Švédsko – Fínsko 1:2 (kon.) | Česko – Rusko 3:4 (kon.)
koniec
Česko
3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Rusko
cz Sobota 28.08.2021, 18:30 • ZS Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Partner:
     
    Přes rovnost bodů na prvních třech místech patří pohár pro vítěze českému týmu, který měl nakonec nejlepší skóre. Hráči už převzali zaslouženou trofej, vyfotili se s ní a teď si za potlesku diváků užívají vítězné kolečko!
     
    59:58
    Teď už je ale nejspíš všem nadějím konec. David Jiříček je dvě vteřiny před sirénou vyloučen za hákování a Malík se tak musí vrátit do brány.
     
    59:40
    Nick Malík je venku z brány a národní tým ještě zkouší power-play!
    58:44 ŤUTNĚV - 3:4
     
    58:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A dlouhou přesilovku teď sborná poprvé využívá, 76 vteřin před závěrečnou sirénou tak o gól vede. Šakir Muchamadullin rychle přenesl hru napravo, kde měl na střelu z voleje napřaženo PAVEL ŤUTNĚV a neomylně trefil prostor mezi tyčí a přesouvajícím se brankářem – 3:4. Asistence: Šakir Muchamadullin.
     
    56:24
    Pro Jakuba Konečného zápas končí, vyfasoval totiž rovnou trest ve hře. A Rusko má tak pětiminutovou přesilovku!
    51:06 SMIRNOV - 3:3
     
    51:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Napínavý zápas není ani v 52. minutě blíže rozuzlení, právě nyní totiž Rusové dokázali skóre dorovnat! Vasilij Ponomarjov našel nahrávkou přes osu hokejku NIKITY SMIRNOVA, který šel do nízkého pokleku a krásně umístil puk do horního růžku. Na tohle neměl gólman prakticky šanci zareagovat – 3:3. Asistence: Vasilij Ponomarjov.
    44:10 STEHLÍK - 3:2
     
    44:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak nepřibrzdí, ruská chyba totiž naopak posílá Čechy v oslabení do vedení! Gól je připsán LUKÁŠI STEHLÍKOVI, hlavní podíl na něm ale má ruský brankář Jegor Guskov. Ten totiž vyjel z brány, aby pomohl s rozehrávkou, jenže si špatně nastavenou holí srazil kotouč do vlastní klece – 3:2. Tohle si gólman za rámeček rozhodně nedá. Bez asistence.
     
    43:57
    Dobře rozjetou třetinu teď Čechům přibrzdí vyloučení Pavla Nováka (CZE), který dostal trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    42:44
    Jakub Konečný mířil záludně křížem na vyrážečku a Jegor Guskov stihl letící puk vyškrábnout jen tak tak.
     
    42:14
    Na osamoceného Davida Jiříčka koukala z pravého kruhu prázdná brána, český bek ale kotouč trefoval v pádu a Guskov stihl vymrštit levý beton včas!
    38:48 IVAN - 2:2
     
    38:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno a začínáme od nuly, paráda! Lukáš Pajer střílel z pravé části mezikruží, přičemž kotouč se od gólmanovy výstroje odrazil k levé tyči. A tam byl tak akorát včas IVAN IVAN, jenž zametl kotouč do odkryté části svatyně – 2:2. Asistence: Lukáš Pajer, Tomáš Chlubna.
     
    36:56
    Semjon Bujvan byl sám na hraně brankoviště a snažil se Malíka vymíchat a zasunou za beton, za minutu dvanáct mu puk z hokejky sebral u levé tyčky Michal Hrádek!
     
    33:15
    Ivan Ivan mohl srovnat, jenže místo střely z první zvolil na levé straně zpracování puku, a tak se odkrytá brána stihla včas uzavřít výstrojí Jegora Guskova!
    32:14 GUT - 1:2
     
    32:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je ale skvělá odpověď z české strany! Hned po vhazování vyslal Jakub Konečný dopředu MICHALA GUTA, jenž se dostal za obranu a střelou na lapačku ukončil Guskovovu neprůstřelnost – 2:1. Asistence: Jakub Konečný.
    32:08 ŤUTNĚV - 0:2
     
    32:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok a v síti Česka je už druhá branka. Kirill Kadyšev našel zleva přes osu hřiště hokejku PAVLA ŤUTNĚVA, která neměla problém zamířit za přesouvajícího se gólmana – 2:0. Asistence: Kirill Kadyšev.
     
    29:05
    Daniil Lazutin (RUS) je vyloučen za podrážení, a to znamená přesilovou hru pro Česko. Ta začne hned po oddechovém času, který si Karel Mlejnek vyžádal!
     
    20:46
    Tohle zavánělo! Pavel Ťutněv se obtočil kolem brány a hledal spoluhráče, který by přiťukával do prázdné, naštěstí pro Čechy se ale kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    19:48
    David Moravec měl na holi srovnání, proti jeho střele do horní části branky z bezprostřední blízkosti ale Guskov vytáhl parádní semafor lapačkou!
     
    15:46
    A bránit se budou muset pro změnu Češi, Stanislav Vrhel (CZE) totiž vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    13:33
    Ale nyní mají Češi možnost odpovědět stejnou mincí, Šakir Muchamadullin (RUS)jde totiž pykat za vysokou hůl.
    13:06 DIDKOVSKIJ - 0:1
     
    13:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové z přesilovky otevírají skóre utkání, a to znamená, že Češi vůbec poprvé na turnaji budou v roli dotahujícího celku. Střelu od modré v podání Šakira Muchamadullina vyrazil Malík i přes zakrytý výhled před sebe, dostatek prostoru k dorážce měl však IVAN DIDKOVSKIJ, který zblízka dopravil puk na místo určení – 0:1. Asistence: Šakir Muchamadullin.
     
    12:18
    Sebastián Malát (CZE) sáhl při rychlém protiútoku Rusů k nepovolenému zákroku v podobě nedovoleného bránění, Rusko tak bude hrát přesilovku.
     
    10:36
    Pavel Novák měl teď dvě velké šance! Nejprve mu nesedla ideálně teč do prázdné u levé tyče, potom Guskova nepřekonal ani z dorážky.
     
    07:33
    A český brankář teď ustál i první vážnější situaci. Vasilij Ponomarjov nastřelil kotouč od modré čáry a za vyraženým pukem se vrhla hned dvojice dorážejících Rusů, Malík ale dokázal nahrnout touš pod svou výstroj.

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 33. Gut (Konečný), 39. Ivan (Pajer, Chlubna), 45. Stehlík – 14. Didkovskij (Muchamadullin), 33. Ťutněv (Kadyšev), 52. Smirnov (Ponomarjov), 59. Ťutněv (Muchamadullin)


    Česko: Malík (Málek) – Jiříček (A), Svozil (A), Šedivý, Pinkas, Hrádek, Moravec, Ticháček – Novák, Koláček, Myšák (C) – Urban, Ivan, Malát – Chlubna, Brabenec, Pajer – Stehlík, Gut, Konečný – Vrhel.
    Rusko: Guskov (Motorygin) – Berezeovskij, Muchamadullin (A), Bujvan, Savikov, Smirnov, Fedotov – Ťutněv (A), Děmidov, Averšin – Ivancov, Kadyšev, Ponomarjov (C) – Lazutin, Ovčinnikov, Didkovskij – Zugan, Katělevskij, Diškovskij – Měchovov

    Rozhodca: Hradil, Jeřábek – Lederer, Rožánek (CZE)

    Diváci: 579