Kanada – Nemecko 7:0 (kon.) | Fínsko – Česko 1:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 3:2 (kon.)
koniec
Rusko
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Nemecko
cz Nedeľa 29.08.2021, 21:00 • WinSport Arena, Calgary • MS žien • O umiestnenie
Partner:
     
    59:21
    Alblová samozřejmě míří na střídačku, Němky se tak po oddechovém čase pokusí o vyrovnání v šesti!
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Rusko (Veronika Koržakovová – 2 min., nedovolený zásah tělem).
     
    57:11
    Němky dělily centimetry od vyrovnání! Merkuševová totiž nepředvedla vůbec jistý zákrok a kus gumy tedy poskakoval v brankovišti, kam naskákalo asi pět hráček. Každopádně puk nakonec skončil za brankou!
     
    50:42
    Botthofová po šťastném odrazu dostala kotouč do brankoviště, kde provedla dorážku z bezprostřední blízkosti, ale v cestě stál beton Merkuševové!
     
    48:51
    Vyloučení v týmu Rusko (Anna Savoninová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    48:31
    Tak už mohl opět platit vyrovnaný stav! Dusterhoftová z pravého kruhu pálila velmi nebezpečně, ale kotouč nakonec poslala jen na brankovou konstrukci, avšak bylo to po zásahu ruské gólmanky!
     
    47:09
    Vyloučení v týmu Rusko (Anna Šibanovová – 2 min., hákování).
    44:18 Oxana BRATIŠEVOVÁ - 3:2
     
    44:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Během několika minut jdou Rusky do vedení! Kadirovová vyvezla kotouč do útoku přes pravou stranu, následně na sebe natáhla dvě protihráčky a kus gumy poslala do mezikruží, kde byla připravená OXANA BRATIŠEVOVÁ, jenž prostřelila Alblovou střelou nad rameno. Asistence: Fanuza Kadirovová, Liana Ganějevová.
    41:10 Veronika KORŽAKOVOVÁ - 2:2
     
    41:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko hned po začátku závěrečné třetiny srovnává krok! Lehké nahození Gončarenkové od modré čáry dokázala Alblová vyrazit jen před branku, kde se kotouče okamžitě chopila VERONIKA KORŽAKOVOVÁ, která ho z velkého úhlu nechytatelně zametla pod horní tyč. Asistence: Angelina Gonřarenková, Jelizaveta Rodnovová.
     
    37:22
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Morozovová, přichází Merkuševová.
     
    37:22
    Laciný gól Morozovové znamená to, že se do branky dostane Merkuševová. Trenér Ruska se rozhodl svou svěřenkyni vystřídat.
    37:22 SPIELBERGEROVÁ - 1:2
     
    37:22
    Německo právě vstřelilo branku!
    Z nenápadné střely se ujímají Němky vedení! Téměř od modré čáry z otočky nahodila puk na branku KERSTIN SPIELBERGEROVÁ a ten propadl až za záda Morozovové. Asistence: Anna Reichová a Bernadette Karpfová.
     
    37:16
    Přeci jen velká šance Německa. Delarbreová operovala před brankářkou Morozovovou, ale nedokázala dostat puk za její záda.
     
    35:05
    Na modré čáře Faljachovová podrazila jednu ze svých soupeřek a odpyká si trest za podrážení.
     
    28:37
    Pronikající německý útok zastavila nedovoleným způsobem Šibanovová a odpyká si trest za nedovolené bránění.
     
    28:05
    Ve velké šanci se ocitla Vafinová. Mezi kruhy, ale nastřelila jen tyč Alblová. Velké štěstí teď stálo při německé brankářce.
     
    26:50
    Teď to s důrazem před vlastní bránou přehnala Lifatovová a za krosček míří na trestnou lavici. Rozhodčí ale nedovoleně označili i počínání Duserhoftová, kterou poslali na trestnou za hrubost.
    26:01 SAVONINOVÁ - 1:1
     
    26:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pěkná akce v podání ANNY SAVONINOVÉ, která si vybruslila do středu hřiště a přes několik hráček propašovala střelu až za záda Alblové! Srovnává tak stav zápasu na 1:1! Asistence: Viktoria Kulišovová a Landyš Faljachovová.
    23:49 N. EISENSCHMIDOVÁ - 0:1
     
    23:49
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky se ujímají vedení. Na křídle si pro přihrávku sjela NICOLA EISENSCHMIDOVÁ a parádní ranou do horní části branky nedala šanci brankářce Morozovové! Asistence: Tanja Eisenschmidová.
     
    19:40
    Dobrodejevová mohla otevřít skóre dnešního zápasu. Z bezprostřední blízkosti chtěla umístit kotouč do pravého horního růžku německé svatyně, tento záměr jí však nevyšel.
     
    12:01
    Vyloučení v týmu Německo (Orendorzová – 2 min., podrážení).

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 27. Savoninová (Kulišovová, Faljachovová), 42. Koržakovová (Gončarenková, Rodnovová), 45. Bratiševová (Kadirovová, Ganějevová) – 24. N. Eisenschmidová (T. Eisenschmidová), 38. Spielbergerová (Reichová, Karpfová)


    Rusko: Morozovová (38. Merkuševová) – Šibanovová, Pirogovová, Gončarenková, Ganějevová, Provorovová, Savoninová, Batalovová – Pavlovová, Lifatovová, Dobrodějevová – Markovová, Koržakovová, Kadirovová – Sosinová, Vafinová, Rodnovová – Kulišovová, Bratiševová, Faljachovová – Šaškinová. Trenér: Bobariko.
    Nemecko: Alblová (Abstreiterová) – T. Eisenschmidová, Jobstová-Smithová, Orendorzová, Reichová, Rothemundová, Botthofová – Duserhoftová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Spielbergerová, Karpfová, Zornová – Voigtová, Hackelsmillerová, Wagnerová. Trenér: Schadler.

    Rozhodca: Cookeová, Nearyová – Blairová, Chartrandová