Crystal Palace – Brighton 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:1 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Pondelok 27.09.2021, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Crystal Palace FC

    Londýnsky klub strieda lepšie výkony s horšími. Na úvod Premier League prehral proti Chelsea, následne remizoval s Brentfordom aj West Hamom, vzápätí porazil jasne 3:0 Tottenham Hotspur, avšak naposledy nestačil na Liverpool. V tabuľke sa Crystal Palace nachádza na štrnástom mieste s piatimi bodmi pri skóre 5:8. Odsonne Édouard a Conor Gallagher sa presadili dvakrát, jeden gól pridal Wilfried Zaha.

    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton je po piatich kolách na skvelom štvrtom mieste, kde má dvanásť bodov za štyri výhry a jednu prehru. Prekvapenie doterajšieho priebehu ročníka porazilo Burnley, Watford, Brentford a dokonca aj Leicester City. Nestačil iba na Everton. Pri skóre 7:4 má Brighton dokonca piatu najlepšiu defenzívu v Premier League. Najlepší strelec Neal Maupay sa v rámci ligy presadil už trikrát.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, J. Andersen, Milivojević (C), T. Mitchell – Gallagher, Guehi, McArthur – J. Ayew, Edouard, Zaha.
    Náhradníci: Butland – Ch. Benteke, Clyne, Hughes, Kelly, Kouyaté, Mateta, Olise, Schlupp.

    Brighton & Hove Albion FC: Sánchez – Duffy, Dunk (C), Burn – Veltman, Groß, Lallana, Cucurella – Trossard – Welbeck, Maupay.
    Náhradníci: Steele – Alzate, Connolly, Lamptey, Mac Alister, March, Moder, Richards, Roberts..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Crystal Palace nastupuje v tradičných červeno-modrých dresoch, hostia sú v belasom prevedení. Určite nás čaká zaujímavá dohrávka Premier League.
     
    2
    Joachim Andersen prečítal loptu za obranu domáceho tímu. Crystal Palace získal loptu a začína akciu z vlastnej polovice ihriska.
     
    3
    Shane Duffy zasiahol vedľa svojej šestnástky, poslal loptu na rohový kop. Luka Milivojević centroval do päťky, tam zasiahol Lewis Dunk.
     
    4
    Danny Welbeck potiahol akciu po krídle, okolo Warda sa dostal do šestnástky, kde proti presile neuspel Neal Maupay.
     
    5
    Wilfried Zaha na krídle prišiel o loptu, hostia nerozvinuli rýchlu kontru, nakoľko okamžite sa zrodil útočný faul.
     
    6
    Robert Sánchez síce poslal dobrý výkop na krídlo, odkiaľ si chcel Leandro Trossard okamžite prehodiť obrancu, to Marc Guehi skvelým zákrokom nedopustil.
     
    7
    Ďalší rohový kop pre Crystal Palace. Znova centroval Luka Milivojević a opäť to defenzíva hostí bez problémov zvládla. Konkrétne Daniel Burn.
     
    8
    Conor Gallagher sa vo vnútri šestnástky uvoľnil a dobre strieľal, Lewis Dunk jeho pokus zrazil na roh. Center chytil brankár Robert Sánchez.
     
    9
    James McArthur síce poslal dlhý pas smerom na hrot ofenzívy, tam nenašiel spoluhráčov. K lopte sa dostal brankár Robert Sánchez.
     
    10
    Desať minút je za nami. Momentálne sa pri lopte nachádza Brighton, ktorý sa pokúša od stopérov založiť útočnú akciu.
     
    11
    Odsonne Edouard si chcel pokryť loptu a strieľať na bránku, v šestnástke musel prihrať dozadu a Conor Gallagher sa následne nepresadil.
     
    12
    Držanie lopty: 54% – 46%
     
    13
    Marc Guehi znova dobre zasiahol, k centrovanej lopte sa nedostal cez neho Danny Welbeck. Doposiaľ dominujú defenzívy na oboch stranách.
     
    14
    Tyrick Mitchell centroval zľava po trávniku do pokutového územia, kde sa k zakončeniu nakoniec nedostal Jordan Ayew. Včas zasiahol Shane Duffy.
     
    15
    Ďalšia lopta smerovala do pokutového územia Brightonu, no nie do miest, kde sa nachádzali hráči domáceho celku. Zase zasiahol Robert Sánchez.
     
    16
    Wilfried Zaha na krídle nedostal veľa priestoru, okamžite mu loptu mimo ihriska odohral Jöel Veltman.
     
    17
    Luka Milivojević strieľal spred šestnástky, trafil iba hráčov stojacich pred ním. Domáci sú ale znova usadení na útočnej polovici hracej plochy.
     
    18
    Brighton & Hove Albion sa s loptou drží na vlastnej polovici ihriska, nedarí sa hosťom teraz prejsť na útočnú časť hracej plochy.
     
    19
    Jordan Ayew sa na pravom krídle nedostal ďaleko, prihral naspäť a akcia londýnskeho klubu začína od stopérov.
     
    20
    Odsonne Edouard síce zakončil spred pokutového územia, loptu nenasmeroval ideálne k žrdi. Robert Sánchez si pripísal úspešný zákrok.
     
    21
    Lewis Dunk vyriešil nákop za obranu Brightonu, hlavou odohral loptu za seba a Robert Sánchez ju poľahky pozbieral.
     
    22
    Joel Ward centroval z krídla, odrazenú loptu si ešte našiel Jordan Ayew, lenže nedokázal nič vymyslieť. Robert Sánchez bude obstarávať päťku.
     
    23
    Crystal Palace opäť pri lopte, dnes ju má pod kontrolou väčšinu času. Domáci sa snažia opäť priblížiť k šestnástke Sáncheza.
     
    24
    Luka Milivojević síce v strede ihriska spravil chybu, avšak okamžite ju napravil čistým sklzom na loptu obranca Marc Guehi.
     
    25
    Jordan Ayew skončil na trávniku, postrčil ho tam Marc Cucurella. Ghanský útočník ale nepríjemne narazil do blížiaceho sa Burna. Bude v poriadku.
     
    26
    Z priameho kopu strieľal Luka Milivojević, chcel nachytať múr aj Sáncheza a zakončili po trávniku okolo. To sa mu podarilo, bránku netrafil.
     
    27
    Marc Guehi posielal dlhý nákop na hrot ofenzívy, kde si nabiehal Odsonne Edouard. Loptu nezachytil, tej sa zmocnil až Robert Sánchez.
     
    28
    Marc Cucurella a Daniel Burn kombináciou na krídle neuspeli, výborne to vyriešil Joel Ward a dopredu tak znova ide Crystal Palace.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Adam Lallana (Brighton & Hove Albion FC).
    29. Leandro Trossard (BRN)
     
    30
    Leandro Trossard dostal prihrávku k rohu malému vápnu, tiesnený zakončil cez McArthura do bočnej siete. Vicente Guaita stále nemusel zasahovať.
     
    31
    Neal Maupay sa v šestnástke nepresadil kvôli presile obrancov, následne prihral do krídla a veľmi zle centroval naspäť Jöel Veltman.
     
    32
    Jordan Ayew a ani Odsonne Edouard nezareagovali na dlhý nákop z vlastnej polovice, znova sa k lopte dostal brankár Robert Sánchez.
    32. Danny Welbeck (BRN)
     
    33
    Spomínaný Robert Sánchez predviedol skvelý výkop, za obranu, razom išiel Danny Welbeck sám na bránku. Telom ho odtláčal Joel Ward, útočník tak nezakončil ideálne a Vicente Guaita zastavil dobrú šancu Brightonu.
     
    34
    Leandro Trossard stratil loptu na útočnej polovici ihriska, Luka Milivojević ju poslal dozadu a všetko začne brankár Vicente Guaita.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?
     
    36
    Wilfried Zaha strieľal z ľavej strany pokutového územia, mieril dobre k žrdi. Tam však dokázal zareagovať brankár Robert Sánchez.
     
    37
    Marc Cucurella centroval zľava do pokutového územia, sklzom zasiahol Joel Ward a zrazil loptu na rohový kop pre Brighton.
     
    38
    Po centri z rohového kopu sa k lopte dostal na hranici pokutového územia Adam Lallana a zakončil z prvej. Mieril poriadne vysoko nad bránku Guaitu.
     
    39
    Vysoký pressing hostí síce dostal Crystal Palace pod tlak, neviedlo to k zisku lopty. Londýnčania z toho vyšli dobre.
     
    40
    Wilfried Zaha si zbehol do šestnástky a už sa hotoval k strele po prihrávke sprava. V poslednej chvíli mu loptu vypichol Marc Cucurella.
     
    41
    Odsonne Edouard sa k centrovanej lopte na hrot ofenzívy nedostal, tú podvihol Lewis Dunk a v rukaviciach ju našiel Robert Sánchez.
     
    42
    Crystal Palace dobre napáda, ale ani domáci vďaka tejto činnosti nevedeli získať loptu. Podarilo sa to až Guehimu po dlhom nákope na hrot.
     
    43
    Wilfried Zaha zľava síce centroval na zadnú žrď, tam bol pripravený Marc Cucurella a zasiahol pred číhajúcim Jordanom Ayewom.
     
    44
    Crystal Palace je dnes aktívnejším tímom, do šancí sa nevie dostať. Aj teraz sa domáci usadili na útočnej polovici.
     
    45
    Odsonne Edouard spadol po kontakte pred šestnástkou súpera, Leandro Trossard zahral čisto a priamy kop z toho nebude.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Conor Gallagher si to nasmeroval do šestnástky, prešiel okolo troch obrancov a nakoniec ho Leandro Trossard poslal na trávnik. Bolo to síce ramenom, ale vyskočil tam aj lakeť. Penalta pre Crystal Palace.
    45+1. Leandro Trossard (BRN)
     
    45+2
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci idú úplne zaslúžene do vedenia. WILFRIED ZAHA sa z penalty nepomýlil, loptu kopol po trávniku po svojej ľavej ruke. Robert Sánchez si vybral druhý smer.
    45+2. Wilfried Zaha (CRP) - 1:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Crystal Palace bol v úvodnom dejstve lepším tímom, na gól čakal až do nadstaveného času, kedy penaltu premenil Wilfried Zaha. Sledujeme dobrý futbal, no s minimom šancí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Daniel Burn, prichádza Steven Alzate.
     
    47
    Neal Maupay končí na trávniku, pomohol mu tam James McArthur a píska sa jeho faul. Hostia získali priamy kop.
     
    48
    Domáci zakombinovali na pravom krídle, centrovaná lopta však nebola úspešná a brankár Robert Sánchez bez problémov zasiahol.
     
    49
    Luka Milivojević zakončil z diaľky, netrafil bránku súpera. Znova bude päťku rozohrávať Robert Sánchez.
     
    50
    Hostia získali priamy kop, centrovanú loptu zakončil do rohu bránky Lewis Dunk, pripravený Vicente Guaita ju vytiahol na rohový kop.
     
    51
    Center z rohového kopu domáci odvrátil, k strele sa z diaľky ešte dostal Adam Lallana a po zrazenom pokuse získal znova roh.
     
    52
    Druhý rohový kop v krátkom slede sa hosťom takisto nepodaril, ale ostali na útočnej polovici ihriska a snažia sa niečo vymyslieť.
    52. Wilfried Zaha (CRP)
     
    53
    Steven Alzate síce spracoval loptu pred šestnástkou súpera, pomohol si pritom rukou a Crystal Palace sa môže dostať po niekoľkých minútach od vlastnej bránky.
     
    55
    Wilfried Zaha sa síce vrátil pomôcť svojej defenzíve, počínal si pri tom faulom. Brighton získal priamy kop vhodný na strelu.
     
    56
    Nakoniec však Pascal Groß iba centroval. Na zadnej žrdi chcel zakončiť obranca Shane Duffy, loptu si nedokázal nájsť a zasiahnuť ju.
     
    57
    Domáci získali rohový kop. Luka Milivojević centroval a do hlavičky sa chcel dostať James McArthur. Vo vzduchu zasiahol Robert Sánchez.
     
    58
    Pascal Groß centroval z pravého krídla na zadnú žrď, kde nabiehal jeden z jeho spoluhráčov. Vo vzduchu bol istý brankár Vicente Guaita.
     
    59
    Wilfried Zaha aktivitou na ľavom krídle získal rohový kop po zablokovanej centrovanej lopte. Dobre zasiahol Jöel Veltman.
     
    60
    Luka Milivojević centroval z rohu. Joachim Andersen loptu posúval pred päťku, kde smerovali Marc Guehi aj Robert Sánchez, ten skvele loptu posunul do bezpečia.
     
    61
    Hodina zápasu je za nami. Brighton po zmene strán prebral iniciatívu, domáci už nie sú tak dominantní ako v prvom.
     
    63
    Steven Alzate po jednom zo súbojov skončil na hracej ploche, potrebuje ošetrenie a uvidíme, či bude môcť pokračovať v hre.
     
    64
    Ošetrovanie ešte pokračuje, na striedanie je pripravený Jakub Moder. Ten však pripravený bol už v čase, keď sa Alzate zranil.
     
    65
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Steven Alzate, prichádza Jakub Moder.
     
    66
    Marc Guehi predviedol dobrý zákrok na hranici svojho malého vápna, nepustil cez seba center sprava a odkopol loptu na roh.
     
    67
    Pascal Groß znova nenašiel spoluhráčov, ktorí by sa dostali do zakončenia. Následne loptu vyviezol dopredu Conor Gallagher.
     
    68
    Tyrick Mitchell neposlal ideálnu loptu pred bránku súpera, tú poľahky chytil Robert Sánchez a rozohral na spoluhráčov.
     
    69
    Brighton & Hove Albion sa dostal na pravé krídlo, tadiaľ cesta momentálne nevedia. Crystal Palace sa dobre postavil do defenzívneho bloku.
     
    70
    Jakub Moder dostal ťažký pas na pravé krídlo, lopta skončila mimo hracej plochy a Tyrick Mitchell sa s vhadzovaním nebude ponáhľať.
     
    71
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Odsonne Edouard, prichádza Christian Benteke.
     
    72
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Luka Milivojević, prichádza Cheikhou Kouyaté.
     
    73
    Jakub Moder dostal prihrávku pred šestnástku súpera, okamžite prihrával do vápna, avšak našiel iba brankára Guaitu.
     
    74
    Marc Cucurella mal byť adresátom prihrávky na ľavé krídlo, okamžite sa k nemu vysunul Joel Ward a loptu mu odkopol do bezpečia.
     
    75
    Brighton s ďalším rohovým kopom. Pascal Groß zase centroval mimo dosah spoluhráčov a Crystal Palace sa opäť poľahky ubránilo.
     
    76
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Aaron Connolly.
     
    77
    Conor Gallagher skvele potiahol akciu stredom ihriska a aj keď bol faulovaný, tak pokračoval. Prihral do vápna, Christian Benteke posunul doprava a úplne voľný Jordan Ayew trestuhodne minul bránku Sáncheza.
     
    78
    Vicente Guaita znova chytil ďalší center. Defenzíva Crystal Palace pracuje dnes veľmi dobre, ale to aj tá na strane Brightonu napriek jednému inkasovanému gólu.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Marc Cucurella (Brighton & Hove Albion FC).
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Brighton s výsledkom ešte niečo urobiť alebo sa bude tešiť Crystal Palace?
     
    81
    Žltú kartu dostáva Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion FC).
     
    84
    Žltú kartu dostáva Conor Gallagher (Crystal Palace FC).
     
    86
    Ďalší neúspešný center do pokutového územia domáceho tímu, znova loptu vo vzduchu chytil Vicente Guaita.
     
    87
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Jeff Schlupp.
     
    88
    Brighton by už pomaly mal skúsiť vrhnúť všetko do ofenzívy, no Crystal Palace bráni veľmi dobre a hosťom sa to nedarí.
     
    89
    Ďalší priamy kop pre Brighton. Uvidíme, či to tentoraz Pascal Groß kopne tak, aby mohol byť Vicente Guaita prekonaný.
     
    90
    Shane Duffy sa po centri svojho spoluhráča k hlavičke naozaj dostal a vôbec nemieril zle. Lopta sa ešte odrazila od trávnika, avšak Vicente Guaita zareagoval.
    90. Shane Duffy (BRN)
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Conor Gallagher na útočnej polovici ihriska fauloval, nemusí mu to vadiť, nakoľko to splnilo účel, keďže chcel zbrzdiť prechod hostí dopredu.
     
    90+3
    Adam Lallana hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi. Jakub Moder sa síce cez jedného z obrancov dostal k hlavičke, tá nebola ideálna Vicente Guaita zasiahol.
     
    90+4
    Vicente Guaita išiel za ďalším centrom, zrazil sa s ním Shane Duffy. Píska sa útočný faul obrancu Brightonu.
     
    90+5
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Dnes padajú góly iba v nadstavenom čase a logicky to sedí. Domáci boli lepší v prvom polčase, strelili gól. Hostia boli lepší v druhom polčase, strelili gól. Defenzíva Crystal Palace ojedinele prepadla, NEAL MAUPAY si našiel pas za obranu a prehodil Guaitu.
    90+5. Neal Maupay (BRN) - 1:1
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Crystal Palace bude táto remíza určite veľmi mrzieť, pretože vyhrávali až do samotného záveru a navyše mohli skóre navýšiť a rozhodnúť už skôr. Takto dostal Brighton možnosť vyrovnať a využil ju naplno.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:56:27)

    Matej Kubove

    Góly: 45+2. Zaha (pen.) – 90+5. Maupay

    Karty:   84. Gallagher (CRP) – 29. Lallana (BRN), 79. Cucurella (BRN), 81. Trossard (BRN)


    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, J. Andersen, Milivojević (C) (72. Kouyaté), T. Mitchell – Gallagher, Guehi, McArthur – J. Ayew (87. Schlupp), Edouard (71. Ch. Benteke), Zaha.
    Náhradníci: Butland – Ch. Benteke, Clyne, Hughes, Kelly, Kouyaté, Mateta, Olise, Schlupp.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Duffy, Dunk (C), Burn (46. Alzate, 65. Moder) – Veltman, Groß, Lallana, Cucurella – Trossard – Welbeck (76. Connolly), Maupay.
    Náhradníci: Steele – Alzate, Connolly, Lamptey, Mac Alister, March, Moder, Richards, Roberts.