Salzburg – Frisk Asker 1:0 (kon.) | Bolzano – Jastrzebie 3:1 (kon.)
koniec
HC Bolzano
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
GKS Jastrzebie
cz Piatok 10.09.2021, 20:30 • Palaonda Eiswelle • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:58:12)
     
    Bolzano potvrdilo roli favorita a v domácí hale porazilo polské Jastrzębie 3:1. Hráči italského celku si rozložili shodně po gólu do každé části. V první skóroval Alex Trivellato, ve druhé Angelo Miceli a ve třetí Diego Glück. Na třetí zásah dokázal reagovat Slovák Samuel Mlynarovič, ale více již hosté nezvládli, museli se tak smířit se sedmou porážkou v řadě.

    V rámci Ligy mistrů prohráli svěřenci kouče Kalabera třetí zápas, díky jednomu bodu za prohru v nastaveném čase v prvním utkání právě s Bolzanem ale zůstávají na třetím místě před týmem Frisk Asker. Bolzano je s osmi body druhé, o bod za suverénním Salzburgem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Před závěrečnou sirénou ještě jedno vyloučení na hostující straně. Maciej Urbanowicz inkasoval 2+2 minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    59:26
    Frenks Razgals neměl komu nahrát, proto zvolil zakončení z velkého úhlu. Boyle se nachytat nenechal, tělo včas přilepil k pravé tyčce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Český gólman se vrátil do hry, protože se hosté provinili ofsajdem. Vzápětí se do ní i zapojil, neboť vyhodil za bránu soupeře Frank.
     
    58:05
    Kevin Boyle znovu svým zákrokem přerušil hru, a to je signál pro Patrika Nechvátala, jenž opouští bránu. Hosté zkouší powerplay!
     
    57:48
    Dění se rychle otočilo na opačnou stranu, kde úřadovala hlavně dvojice Maciej Urbanowicz a Vitalijs Pavlovs. Ránu prvního jmenovaného udržel Boyle ve výstroji.
     
    57:20
    Vyhození Plastina lehce tečoval Halmo, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeš. Kostek musel zabrat, aby stihl odehrát před Micelim.
     
    56:55
    Hráči italského celku se usadili v útočném pásmu. Na modrou dostal nabito James De Haas, rána kanadského beka rozezvučela plexisklo za brankou.
     
    56:14
    Utkání se začalo hodně kouskovat. Boyle zapisuje další úspěšný zákrok, a sice z kategorie jednodušších, jelikož nahození Ševčenka letělo hodně pomalu.
     
    55:39
    Po dalším zákroku domácího gólmana se strhla menší šarvátka mezi hráči. Utvořili se dvě dvojičky, ale rozhodčí od sebe hokejisty rychle oddělili, ani se nebude vylučovat.
     
    55:27
    Nadvakrát, ale přece Kevin Boyle zachytil nahození od modré čáry do lapačky. Kostekovi k úspěšné trefě moc nechybělo.
     
    54:57
    Patrik Nechvátal drží šance polského mužstva na body. Vystrčil vyrážečku proti pokusu Halma a hrací předmět odpálil do ochranné sítě.
     
    54:23
    Hokejisté v červených dresech možná podlehli dojmu vítězství, nyní ovšem musí zapnout zpět na vyšší rychlostní stupeň. Protože dát dva góly během pěti minut pro hosty není nereálným cílem.
    53:41 Samuel MLYNAROVIČ - 3:1
     
    53:41
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Hosté bojují! Po zmatku v předbrankovém prostoru našel volný kotouč SAMUEL MLYNAROVIČ, který vkleče napálil černou gumu do pravé šibenice. Asistence: Maris Jass a Arturs Ševčenko.
     
    52:46
    Mike Halmo v rychlostním souboji předčil Ševčenka. Před bránu se však nenatlačil, protože jej odzbrojil Pavlovs.
     
    52:07
    Rozhodčí rozpažil, hosté mohou pokračovat v útočném pásmu. Arkadiusz Kostek obdržel nahrávku na modrou čáru, tvrdý projektil poslal nad bránu.
    51:39 Diego GLÜCK - 3:0
     
    51:39
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto a tento inkasovaný gól si Patrik Nechvátal za rámeček určitě nedá. Nejprve nedokázal zachytit lehké nahození ze středního pásma, načež jej střelou zpoza brány dokonale překvapil DIEGO GLÜCK, brankář si sám srazil puk do brány. Asistence: Domenic Alberga a Mathew Maione.
     
    51:16
    Pěknou zadovkou Roman Rác uvolnil Kasperlíka. Český útočník si stáhl kotouč mezi kruhy, ze zápěstí vypálil nad bránu.
     
    50:46
    Rozhodčí přerušili hru. Důvod? Postavení mimo hru. proti pravidlům hrál Halmo, do útočné třetiny nabruslil dříve, než s pukem jedoucí Miceli.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Bolzano drží dvoubrankové vedení a směřuje za vítězství, ačkoli má ve třetí třetině více ze hry Jastrzębie.
     
    49:55
    Sám se vydal na zteč Vitalijs Pavlovs. Zkušený dvaatřicetiletý Lotyš zvládl De Haase, ovšem Plastino již byl nad jeho síly.
     
    49:33
    Pitschieler dlouhým pasem oslovil Miceliho. Zpracování vyšlo, ale o poznání méně střela, ta prosvištěla nad horní tyčkou.
     
    48:40
    K asistenci chtěl James De Haas přidat i gól, a to po nahození od modré čáry. Patrik Nechvátal si našel puk a zapsal osmadvacátý úspěšný zákrok.
     
    48:23
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Tato skutečnost vyhovuje domácím, kteří jsou každou vteřinou blíže vítězství, každopádně aktivněji působí hosté.
     
    47:45
    Situaci dva na dva domácí ubránili bez větších problémů. Kalns totiž nahrál Mlynarovičovi za brusle, takže Slovák puk vůbec nezpracoval.
     
    47:23
    Marco Insam schoval puk za obránce a střílel k bližší, levé tyči. Nechvátal reagoval pozdě, ale puk proletěl vedle brankové konstrukce.
     
    46:40
    Do hry se zapojil i sedmý bek hostů Jakub Giminski. Zkusil rozehrávku po pravém mantinelu, pomalu letící puk ovšem zastavil pozorný Frank.
     
    46:11
    Radoslaw Nalewajka zabral a ještě udržel puk v útočném pásmu. Okamžitě nahodil, houf hráčů před brankovištěm však neprostřelil.
     
    45:47
    V hledišti to jenom zašumělo. Nahození Pavlovse se nezdálo býti nebezpečným, ale po teči Jarosze touš prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    45:16
    Další zákrok připsal na své konto rovněž Patrik Nechvátal. Pomalá střela Miceliho od levého mantinelu jej příliš nezaměstnala.
     
    44:44
    Třetí třetina rozhodně nenudí. Jastrzębie podniká jeden útočný výpad za druhým, avšak chybí tomu moment překvapení, každý útok zatím domácí dokázali předvídat.
     
    44:00
    Z vrcholku pravého kruhu pálil Maciej Urbanowicz. Boyle znovu připraven, střelci zmenšil střelecký úhel a zasáhl vyrážečkou.
     
    43:48
    Kostek včas zabral do defenzivy, aby zabránil nejhoršímu. Natlačil tělo před Halma a odrazem o mantinel poslal puk do střední třetiny.
     
    43:06
    Mezi střelce zápasu se chtěl přidat Eriks Ševčenko. Čisté konto Boyleovi neprolomil, mezeru mezi jeho betony nenašel.
     
    42:45
    Ne, to se Kasperlíkovi nepovedlo. Obránce si obhodil ještě na vlastní polovině, a protože se nedostal za jeho záda, tak následovalo odpískání icingu.
     
    42:16
    Vysoký oblouček Razgalse skončil zakázaným uvolněním. Lowe sice nespěchal, ale zase nezpomalil tolik, aby donutil rozhodčího rozpažit.
     
    41:49
    Přes obránce vypálil šiplavý projektil Roman Rác. Lowe touš zblokovat nedokázal, avšak nemusel smutnit, situaci za něj vyřešil Boyle.
     
    41:21
    Od levého úhlu vystřelil překvapivě bekhendem Daniel Frank. Puk zvedl dostatečně, ale letěl pomalu, takže Nechvátal stihl v klidu zakročit.
     
    40:43
    Osmadvacetiletý kanadský útočník Brett Findlay nabruslil s pukem od útočného pásma, nicméně v obležení dvou protihráčů nevystřelil, pouze nahodil za bránu.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Bolzano vede nad polským soupeřem o dvě branky, takže vítězství ještě jisté nemá, každopádně nakročeno k němu má výborně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:15.
     
    Stejně jako v první třetině, tak i v té druhé padl jediný gól a postarali se o něj domácí hokejisté. Stalo se tak těsně před odchodem do kabin, kdy Angelo Miceli šikovně tečoval nahození De Haase mezi betony brankáře Nechvátala. Bolzano se druhým gólem výrazně přiblížilo zisku očekávaných tří bodů, na Jastrzębie čeká ve třetím dějství nelehký úkol.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 28 – 20
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Hokejisté v červených dresech nemají dost a bojují o další vylepšení skóre. Nyní si ovšem Nechvátal počínal proti Pitschielerovi bezchybně, do středního pásma posléze vyhodil Eriks Ševčenko.
    39:08 Angelo MICELI - 2:0
     
    39:08
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Ale to se nedaří! Od modré čáry totiž nahodil De Haas a byl to ANGELO MICELI, kdo ztečoval kotouč mezi betony bezmocného Nechvátala. Asistence: James De Haas a Mike Halmo.
     
    38:46
    Zdá se, že domácí mají v koncovce druhé třetiny více. Sil. Pod tlakem drží soupeře i druhá formace, Jastrzębie se snaží přežít v jednobrankové ztrátě.
     
    38:28
    Dlouhou nahrávku Plastina převzal Anton Bernard. Pěknou kličkou se zbavil Jasse, ale z vrcholku levého kruhu na Nechvátala nenašel recept.
     
    37:53
    Pod tlakem Simon Pitschieler nahodil na bránu s jasným cílem vybojovat vhazování v útočném pásmu. Stalo se, Nechvátal rozehrát nestihl.
     
    37:26
    Kostek viděl rozjetého Urbanowicze, jemuž zkusil nahrát do úniku. Levý křídelník si ovšem neporadil s těžkým zpracováním.
     
    36:52
    Hra se přesunula na opačnou stranu. Arturs Ševčenko naznačil střelu, aby vzápětí přihrál pod sebe Pavlovsovi, ten minul.
     
    36:30
    Výborný zákrok Patrika Nechvátala proti křižnému zakončení Halma k prvé tyči. Český brankář zareagoval včas.
     
    35:40
    Kanadský obránce Mathew Maione zaváhal při rozehrávce, trestat mohl Roman Rác. Nestalo se, z velkého úhlu minul bránu.
     
    35:14
    Další velkou příležitost měl Daniel Frank. U pravé tyčky jej parádním pasem našel Findlay, jenže pravý křídelník trestuhodně promáchl.
     
    34:49
    Hostující defenziva propadla a do úniku vystartoval po pravé straně Dustin Gazley. Zkusil bekhendový blafák, položený beton Nechvátala však přehodit nezvládl.
     
    34:22
    Teatrální pád, kterým si Martin Kasperlík říkal o dvě minuty. Muži v pruhovaném byli shovívaví, hru nechali plynout bez přerušení.
     
    33:39
    Obránce Kamil Górny nezvládl vyhodit, naopak poslal puk do hokejky Gazleyovi. Tomu obkroužení brány nevyšlo, zůstal za ní a stopku mu vystavil Bryk.
     
    33:03
    Jenže Samuel Mlynarovič fauloval a hrát se tak bude znovu ve čtyřech, za půl minuty pak začne přesilová hra Bolzana. Slovenský forvard podrazil Di Pernu.
     
    32:50
    Jastrzębie v plném počtu a začíná jeho přesilová hra. Jedna z dalších šancí, jak se pokusit o srovnání skóre, každý bod do tabulky se počítá.
     
    32:16
    Findlay si vyměnil hrací předmět s Frankem a vystřelil forhendem z mezikruží. Ránu vyslal o pár centimetrů nad břevno.
     
    31:41
    Síly na ledě se vyrovnávají. Dvě minuty dostal za vyhození puku mimo hrací plochu gólman Kevin Boyle, trest odpyká Mizzi.
     
    31:23
    Dokonce musel zasahovat Kevin Boyle. Od pravého mantinelu jej prověřil Razgals, slabou střelu ovšem gólman bez větších problémů pokryl.
     
    30:46
    Úvod oslabení zvládli hosté výrazně lépe, než poslední dvě minuty. Dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili za bránu soupeře.
     
    30:18
    Dlouhé vteřiny ve vlastním obranném pásmu ukončil až Mateusz Bryk, jenž si háčkem pomohl proti Gazleyovi. Hosté jdou sice do čtyř, ale unavená pětice alespoň může vydechnout.
     
    29:50
    Tak až teď! Dlouhou kombinaci ukončil forhendovou střelou Findlay, Nechvátal zasáhl levým betonem. Odražený puk získal Frank, pokračuje akce Bolzana.
     
    29:23
    Domácí elitní formace teď drží soupeře pod obrovským tlakem. Zatím ale nedochází k zakončení, pouze k nahrávkám zleva doprava.
     
    28:40
    Boyle měl štěstí, protože za brankou dlouho čekal na puk a málem se před něj dostal Rác, nakonec brankář odehrál kotouč těsně před ním.
     
    28:11
    Další přerušení hry, tentokráte způsobeno domácím brankářem. Jeho vyrážečka vyrazila zakončení Kalnse do ochranné sítě.
     
    27:58
    Bez větších problémů Patrik Nechvátal podržel nahození ze středního pásma, které vyslal Mizzi. Na rozehrávku si netroufl.
     
    27:19
    Maris Jass patří mezi zkušené hokejisty, což potvrdil. Nenechal se zaskočit forčekujícím Frigem a středem odvážně nahrál přímo na hokejku Baširovovi.
     
    26:49
    Velkou rychlost nabral Vitalijs Pavlovs. Středem projel mezi dvěma protihráči, bekhendem ale nezvedl puk dostatečně, trefil rameno Boylea.
     
    26:21
    Český brankář nemusel zasahovat, přesto se do hry zapojil. Za brankou dojel volný kotouč a rozehrál ho na volného Ševčenka.
     
    25:46
    Do hry se neúmyslně zapojil hostující střídačka, puk do tohoto prostoru poslal Arkadiusz Kostek. Vhazování proběhne po levici Nechvátala.
     
    25:20
    Hosté v plném počtu. S koncem početní převahy vypálil od modré čáry Kamil Górny, jehož rána měla k přesnosti hodně daleko.
     
    24:50
    Vystřelil i třetí útočník z elitní lajny, a sice Čech Martin Kasperlík. Jeho pokus udržel americký gólman ve službách Bolzana ve výstroji.
     
    24:26
    Minuta z přesilovky je pryč a Boyle ještě nemusel zasahovat. Zvládl vykopnout pravým betonem pokus Razgalse, zvládl i dorážku Ráce.
     
    23:19
    Premiérovou přesilovou hru si vyzkouší Jastrzębie. Na lavici hanby odjel Domenic Alberga, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    23:09
    Diego Glück se přes dva hráče neprokličkoval. Giminského sice obelstil, ale Jass už byl nad jeho síly. Hraje Kalns.
     
    22:44
    Lukasz Nalewajka se hodně snažil, ale přesto černou gumu v útočné třetině neudržel. Ještě zkusil pozornost rozhodčího, ale ten správně odpískal ofsajd.
     
    22:30
    Hokejisté v červených dresech ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Marco Insam nahrál Albergovi na brusle, ten tak vůbec nemohl vystřelit.
     
    21:55
    Sám proti dvěma Egils Kalns neměl moc šancí na úspěch. Málem ale odvážný průnik vyšel, v poslední chvíli mu zamezil cestu Mizzi.
     
    21:21
    Patriku Nechvátalovi nevyšla rozehrávka podle představ. Puk vyhodil mimo hru, ale měl štěstí, puk se lehce otřel o tvrzené sklo.
     
    20:46
    Pravou lajnou táhl útok Ruslan Baširov. Natlačil se až před gólmana, kterého však z bezprostřední blízkosti neprostřelil.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Bolzano určitě bude chtít navýšit svoje vedení, zatímco polský celek se pokusí o vyrovnání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:21.
     
    Favorizované Bolzano vede po 1. třetině nad polským Jastrzębie nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre střetnutí udává situace z 5. minuty, kdy se střelou z mezikruží prosadil Alex Trivellato. Domácí byli v úvodu utkání aktivnější, ale postupně přebírali iniciativu hosté a v závěru první části Boyleovi několikrát pořádně zavařili, nicméně americký gólman zatím drží čisté konto.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 16 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Hosté kontrolují hru za vlastní bránou. Puk všemi dostupnými prostředky drží u mantinelu, domácí se již nejspíše ke střele nedostanou.
     
    19:19
    Egils Kalns se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu. Jeho pád na led ale nechal muže v pruhovaném klidnými.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:47
    Jastrzębie je v koncovce první třetiny výrazně aktivnějším týmem. Na teč nahazoval od levého mantinelu Eriks Ševčenko, Baširov tečoval vedle brány.
     
    18:34
    Americký gólman ve službách Bolzana si vysloužil další potlesk. Tentokráte po zákroku lapačkou, neúspěšným střelcem se stal Maciej Urbanowicz.
     
    17:47
    Boyle zmenšil střelecký úhel Kostekovi, proti němuž zakročil pravým betonem. K dorážce Plastino nepustil Pavlovse.
     
    17:25
    Od vyloučení se nepřerušovala hra, závěr první části tak ubíhá v rychlém tempu. Na obou stranách teď bylo k vidění velké množství nepřesností.
     
    16:55
    Poté, co se hosté vrátili do plného počtu, tak podnikli rychlý výpad. V hlavní roli navrátilec Ruslan Baširov, zápěstím o kousek přestřelil.
     
    16:30
    Ne, domácím přesilovka vůbec nevyšla. Poslední útok vedl Pitschieler, nicméně nevyzrál na Ševčenka. Ubíhají poslední vteřiny Baširovova trestu.
     
    15:46
    S pukem si zahrál i domácí gólman Kevin Boyle, který za branou zastavil dlouhý nástřel Razgalse. Vzápětí rozehrál na Lowea.
     
    15:10
    Úvod početní převahy jim ovšem nevyšel podle představ. Po vhazování vyhodil Bryk, načež neúspěšný nájezd do útočné třetiny podnikl Frank.
     
    14:42
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je ruský útočník Ruslan Baširov, jenž si k puku pomohl držením proti Gazleyovi. Domácí mají velkou šanci navýšit vedení.
     
    14:23
    Defenzivní povinnosti si Mathew Maione splnil na jedničku. V rychlostním souboji udržel náskok na Ráce, čímž zařídil zakázané uvolnění.
     
    13:50
    Na modrou dostal nabito Kamil Górny. Rána mu vůbec nesedla. Po ledě puk sotva doletěl za branku soupeře, kde jej uzmul bránící hráč.
     
    13:22
    Frenks Razgals udržel na zádech svého osobního strážce a vystřelil mezikruží. Těsně minul prostor u pravé tyčky, Boyle by nejspíše zasáhnout nestihl.
     
    12:47
    Za brankou soupeře operoval s pukem na holi Dustin Gazley. Dokázal se vymotat i proti přesile, načež nabil Lowemu, ten vyzkoušel tvrdost Nechvátalovy vyrážečky.
     
    12:14
    Přečíslení tří proti dvěma neskončilo gólem. Mezi kruhy dostal dobrou nahrávku Findlay, mezeru v postoji Nechvátala ale nenašel.
     
    11:44
    Napoprvé se Boyle zákroku nedočkal, střelu zblokoval Maione. Pouze ale k Razgalsovi, který napálil brankářův pravý beton.
     
    11:11
    Obětavý zákrok Bryka možná zachránil Jastrzębie od druhého inkasovaného gólu. Pokus Lowea zblokoval do ochranné sítě.
     
    10:44
    Rychlá střela Plastina krátce po vhazování vyletěla vysoko nad bránu. Nejlepší orientaci pak předvedl Di Perna, u odraženého touše byl jako první.
     
    10:20
    Český gólman znovu v akci. Tentokráte řešil výrazně snadnější situaci, když nepřesnou nahrávku Miceliho na De Haase schoval pod lapačkou.
     
    09:55
    Simon Pitschieler si vybruslil před bránu. Zkusil najít mezeru mezi Nechvátalovými betony, nicméně neuspěl.
     
    09:15
    V pravém kruhu dostal moře volného prostoru Mike Halmo. Nevyužil jej podle svých představ, kotoučem trefil blokujícího obránce.
     
    08:42
    Vyhození Jasse si pohlídal Di Perna. Nenechal se rozhodit dotírajícím Mlynarovičem, po mantinelu si pomohl s Trivallatem.
     
    08:00
    Na nahození od modré čáry Patrik Nechvátal velmi dobře viděl, pro puk si sáhl lapačkou. Frigo čekal na vypadnutí puku marně.
     
    07:36
    Útočí znovu domácí. Frigo přihrál za bránu Bernardovi, jemuž otočka a zasunutí puku k levé tyčce nevyšlo, Nechvátal se nachytat nenechal.
     
    07:12
    Polský celek chtěl využít delšího střídání soupeře, ale neuspěl. Kalnsovi totiž trvalo příliš dlouho zpracování, mezitím se defenziva Bolzana stihla rozestavit.
     
    06:33
    Na modré si vyměnili touš Di Perna s Trivellatem. Nakonec střílel první jmenovaný, ránu příklepem poslal nad horní tyč.
     
    06:02
    Zatím neúspěšně. Mateusz Bryk uspěl v souboji jeden na jednoho, aby následně vyhodil po pravém mantinelu kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    05:30
    Domácí vedoucí gól pochopitelně nakopl. Znovu bruslí v útočné třetině a hledají cestičku ke druhému gólu.
    04:48 Alex TRIVELLATO - 1:0
     
    04:48
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Favorit se na sklonku páté minuty ujímá vedení! Halmo u mantinelu obral o puk obránce a mezi kruhy našel ofenzivu podpořivšího beka ALEXE TRIVELLATA, jenž prostřelil Nechvátala střelou do levé šibenice. Asistence: Mike Halmo a Keegan Lowe.
     
    04:17
    Nahození z velkého úhlu Boylea nezaskočilo, hrací předmět odrazil za bránu. Zde zklidnil hru osamocený James De Haas.
     
    03:59
    Ruslan Baširov měl před sebou posledního obránce. Zkusil vypálit přes něj, ale Boyle zasahovat nemusel, Plastino totiž pokus zblokoval pravou nohou.
     
    03:20
    Rozhodčí přerušil hru z důvodu postavení mimo hru. Simon Pitschieler udělal kličku navíc, s tou Miceli vůbec nepočítal.
     
    02:36
    Patrik Nechvátal si netroufl vyjet za bránu pro nahození. Nechal hrát Górnyho, jenž odehrál po mantinelu těsně před Maionem.
     
    02:12
    Nahození Gazleyho od modré čáry zkoušel tečovat Findlay. Podařilo se, avšak černá guma proletěla o výrazný kus vedle pravé tyče.
     
    01:47
    Do další šance se chtěl probojovat český útočník Martin Kasperlík, klička po pravém mantinelu proti Frankovi mu ovšem nevyšla.
     
    01:21
    Nebezpečí zažehnal Keegan Lowe, jenž čistým způsobem odstartoval Ráce, kotouč následně vyhodil do střední třetiny.
     
    00:31
    Ale hosté určitě nebudou chtít soupeři dát nic lacino. Což se potvrzuje od prvních vteřin, kdy jsou usazeni v útočném pásmu.
     
    00:10
    Zápas mezi Bolzanem a Jastrzębie odstartoval! První utkání dopadlo lépe pro italský celek, který se v případě vítězství výrazně přiblíží postupu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bolzano: Boyle (Fazio) – Lowe, Maione, Plastino, De Haas, Di Perna, Trivellato – Gazley, Findlay, Frank – Halmo, Pitschieler, Miceli – Frigo, Bernard, Mizzi – Insam, Alberga, Glück.

    JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal (Kieler) – Bryk, Górny, Kostek, E. Ševčenko, Kameneu, Jass, Gimiński – Razgals, Rác, Kasperlík – A. Ševčenko, Pavlovs, Urbanowicz – Baširov, Mlynarovič, Kalns – Ł. Nalewajka, Jarosz, R. Nalewajka – Pelaczyk.

    Rozhodčí: Zrnić (SLO), Piragić (CRO) – Pardatscher (ITA), Zgonc (SLO).
     
    JKH GKS Jastrzębie

    Pokud Jastrzębie zvítězí, tak bude zpět v boji o postup ze skupiny. Na kontě mají jeden bod za porážku v nájezdech s Bolzanem, načež prohráli těsně 2:3 s rakouským Salzburgem. Družina slovenského kouče Kalabera drží nelichotivou sérii sedmi porážek v řadě. Kromě Bolzana dotáhla zápas alespoň do prodloužení s Porubou, které podlehla 3:4, s dalším českým týmem Prostějovem padla výrazně 2:5.
     
    HC Bolzano

    Hokejisté Bolzana mají skvěle nakročeno k postupu do další fáze Ligy mistrů. Po dvou zápasech jsou na pěti bodech za vítězství právě nad Jastrzębie 3:2 po nájezdech, norský Frisk Asker porazili vysoko 5:1. Ligová sezóna svěřencům kouče Masona ještě nezačala. V rakouské Ice Hockey League budou obhajovat finálovou účast, nestačili jenom na mistrovský Klagenfurt. Italský klub odehrál dva přátelské zápasy, Merano porazil 1:0 a Gherdeinu 2:0.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování Ligy mistrů skupiny H, u zápasu mezi italským Bolzanem a polským Jastrzębie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 5. Trivellato (Halmo, Lowe), 40. Miceli (De Haas, Halmo), 52. Glück (Alberga, Maione) – 54. Mlynarovič (Jass, A. Ševčenko)


    HC Bolzano: Boyle (Fazio) – Lowe, Maione, Plastino, De Haas, Di Perna, Trivellato – Gazley, Findlay, Frank – Halmo, Pitschieler, Miceli – Frigo, Bernard, Mizzi – Insam, Alberga, Glück.
    GKS Jastrzebie: Nechvátal (Kieler) – Bryk, Górny, Kostek, E. Ševčenko, Kameneu, Jass, Gimiński – Razgals, Rác, Kasperlík – A. Ševčenko, Pavlovs, Urbanowicz – Baširov, Mlynarovič, Kalns – Ł. Nalewajka, Jarosz, R. Nalewajka – Pelaczyk.

    Rozhodca: Zrnić (SLO), Piragić (CRO) – Pardatscher (ITA), Zgonc (SLO)

    Diváci: 1 057