Č. Budějovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 3:2 (kon.) | Bohemians – Sigma Olomouc 2:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 2:1 (kon.)
koniec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:1 (2:1)
FK Pardubice
cz Sobota 02.10.2021, 16:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům té nejlepší tuzemské kopané. FORTUNA:LIGA otevírá dveře do měsíce října svým 10. kolem. Dnes se odehrají čtyři zápasy naší nejvyšší soutěže. My se společně zaměříme na duel, ve kterém SK Dynamo České Budějovice přivítá na Střeleckém ostrově celek FK Pardubice.
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Jihočeši se aktuálně nachází v poklidném středu tabulky, průběžně jim patří 8. příčka, když dokázali nasbírat deset bodů. Dynamu se tak stejně jako v loňské sezóně podařilo vybudovat náskok na sestupové pozice a může doufat, že postoupí minimálně do skupiny o 7.-10. místo. Skóre 10:12 po devíti zápasech naznačuje, že defenziva Budějovic na tom není úplně špatně, nicméně průměr 1,1 vstřelené branky na zápas napovídá, že produktivita svěřenců trenéra Horejše není bůh ví jaká.

    Forma Dynama je v poslední době výsledkově nevyrovnaná. Pokud se ohlédneme za posledními pěti zápasy, uvidíme dvě výhry a tři porážky. Jihočeši tak příliš nehrají na remízu, což se v tříbodovém systému určitě vyplatí. Ještě na konci srpna zvládli Budějovičtí doma porazit Liberec těsně 1:0. Potom však třikrát padli, nejprve na Spartě 0:1, následně na Střeleckém ostrově s Hradcem Králové stejným poměrem a poté i v Plzni 1:2. Náladu jim zlepšilo až předchozí střetnutí z minulého týdne, kdy před vlastními tribunami porazili Karvinou přesvědčivě 3:1, což je jejich letošní vůbec nejvyšší vítězství, na které budou chtít v souboji s celkem z města perníku navázat.
     
    FK Pardubice

    Východočeský tým se zatím v tomto ročníku s ideální formou nepotkal. Patří mu až 14. místo tabulky, na své konto totiž zapsal pouhých šest bodů. Pardubice zůstávají v tomto ročníku silně za očekáváním. Po loňské snové sezóně, kdy se tento celek pohodlně držel ve středu tabulky, se nyní nebezpečně blíží sestupovým příčkám a bojům ve skupině o udržení, která je nevyzpytatelná a pro jedno mužstvo bude znamenat přímý sešup do druhé ligy. Skóre 12:16 po devíti zápasech jasně deklaruje, že problém svěřenců trenéra Novotného dlí hlavně v defenzivní stránce hry.

    Forma Perníkářů je ještě o něco horší než ta Budějovic. Východočeši dokázali v tomto ligovém ročníku vyhrát pouze jedenkrát, když překvapivě v Ďolíčku porazili (ne)domácí Bohemku hladce 3:0. Následně těsně prohráli na Slovácku 1:2 a poté se jim podařilo urvat další bod, když ve Vršovicích remizovali s Libercem 2:2. Následovala ale rána z nejtěžších, Pardubice prohrály derby v Mladé Boleslavi s ústředním rivalem z Hradce Králové zřetelně 0:2 a nálada v kabině musela jít výrazně dolů. Přesto se svěřenci trenéra Novotného dokázali relativně vzchopit a v Praze pak minulý týden prohráli se silnou Plzní pouze 0:1. Na každý pád však dnes potřebují odvrátit sérii tří porážek v řadě.
     
    Loňská vzájemná bilance

    Oba celky se na půdě české nejvyšší soutěže, alespoň kam až má paměť sahá, potkaly pouze dvakrát a to v loňském ročníku. Obě utkání měla stejný výsledek i stejného vítěze. Budějovice dvakrát porazily Pardubice zřetelně 2:0. V obou duelech se navíc prosadili ti samí střelci – Marko Alvir a Benjamin Čolič. Pravdou je, že první jmenovaný další zásahy do sítě Pardubic v letošním ročníku nepřidá, neboť už v tuzemské soutěži nepůsobí.

    17.1.2021 FK Pardubice – SK Dynamo Č. Budějovice 0:2
    9.5.2021 SK Dynamo Č. Budějovice – FK Pardubice 2:0
     
    Karetní tresty

    Dynamo se bude muset v zápase obejít bez vykartovaného Patrika Čavoše. Záložník Budějovic dostal v posledním duelu s Karvinou čtvrtou žlutou kartu v sezóně a do duelu proti Pardubicím tak nebude moci zasáhnout. Naopak Východočeši již mohou na svou soupisku zařadit i obránce Filipa Čiháka, jenž viděl žlutou a následně i přímou červenou kartu v pohárovém utkání s Jihlavou a proti Plzni tak nemohl nastoupit.
     
    Sestavy z posledních utkání:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Talovierov, Králik, P. Novák – Čavoš, Hellebrand (78. Škoda) – Van Buren, Hora (78. Javorek), Mršić (89. Brandner) – Bassey (57. Mihálik).

    FK Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka (83. Lee), Solil (83. Huf), Tischler (83. Lupač), Cadu (41. Červ) – Chytil (69. Černý).
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím utkání bude Pavel Julínek. Ten je již poměrně zkušeným ligovým rozhodčím, půjde o jeho 96. start v roli hlavního arbitra. Letos zatím odpískal 7 utkání a tasil 33 žlutých karet, což představuje průměr 4,7 žluté karty na zápas. Penaltu doposud v tomto ročníku ještě nenařídil a k červené kartě sáhl jen jedenkrát. Na čarách mu budou dělat asistenty pánové Hrabovský a Pochylý, čtvrtým sudím je pan Cieslar. U VARu usedne pan Ondráš a asistovat mu bude paní Adámková.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Javorek, Hellebrand – Van Buren, Hora, Mršić – Bassey.

    Náhradníci: Šípoš – L. Havel, Čolić, Michal Škoda, Mihálik, Brandner, Vais.

    FK Pardubice: Boháč – F. Čihák, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – D. Kostka, Solil, Tischler, Cadu – Chytil.

    Náhradníci: Letáček – Lee, L. Matějka, Červ, Huf, Vít, Lupač.

    Rozhodčí: P. Julínek – J. Hrabovský, S. Pochylý – O. Cieslar. VAR: V. Ondráš. AVAR: J. Adámková..
     
    Krásné dobré odpoledne přeji ještě jednou všem příznivcům té nejlepší české kopané. Do startu duelu Budějovic s Pardubicemi zbývá něco málo přes půl hodiny a vy si již můžete prohlédnout zahajovací sestavy obou celků.

    Jihočeši sází na jejich tradiční rozestavení 4-2-3-1 s Basseym na hrotu, Pardubice se pokusí uspět s rozestavením 4-1-4-1, přičemž roli útočníka by měl plnit především Chytil, důležitým hráčem bude také kapitán Jeřábek, který by měl ve středu pole čistit prostor před stopery.
     
    Změny v sestavách

    Jihočeši jsou donuceni absencí Čavoše zařadit na jeho post defenzivního záložníka zkušeného Javorka. Pardubice sáhly také k jedné změně, na pravém beku bude hrát místo Proseka Čihák.
     
    Oba celky už stojí na trávníku a zdraví diváky v hledišti. Následně se hráči pozdraví mezi sebou a kapitáni si vymění vlajky. Los vyhrál Králik a tak bude moci volit stranu, vybral si tu levou z pohledu hlavní kamery, takže se týmy ještě přemístí na protilehlé strany a můžeme začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pardubičtí měli úvodní výkop a rozehráli dozadu na své obránce, kteří vrátili míč až na Boháče, který ho přihrál zpět Čihákovi, jenž se snaží vyvézt míč po pravé straně.
     
    1
    Cadu byl první, kdo se dostal ke střele zpoza vápna, jeho pokus skrz chumel hráčů před ním neprošel na klec Budějovic a Východočeši mohou vhazovat.
     
    2
    Sudí Julínek duje poprvé do píšťalky a píská útočný faul na Patrika Hellebranda. Jihočeši se tak vymaní z úvodního tlaku Pardubic.
     
    2
    Sladký zůstává po souboji ležet u vlastního vápna, ale vypadá to, že bude v pořádku, Vorel musel na jedné straně rychle odkopnout míč před napadajícími hráči Pardubic, na druhé straně šel pak dostatečně rychle na zem Boháč, jenž reagoval na podobnou situaci tím, že balon raději chytil.
     
    3
    Podruhé píská sudí Julínek, Jan Jeřábek šlápl na nohu Martina Sladkého, který se po tomto střetu skácel k zemi.
     
    3
    Rozhodčí si situaci ještě promyslel a následně ukazuje kapitánovi Pardubic za předchozí zákrok žlutou kartu. Pro Jeřábka jakožto defenzivního záložníka nepříjemná věc z kraje utkání.
     
    4
    Van Buren se snažil na pravé straně kombinovat se Sladkým, ale cestu kupředu nenašel. Jihočeši získali alespoň autové vhazování.
     
    5
    Dominik Kostka si zpracoval vysoký míč z levé strany na hrudi, bek před ním musel couvat s nabíhajícím hráčem, a tak dostal záložník Pardubic prostor ke střele, obstřel na zadní tyč byl ale lehce nepřesný a mířil mimo.
     
    6
    Jihočeši se zatím s míčem na kopačkách do vápna soupeře nedostali. Nevyjde to ani nyní po akci na levé straně, sudí Julínek píská útočný faul.
     
    7
    Pardubice nyní předvedly rychlý brejk, na jehož konci posílal Kostka křižnou přihrávku skrz vápno Dynama a Tomáš Čelůstka pálil z levé strany malého vápna tvrdě, leč extrémně nepřesně. U zakončení se mu navíc motal Cadu.
     
    8
    Budějovice hází aut u levé lajny, míč však pouze odevzdaly soupeři, který ale také ztratil balon a Kostka následně fauloval Hellebranda, aby zastavil brejk Dynama.
     
    9
    Vorel vyhazuje míč ze svých rukavic a rozehrává na Hellebranda, který po levé straně vysouvá Mršicé. Ten ještě prodloužil na Basseyho, kterému však meruna utekla do zámezí.
     
    10
    Martin Sladký odkopl míč před napadajícími soupeři až na druhou stranu trávníku, kde balon zpracoval brankář Boháč, jenž rozehrál se svými obránci další výpad svého celku.
     
    11
    Úvodních deset minut zatím vyznělo lépe pro Pardubice. Čelůstka si nyní naběhl na levou stranu, ale dlouhý míč ideálně nezpracoval, mičuda mu utekla do zámezí a Vorel vykopává.
     
    12
    Van Buren se nyní neprosadil tak, aby mohl hrát, Východočeši tak odkopli balon přes celé hřiště až k Vorlovi, jenž může znovu rozehrát.
     
    12
    Zatím je ve hře obou celků hodně nepřesností, ani jeden celek se neudrží delší dobu na mičudě, která často končí mimo prostor vymezený pro hru.
     
    13
    Martin Sladký háže aut na pravé straně. Bassey se šikovně dostal dvakrát k míči a nakonec jej poslal doleva na Nováka, jenž se snažil vysunout Mršiće. Tomu skočil pod nohy Boháč a merunu sebral.
     
    14
    Martin Králik nyní vyskočil, aby odhlavičkoval centrovaný balon a Dominik Kostka ho v běhu doslova sejmul, když na rozdíl od soupeře stál nohama na zemi a podmetl jej. Může být rád, že sudí Julínek netasil kartu.
     
    15
    První zajímavější situace také na straně Dynama. Fortune Bassey šel po levé straně rychle kupředu a ve vápně vyslal cosi mezi střelou a centrem pro spoluhráče Van Burena. Nakonec z toho byl jen pokus, který se mezi tři tyče nevešel, Boháč mohl zůstat v klidu.
     
    16
    Cadu rozehrál standardku Pardubic na levé straně, Toml se dostal k hlavičce, ale ta nebyla příliš důrazná a Vorel si připisuje spíše lehčí zákrok.
     
    17
    Javorek velmi nepřesně rozehrál ve středu hřiště, z čehož těží Toml, jenž vysouvá na levé lajně Čelůstku. Tomu ale míč utekl do zámezí.
     
    17
    Tomáš Solil si na levé straně našel prostor na centr proti dvěma soupeřům, jeho pas ale v šestnáctce Dynama nenašel žádného spoluhráče.
     
    18
    Obrovská chyba defenzivy Dynama! Obrana Budějovic si vůbec neporadila s vysokým skákavým míčem a Dominik Kostka šel sám na Vorla, zády odstranil ze hry Talovierova a přízemní ranou z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout brankáře Budějovic, který nyní předvedl úžasný a hlavně neskutečně důležitý zákrok!
     
    19
    Centr Cadua z levé strany na zadní tyč byl přece jen příliš dlouhý, Čihák se k míči dostat nemohl a brankář Vorel tak může znovu vykopávat.
     
    20
    Budějovice se posouvají kupředu po pravé lajně, kde vhazuje Martin Sladký, ten hledal míčem Basseyho, k němuž ale rychle přistoupila obrana Pardubic a poslala balon znovu do zámezí.
     
    21
    Martin Sladký hodil aut až do vápna Pardubic, tam však byl důrazný Emil Tischler a Východočeši ihned vyrazili k rychlému protiútoku, který ale zatím do zakončení nedotáhli.
     
    21
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice jdou naprosto po zásluze do vedení! MARTIN ŠEJVL dostal přihrávku od Cadua z levé strany a před sebou měl neskutečně moc volného prostoru. S míčem prakticky došel asi deset metrů před velké vápno Dynama a pak vyslal nádhernou dlouhou tvrdou střelu na zadní tyč, za kterou Vorel plachtil zcela zbytečně. Východočeši jdou po jeho krásné střele do vedení 1:0! Asistence: Cadu.
     
    22
    Cadu s Chytilem a Čelůstkou znovu kombinovali na levé straně a snaží se najít prostor, ze kterého by ohrozili branku Dynama, což se jim tentokrát zatím nedaří.
     
    23
    Tlak Pardubic navíc neustává, Východočeši si svou aktivitou vybojovali rohový kop z levé strany a znovu mohou ohrozit Vorla.
     
    24
    Centr Cadua na zadní tyč našel hlavu Jana Jeřábka, který z malého vápna hlavičkoval do břevna svatyně Českých Budějovic, které mohly prohrávat už o dvě branky!
     
    25
    Následně se dopředu tlačily i Budějovice, ale Boháče nijak nezaměstnaly. Přesto se i nyní Jihočeši cpou před vápno Pardubic. Obdržená branka a nastřelené břevno je snad konečně trochu probraly.
     
    26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo prakticky z první šance srovnává na 1:1! Hellebrand poslal z levé strany dlouhý střílený centr na osu hřiště, kde na malém vápně hlavičkoval MICK VAN BUREN. Boháč jeho hlavičku excelentním zákrokem vyrazil, jenže útočník Budějovic byl připraven i na dorážku, kdy poslal míč nad gólmanem Pardubic do sítě a srovnává skóre – 1:1! Asistence: Patrik Hellebrand.
     
    27
    Vojtěch Vorel bude vykopávat od své svatyně, míč poslal na pravou stranu, kde Van Buren vyhrál hlavičkový souboj, ale jeho spoluhráči z toho nic vytěžit nedokázali.
     
    28
    Pardubice se snažily prosadit po levé lajně, jenže Cadu byl nachytán v ofsajdu, takže beci Dynama mohou opět rozehrávat.
     
    29
    Martin Sladký nyní zkazil kombinaci na jeden dotek. Protiútok zastavoval na hraně faulu Jakub Hora, sudí nechal pokračovat ve hře a po pasu Van Burena je tu roh pro Budějovice.
     
    30
    Rohový kop z pravé strany rozehrává Matej Mršić, míč poslal na krátko Horovi, který mu balon vrátil. Po další sérii přihrávek centroval druhý jmenovaý. Jeho pas byl sražen na autové vhazování.
     
    31
    Sladký, Hora a následně Hellebrand kombinovali na pravé straně hřiště, až dostali míč na Basseyho, který na hraně šestnáctky pálil z otočky, trefil však jen za sebou stojícího Čelůstku.
     
    32
    Králik nyní poměrně lehkovážně odehrál míč do zámezí, z čehož těží Tischler a Solil, kteří tlačí akci Východočechů po pravém křídle.
     
    32
    Kostka prostrčil míč Čihákovi, jenž ho prakticky z brankové čáry chtěl centrovat před klec Dynama. Získal pro Pardubice druhý rohový kop.
     
    33
    Tomáš Čelůstka zahrál roh z pravé strany na zadní tyč, kde byla v přesile defenziva Budějovic, která dokázala dostat hrací předmět do bezpečného prostoru pro svou klec.
     
    33
    Martin Sladký háže aut na pravé straně hřiště, Van Buren ale nepřešel přes soupeře a na druhou stranu už peláší Mojmír Chytil.
     
    34
    Hodně rychle se nyní přelévá hra ze strany na stranu, finální fáze je ale na obou koncích hřiště velice nepřesná. Nyní si míč bere sudí Julínek a dává jej bekům Budějovic.
     
    34
    Jakub Hora se snažil najít prostor na centr z pravé strany, ale míč přes kapitána soupeře Jeřábka do šestnáctky Pardubic nedostal.
     
    35
    Maxym Talovierov rozehrává s Patrikem Hellebrandem, Budějovicím se podařilo dostat míč na druhou stranu, nedokázaly jej však udržet na svých kopačkách.
     
    36
    Vojtěch Vorel nyní vyběhl kousek před šestnáctku a odkopl míč před napadajícími hráči protivníka. Toml následně příliš otálel s centrem a ten byl sražen do bezpečného prostoru.
     
    36
    Cadu se nyní pěkně protáhl z levého křídla na osu hřiště a z hranice vápna střílel. Jako stín ho však následoval Martin Králik, jenž jeho pokus srazil.
     
    37
    Emil Tischler a Cadu nyní pěkně zamotali hlavy soupeřům v šestnáctce Budějovic. Jejich dva pokusy však k Vorlovi neprošly.
     
    38
    Brankář Českých Budějovic bude vykopávat od své svatyně. Míč z jeho kopačky se snesl na pravou stranu hrací plochy, kde ho ukořistili hráči z města perníku.
     
    38
    Martin Sladký nyní pěkně obešel Kostku, další soupeř mu ale ukopl míč do zámezí, takže obránce Dynama bude muset vhazovat.
     
    39
    Pavel Novák letí po levé lajně kupředu, s balonem doběhl až k rohovému praporku, vrátil míč Van Burenovi, jenž předl Mršićovi, jehož centr ale pohodlně sbírá ze vzduchu Boháč.
     
    40
    Mojmír Chytil se nyní dostal k zakončení ve vápně Budějovic, ale jeho pokus nenechal projít Martin Králik. Následná střela Kostky už byla nepřesná.
     
    41
    Pardubice postupují kupředu po pravé lajně, Novák nenechal projít centr Solila z tohoto prostoru, takže Východočeši mohou vhazovat.
     
    42
    Další rohový kop pro Pardubice. Z pravé strany pošle balon do hry Tomáš Čelůstka. Míč zakroutil na hranici malého vápna, kde ale jeho spoluhráči nedokázali zakončit.
     
    42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Budějovice otáčí skóre utkání! Jihočeši odvrátili roh a Hellebrand poslal míč dlouhým pasem kupředu na Basseyho, jenž šel se svými parťáky do situace tři na dva. Obránci Pardubic se navíc nešikovně seběhli k sobě. Bassey následně poslal merunu ideálně skrz beky Východočechů na JAKUBA HORU, jenž z levé strany seběhl trochu víc na střed a vyslal tvrdou přízemní ránu na přední tyč. Boháč dokázal zasáhnout nohou, ale balon se pak vznesl do vzduchu a přece jen doplachtil do sítě Perníkářů! Dynamo vede 2:1! Asistence: Fortune Bassey.
     
    43
    Pardubice jsou nyní samozřejmě hodně nespokojené, protože po poměrně dobré první půli by mohly prohrávat, což nechtějí připustit a tlačí se kupředu.
     
    44
    Čihák se snažil odcentrovat z pravé strany na hraně vápna Budějovic, míč byl ale sražen do zámezí a Pardubice tak mohou jen vhazovat.
     
    45
    Jeřábkova rána zpoza vápna k Vorlovi neprošla, odražený balon však Cadu prodloužil patičkou na Tischlera, jehož pokus ale poměrně v pohodě chytil Vorel, jenž si lehl s míčem na zem.
     
    45+1
    Sudí nastavuje jedinou minutu nad rámec hrací doby, je pravda, že téměř nemá za co. Jihočeši se natlačili na pravou stranu poloviny Pardubic a budou mít ještě jednu zajímavou standardku.
     
    45+2
    Jakub Hora poslal míč až na zadní tyč, balon však byl poněkud přetažený a Mick Van Buren za ním spěchá marně, sudí píská konec poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas utkání Jihočechy s Východočechy je u konce. A bylo se na co dívat! Oba celky zatím předvádí alespoň směrem dopředu dobrý fotbal, pravdou je, že v obou obranách to poměrně drhne. Mírnou převahu měly po celý první poločas Pardubice, které se také jako první dokázaly prosadit, když v 22. minutě překonal Vorla krásnou dlouhou tvrdou střelou Martin Šejvl. Následně mohl vedení zdvojnásobit kapitán Jeřábek, ale svou hlavičku namířil jen do břevna a vzápětí se tak děly velké věci na druhé straně. Nejprve srovnal Mick Van Buren, jehož hlavičku sice Boháč zvládl vyrazit, ale na dorážku placírkou už byl krátký. Tři minuty před koncem první půle pak otočil skóre duelu Jakub Hora, který zužitkoval parádní brejk celého mužstva a se štěstím propálil brankáře Perníkářů. Dynamo tak trochu nezaslouženě vede po první pětačtyřicítce nejtěsnějším možným náskokem 2:1.
     
    Statistiky prvního poločasu z pohledu domácích

    Držení míče: 53%:47%
    Střely na bránu: 2:4
    Střely celkem: 3:7
    Rohové kopy: 1:3
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 3:7
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Hráči jsou na hřišti, druhá půle začíná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájili hráči Budějovic, kteří poslali míč dozadu a nyní postupují kupředu po pravém křídle. Martinu Sladkému míč ale uniká do zámezí.
     
    46
    Vypadá to, že ani jeden celek o přestávce nestřídal. Van Buren s Horou dotlačili míč za brankovou čáru Pardubic u rohového praporku, Boháč vykopává.
     
    47
    Budějovice se drží na míči na pravé straně. Průniková přihrávka na osu hřiště se stala kořistí obránců Pardubic, kteří poslali merunu přes půlící čáru.
     
    48
    Šejvl nyní šikovně prodloužil na lajně na Solila, jenž o soupeře poslal míč do zámezí. Vhazovat tak může Filip Čihák.
     
    49
    Vorel musel ve svém vápně na zem, aby lapil míč, následná akce Budějovic po pravé lajně došla k brankáři na opačné straně, ale ani Boháč neměl žádné velké starosti.
     
    50
    Cadu šikovně našel nízkým centrem Solila, který se ještě snažil vracet na Chytila, u něj však byli obránci Dynama důslední. Přesto roh pro Pardubice.
     
    51
    Tomáš Čelůstka zahrál roh z pravé strany na malé vápno, kde bylo obránci Dynama důrazní. Následně přišel útočný faul Pardubic a Vorel tak bude v poklidu rozehrávat.
     
    52
    Brankář Budějovic vykopl míč na pravou stranu hřiště, kde míč delší dobu podržel Fortune Bassey, pas na Sladkého srazili Východočeši na aut.
     
    52
    Rohový kop pro Budějovice, Cadu sice ještě kopl míč do Hory, ale to bylo poté, co byl signalizován roh, takže ten mohou domácí skutečně zahrát.
     
    53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo jde do trháku o dvě branky když využívá standardní situaci! Mršić poslal centr od pravého rohového praporku na osu hřiště, kde se na malém vápně utrhl ze řetězu FORTUNE BASSEY, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti nasměroval míč k pravé tyči. Boháč si na balon sáhl, vyrazit ho však nedokázal. Budějovice vedou 3:1 a udělují Pardubicím lekci z produktivity! Asistence: Matej Mršić.
     
    54
    Cadu se ihned snaží po levé straně vysunout svůj tým, aby se se svým celkem dostal co nejdřív znovu na dostřel, jeho spoluhráči však jsou daleko za ním.
     
    55
    Tomáš Solil poslal prudkou přihrávku po zemi na Mojmíra Chytila, tomu však míč prošel mezi nohama a končí v zámezí. Vorel může s rozvahou rozehrát.
     
    56
    Pavel Novák háže aut na levé straně hřiště. Poslal míč na Fortunea Basseyho, který ale míč neudržel a Pardubice mohou rozjet protiakci.
     
    57
    Fortune Bassey byl nyní po pasu Hellebranda v ofsajdu a ani se nesnažil hrát, takže Pardubice smějí založit další protiútok, který ale zastavil Pavel Novák.
     
    57
    Tischler se snažil na pravé straně obejít jednoho ze soupeřů, což se mu povedlo, následně byl Chytil v souboji u vápna poslán k zemi, sudí ale tento střet za faul nepovažuje.
     
    58
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Lukáš Matějka.
     
    58
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Jan Jeřábek, přichází David Huf.
     
    59
    Pardubice tak mají dvě nové tváře a hlavně čerstvou sílu na trávníku. Je na čase, pokud chtějí s výsledkem utkání ještě něco udělat. Mršić mezitím zmršil akci svých spoluhráčů a nyní se jim gestem omlouvá, Pardubice budou vhazovat na vlastní polovině trávníku.
     
    60
    Martin Králik přihrává míč až na brankáře Vorla, jenž vykopl až na středový kruh, kde byl v hlavičkovém souboji úspěšný Van Buren, jenž ale prodloužil příliš, tam Bassey nebude.
     
    61
    Filip Čihák je vyhnán sudím trochu víc zpět, než bude vhazovat do hry. První úspěšný dotek s míčem pro Matějku, jenž poslal do druhé vlny pro Solila, který přenesl hru k levé lajně.
     
    61
    Pardubice poslaly balon z levé strany do vápna Budějovic, tam však byl pozorný Martin Králik, jenž nekompromisně merunu z tohoto prostoru odkopl.
     
    62
    Martin Toml převzal kapitánskou pásku po Jeřábkovi a nyní hecuje své spoluhráče při rohovém kopu z levé strany, který zahrál Cadu na přední tyč. Obrana Dynama dostala míč do bezpečí.
     
    62
    Tomáš Solil vstává ze země, když inkasoval loktem do obličeje od Maxyma Talovierova. Z mého úhlu pohledu nelze říct, zda mělo jít o pokutový kop, potřeboval bych pohled z druhé strany, než je umístěna kamera.
     
    63
    Dominik Kostka se nyní snažil prosadit po pravé straně, ale míč mu utekl do zámezí a Dynamo tak může vhazovat na vlastní polovině.
     
    64
    Martin Sladký se snažil rychle projít po pravé straně na půlící čáře kupředu. Tomáš Čelůstka ho však nekompromisním skluzem poslal k zemi a sudí Julínek mu stejně nekompromisně ukazuje žlutý kartónek.
     
    65
    Pardubice jdou po pravé straně kupředu, Filip Čihák ale nedokázal udržet balon na kopačce a Budějovice se tak poměrně lacino dostanou k hracímu předmětu.
     
    65
    Martin Sladký má před sebou spoustu volného prostoru, takže se centrem snaží najít Mršiće. Skvěle ale vystoupil Boháč a centr chytá.
     
    66
    Filip Čihák byl znovu adresátem centru na pravou stranu, Pavel Novák ho ale čistě odstavil od míče a navíc získal autové vhazování.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Jonáš Vais.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Ondřej Mihálik.
     
    67
    Také České Budějovice dvakrát prostřídaly. Mezitím Hora na hřišti prodloužil pro Van Burena, jenž se ale ve finální fázi nedorozuměl s Basseym.
     
    68
    Cadu se nyní sám snažil projít mezi beky Budějovic, jako by to byly jen kužele, Huf se mu nabízel zbytečně. Pardubice následně míč ztratily.
     
    68
    Martin Králik nyní nechal projít míč, o kterém si myslel, že půjde do zámezí. Lukáš Matějka ale ještě donutil Vorla k zákroku a Pardubice mají roh.
     
    69
    Po centru od pravého rohového praporku, který vyslal Čelůstka teď zakončoval hlavou Filip Čihák, jenž na malém vápně hlavičkoval zajímavě koníčkem a brankář Vorel předvedl fantastický zákrok, kterým zachránil dvoubrankový náskok svého celku!
     
    70
    Pardubice nyní kopou snad už čtvrtý roh v řadě za sebou, jeden menší zákrok si proti další hlavičce připsal i brankář Vorel, Dynamo se nyní brání velkému tlaku.
     
    71
    Vysvobozením pro Budějovice je hvizd sudího Julínka, který signalizuje útočný faul Pardubic a Vorel bude moci vykopávat od své klece.
     
    72
    Budějovičtí se snažili rychle vyjet po pravé lajně kupředu, ale Bassey ztratil míč, takže z této akce nebude nic.
     
    73
    Nyní zajímavé situace na obou stranách, Javorek přihrál z pravé strany na Van Burena, kterého zezadu obral čistým skluzem o míč Čihák. Protiútok zakončoval na druhém konci hřiště Matějka, jenž z hranice šestnáctky pálil nepřesně jen do reklam za klecí Vorla.
     
    74
    Vorel rozehrává od vlastní klece na své beky, kteří nyní s výpadem moc nečekají a spíš čekají, až se jim někdo dobře nabídne.
     
    75
    Emil Tischler nyní poslal skluzem k zemi Petra Javorka a sudí Julínek píská faul, brankář Vorel bude vykopávat z vlastní poloviny na levou stranu hřiště, kde se Novák snaží prosadit kombinací s Vaisem.
     
    76
    Čelůstka posílá na levé straně míč zpět Tomlovi, jenž mu merunu vrací. Centr prvního jmenovaného z levé strany do šestnáctky Budějovic další hráče Pardubic nenašel.
     
    76
    Mick Van Buren byl v protiútoku čistě odzbrojen Solilem, jenž následně vrátil míč až k Boháčovi. Protiútok po pravé lajně mohl táhnout Tischler, ale balon mu utekl do zámezí.
     
    77
    Tomáš Solil tvrdě dohrál u pravé lajny Jonáše Vaise, kterého kopl do stehna. Záložník Budějovic potřebuje ošetření od klubových masérů. Solil vidí za tento zákrok žlutou kartu.
     
    78
    Vais je schopen pokračovat, míč bude vracet do hry Králik, jenž poslal dlouhý prudký balon kupředu na Van Burena, jenž ale nebyl dost rychlý a meruna mu unikla do zámezí.
     
    79
    Vojtěch Vorel v poklidu sbírá míč a rozehrává jej na středový kruh, kde se jeho spoluhráči dokázali prosadit a jdou kupředu.
     
    79
    Fortune Bassey nyní vyhrál hlavičkový souboj a poslal míč na pravou stranu pro Ondřeje Mihálika, který ranou z vápna na zadní tyč nechal vyniknout Boháče, jenž předvedl dobrý zákrok nohou a drží naděje svého týmu nad vodou!
     
    80
    Budějovice ale mají k dispozici standardní situaci z nebezpečného prostoru a Rada se radí s jedním ze spoluhráčů o tom, jaká varianta jejího zahrání bude nejlepší.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Sang-hjuk Lee.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Adam Lupač.
     
    81
    Jonáš Vais vzal nakonec na svá bedra tuto standardní situaci. Míč ale svým nártem opravdu hodně podebral a ten tak jde až na tribunu.
     
    82
    Adam Lupač se nyní hnal po pravé straně kupředu, jenže míč se rychle dostal do vápna Budějovic, kde jej ukořistil brankář Vorel.
     
    82
    Maxym Talovierov byl nyní tvrdý v souboji s Matějkou, kterého na půlící čáře poslal k zemi. Pardubice mají posledních řekněme deset minut na to, aby se zápasem něco udělaly.
     
    83
    Bassey s Van Burenem nyní znovu motali hlavy Perníkářům na levé straně hřiště. Průniková přihrávka prvního jmenovaného však šla do ofsajdového postavení toho druhého.
     
    84
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Matěj Vít.
     
    84
    Východočeši tak mají střídání vyčerpaná a nyní kombinují u pravého rohového praporku, odkud by rádi poslali centr. Zatím získali rohový kop.
     
    85
    Tomáš Čelůstka znovu zahrává rohový kop z pravé strany, centr z jeho kopačky mířil rovnou do malého vápna, kde měla převahu obrana Budějovic.
     
    85
    Sang-hjuk Lee se dostal na pravé straně šestnáctky Budějovic k zakončení, které bylo extrémně nepřesné a pro Dynamo je škoda, že ho jeho beci vůbec zblokovali na rohový kop.
     
    86
    Čelůstka zahrál roh z pravé strany, situace se nyní bude opakovat z protilehlého konce, Vítův centr našel hlavu Tischlera, jenž hlavičkoval lehce nepřesně.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Michal Škoda.
     
    87
    Mick Van Buren šel nyní do souboje s Čihákem a následně i dalším soupeřem, kterým byl Lupač, míč šel nakonec do zámezí a hráč Dynama si žádá ošetření, nevím, zda na něj druhý jmenovaný došlápl, nebo jde jen o křeče.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Patrik Brandner.
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci a zatím žádný velký tlak Pardubic na snížení či dokonce vyrovnání nevidíme. Nutno konstatovat, že druhá půle zdaleka nenabídla tak kvalitní podívanou, jako první pětačtyřicítka.
     
    89
    Je tu devadesátá minuta utkání. Čihák přihrává z pravé strany na Víta, jenž předal Tischlerovi, který merunu ztratil a mohl být rád, že Brandner nešel do rychlého kontru.
     
    90
    Ještě standardka pro Pardubice, kterou zahraje Tomáš Čelůstka. Ten poslal míč z velké dálky na pravou tyč, kde ve vzdušném souboji dostal do hlavy Jonáš Vais, který leží na trávníku.
     
    90+1
    Hlavní sudí ještě nastavuje tři minuty navíc. Vais už je zpět na nohou a Vorel vykopává na levou stranu hřiště, kde se jeho spoluhráči snaží prosadit ještě do jedné šance.
     
    90+2
    Michal Škoda nedokázal na levé lajně přejít přes Šejvla, který nyní zvládl odzbrojit svého soupeře a sám vyslal Pardubice do protiútoku.
     
    90+3
    Utkání se už spíše dohrává z povinnosti. Vorel stál na míči ve vlastním vápně a čekal, dokud k němu Lukáš Matějka nedoběhl, aby vzal míč do svých rukavic.
     
    90+4
    Maxym Talovierov ještě fauloval Hufa, takže Pardubice mají k dispozici poslední standardku z levé strany, kterou kope opět Tomáš Čelůstka. Centr z jeho kopačky mířil tentokrát na malé vápno, kde se však Tischler neprosadil k hlavičce a utkání končí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Duel Budějovic s Pardubicemi tak končí vítězstvím Dynama 3:1! Můžeme konstatovat, že dnešní duel byl zápasem dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se Východočeši tlačili do šancí a byli snad i lepším mužstvem na trávníku. Jihočeši jim ale udělili lekci z produktivity a už po první pětačtyřicítce vedli 2:1.

    V druhém poločase nesnesl výkon Pardubic měřítko prvoligového mužstva. Jediný souvislý tlak si svěřenci trenéra Novotného vypracovali kolem 70. minuty při sérii rohových kopů, z nichž nebezpečný byl ten, po němž hlavičkoval Čihák, Vorel však dokázal zasáhnout.
    Budějovice se po první ne zrovna povedené půli dostaly překvapivě do vedení. Na začátku druhého dějství skórovaly potřetí, což byl klíčový okamžik utkání. Následně už jen pohodlně hlídaly vedení, protože tlak Pardubic byl místy dosti platonický. Na každý pád Dynamo zapisuje druhé vítězství v řadě, což se mu v této sezóně podařilo poprvé a minimálně do zítřka se stěhuje na příjemnou 7. příčku tabulky.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6.
    Střely mimo: 2:4.
    Rohy: 2:13.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 7:15.
     
    Toto utkání sledovalo 1898 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost, věřím, že vás fotbalové představení zvlášť v prvním dějství bavilo a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:08:58)

    Petr Šatalík

    Góly: 26. Van Buren, 42. Hora (Bassey), 53. Bassey (Mršić) – 21. Šejvl (Cadu)

    Karty:   3. Jeřábek (PCE), 64. T. Čelůstka (PCE), 77. Solil (PCE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:15.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Javorek, Hellebrand (66. Vais) – Van Buren (88. Brandner), Hora, Mršić (66. Mihálik) – Bassey (86. Michal Škoda).
    Náhradníci: Šípoš – L. Havel, Čolić, Michal Škoda, Mihálik, Brandner, Vais.

    FK Pardubice: Boháč – F. Čihák, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) (58. Huf) – D. Kostka (80. Lupač), Solil (84. Vít), Tischler, Cadu (80. Lee) – Chytil (58. L. Matějka).
    Náhradníci: Letáček – Lee, L. Matějka, Červ, Huf, Vít, Lupač.

    Rozhodca: P. Julínek – J. Hrabovský, S. Pochylý – O. Cieslar. VAR: V. Ondráš. AVAR: J. Adámková.

    Diváci: 1898