Tisková konference UNYP k ohlášení partnerství (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference UNYP k ohlášení nových partnerství

cz Štvrtok 02.09.2021, 09:00Tlačové konferencie
     
    To je z dnešní tiskové konference všechno. Přejeme vám na početnou při našich dalších online přenosech. (09:32:51)
     
    Slovo dostal česko-kanadský umělec David Strauzze, který zde odhalil svá umělecká díla. Jeho rodiče se narodili v Kanadě, ale pocházeli z Československa a velmi dobrou češtinou popisuje svou cestu k českým kořenům.
     
    Účastníky tiskové konference pozdravila i velvyslankyně Kanady v České republice Ayesha Rekhi.
     
    Sotiris Foutsis: Naším cílem je prostřednictvím těchto partnerství podporovat a posilovat naši mládež a pomocí učinit z České republiky ještě silnější centrum sportu a vzdělávání v Evropě.
     
    Martina Bacíková: Podařilo se nám naši ekonomickou olympiádu rozšířit do dalších zemí. Klademe důraz také na jazyky, UNYP vychovává budoucí elitu, lidí, kteří budou umět jazyky a budeme našim účastníkům doporučovat tuto univerzitu a věříme, že naše spolupráce bude dlouhodobá.
     
    Sotiris Foutsis: Dovolte, abych vám představil UNYP jako hlavního vzdělávacího partnera Ekonomické olympiády.
     
    Jaromír Jágr: Spolupráce mezi univerzitou i Rytíři Kladno vznikla velmi rychle. My jsme se rozhodli, že chceme být nejen nejlepší v hokeji, ale i nejchytřejší tým v republice. Budeme našim hráčům doporučovat, aby studovali a vzdělávali se na UNYP, aby měli snazší život, až jejich sportovní kariéra skončí.
     
    Sotiris Foutsis: Partnerství s Jaromírem Jágrem a jeho Rytíři Kladno jsme domluvili během jednoho oběda. Sdílíme stejné vize a pohled na to, jak by se měl dělat sport a vzdělávání. Dáme dohromady naše schopnosti, abychom UNYP co nejlépe propagovali.
     
    Kateřina Neumannová: Už mnoho let se snažíme kombinovat sport a vzdělání a chceme podporovat sportovce, kteří jednak skvěle reprezentují naší zemi a zároveň studují, aby měli usnadněný přechod po kariéře do běžného života. Spolupráce si moc vážíme a věříme, že možnosti studovat na naší partnerské univerzitě budou naši sportovci významně využívat.
     
    Petr Graclík: Sám jsem dělal biatlon a i během práce na lyžařském svazu jsem se setkal s velkým zájmem z amerických univerzit o to, aby mohli dát naším sportovcům stipendia a mohli je reprezentovat. Projekt Dual career je pro nás velmi důležitý a tohoto partnerství si moc vážíme.
     
    Jako první dostal slovo generální manažer University of New York in Prague pan Sotiris Foutsis. "Děkuji vám, že jste přišli. Naše univerzita nabízí kvalitní vzdělání v anglickém jazyce již od roku 1998 a jsme známí svým dlouholetým partnerstvím se State University of New York a s dalšími evropskými universitami. Jak vždy naši partneři vždy usilovně pracujeme na tom, abychom poskytovali naší komunitě a studentům to nejlepší prostředí pro vzdělávání. Součástí našeho Business programu jsme představili Business administrací se zaměřením na management ve sportu. Jsme hrdí na náš UNYP tým "Blazers" ve fotbale i florbale. Spolupracujeme s florbalovým klubem Sparta Praha a rádi bychom dnes oznámili další partnerství – s Českým olympijským výborem, které bude trvat do roku 2026 a bude se týkat i projektu Dual Carrera. Rád bych představil generálního sekretáře ČOV Petra Graclíka a Kateřinu Neumannovou, která má tento projekt na ČOV na starosti.
     
    Obsahem tiskové konference bude ohlášení nových partnerství University of New York in Prague (UNYP) se sportovním týmem Rytíři Kladno, Českým olympijským výborem a projektem Ekonomické olympiády Institutu ekonomického vzdělávání. V rámci konference budou odhaleny společné plány partnerů do následujících let a sezón.

    Jaromír Jágr bude mluvit o vzniku partnerství s UNYP a společných vazbách na Velvyslanectví Kanady v ČR. Vysvětlí důležitost propojení sportu a vysokoškolského vzdělávání s cílem nabídnout kladenské hokejové mládeži studium na prestižní mezinárodní instituci.

    Kateřina Neumannová a Miroslava Topinková Knapková promluví o projektu ČOV Duální kariéra, který plní podpůrnou roli pro profesionální sportovce, kteří se v průběhu i po skončení aktivní kariéry chtějí zaměřit na vysokoškolské studium a novou profesionální dráhu. UNYP je hlavním partnerem projektu a v příštím roce přivítá první studenty z řad olympioniků.

    Martina Bacíková představí UNYP jako hlavního vzdělávacího partnera Ekonomické olympiády a vysvětlí principy, hodnoty a cíle, které tento projekt razí a šíří mezi čím dál větší procento českých ale i zahraničních středoškoláků.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    David Schlegel