Č. Budějovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 3:2 (kon.) | Bohemians – Sigma Olomouc 2:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 2:1 (kon.)
koniec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:1 (2:1)
FK Pardubice
cz Sobota 02.10.2021, 16:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Patrik Brandner.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Michal Škoda.
     
    84
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Matěj Vít.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Adam Lupač.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Sang-hjuk Lee.
     
    79
    Fortune Bassey nyní vyhrál hlavičkový souboj a poslal míč na pravou stranu pro Ondřeje Mihálika, který ranou z vápna na zadní tyč nechal vyniknout Boháče, jenž předvedl dobrý zákrok nohou a drží naděje svého týmu nad vodou!
     
    77
    Tomáš Solil tvrdě dohrál u pravé lajny Jonáše Vaise, kterého kopl do stehna. Záložník Budějovic potřebuje ošetření od klubových masérů. Solil vidí za tento zákrok žlutou kartu.
     
    69
    Po centru od pravého rohového praporku, který vyslal Čelůstka teď zakončoval hlavou Filip Čihák, jenž na malém vápně hlavičkoval zajímavě koníčkem a brankář Vorel předvedl fantastický zákrok, kterým zachránil dvoubrankový náskok svého celku!
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Ondřej Mihálik.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Jonáš Vais.
     
    64
    Martin Sladký se snažil rychle projít po pravé straně na půlící čáře kupředu. Tomáš Čelůstka ho však nekompromisním skluzem poslal k zemi a sudí Julínek mu stejně nekompromisně ukazuje žlutý kartónek.
     
    58
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Jan Jeřábek, přichází David Huf.
     
    58
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Lukáš Matějka.
     
    53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo jde do trháku o dvě branky když využívá standardní situaci! Mršić poslal centr od pravého rohového praporku na osu hřiště, kde se na malém vápně utrhl ze řetězu FORTUNE BASSEY, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti nasměroval míč k pravé tyči. Boháč si na balon sáhl, vyrazit ho však nedokázal. Budějovice vedou 3:1 a udělují Pardubicím lekci z produktivity! Asistence: Matej Mršić.
     
    45
    Jeřábkova rána zpoza vápna k Vorlovi neprošla, odražený balon však Cadu prodloužil patičkou na Tischlera, jehož pokus ale poměrně v pohodě chytil Vorel, jenž si lehl s míčem na zem.
     
    42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Budějovice otáčí skóre utkání! Jihočeši odvrátili roh a Hellebrand poslal míč dlouhým pasem kupředu na Basseyho, jenž šel se svými parťáky do situace tři na dva. Obránci Pardubic se navíc nešikovně seběhli k sobě. Bassey následně poslal merunu ideálně skrz beky Východočechů na JAKUBA HORU, jenž z levé strany seběhl trochu víc na střed a vyslal tvrdou přízemní ránu na přední tyč. Boháč dokázal zasáhnout nohou, ale balon se pak vznesl do vzduchu a přece jen doplachtil do sítě Perníkářů! Dynamo vede 2:1! Asistence: Fortune Bassey.
     
    26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo prakticky z první šance srovnává na 1:1! Hellebrand poslal z levé strany dlouhý střílený centr na osu hřiště, kde na malém vápně hlavičkoval MICK VAN BUREN. Boháč jeho hlavičku excelentním zákrokem vyrazil, jenže útočník Budějovic byl připraven i na dorážku, kdy poslal míč nad gólmanem Pardubic do sítě a srovnává skóre – 1:1! Asistence: Patrik Hellebrand.
     
    24
    Centr Cadua na zadní tyč našel hlavu Jana Jeřábka, který z malého vápna hlavičkoval do břevna svatyně Českých Budějovic, které mohly prohrávat už o dvě branky!
     
    21
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice jdou naprosto po zásluze do vedení! MARTIN ŠEJVL dostal přihrávku od Cadua z levé strany a před sebou měl neskutečně moc volného prostoru. S míčem prakticky došel asi deset metrů před velké vápno Dynama a pak vyslal nádhernou dlouhou tvrdou střelu na zadní tyč, za kterou Vorel plachtil zcela zbytečně. Východočeši jdou po jeho krásné střele do vedení 1:0! Asistence: Cadu.
     
    18
    Obrovská chyba defenzivy Dynama! Obrana Budějovic si vůbec neporadila s vysokým skákavým míčem a Dominik Kostka šel sám na Vorla, zády odstranil ze hry Talovierova a přízemní ranou z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout brankáře Budějovic, který nyní předvedl úžasný a hlavně neskutečně důležitý zákrok!
     
    15
    První zajímavější situace také na straně Dynama. Fortune Bassey šel po levé straně rychle kupředu a ve vápně vyslal cosi mezi střelou a centrem pro spoluhráče Van Burena. Nakonec z toho byl jen pokus, který se mezi tři tyče nevešel, Boháč mohl zůstat v klidu.
     
    5
    Dominik Kostka si zpracoval vysoký míč z levé strany na hrudi, bek před ním musel couvat s nabíhajícím hráčem, a tak dostal záložník Pardubic prostor ke střele, obstřel na zadní tyč byl ale lehce nepřesný a mířil mimo.
     
    3
    Rozhodčí si situaci ještě promyslel a následně ukazuje kapitánovi Pardubic za předchozí zákrok žlutou kartu. Pro Jeřábka jakožto defenzivního záložníka nepříjemná věc z kraje utkání.

    Petr Šatalík

    Góly: 26. Van Buren, 42. Hora (Bassey), 53. Bassey (Mršić) – 21. Šejvl (Cadu)

    Karty:   3. Jeřábek (PCE), 64. T. Čelůstka (PCE), 77. Solil (PCE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:15.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Javorek, Hellebrand (66. Vais) – Van Buren (88. Brandner), Hora, Mršić (66. Mihálik) – Bassey (86. Michal Škoda).
    Náhradníci: Šípoš – L. Havel, Čolić, Michal Škoda, Mihálik, Brandner, Vais.

    FK Pardubice: Boháč – F. Čihák, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) (58. Huf) – D. Kostka (80. Lupač), Solil (84. Vít), Tischler, Cadu (80. Lee) – Chytil (58. L. Matějka).
    Náhradníci: Letáček – Lee, L. Matějka, Červ, Huf, Vít, Lupač.

    Rozhodca: P. Julínek – J. Hrabovský, S. Pochylý – O. Cieslar. VAR: V. Ondráš. AVAR: J. Adámková.

    Diváci: 1898