Barys – Jekaterinburg 5:4 (po pr.) | Čerepovec – Novosibirsk 1:0 (kon.) | Novgorod – Čeljabinsk 5:2 (kon.)
Omsk – Jaroslavľ 1:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Riga – Soči 2:1 (kon.)
Viťaz – Petrohrad 6:5 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Traktor Čeljabinsk
cz Pondelok 27.09.2021, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Torpedo Nižnij Novgorod a Traktor Čeljabinsk.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Traktor Čeljabinsk se před dnešním zápasem nachází na sympatické čtvrté pozici východní konference a na svém kontě má sedmnáct bodů. Traktor Čeljabinsk tak na vedoucí Metallurg ztrácí jeden jediný bod, naopak na čtvrtou Kazaň má již čtyřbodový náskok. Traktor Čeljabinsk má velice dobrou formu, z posledních pěti duelů prohrál pouze jedinkrát, a sice debaklem proti běloruskému Minsku. Traktor Čeljabinsk se naposledy představil na ledě Jekatěrinburgu, kde přidal letošní osmé vítězství, a sice po samostatných nájezdech.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Soupeřem ve dnešním duelu bude Torpedo Nižnij Novgorod. To se naopak nachází na osmé pozici západní konference a zatím se mu povedlo nasbírat devět bodů. Torpedo Nižnij Novgorod má na poslední Rigu náskok dvou bodu, v případě zaváhání se tak Torpedo klidně může dostat na poslední pozici. Torpedo v minulém duelu dokázalo ukončit dlouhé čekání na letošní čtvrtou výhru. Poměrně překvapivě si na domácím stadionu poradilo s druhým Dynamem Moskva, které si odvezl porážku poměrem 2:4.
     
    Československá stopa v utkání


    Marek Hrivík (NNO) – 0+0, 7 střel, čas na ledě 17:51
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 2+0, 3 střely, čas na ledě 16:28
    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+1, 0 střel, čas na ledě 15:14
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Murygin) – Martynov, Pajgin, Lennström, Orlov, Vereščagin, Marin – Žafjarov, Hrivík, Agostino – Zaar, Miele, Čechovič – Gončaruk, A. Michejev, Ťanulin – Urakov, Verjajev, Ilja Fedotov.

    Traktor Čeljabinsk: Garipov (Pockrebalin) – Jarullin, Pilut, Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin – Hyka, Sedlák, Těrtyšnyj – V. Abramov, V. A. Tkačov, Osnovin – Fatějev, Šolochov, Kapustin – Gorjunov-Rolgizer..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se poprvé dostal do pásma soupeře, kde ovšem zasahoval Miele.
     
    01:01
    Traktor poté nedokázal zrovna ideálně založit útočnou akci a první práci tak měl také hostující brankář Garipov, kterému se povedlo zakročit svým betonem.
     
    01:40
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Albert Jarullin – 2 min., sekání).
     
    02:21
    Traktoru se znovu povedlo uspět na vhazování, jenomže hostující celek nedokázal vyhodit a do vyložené šance se dostal kapitán Žafjarov.
     
    02:29
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru! Torpedo totiž rozjelo naprosto ukázkovou kombinaci, která zpoza branky putovala na hokejku KENA AGOSTINA, jehož rána z jedničky nakonec propálila brankáře Garipova. Asistence: Daniel Zaar, Damir Žafjarov.
    02:29 Kenny AGOSTINO - 1:0
     
    03:31
    Na řadu přišlo nahození od modré čáry, které Garipovovi nakonec propadlo za jeho záda, jenomže ho dokázala zachránit jeden ze spoluhráčů.
     
    04:40
    Torpedo Nižnij Novgorod mělo problém s rozehrávkou. Napadající Kalinin jí totiž dokázal zablokovat, avšak hostující celek se do zakončení nedostal.
     
    05:11
    Následně na ledovou plochu naskočila třetí lajna hostů. Tkačov přenechal kotouč do tandemu na Kulika, který rozehrával na hokejku Karpuchina.
     
    06:19
    Od modré čáry to nyní zkoušel domácí Orlov, který spíše nahazoval na teč. Garipov dokázal zakročit, na druhé straně jsme sledovali první menší strkanici.
     
    07:02
    Hra je znovu přerušila a vhazovalo se před brankářem Garipovem. Napadající Michejev se nakonec nedostal ke kotouči, podobně si počínal také Sedlák.
     
    07:47
    Torpedo Nižnij Novgorod vyčistilo své pásmo a rozehrálo směrem na Michejeva.
     
    08:15
    Byvalcev našel u modré čáry hokejku obránce Jarullina, který si našel prostor k nahození směrem na branku, jenomže Kočetkov nemusel zasahovat.
     
    09:10
    Na opačné straně to spíše nástřelem na branku zkoušel zadák Lennström, který nakonec trefil brusli protihráče, od které se kotouč odrazil vedle branky soupeře.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu. Ta nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se v přesilové hře postaral domácí Kenny Agostino.
     
    10:14
    Hrivík nyní pro svůj celek udržel útočné pásmo, zatím to k zakončení nevede.
     
    11:01
    Čeljabinsku se znovu nepovedlo načasovat přejezd modré čáry, po ofsajdovém postavení se bude opět vhazovat pouze ve středním pásmu.
     
    12:20
    Rasskatov operoval s pukem na druhé straně, jenomže předávka na Marina nebyla vůbec přesná. Při následném protiútoku nepřesně nahrával Pulkkinen.
     
    13:13
    Po druhé komerční přestávce se na levém křídle protahoval do zakončení hostující Abramov, který byl zastaven, avšak pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Theodor Lennström – 2 min., držení).
     
    14:02
    Torpedo Nižnij Novgorod se po úspěšném vhazování usadilo v pásmu soupeře, kde se pokoušel tečovat letící kotouč Michejev, jenž tečoval vedle branky.
     
    14:20
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Také hostující celek využívá přesilovou hru! Po vhazování jsme sledovali krátkou kombinaci, při které to od modré čáry zkoušel Bailen, do jehož prudké rány ještě vložil hokejku LUKÁŠ SEDLÁK, kterému se povedlo překonat Kočetkova. Asistence: Nick Bailen, Tomáš Hyka.
    14:20 Lukáš SEDLÁK - 1:1
     
    15:57
    Jarullin nedokázal udržet puk před modrou čárou a jeho celek tak musel vyklidit útočné pásmo. Byvalcev se ovšem v souboji nedostal přes protihráče.
     
    16:08
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Albert Jarullin – 2 min., podrážení).
     
    17:22
    Po vhazování se Torpedo Nižnij Novgorod usadilo kolem branky soupeře a u modré čáry měl hodně prostoru zadák Pajgin, který nastřelil pouze brankáře.
     
    18:09
    Nyní to na sebe vzal domácí Hrivík, který se s pukem prodral do pásma soupeře. Na pomoc mu ještě přispěchal kapitán Žafjarov, který pálil na Garipova.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:11
    Traktor se nyní prokousal směrem za modrou čáru, kde Pulkkinen zkoušel předat kotouč na Kalinina, který měl k němu hodně daleko.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla dvě branky. Hned v úvodu tohoto zápasu se do vedení dostalo Torpedo Nižnij Novgorod, které ovšem rovněž inkasovalo v početní nevýhodě. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, možná o trochu aktivnější byl domácí celek.
     
    Střely na branku: 13 – 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned díky nahození dostal do pásma soupeře.
     
    20:36
    Do rychlého kontru se na opačné straně dostával Agostino, který ještě před brankou hledal Hrivíka.
     
    20:40
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Teemu Pulkkinen – 2 min., sekání).
     
    21:14
    V oslabení se do protiútoku dostával hostující Sedlák, který nasbíral cenné vteřinky v pásmu soupeře a poté spíše odevzdal kotouč domácímu Pajginovi.
     
    22:32
    Lennström dokázal načasovat nahrávku na Michejeva, který ovšem u pravého kruhu nedokázal oslovit Mieleho, před kterým se povedlo zasáhnout soupeři.
     
    23:17
    Pajgin se podruhé v tomto duelu dostal k dělovce od modré čáry, s tou si ovšem brankář dokázal poradit a vyrazil kotouč příhodně na Tkačova.
     
    24:22
    Kotouč se nyní dostal ven z hrací plochy, proto se znovu vhazovalo ve středním pásmu. Posléze na druhou stranu zavítal Pilut, který spíše jen nahazoval.
     
    25:09
    Hodně času měl u levého kruhu hostující Bailen, který to zkoušel zakončením k bližší konstrukci, kam se ovšem brankář Kočetkov dokázal natáhnout.
     
    26:09
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    26:11
    Po dalším icingu se vhazovalo po pravici brankáře Kočetkova. Byvalcev nakonec přetlačil Hrivíka, jenomže jako první se k volnému předmětu dostal Pajgin.
     
    26:30
    Komerční přestávka.
     
    27:11
    Pulkkinen u mantinelu dokázal přistoupit k soupeři, přičemž se domácímu celku nakonec nepovedlo vyhodit kotouč a místo toho sledujeme další kombinaci.
     
    28:02
    Pajgin po odpískání dohrál u mantinelu Sedláka, kterému se to pochopitelně nelíbilo a vznikla menší strkanice, kterou ale sudí rychle ukončili.
     
    29:01
    Torpedo Nižnij Novgorod se dostal pod tlak. U pravého kruhu měl poměrně dost prostoru Kalinin, který takovým nástřelem trefil pouze hokejku protihráče.
     
    29:03
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se znovu dostává do vedení! Torpedo předvedlo další rychlou útočnou akci, při které si to až před brankáře namířil DAMIR ŽAFJAROV, kterému se bekhendem nakonec povedlo vyzrát na brankáře. Asistence: Kenny Agostino.
    29:03 Damir ŽAFJAROV - 2:1
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám stále nabídla tři branky. V posledních minutách je ovšem aktivnější Traktor Čeljabinsk.
     
    31:14
    Po pravém křídle si to namířil vpřed Zaar, který nakonec ještě u levého kruhu hledal kolegu Čechoviče, který to zkoušel střílenou nabídkou před branku.
     
    32:30
    Za volným pukem se posléze jako první dostal domácí Lennström, který měl poměrně velký klid na rozehrávku a přesně se mu povedlo najít kolegu Mieleho.
     
    33:09
    Torpedo Nižnij Novgorod to zvládlo směrem dozadu, načež jsme sledovali nahozená na druhou stranu, za kterým se jako první dostal zadák Karpuchin.
     
    33:47
    Kočetkov rozehrával o mantinel, avšak pouze do ofsajdu.
     
    34:24
    Torpedo Nižnij Novgorod se usadilo v pásmu soupeře, jenomže Miele si s těžkou nahrávkou nakonec nedokázal poradit. Kočetkov posléze zasahoval v závaru.
     
    35:03
    Zaar měl u pravého kruhu nabito a spíše to zkoušel na teč před brankou. Garipov se za tímto pokusem pouze ohlédl a jeho celek dokázal rychle obrátit hru.
     
    36:18
    Přes pravé křídlo se do pásma dostával Žafjarov, který si nakonec sjel do zakončení. Před ním ovšem zasahoval soupeř, Lennström poté zbytečně nahrával.
     
    36:59
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka domácích! Torpedo již dnes poněkolikáté předvedlo ukázkový přechod do útočného pásma, kde Pajgin nakonec předkládal před branku na volného KENA AGOSTINA, kterému se povedlo vyzrát na Garipova. Asistence: Zijat Pajgin.
    36:59 Kenny AGOSTINO - 3:1
     
    37:05
    Po icingu hostujícího celku se hra přestěhovala před Garipova. Oba celky se nyní potýkají s velkou nepřesností a útočné akce tak nemají dlouhé trvání.
     
    38:22
    Tkačov to zkoušel zakončením v pádu, jenomže to bylo hodně nepřesné. Kočetkov poměrně dlouhou dobu čeká na složitější zákrok, ani tentokráte to nebylo.
     
    38:41
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    39:14
    Na opačné straně se Michejev nezbavil napadající dvojice protihráčů a místo toho se před brankáře natlačil Hyka, kterému se ale nepovedlo zakončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám znovu nabídla o dvě branky, o které se postaralo Torpedo Nižnij Novgorod. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, oba celky si vypracovaly své šance, avšak nyní byl přeci jenom o něco aktivnější domácí celek, který tak vede již o dva zásahy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první dostal do svého pásma, odkud rozehrával Jarullin.
     
    40:37
    Miele to poté vzal na sebe a poměrně jednoduchým způsobem se dostal do pásma soupeře, kde do kombinace zapojil také Čechoviče.
     
    41:40
    Posléze se k volnému puku dostal také domácí Agostino, který ovšem narazil do dvojice protihráčů, které se povedlo odehrát kotouč na druhou stranu.
     
    42:21
    O rozehrávku se poté staral obránce Jarullin, který se dostal do menších problémů. Napadající Hrivík totiž dokázal zablokovat jeho rozehrávku o mantinel.
     
    43:19
    Hostující Kulik se štěstím procedil kotouč do útočného pásma, jenomže tam nedokázal nahrát nikterak přesně a do protiútoku si to namířil domácí Miele.
     
    44:21
    Za vlastní brankou operoval s pukem hostující Kirpičnikov, který se dokonce proháčkoval až k levému kruhu, kde se mu přes protihráče nepovedlo zakončit.
     
    44:34
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka domácích! KENNY AGOSTINO si našel odražený kotouč, který se mu povedlo odpálit přímo za brankáře Garipova, který nejprve vyrazil ránu Žafjarova, avšak na dorážku byl krátký. Asistence: Damir Žajfarov.
    44:34 Kenny AGOSTINO - 4:1
     
    45:10
    Po delší době si úspěšný zákrok připsal hostující brankář Garipov, který schoval kotouč do své připravené lapačky a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    46:20
    Traktor se nyní musel vracet k vlastní brance, kde se o rozehrávku staral Kulik. Tomu na pomoc přispěchal Karpuchin, který ho protlačil na Tkačova.
     
    47:15
    U modré čáry měl menší problém s poskakujícím kotoučem hostující Jarullin, který přeci jenom vypálil směrem na branku, kde zasahoval Kočetkov.
     
    47:47
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Zijat Pajgin – 2 min., hákování).
     
    48:03
    Domácí Miele se bekhendem pokoušel překvapit brankáře Garipova, který si nakonec bližší konstrukci dokázal pohlídat a poměrně v poklidu přerušil hru.
     
    49:12
    Vážnější zákrok si nyní připsal brankář Kočetkov, kterému se povedlo prudkou ránu vykrýt pravým betonem. Traktor nyní přidal na aktivitě.
     
    49:50
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Torpedo Nižnij Novgorod stále vede o dvě branky a má tak nakročeno ke třem bodům.
     
    49:54
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek přeci jenom snižuje! Sledovali jsme další ránu od modré čáry, které se nakonec odrazila do předbrankového prostoru, kde v poklidu dokázal LUKÁŠ SEDLÁK vyzrát na brankáře Kočetkova. Asistence: Nick Bailen.
    49:54 Lukáš SEDLÁK - 4:2
     
    50:57
    Klid na rozehrávku nyní měl hostující obránce Tělegin, který nakonec nahazoval do pásma soupeře, kde nakonec mohl rozehrávat brankář Kočetkov.
     
    51:37
    Torpedo Nižnij Novgorod skvěle napadalo rozehrávku soupeře a do problémů se tak dostal rozehrávající Karpuchin, který přeci jenom včas rozehrál.
     
    52:57
    Pulkkinen se bekhendem pokoušel předat kotouč do tandemu na Kalinina, který s ním sice dojel k zadnímu hrazení, avšak tam narazil do Martynova.
     
    53:30
    Hyka to zkoušel nahrávkou na opačné křídlo, kde ovšem na prudkou nahrávku neměl šanci dosáhnout Tělegin, přesto hosté vybojovali útočné pásmo.
     
    54:14
    Torpedo Nižnij Novgorod se znovu vydalo napadat rozehrávku soupeře a velké problémy měl hostující Osnovin, který nakonec přenechal kotouč Abramovovi.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Ivan Čechovič – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexej Byvalcev – 2 min., hrubost).
     
    54:59
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vjačeslav Osnovin – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    55:10
    U pravého kruhu si našel střeleckou pozici domácí Zaar, jehož ránu nakonec zablokoval jeden z protihráčů vysoko nad branku.
     
    56:40
    Hodně prostoru na ránu zápěstím měl hostující Hyka, kterému se nepovedlo trefit branku. Následně domácí brankář přeci jenom musel zasahovat.
     
    57:11
    Domácí celek se poměrně dlouhou dobu držel v pásmu soupeře, kde jsme sledovali snad tři zablokované zakončení.
     
    58:15
    Tělegin s pukem zavítal na druhou stranu, kde to jeho celek zkoušel nástřelem od modré čáry, který ovšem nedoputoval na místo určení.
     
    58:40
    Hosté zkoušejí v šesti!
     
    59:10
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A domácí celek skóruje do prázdné branky! Ke kotouči se totiž dostal KIRILL URAKOV, kterému se poměrně jednoduše povedlo trefit prázdnou branku z vlastního obranného pásma.
    59:10 Kirill URAKOV - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Torpedo Nižnij Novgorod nakonec dovedlo utkání do vítězného konce a vyhrálo poměrem 5:2. Domácí celek obstaral i první branku v poslední periodě a dostal se tak do herní pohody. Traktoru se zhruba deset minut před koncem povedlo snížit na rozdíl dvou branek, jenomže větší drama jsme tak neviděli a dva body tak patří domácímu Torpedu.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    43:26
    Zásahy brankářů: 24:38
    Vyhraná vhazování: 33:31
    Hity: 6:5
    Trestné minuty: 8:12
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Hrivík (NNO) – 0+0, 7 střel, čas na ledě 17:51
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 2+0, 3 střely, čas na ledě 16:28
    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+1, 0 střel, čas na ledě 15:14 (20:22:24)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 3. Agostino (Zaar, Žafiarov), 30. Žafiarov (Agostino), 37. Agostino (Pajgin), 45. Agostino (Žafiarov), 60. Urakov – 15. Sedlák (Bailen, Hyka), 50. Sedlák (Bailen)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Murygin) – Martynov, Pajgin (A), Lennström, Orlov, Vereščagin, Marin, M. Fedotov – Žafiarov (C), Hrivík, Agostino – Zaar, Miele, Čechovič – Gončaruk, A. Michejev, Ťanulin – Urakov (A), Veriajev, Ilja Fedotov – Rasskazov.
    Traktor Čeljabinsk: Garipov (Pockrebalin) – Jarullin (A), Pilut, Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvaľcev, S. Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Těrtyšnyj – V. Abramov, Tkačov, Osnovin – Fatějev, Šolochov, Kapustin – Gorjunov-Rolgizer.

    Rozhodca: Gašilov, Kulakov – Goljak, Novikov

    Diváci: 3000