Slovensko – Lotyšsko 10:14 (kon.) | Česko – Fínsko 4:6 (kon.)
koniec
Slovensko
10:14 (3:4, 6:3, 1:7)
Lotyšsko
cz Streda 25.08.2021, 09:30 • MSH Vodova Brno • Majstrovstvá sveta juniorov • Skupina A
     
    57:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Risk bez brankáře se Slovensku velmi rychle vymstil. Dumpis si našel volný prostor k přihrávce a jeho pas v asistenci přetavil JORENS MALKAVS, který uklízel do prázdné klece. O vítězi úvodního utkání šampionátu juniorů je rozhodnuto.
    57:21 TILTINŠ - 10:13
     
    57:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Zdá se být hotovo. Při přechodu vpřed si další zaváhání neodpustil Richard Cvacho a Lotyšsko okamžitě trestá. Anis zavezl míček až před brankáře, aby pak nezištně předal KRIŠJANISI TILTINŠOVI ideální pas. Rána končí v brance a Lotyši vedou o tři góly.
    54:50 ANIS - 10:12
     
    54:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ólalá! Tak to byla hotová florbalová paráda. JANIS DANIELS ANIS dostal za brankou až příliš mnoho prostoru a využil ho k tomu, aby míček nabral na čepel a hodil ho překvapenému Vaškovi do branky. Obrana Slovenska zůstala zírat a tým zpod Tater prohrává o dva góly.
    46:38 ŠKERBERGS - 10:11
     
    46:38
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Slováci by měli ANDREJSE ŠKERBERGSE spoutat, jinak proti němu totiž nemají šanci. Lotyšský fantom přidává svůj třetí gól v průběhu tři minut a otáčí stav utkání. Ve chvíli, kdy se zdáli Lotyši zlomení, objevil se tenhle Zoro a přisoudil vedení na jejich stranu. Pro Slováky bude opět nesmírně složité vrátit se do hry. Asistence: Tūtāns.
    44:42 ŠKERBERGS - 10:10
     
    44:42
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Příběh nekončí. Lotyšsko třemi góly v rozmezí minuty a pěti vteřin srovnává skóre zápasu na 10:10. Tento zápas slibuje ještě spoustu zábavy. Znovu se osvědčila rána na zadní tyč z pravé strany, to je zatím nejslabší místo Filipa Vaška. Ještě má před sebou ale spoustu let, ve kterých i tento prostor určitě zalepí. V tomto případě ho překonával ANDREJS ŠKERBERGS. Asistence: Bergmanis.
    44:19 TILTINŠ - 10:9
     
    44:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Slováci kupí chyby. Jakub Vitek namazal míček na střed hřiště, kde stál nepokrytý KRIŠJANIS TILTINŠ. I když měl vedle sebe dvojici spoluhráčů, zvolil rázné a přímé řešení, které nese úspěch. Vaško už totiž neměl prostor k tomu, aby zmenšil střelecký úhel. Lotyšská strana ztrácí jediný gól.
    43:37 ŠKERBERGS - 10:8
     
    43:37
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyše vrací do hry odfláknuté střídání. Michalu Bujnovi už zřejmě docházely síly, a tak se vydal na střídačku, přestože měl soupeř míček v útočném rohu. Nechal za sebou i ANDREJSE ŠKERBERGSE, který se z takových pozic jednoduše nemýlí. Asistence: Kalnietis.
    40:15 TOMČO - 10:7
     
    40:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ten nejlepší vstup do poslední periody, jaký si Slováci mohli vysnít. Míček si tělem parádně pokryl IVAN TOMČO a na branku poslal přímo nechytatelnou ránu tahem. Slovensko je zpět na třígólovém náskoku a může zůstat u své aktivní hry. Asistence: Vitek.
    39:19 KEIŠS - 9:7
     
    39:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    I tým ze severovýchodu Evropy si nyní vybral svou šťastnou chviličku, to když se JEKABS KEIŠS postavil před bránu a rána Tiltinše ho trefila do nohy. Pak už jen stačilo míček šikovně dorazit do sítě, což pro lotyšského útočníka nebyl žádný velký problém. Asistence: Tiltinš.
    35:05 TOMČO - 9:6
     
    35:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Slováci naprosto explodovali, nastřádali už šestý nezodpovězený gól a Ivan TOMČO tak přízemní střelou upravuje výsledek na současných 9:6. Nutno podotknout, že výkon Lotyšska srazili brankáři, kteří moc zákroků zatím nepředvedli. To ale nic neubírá na kvalitě slovenských akcí. Asistence: Vitek.
    34:39 BLASZCZYK - 8:6
     
    34:39
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Co se LUKÁŠI BLASZCZYKOVI nepovedlo před chvílí, to se nyní daří i s notnou dávkou štěstí. Jeho střela ze středu se prokutálela skrz tělo brankáře Malcevse až za brankovou čáru, zákrok bránícího Lotyše už pak přišel pozdě. Asistence: Virga.
    33:11 PÁZSICZKÝ - 7:6
     
    33:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Šťastný odraz a náš východní soused už vede o gól. MAREK PÁZSICZKÝ.hravě dokončil práci svých spoluhráčů, když překonal v malém brankovišti sedícího Malcevse. Jeho snaha o zákrok už byla naprosto zbytečná a po velkolepém obratu je stav 7:6. Asistence: Batkovič.
    30:43 VITEK - 6:6
     
    30:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Stíhací jízda se Slovákům daří dokonat! Lotyšský brankář nemůže mít čisté svědomí, odstoupil od přední tyče a nechal v brance až příliš mnoho prostoru. Toho beze zbytku využil JAKUB VITEK. Jeho rána znamená srovnání stavu a Lotyšsko celkem logicky sáhne ke změně brankáře. Lavendels v tomto utkání nechytil nic navíc. Asistence: Tomčo.
     
    27:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ambiciózní rána TOMÁŠE KVASNICY od půlící linie znamená hattrick. Slovenský snajpr zamířil skvěle na zadní tyč, míček nabral výšku, ale velmi rychle spadl a prošel tak pod rukou Lavendelse. Slovensko ztrácelo už tři góly, nyní ale naopak míří za srovnáním stavu. Asistence: Cvacho.
    24:51 BLASZCZYK - 4:6
     
    24:51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně hřiště znovu vše podstatné obstaral Samuel Virga, dnes v podstatě nezastavitelný hráč. Jeho přihrávku na střed využívá LUKÁŠ BLASZCZYK, který našel prostor v horních patrech brány. Lavendels se znovu jen ohlíží za svá záda. Asistence: Virga.
    24:24 LĒVALDS - 3:6
     
    24:24
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Svižná, nádherná akce Lotyšů, kteří začínají lámat slovenský vzdor. SANIS LEVALDS dostal na pravou stranu neodolatelnou přihrávku a využil momentu, kdy byl slovenský gólman ještě v pohybu. Jeho pumelice zapadla do sítě.
    20:50 SAVINS - 3:5
     
    20:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ovšem početní výhoda pobaltské země slaví úspěch. ARMANDS SAVINS si vyměnil přihrávku s Jorensem Malkavsem a trefil cíl zcela neomylně. Síť za zády Vaška se opět napnula a Lotyšsko si bere zpět dvougólový polštář.
     
    17:10
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Střely od pravého mantinelu na Vaška bohužel platí a nyní se o tom na vlastní kůži přesvědčil i REINIS RUDZITIS. Nutno ale přiznat, že mu střela vyšla přímo skvostně. Míček se možná ještě lehce pozdravil se vzdálenější tyčí a už se třepotal v síti. Skóre ukazuje hodnotu 3:4.
     
    15:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhá trefa pro TOMÁŠE KVASNICU. Ukázal své střelecké choutky, když si míček u mantinelu nachystal na čepel a pak už propálil všechno, co stálo v cestě. Asistence půjde za Richardem Cvachem, který přesilovku řídil z osy hřiště. Stav je rázem znovu srovnaný. Asistence: Cvacho.
    13:59 GAJDOŠ - 2:3
     
    13:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Uplynulo deset vteřin a Slováci jsou zpět na dostřel. MATÚŠ GAJDOŠ.totiž provedl míček středem, vypálil a svou vlastní střelu také dorazil. Lavendels se snažil míček odražený od mantinelu polapit, místo toho se ale dostal mimo základní postoj.
    13:49 ŠKERBERGS - 1:3
     
    13:49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Druhá facka v krátkém sledu. Rozehrávka na útočné polovině umožnila, aby na brankáře vypálil Sandis Lēvalds. Od rukou Vaška se míček odrazil do vzduchu, kde už sebevědomě úřadoval ANDREJS ŠKERBERGS. Technicky náročné zakončení zvládl jako zkušený tenista a Lotyšsko vede 3:1. Asistence: Lēvalds.
     
    13:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    ARMANDS SAVINS tak dlouho zadržoval svou střelu, až přesvědčil všechny protihráče, že pálit nebude. Pak ale míček propasíroval kolem nohy Vaška a Slovensko poprvé ztrácí.
    10:43 TILTINŠ - 1:1
     
    10:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se Slovensku trest nevyhnul. Obrana byla znovu velmi rozhozená a Krišjānis TILTINŠ z otočky našel prostor na zadní tyči. Kdyby jeho ránu dokázal Vaško vyrazit, za bukem ještě číhal Keišs, na kterého obránci úplně zapomněli. V defenzivě zatím Slováci hoří.
    06:13 KVASNICA - 1:0
     
    06:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Lotyši si neporadili při rychlém přechodu do útoku, Samuel Virga dokázal vypíchnout míček a TOMÁŠ KVASNICA nekompromisně zakončil na zadní tyč, kde byla noha lotyšského gólmana krátká. Slovensko se zaslouženě ujímá vedení, zatím je v utkání lepším celkem.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 7. Kvasnica, 14. Gajdoš, 16. Kvasnica (Cvacho), 25. Blaszczyk (Virga), 28. Kvasnica (Cvacho), 31. Vitek (Tomčo), 34. Pázsiczký (Batkovič), 35. Blaszczyk (Virga), 36. Tomčo (Vitek), 41. Tomčo (Vitek) – 11. Tiltinš (Dumpis), 14. Savins (Dumpis), 14. Škerbergs (Griezītis), 18. Rudzītis (Lapinš), 21. Savins (Malkavs), 25. Lēvalds (Puķīte), 40. Keišs (Tiltinš), 44. Škerbergs (Kalnietis), 45. Tiltinš, 45. Škerbergs (Bergmanis), 47. Škerbergs (Tūtāns), 55. Anis (Lapinš), 58. Tiltinš (Anis), 58. Malkavs (Dumpis)


    Slovensko: Vaško (Melega) – Pázsiczký, Machovič, Gavlák, Blaszczyk, Mayer, Virga, Tomčo, Gajdoš, Cvacho, Vitek, Steller, Chovan, Kvasnica, Šuška, Bujna, Olekšák, Batkovič, Fursten
    Lotyšsko: Lavendels (Maļcevs) – Vilmanis, Kalnietis, Keišs, Lēvalds, Tūtāns, Puķīte, Dumpis, Tiltinš, Malkavs, Škerbergs, Lapinš, Griezītis, Savins, Anis, Bergmanis, Rudzītis, Balodis, Malcevs, Lavendels

    Rozhodca: J. Bühler, Y. Bühler