontrolovaně otáčel, ale přesto náhodou posunul kotouč k TANNERU PEARSONOVI. Jeho úlohou bylo propálit osamoceného Berdina, což zvládl na jedničku. Asistence: Nils Höglander a Bo Horvat.
     
    44:17
    S důrazem to přehnal Kyle Burroughs. Inkasuje dvě minuty za krosček a Canucks se musí bránit.
     
    40:23
    Hned na úvod páchá faul Ville Heinola. Dostane dvě minuty za držení.
     
    40:01
    Dochází ke změně v domácím brankovišti. Jaroslav Halák má šichtu za sebou a nahradí ho talentovaný Michal DiPietro. Hosté zatím v bráně nechávají Berdina.
     
    33:07
    Nešikovně fauloval Riley Nash. Protože ve tváři Lockwooda se nachází krvavé zranění, odsedí si čerstvá akvizice Jets dokonce čtyři minuty.
     
    32:44
    Zatím nejtěžší zákrok tohoto duelu musel předvést Jaroslav Halák. Najížděl na něj vcelku osamocený Kristian Vesalainen, ale nedokázal si kotouč ideálně srovnat.
     
    28:10
    Hlavní útočná hvězda dnešní sestavy Jets Pierre-Luc Dubois si neodpouští zákrok proti pravidlům. Dvě minuty za podrážení a Canucks mohou po konci komerční přestávky usilovat o navýšené svého náskoku.
    25:03 PETAN - 2:1
     
    25:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Spolupráce mezi Boweym a Millerem, kdy si vyměnili dvě přihrávky, nakonec sklízí ovoce. V mezikruží parkující NIC PETAN zasáhl puk přesně a poslal jej pod horní tyč, kde už brankář Berdin nedosáhl. Canucks tak zužitkovali svou střeleckou převahu a daří se jim znovu získat hubené vedení z úvodní periody. Asistence: Madison Bowey a J.T. Miller.
     
    23:34
    Dvojité vyloučení za hrubost. Dvě minuty odsedí Conor Garland a Jansen Harkins. Hrát by se mělo čtyři na čtyři.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Lockwood – 2 min., příliš mnoho hráčů).
    12:15 MALOTT - 1:1
     
    12:15
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Z dorážky udeřil JEFF MALOTT. Velmi složitý zápas prožívá slovenský veterán Jaroslav Halák, jelikož na něj jde pramálo střel. Nyní neudržel Gawankeho nahození od modré čáry, takže český útočník Kristian Reichel měl volné pole působnosti. Puk se mu podařilo posunout k Malottovi, který už věděl, jak postupovat dál. Asistence: Kristian Reichel a Leon Gawanke.
     
    10:17
    Znovu se ke slovu přihlásil Ekman-Larsson a kotouč zvoní na tyč! Zatím je přesilovka velmi povedená, Jets se ale záhadným způsobem ubránili.
     
    09:04
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (K. Reichel – 2 min., sekání).
    03:32 HORVAT - 1:0
     
    03:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Chyba v rozehrávce vede k úvodnímu gólu. Brankář Michail Berdin se vydal za svou klec a naslepo bekhendem přihrál do rohu. Tam už stál ovšem nastartovaný Tanner Pearson, jemuž se parádně povedlo přehrát na BO HORVATA. Ten se sice prosazuje i s notnou dávkou štěstí, ale i těsné překročení puku skrze brankovou čáru se počítá. Asistence: Tanner Pearson.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 4. Horvat (T. Pearson), 26. Petan (Bowey, J.T. Miller), 53. T. Pearson (Höglander, Horvat) – 13. Malott (K. Reichel, Gawanke), 57. Reichel (Malott, Gustafsson)


    Vancouver Canucks: Halák (41. DiPietro) – Ekman-Larsson, T. Poolman, Rathbone, Bowey, B. Hunt, K. Burroughs – T. Pearson, Horvat, Höglander – Petan, J.T. Miller, A. Chiasson – Di Giuseppe, Dowling, Garland – Podkolzin, Focht, Lockwood
    Winnipeg Jets: Berdin (Comrie) – DeMelo, Heinola, Beaulieu, Kovacevic, Stanley, Gawanke – Copp, Dubois, J. Svečnikov – Vesalainen, Harkins, Nash – Malott, L. Johnson, Poganski – Eyssimont, Gustafsson, K. Reichel

    Rozhodca: Sutherland, R. Anderson – K. Murchison, Mills

    Diváci: 9108