Švédsko – Fínsko 1:2 (kon.) | Česko – Rusko 3:4 (kon.)
koniec
Česko
3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Rusko
cz Sobota 28.08.2021, 18:30 • ZS Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný den přeji všem příznivcům juniorského hokeje z Hodonína! Turnaj čtyř má dnes na programu poslední dvě klání, v tom večerním se proti sobě postaví Česko a Rusko. Čechům přitom stačí pouhý bod k tomu, aby celý turnaj opanovali!
     
    Česko

    Zatímco soupeři na turnaj nepřivezli své nejsilnější výběry, český tým má soupisku nadupanou. A potenciál dokázal v prvních dvou zápasech proměnit ve dvě tříbodové výhry, i když start utkání s Finskem nebyl podle představ. Národní mužstvo ale dokázalo zabrat a nakonec došlo k výhře 3:0, nabuzení mu vydrželo až do dalšího dne. Proti Švédům zaveleli Češi naopak k rychlému startu, po dvaceti minutách vedli 3:1 a v rámci gólové podívané dokráčeli až k vysokému vítězství 9:3. Po dvou skandinávských soupeřích teď ale na českou dvacítku čeká úplně jiný soupeř – ruská sborná.

    Česká nominace

    Brankáři (3):
    Michal Postava (Přerov), Nick Malík (Kouvola, Finsko), Jakub Málek (Vsetín).

    Obránci (8):
    Matěj Pinkas (Litoměřice), David Jiříček (Plzeň), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Jakub Šedivý (Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Michael Krutil (Rockford, AHL).

    Útočníci (14):
    Josef Koláček, Lukáš Pajer, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Lukáš Stehlík (Litvínov), Michal Gut (Everett, WHL), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna, Pavel Novák (oba České Budějovice), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Ivan Ivan (Vítkovice), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jan Myšák (Laval, AHL).
     
    Hodonínské zápasy Česka

    26. 8. 2021, Česko 3:0 Finsko
    Branky a nahrávky: 21. Svozil (Urban), 54. Konečný (Stehlík), 60. Novák.

    27. 8. 2021, Česko 9:3 Švédsko
    Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Vrhel, Konečný), 8. Gut (Konečný, Stehlík), 8. Novák (Myšák, Svozil), 21. Novák (Myšák), 30. Hrádek (Konečný, Gut), 37. Konečný (Moravec, Gut), 45. Koláček (Novák, Jiříček), 57. Myšák (Malát, Novák), 58. Brabenec (Chlubna, Ivan) – 5. Jansson, 17. Johansson (Dower Nilsson, Tärnström), 36. Stakkestad (Ljungkrantz, von Barnekow).
     
    Rusko

    Rusové ve čtvrtek dle předpokladů vyhráli nad Švédy, jejich výkon přinesl větší aktivitu a jistější hru jak vepředu, tak vzadu. Druhý mač ovšem Rusku nevyšel. I když šance mělo, mnoho situací překombinovávalo a góly střílel pouze finský soupeř, který si odnesl výhru 3:0. Sborná má nyní 24 hodin k tomu, aby se z klání oklepala a proti Česku navázala na hru z prvního souboje.

    Ruská nominace

    Brankáři (3):
    Jegor Guskov (Jaroslavl), Maxim Motorygin (Dynamo Moskva), Zachar Vinogradov (Voroněž).

    Obránci (7):
    Jegor Savikov (Spartak Moskva), Michail Berezovskij, Nikita Smirnov (oba SKA Petrohrad), Semjon Bujvan (Čeljabinsk), Daniil Kuzmin (CSKA Moskva), Šakir Muchamadullin (Ufa), Maxim Fedotov (Nižnij Novgorod).

    Útočníci (13):
    Danil Averšin, Vasilij Ponomarjov (oba Spartak Moskva), Semjon Děmidov (Podolsk), Ivan Didkovskij (Dynamo Moskva), Nikita Diškovskij, Ilja Ivancov, Daniil Lazutin (všichni SKA Petrohrad), Dmitrij Zugan (CSKA Moskva), Kirill Kadyšev (Čeljabinsk), Dmitrij Katělevskij, Ivan Mechovov (oba Kazaň), Dmitrij Ovčinnikov (Novosibirsk), Pavel Ťutněv (Jaroslavl).
     
    Hodonínské zápasy Ruska

    26. 8. 2021, Rusko 4:1 Švédsko
    Branky a nahrávky: 4. Didkovskij (Kadyšev, Ťutněv), 23. Kuzmin (Ivancov, Ovčinnikov), 49. Děmidov (Ivancov), 60. Ponomarjov (Děmidov) – 55. Persson (Dower Nilsson, Bratt)

    27. 8. 2021, Finsko 3:0 Rusko
    Branky a nahrávky:
    4. Didkovskij (Kadyšev, Ťutněv), 23. Kuzmin (Ivancov, Ovčinnikov), 49. Děmidov (Ivancov), 60. Ponomarjov (Děmidov) – 55. Persson (Dower Nilsson, Bratt)
     
    Průběžná tabulka po dvou hracích dnech:

    1. Česko – 6 bodů, 2 výhry, skóre 12:3
    2. Rusko – 3 body, 1 výhra, 1 prohra, skóre 4:4
    3. Finsko – 3 body, 1 výhra, 1 prohra, skóre 3:3
    4. Švédsko – 0 bodů, 2 prohry, skóre 4:13
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Malík (Málek) – Jiříček (A), Svozil (A), Šedivý, Pinkas, Hrádek, Moravec, Ticháček – Novák, Koláček, Myšák (C) – Urban, Ivan, Malát – Chlubna, Brabenec, Pajer – Stehlík, Gut, Konečný – Vrhel.

    Rusko: Guskov (Motorygin) – Berezeovskij, Muchamadullin (A), Bujvan, Savikov, Smirnov, Fedotov – Ťutněv (A), Děmidov, Averšin – Ivancov, Kadyšev, Ponomarjov (C) – Lazutin, Ovčinnikov, Didkovskij – Zugan, Katělevskij, Diškovskij – Měchovov

    Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Lederer, Rožánek (CZE).
     
    Čeští trenéři udělali v sestavě oproti včerejšku jen minimum změn. Do branky se po jednozápasové pauze vrátí Nick Malík, mimo soupisku zůstane Jakub Kos. Do třetího útoku se přesunuli Lukáš Pajer a Jakub Brabenec, jako třináctý forvard je dnes zapsán Stanislav Vrhel.

    To Rusové se soupiskou čarovali více. Chybí na ní Daniil Kuzmin, prakticky všechny obranné dvojice a útočné trojice pak mezi sebou koučové různě promixovali. A mezi tři tyče se podruhé v turnaji postaví Jegor Guskov, Maxim Motorygin dnes zůstane jako dvojka.
     
    Vzhledem k odpolední výhře Finska nad Švédskem 2:1 je nyní zase o něco jasněji, co se konečného pořadí týká – k celkovému vítězství na turnaji dnes česká dvacítka nepotřebuje nejen vyhrát, ale nemusí dokonce ani bodovat, k prvnímu místu ji stačí prohrát maximálně tříbrankovým rozdílem.
     
    Oba soupeři stojí na modrých lajnách a halou zní postupně hymny obou národů, a to znamená, že duel za chvíli odstartuje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Češi nenechali Rusy založit první útok a ve středním pásmu jim odebrali kotouč, také oni se ale následně přes modrou čáru nedostali.
     
    00:54
    Teď už se sborná do útočné třetiny dostala, její akce ale po pár nahrávkách podél mantinelu skončila.
     
    01:21
    Daniil Lazutin se snažil prokličkovat kolem dvojice bránících hráčů, na levém kruhu ale při svých manévrech přišel o kotouč.
     
    01:39
    Poprvé je přerušena hra, a to zásluhou Nicka Malíka, který zastavil lapačkou pokus od pravého mantinelu.
     
    02:01
    Rozjeté hráče v rudém zastavil hvizd sudího, modrou čáru totiž přešli jen za cenu ofsajdu.
     
    02:16
    Pavel Novák dobře zapracoval ve středním pásmu a vypíchl soupeřovu nahrávku, kotouč se však odrazil tak, že český forvard nemohl vyrazit hned do rychlého protiútoku.
     
    02:54
    Maxim Fedotov čekal za bránou s rozehrávkou, než oba celky vystřídají, následně poslal touš jen na soupeřovu hůl.
     
    03:30
    Tomáš Urban i přes napadání protivníkem udržel útočné pásmo, ke střele ale jeho snahy nakonec nevedly.
     
    03:56
    Po icingu se hra přesune zpět přes Jegora Guskova, který si před chvíli mohl oddechnout, protože křižná nahrávka na střelu z první šla Lukáši Pajerovi příliš za tělo.
     
    04:09
    Jakub Konečný ztečoval nahrávku zpoza ruské brány mimo kluziště, vhazovat se bude po pravé ruce ruského brankáře.
     
    04:33
    Jakub Šedivý dobře využil své tělo, aby v obranném rohu získal puk a nepustil k němu dojíždějícího Rusa, Malík celou situaci jen kontroloval z brány.
     
    05:21
    Kotouč už stihl vylétnout z českého útočného pásma, a tak když jej Josef Koláček zavezl zpět, jednalo se o ofsajd.
     
    05:51
    Už to vypadalo, že Rusové budou před českou bránou v přečíslení dva na jednoho, na poslední chvíli ale zezadu zapracoval Stanislav Svozil, jenž vypíchl jednomu z protihráčů puk.
     
    06:36
    Jakub Brabenec se snažil zpoza brány nahodit puk na osu hřiště, letící nahrávka ale byla zablokována.
     
    07:22
    Semjon Bujvan vyhodil od svého gólmana puk vysokým obloukem přes celé hřiště, Nick Malík si ale skákající pryž pohlídal.
     
    07:33
    A český brankář teď ustál i první vážnější situaci. Vasilij Ponomarjov nastřelil kotouč od modré čáry a za vyraženým pukem se vrhla hned dvojice dorážejících Rusů, Malík ale dokázal nahrnout touš pod svou výstroj.
     
    08:10
    Jan Myšák zkusil zleva vypálit křížem, jeho pokus se ale nevešel mezi tři tyče a Guskov nemusel zasahovat.
     
    08:54
    Také Sebastián Malát vystřelil, i v jeho případě od modré ale puk jenom prolétl vedle tyčky.
     
    09:27
    A teď už Jegor Guskov musel zasahovat. Střelu Davida Moravce dobře viděl a nastavil proti ní svou lapačku.
     
    09:55
    Jakub Brabenec nastřeloval puk z pravého kruhu, trefil jenom bránícího hokejistu.
     
    10:06
    Na druhé straně zase mířil nepřesně zleva Nikita Diškovskij.
     
    10:09
    A prakticky hned z buly pálil nyní Dmitrij Katělevskij, Nick Malík měl dobrý výhled a kotouč jistě zkrotil.
     
    10:36
    Pavel Novák měl teď dvě velké šance! Nejprve mu nesedla ideálně teč do prázdné u levé tyče, potom Guskova nepřekonal ani z dorážky.
     
    11:33
    Místo kombinací v útočném pásmu zvolili Rusové nepřesnou rozehrávku a kotouč vylétl až k jejich brankáři, musejí se pro něj tedy vracet.
     
    12:01
    Jako první ale u puku bylo Češi, kteří se snažili vymyslet střelu, neúspěšně.
     
    12:18
    Sebastián Malát (CZE) sáhl při rychlém protiútoku Rusů k nepovolenému zákroku v podobě nedovoleného bránění, Rusko tak bude hrát přesilovku.
     
    12:32
    Šakir Muchamadullin vypálil od modré, jeho pokus Malík odklonil do rohu.
     
    12:42
    Také pokus zblízka v podání Jegora Savikova skončil u českého gólmana, po odpískání se ještě na brankovišti schýlilo k malé potyčce.
     
    13:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové z přesilovky otevírají skóre utkání, a to znamená, že Češi vůbec poprvé na turnaji budou v roli dotahujícího celku. Střelu od modré v podání Šakira Muchamadullina vyrazil Malík i přes zakrytý výhled před sebe, dostatek prostoru k dorážce měl však IVAN DIDKOVSKIJ, který zblízka dopravil puk na místo určení – 0:1. Asistence: Šakir Muchamadullin.
    13:06 DIDKOVSKIJ - 0:1
     
    13:33
    Ale nyní mají Češi možnost odpovědět stejnou mincí, Šakir Muchamadullin (RUS)jde totiž pykat za vysokou hůl.
     
    14:16
    Národní tým se drží v pásmu a ostřeluje Guskova, pomáhá mu tleskající hala. Ale ruská obrana stále drží!
     
    14:50
    Po střele Pavla Nováka se sborné povedlo získat puk a osvobodit se vyvezením touše na opačný konec kluziště.
     
    15:15
    A pořád sborná drží Čechy daleko od své brány, čas početní výhody se krátí.
     
    15:34
    Rusko hraje v plném počtu, oslabení tedy dokázalo ustát.
     
    15:46
    A bránit se budou muset pro změnu Češi, Stanislav Vrhel (CZE) totiž vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    15:56
    Národní mužstvo získalo puk a poslalo ho na výlet až k Jegoru Guskovovi.
     
    16:24
    Vasilij Ponomarjov číhal na teč a následnou dorážku před bránou, obránce Česka mu ale zablokoval hůl.
     
    16:39
    Češi dokázali vyhodit puk z obranné třetiny, Rusku zbývá z přesilovky ještě něco přes minutu.
     
    16:59
    Maxim Fedotov měl moc krátkou hůl na to, aby na modré dokázal zachytit letící puk, Češi tak znovu šetří cenné vteřiny.
     
    17:47
    Národní tým je na ledě v kompletním počtu, druhou přesilovku soupeře už tedy ubránil.
     
    18:25
    Rána Jakuba Brabence byla bránícím hráčem ztečována do rohu, Češi ale i tak pokračují v útoku.
     
    18:51
    Pokus Stanislava Svozila se od brankáře odrazil, v jeho blízkosti ale nebyl nikdo, kdo by puk dokázal dorazit do sítě.
     
    19:04
    Většina hráčů na ledě šla střídat, Stanislav Svozil se ale ještě zdržel na levém kruhu a Jegor Guskov musel čelit jeho dělovce.
     
    19:30
    Přízemní rána Semjona Bujvana nebyla vůbec špatná, Nick Malík se však dokázal natáhnout se svým pravým betonem.
     
    19:48
    David Moravec měl na holi srovnání, proti jeho střele do horní části branky z bezprostřední blízkosti ale Guskov vytáhl parádní semafor lapačkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dnešní zápas provází tady v Hodoníně zatím nejlepší divácká kulisa za celý turnaj, paradoxně ale Češi vůbec poprvé ze všech utkáních prohrávají. Přestože šance měly oba celky a zajímavé střely a rušné situace nechyběly ani na jedné straně, jedinou branku se zatím povedlo vsítit sborné, a to v rámci první přesilové hry klání. Čeští hokejisté tak teď mají patnáct minut na to odpočinout si a vymyslet způsob, jak ukončit Guskovovu neprůstřelnost.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:16.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 11
    Rusko – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    David Jiříček nahodil kotouč do útočné třetiny, jako první dojeli hrací předmět Rusové.
     
    20:46
    Tohle zavánělo! Pavel Ťutněv se obtočil kolem brány a hledal spoluhráče, který by přiťukával do prázdné, naštěstí pro Čechy se ale kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    21:05
    Po střetu v rohu českého obranného pásma vylétl touš mimo hrací plochu, do oběhu se tak dostává zcela nová pryž.
     
    21:18
    Sborná si zatím dobře brání modrou čáru a Čechům se přes ni nedaří projít.
     
    21:33
    Naopak na druhé straně musí Malík dávat pozor, protože k dalšímu pokusu se dostal Daniil Lazutin, jenž mířil k levé tyči. Puk se ale zvedl nakonec do ochranné sítě.
     
    21:48
    David Jiříček hledal dlouhou průnikovkou najíždějícího si spoluhráče, do nahrávky ale vložil hůl jeden z Rusů.
     
    22:21
    A další nepřesná rozehrávka teď zhatila šanci nároďáku dostat se ke střele.
     
    22:46
    Vasilij Ponomarjov pálil z levého kruhu švihem, netrefil vymezený prostor.
     
    23:11
    Česká obrana dostává ve druhé dvacetiminutovce zabrat. Rusové totiž vlétli do útoku a ostřelují Malíka ze všech možných pozic!
     
    23:40
    Zákrokem a přerušením hry nyní dění na ledě trochu zklidnil Nick Malík, jenž schoval v náruči ránu Maxima Fedotova.
     
    24:05
    Michal Hrádek nahazoval od modré na teč, nabídka zůstala nevyužita.
     
    24:39
    Před Iljou Ivancovem se otevíralo na pravé straně nebezpečně moc prostoru k průniku, na posledních chvíli ale česká obrana zasáhla a vypíchla puk mimo.
     
    25:17
    Čeští hokejisté se teď v předklonu vydýchávají, protože kvůli icingu nemohou vystřídat a budou muset čelit dalšímu ruskému útoku.
     
    25:28
    Dělovku od modré bolestivě schytal Tomáš Chlubna, po vysokém oblouku se museli mít Češi na pozoru.
     
    26:02
    Z levého kruhu pálil Dmitrij Katělejvskij, Malík vyrazil kotouč do rohu.
     
    26:28
    Semjon Děmidov vystřelil z první, když si najížděl k levé tyči, naštěstí pro Česko se do puku netrefil ideálně.
     
    27:07
    Delší dobu se národní tým nedostal k útočení, Demidovovu ránu od modré musel vykopnout Malík hbitým pohybem betonem.
     
    27:14
    A český útok se odkládá i teď, rozehrávka totiž doletěla jen na zakázané uvolnění.
     
    27:50
    Michail Berezovskij si sjížděl na levý kruh pro křižnou nahrávku, naštěstí pro Malíka ale ránu z voleje netrefil.
     
    28:45
    Dva Rusové se spolu v útočném pásmu srazili, ani to ale Lazutinovi nezabránilo v tom, aby se vydal před brankoviště a prověřil Malíka zblízka.
     
    28:57
    David Moravec střílel z levého kruhu křížem, Guskov vytáhl vyrážečku.
     
    29:05
    Daniil Lazutin (RUS) je vyloučen za podrážení, a to znamená přesilovou hru pro Česko. Ta začne hned po oddechovém času, který si Karel Mlejnek vyžádal!
     
    29:17
    Rusko krátce po buly získalo puk a vyhodilo ho přes všechny čáry.
     
    29:43
    David Jiříček dobře behkendem našel volného Pavla Nováka, ten si ale na vrcholu pravého kruhu rovnal puk moc dlouho, a tak se Guskov stihl přesunout proti střele.
     
    30:29
    Dmitrij Zugan zaútočil při oslabení a nacpal se až před brankoviště, přes Malíka kotouč neprošel.
     
    31:05
    Přesilovka Čechů je pryč, sborná ji dokázala ubránit.
     
    31:23
    Českému týmu ale početní výhoda dopřála útočný nádech, Jakub Brabenec nyní nebyl daleko od toho, aby z levého kruhu vyslal křižnou ránu. Na poslední chvíli mu ji zablokoval soupeř.
     
    32:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok a v síti Česka je už druhá branka. Kirill Kadyšev našel zleva přes osu hřiště hokejku PAVLA ŤUTNĚVA, která neměla problém zamířit za přesouvajícího se gólmana – 2:0. Asistence: Kirill Kadyšev.
    32:08 ŤUTNĚV - 0:2
     
    32:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je ale skvělá odpověď z české strany! Hned po vhazování vyslal Jakub Konečný dopředu MICHALA GUTA, jenž se dostal za obranu a střelou na lapačku ukončil Guskovovu neprůstřelnost – 2:1. Asistence: Jakub Konečný.
    32:14 GUT - 1:2
     
    33:15
    Ivan Ivan mohl srovnat, jenže místo střely z první zvolil na levé straně zpracování puku, a tak se odkrytá brána stihla včas uzavřít výstrojí Jegora Guskova!
     
    34:16
    Pavel Novák a Josef Koláček jeli dopředu v přečíslení dva na jednoho, střela druhého jmenovaného ale neměla potřebné gólové parametry.
     
    34:38
    Česku nyní může pomoct icing soupeře, vhazovat se totiž bude v ruském obranném pásmu a česká branka už několikrát visela ve vzduchu!
     
    34:49
    Sborná ale vhazování zvládla a otočila hru na druhou stranu, Malík musel likvidovat střelu z osy hřiště v podání Šakira Muchamadullina.
     
    35:30
    Hit Matěje Pinkase zastavil další z ruských útoků.
     
    35:57
    Stanislav Svozil se ocitl na hrotu útoku, místo nahrávky na něj ale volil Lukáš Pajer střelu. Tu brankář vyrazil do ochranné sítě.
     
    36:20
    Malátovo nahození obloučkem přineslo jen boj o puk v rohu hřiště, který vyhráli ruští hokejisté. Následně se ale nedostali přes střední pásmo.
     
    36:56
    Semjon Bujvan byl sám na hraně brankoviště a snažil se Malíka vymíchat a zasunou za beton, za minutu dvanáct mu puk z hokejky sebral u levé tyčky Michal Hrádek!
     
    37:18
    Pavel Novák přečetl ruskou nahrávku, zachytil ji a otočil hru na druhou stranu. Tam se Jegor Guskov musel ohlížet za záda a kontrolovat pravý beton, jestli zpod něj náhodou touš nevvypadl.
     
    37:42
    Ivan Didkovkij byl nejrychlejším bruslařem v boji o letící puk a jen co jej získal, ocitl se před Malíkem. Neměl už ale prostor k tomu, aby střelu zvedl nahoru, a tak narazil jen na pravý beton.
     
    38:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno a začínáme od nuly, paráda! Lukáš Pajer střílel z pravé části mezikruží, přičemž kotouč se od gólmanovy výstroje odrazil k levé tyči. A tam byl tak akorát včas IVAN IVAN, jenž zametl kotouč do odkryté části svatyně – 2:2. Asistence: Lukáš Pajer, Tomáš Chlubna.
    38:48 IVAN - 2:2
     
    39:29
    Sborná poslala kotouč za zakázané uvolnění, nemůže tak vystřídat.
     
    39:46
    Na Davidu Jiříčkovi je vidět, že mu sebevědomí s každou odehranou minutou roste. Nebojí se předvádět kličky kolem protihráčů a nerozhodil ho teď ani fakt, že ho jeden z Rusů poslal uprostřed manévru k ledu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do prostřední části vlétli Rusové o poznání aktivněji a nejednou předvedli rudý kolotoč před Nickem Malíkem, který musel být neustále v permanenci stejně jako celá česká obrana. Ruská aktivita nakonec vyústila v druhou branku, právě v tom okamžiku se ale dění na ledě otočilo. Pouhých šest vteřin totiž národnímu týmu stačilo ke vstřelení kontaktního gólu, jenž svěřence Karla Mlejnka nabudil natolik, že velký pozor si musel ve svém vymezeném prostoru dávat pro změnu Jegor Guskov. 72 vteřin před sirénou ale obrana sborné neuhlídala dorážku, a tak máme po čtyřiceti minutách hry srovnáno na 2:2! Nezbývá, než se těšit, v co atraktivní mač vyústí v poslední periodě.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:04.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 11 (22)
    Rusko – 8 (17)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Jan Myšák si nabruslil na levý kruh, odkud vystřelil k bližší tyči. Hbitou práci vyrážečkou předvedl Jegor Guskov.
     
    41:23
    Tomáš Urban byl při průniku po levé straně zastaven hitem, následně se český tým vydal na střídačku.
     
    41:46
    Lukáš Pajer mířil z vrcholu mezikruží křížem, jeho pokus vyškrábl Guskov ramenem.
     
    42:14
    Na osamoceného Davida Jiříčka koukala z pravého kruhu prázdná brána, český bek ale kotouč trefoval v pádu a Guskov stihl vymrštit levý beton včas!
     
    42:44
    Jakub Konečný mířil záludně křížem na vyrážečku a Jegor Guskov stihl letící puk vyškrábnout jen tak tak.
     
    43:14
    Také Nick Malík vytáhl do akce svou vyrážečku. Vasilij Ponomarjov na ni vystřelil ze samostatného úniku!
     
    43:57
    Dobře rozjetou třetinu teď Čechům přibrzdí vyloučení Pavla Nováka (CZE), který dostal trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    44:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak nepřibrzdí, ruská chyba totiž naopak posílá Čechy v oslabení do vedení! Gól je připsán LUKÁŠI STEHLÍKOVI, hlavní podíl na něm ale má ruský brankář Jegor Guskov. Ten totiž vyjel z brány, aby pomohl s rozehrávkou, jenže si špatně nastavenou holí srazil kotouč do vlastní klece – 3:2. Tohle si gólman za rámeček rozhodně nedá. Bez asistence.
    44:10 STEHLÍK - 3:2
     
    45:21
    V pokračující ruské přesilovce teď Nick Malík zlikvidoval střelu od levého mantinelu.
     
    45:40
    Jakub Konečný vyvezl puk až do útočného pásma, sborná tak bude muset útok zahájit znovu.
     
    46:00
    Národní tým bruslí na ledě v plném počtu, tohle oslabení se Česku vyplatilo!
     
    46:35
    Nick Malík si zahrál hokejkou, když zastavil v brankovišti puk a následně ho středem hřiště rozehrál až do neutrální zóny.
     
    47:13
    Oba celky upalovaly na střídačku, ruská rozehrávka se tak protáhla.
     
    Na dnešním mači je v Hodoníně přítomno 579 diváků, kteří se starají o parádní zvukovou kulisu!
     
    47:48
    Pavel Ťutněv si vybruslil na vrchol mezikruží a střílel doleva, netrefil vymezený prostor.
     
    48:24
    Kirill Kadyšev nejdřív vystřelil z levého kruhu a vzápětí dorážel svou ránu k tyčce, Malík si mezírku pohlídal.
     
    49:01
    David Moravec i v pádu dokázal posunout puk zleva do mezikruží, střelu z tohoto místa pak musel Guskov likvidovat.
     
    49:54
    S nahozením Šakira Muchamadullina neměl Malík problém, pro jistotu ho ale před dojíždějícími Rusy přikryl lapačkou.
     
    50:32
    Ze středního pásma se puk odrazil do hlediště, kde se o něj strhla mela mezi dvěma malými fanoušky, kteří se ho okamžitě vydali hledat. Mezitím hra na ledě pokračuje s novým kotoučem.
     
    51:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Napínavý zápas není ani v 52. minutě blíže rozuzlení, právě nyní totiž Rusové dokázali skóre dorovnat! Vasilij Ponomarjov našel nahrávkou přes osu hokejku NIKITY SMIRNOVA, který šel do nízkého pokleku a krásně umístil puk do horního růžku. Na tohle neměl gólman prakticky šanci zareagovat – 3:3. Asistence: Vasilij Ponomarjov.
    51:06 SMIRNOV - 3:3
     
    52:28
    A sborná postrčena vstřelenou brankou útočila i dál, pokus od pravého hrazení ale skončil v bezpečí Malíkovy výstroje.
     
    52:55
    Matěj Pinkas si na modré klepal o nahrávku a měl v úmyslu vystřelit z jízdy, kotouč mu ale na hůl nesedl tak, jak by potřeboval.
     
    53:45
    Rána Davida Jiříčka měla sice potřebnou razanci, chyběl ji ovšem lepší směr, prolétla desítky centimetrů kolem levé tyče.
     
    54:15
    Pavel Novák vycítil šanci a ujel obraně do mezikruží, jenže kýžená nahrávka zprava nepřišla.
     
    54:27
    Teď už ale Guskov zasahovat musel, proti pokusu z vrcholu mezikruží vytáhl lapačku.
     
    55:22
    Sebastiánu Malátovi šla nahrávka příliš dopředu, a tak na pravém křídle nestihl kotouč zpracovat včas tak, aby mohl vypálit.
     
    55:58
    Pavel Ťutněv měl až nebezpečně moc prostoru před levou tyčkou, naštěstí pro nároďák si Malík s kotoučem poradil.
     
    56:24
    Po tvrdém střetu zůstává na ledě sedět Dmitrij Katělevskij, k němuž hned vyběhl ruský člen realizačního týmu. Vypadá to, že se bude za zákrok vylučovat.
     
    56:24
    Pro Jakuba Konečného zápas končí, vyfasoval totiž rovnou trest ve hře. A Rusko má tak pětiminutovou přesilovku!
     
    57:38
    Sborná krouží útočným pásmem jako hladový sup, je vidět, že prodloužení načnout nechce.
     
    58:05
    česká čtveřice už je na ledě dlouho, zatím se jí ale daří držet Rusy daleko od nebezpečných pozic, pár kotoučů prolétlo jen na zadní mantinel.
     
    58:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A dlouhou přesilovku teď sborná poprvé využívá, 76 vteřin před závěrečnou sirénou tak o gól vede. Šakir Muchamadullin rychle přenesl hru napravo, kde měl na střelu z voleje napřaženo PAVEL ŤUTNĚV a neomylně trefil prostor mezi tyčí a přesouvajícím se brankářem – 3:4. Asistence: Šakir Muchamadullin.
    58:44 ŤUTNĚV - 3:4
     
    59:14
    Česku se povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    59:40
    A nyní jeli Češi dopředu dokonce ve dvou na jednoho, pro nahrávku ale nebyl prostor a střelu Urbana zablokovala bránící hůl.
     
    59:40
    Nick Malík je venku z brány a národní tým ještě zkouší power-play!
     
    59:58
    Teď už je ale nejspíš všem nadějím konec. David Jiříček je dvě vteřiny před sirénou vyloučen za hákování a Malík se tak musí vrátit do brány.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí poněkud hořkosladce. Ve druhé třetině se český celek dokázal vymanit z ruské aktivity a srovnal gólový krok na 2:2, v poslední části dokonce po chybě sborné o gól vedl a nebyl daleko k tomu, aby přidal další zásah. Jenomže Rusku se povedlo srovnat na 3:3 a potom přišly závěrečné minuty, v nichž vyfasovali Češi pětiminutový trest a sborná v přesilovce rozhodla o své výhře 4:3. I přes porážku ale národní tým získal celkový triumf na hodonínském turnaji, takže přeci jen bude co slavit!
     
    Nejlepšími hráči dnešního mače byli zvoleni český bek David Jiříček a ruský obránce Nikita Smirnov.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 7 (29)
    Rusko – 13 (30)
     
    Konečné pořadí Turnaje čtyř:

    1. Česko – 6 bodů, skóre 15:7
    2. Finsko – 6 bodů, skóre 5:4
    3. Rusko – 6 bodů, skóre 8:7
    4. Švédsko – 0 bodů, skóre 5:15
     
    Přes rovnost bodů na prvních třech místech patří pohár pro vítěze českému týmu, který měl nakonec nejlepší skóre. Hráči už převzali zaslouženou trofej, vyfotili se s ní a teď si za potlesku diváků užívají vítězné kolečko!
     
    S pohledem na radující se hráče se s vámi z domácího turnaje loučím. Doufám, že jste si ho společně s našimi přenosy užili, a přeji vám příjemný zbytek víkendu. A u dalších zápasů (nejen) reprezentační dvacítky se těším na počtenou! (20:41:52)

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 33. Gut (Konečný), 39. Ivan (Pajer, Chlubna), 45. Stehlík – 14. Didkovskij (Muchamadullin), 33. Ťutněv (Kadyšev), 52. Smirnov (Ponomarjov), 59. Ťutněv (Muchamadullin)


    Česko: Malík (Málek) – Jiříček (A), Svozil (A), Šedivý, Pinkas, Hrádek, Moravec, Ticháček – Novák, Koláček, Myšák (C) – Urban, Ivan, Malát – Chlubna, Brabenec, Pajer – Stehlík, Gut, Konečný – Vrhel.
    Rusko: Guskov (Motorygin) – Berezeovskij, Muchamadullin (A), Bujvan, Savikov, Smirnov, Fedotov – Ťutněv (A), Děmidov, Averšin – Ivancov, Kadyšev, Ponomarjov (C) – Lazutin, Ovčinnikov, Didkovskij – Zugan, Katělevskij, Diškovskij – Měchovov

    Rozhodca: Hradil, Jeřábek – Lederer, Rožánek (CZE)

    Diváci: 579