Slovensko – Lotyšsko 10:14 (kon.) | Česko – Fínsko 4:6 (kon.)
koniec
Slovensko
10:14 (3:4, 6:3, 1:7)
Lotyšsko
cz Streda 25.08.2021, 09:30 • MSH Vodova Brno • Majstrovstvá sveta juniorov • Skupina A
     
    Strhující utkání na svou stranu nakonec přetáhli Lotyši. Mohou si gratulovat zejména za výkon z poslední třetiny, kdy soupeře úplně vygumovali ze hřiště. Když dal Tomčo po 15 vteřinách závěrečné periody gól, zdálo se, že by Slováci pro tři body dojít mohli. Pak ale následovala sedmigólová lavina, činili se hlavně Andrejs Škerbergs a Janis Daniels Anis. Přestože oba týmy budou jistě ve skupinové fázi dále kousat, mohla být právě toto jejich první a poslední šance na bodový zisk. Uhrát slušný výsledek proti favoritům z Česka a Finska bude nesmírně náročné. O to víc může Slovensko ztráta skvěle rozběhnutého utkání mrzet. Konečný výsledek hlásí stav 10:14 (11:47:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Jednu střelu přece jen musí Malcevs likvidovat, ale na víc už se Slovensko nezmůže.
     
    59:17
    Slováci tráví zbytky duelu na polovině soupeře, že by ale pohnuli s negativním stavem, to se nezdá býti reálným scénářem.
     
    58:49
    Blaszczyka povalil Anis, ale bylo to s faulem. Slovenská branka zůstává prázdná, už ale spíš z povinnosti.
     
    57:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Risk bez brankáře se Slovensku velmi rychle vymstil. Dumpis si našel volný prostor k přihrávce a jeho pas v asistenci přetavil JORENS MALKAVS, který uklízel do prázdné klece. O vítězi úvodního utkání šampionátu juniorů je rozhodnuto.
    57:21 TILTINŠ - 10:13
     
    57:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Zdá se být hotovo. Při přechodu vpřed si další zaváhání neodpustil Richard Cvacho a Lotyšsko okamžitě trestá. Anis zavezl míček až před brankáře, aby pak nezištně předal KRIŠJANISI TILTINŠOVI ideální pas. Rána končí v brance a Lotyši vedou o tři góly.
     
    56:46
    Míček si ukradnul Levalds a zamířil až ke vzdálenějšímu mantinelu. Kupuje čas, Slováci už mají na srovnání jen tři minuty.
    54:50 ANIS - 10:12
     
    54:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ólalá! Tak to byla hotová florbalová paráda. JANIS DANIELS ANIS dostal za brankou až příliš mnoho prostoru a využil ho k tomu, aby míček nabral na čepel a hodil ho překvapenému Vaškovi do branky. Obrana Slovenska zůstala zírat a tým zpod Tater prohrává o dva góly.
     
    53:38
    Vzduchem se proletěl Lukáš Blaszczyk, svižná akce od gólmana přes střed až k protějšímu brankovišti ovšem gólový efekt postrádá. Na občerstvení zamíří Malcevs, který také musel snášet nepříjemný atak.
     
    53:10
    Tečovaný míček proskočil až za mantinel. Slováci se vrátí do pěti bez další újmy na skóre.
     
    52:05
    Z pravé strany pálil ostře Keišs, ovšem výborně se proti němu vyšponoval Vaško. Ten stále drží akcie Slovenska na přívětivých hodnotách.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu Slovensko (Blaszczyk – 2 min., Sekání).
     
    50:49
    Nahození z dálky končí bezpečně v rukavici Vaška. Času zbývá ještě spoustu, ale to neznamená, že by Slováci mohli být s vývojem spokojení. K brance se prakticky nedostávají.
     
    49:40
    Nepříjemnosti ve slovenském táboře, Vitek totiž zakopnul o nohu soupeře a přivodil si zranění.
     
    49:35
    Čas teď hraje naopak ve prospěch Lotyšů, kteří s rozehrávkou nepospíchají. Když už se ale dostanou vpřed, bývá to nebezpečné. Jako teď, kdy před brankou parkoval Lapinš.
     
    48:23
    Důležitý zákrok Vaška proti střele ze středu hrací plochy. Neměl to vůbec jednoduché, přesto si poradil.
    46:38 ŠKERBERGS - 10:11
     
    46:38
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Slováci by měli ANDREJSE ŠKERBERGSE spoutat, jinak proti němu totiž nemají šanci. Lotyšský fantom přidává svůj třetí gól v průběhu tři minut a otáčí stav utkání. Ve chvíli, kdy se zdáli Lotyši zlomení, objevil se tenhle Zoro a přisoudil vedení na jejich stranu. Pro Slováky bude opět nesmírně složité vrátit se do hry. Asistence: Tūtāns.
     
    46:31
    Škerbergse nyní faulovali možná i tři slovenští hráči, ale odlepit ho od balonku je nadlidským úkolem. Nadále pokračoval v akci.
    44:42 ŠKERBERGS - 10:10
     
    44:42
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Příběh nekončí. Lotyšsko třemi góly v rozmezí minuty a pěti vteřin srovnává skóre zápasu na 10:10. Tento zápas slibuje ještě spoustu zábavy. Znovu se osvědčila rána na zadní tyč z pravé strany, to je zatím nejslabší místo Filipa Vaška. Ještě má před sebou ale spoustu let, ve kterých i tento prostor určitě zalepí. V tomto případě ho překonával ANDREJS ŠKERBERGS. Asistence: Bergmanis.
    44:19 TILTINŠ - 10:9
     
    44:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Slováci kupí chyby. Jakub Vitek namazal míček na střed hřiště, kde stál nepokrytý KRIŠJANIS TILTINŠ. I když měl vedle sebe dvojici spoluhráčů, zvolil rázné a přímé řešení, které nese úspěch. Vaško už totiž neměl prostor k tomu, aby zmenšil střelecký úhel. Lotyšská strana ztrácí jediný gól.
    43:37 ŠKERBERGS - 10:8
     
    43:37
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyše vrací do hry odfláknuté střídání. Michalu Bujnovi už zřejmě docházely síly, a tak se vydal na střídačku, přestože měl soupeř míček v útočném rohu. Nechal za sebou i ANDREJSE ŠKERBERGSE, který se z takových pozic jednoduše nemýlí. Asistence: Kalnietis.
     
    43:23
    Vaško se rozchytal k parádnímu výkonu. Nepřekonal ho ani Bergmanis, který si míček skvěle připravil ke střele u přední tyče.
     
    42:22
    S míčkem si hraje Savins, možná by ale raději měl myslet na útok.
    40:15 TOMČO - 10:7
     
    40:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ten nejlepší vstup do poslední periody, jaký si Slováci mohli vysnít. Míček si tělem parádně pokryl IVAN TOMČO a na branku poslal přímo nechytatelnou ránu tahem. Slovensko je zpět na třígólovém náskoku a může zůstat u své aktivní hry. Asistence: Vitek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Slovenský tým zažil ve druhé třetině nejprve pád na samotné dno a pak obrodu, kterou Lotyšsko nedokázalo zastavit s výjimkou poslední minuty. Po zásazích Savinse a Lēvaldse dali Slováci šest gólů, na které až 41 vteřin před klaksonem reagoval Keišs. Hattrick dokázal uzavřít Tomáš Kvasnica a bude doufat, že to k tříbodovému zápisu do tabulky bude stačit. Utkání je ale stále ještě otevřené, platí stav 9:7.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:19 KEIŠS - 9:7
     
    39:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    I tým ze severovýchodu Evropy si nyní vybral svou šťastnou chviličku, to když se JEKABS KEIŠS postavil před bránu a rána Tiltinše ho trefila do nohy. Pak už jen stačilo míček šikovně dorazit do sítě, což pro lotyšského útočníka nebyl žádný velký problém. Asistence: Tiltinš.
     
    39:09
    O svou hůl přišel při střetu u mantinelu Lapinš. Šlo o faul, takže Lotyši ještě v poslední minutě mohou zaútočit.
     
    38:45
    Dorážka Blaszczyka podle soudu rozhodčího gólová nebyla. Zřejmě kvůli postavení útočníka v brankovišti, míček totiž podle opakovaného záběru prokazatelně přešel přes brankovou čáru.
     
    38:45
    Po další velké slovenské příležitosti rozhodčí míří k videu. Možná, že Slováci dovrší desítku, situace ale byla na první pohled hodně nepřehledná.
     
    38:10
    Vaško zachytil míček do rukavic a volí daleký výhoz. Slovensko se v oslabení ubrání.
     
    37:18
    Výjezd Malkavse od mantinelu likviduje pozorným zásahem Vaško. To je velký talent slovenského florbalu. Zatímco tento turnaj hrají převážně hráči ročníku 2002, on je ještě o dva roky mladší.
     
    36:47
    Lotyšský gólman teď absolvoval nepříjemnou srážku. Zachytil míček do rukavic, už se ale nevyhnul soupeři, který k němu v plné rychlosti klouzal. Bude ale v pořádku.
     
    36:17
    Vyloučení v týmu Slovensko (Vitek – 2 min., Sekání).
     
    36:14
    Za tečovanou střelou se hnal Keišs, nedokázal už ovšem míček zachytit na hrací ploše. Zdá se ovšem, že předtím došlo k faulu.
     
    35:05
    Oddechový čas pro hosty.
    35:05 TOMČO - 9:6
     
    35:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Slováci naprosto explodovali, nastřádali už šestý nezodpovězený gól a Ivan TOMČO tak přízemní střelou upravuje výsledek na současných 9:6. Nutno podotknout, že výkon Lotyšska srazili brankáři, kteří moc zákroků zatím nepředvedli. To ale nic neubírá na kvalitě slovenských akcí. Asistence: Vitek.
    34:39 BLASZCZYK - 8:6
     
    34:39
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Co se LUKÁŠI BLASZCZYKOVI nepovedlo před chvílí, to se nyní daří i s notnou dávkou štěstí. Jeho střela ze středu se prokutálela skrz tělo brankáře Malcevse až za brankovou čáru, zákrok bránícího Lotyše už pak přišel pozdě. Asistence: Virga.
     
    33:55
    Slovensko je nastěhované na útočné polovině, ovšem ani bomba Blaszczyka Malcevse nezaskočila. Čas z přesilovky se krátí.
     
    33:28
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Anis – 2 min., Sekání).
    33:11 PÁZSICZKÝ - 7:6
     
    33:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Šťastný odraz a náš východní soused už vede o gól. MAREK PÁZSICZKÝ.hravě dokončil práci svých spoluhráčů, když překonal v malém brankovišti sedícího Malcevse. Jeho snaha o zákrok už byla naprosto zbytečná a po velkolepém obratu je stav 7:6. Asistence: Batkovič.
     
    33:05
    Trenérům se chce ukázat Malcevs, okamžitě vytáhnul složitý zásah.
     
    32:47
    S obranou Slováků si pohrává Malkavs. Nejprve chystal míček ideálně spoluhráči, který ale trestuhodně minul. Poté sám trefuje tyč.
     
    30:43
    V brankovišti Lotyšů už nastěhovaný Klaids Malcevs, pro Lavendelse pouť v utkání zatím končí.
    30:43 VITEK - 6:6
     
    30:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Stíhací jízda se Slovákům daří dokonat! Lotyšský brankář nemůže mít čisté svědomí, odstoupil od přední tyče a nechal v brance až příliš mnoho prostoru. Toho beze zbytku využil JAKUB VITEK. Jeho rána znamená srovnání stavu a Lotyšsko celkem logicky sáhne ke změně brankáře. Lavendels v tomto utkání nechytil nic navíc. Asistence: Tomčo.
     
    30:16
    Nesnadnou pozici na střelu zkoušel obrátit ve výhodu Griezītis, obranu soupeře ovšem nepřekvapil.
     
    29:52
    Rána z velké dálky zamířila vedle a Slovensko může držet míček. Oslabení patrně tentokrát zvládne.
     
    29:01
    Při vlastním oslabení se dopředu procpal Lukáš Blaszczyk. Snažil se brankáře obalamutit, ale zakončení poslal vedle. Slovensko herně roste každou minutou.
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Slovensko (Fursten – 2 min., Sekání).
     
    27:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ambiciózní rána TOMÁŠE KVASNICY od půlící linie znamená hattrick. Slovenský snajpr zamířil skvěle na zadní tyč, míček nabral výšku, ale velmi rychle spadl a prošel tak pod rukou Lavendelse. Slovensko ztrácelo už tři góly, nyní ale naopak míří za srovnáním stavu. Asistence: Cvacho.
     
    27:27
    Míček po průniku Blaszczyka poskakoval na brankové čáře, v kleci ale zatím nekončí.
     
    26:57
    Slovensko posílá na hřiště druhou přesilovkovou pětku. Té první se nepodařilo vymyslet žádné zakončení.
     
    26:23
    I v oslabení umí Lotyšsko zahrozit, ovšem Vaško místo na přední tyči ucpal. Snažil se ho vymíchat Lapinš.
     
    25:44
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Škerbergs – 2 min., Hrubost).
    24:51 BLASZCZYK - 4:6
     
    24:51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně hřiště znovu vše podstatné obstaral Samuel Virga, dnes v podstatě nezastavitelný hráč. Jeho přihrávku na střed využívá LUKÁŠ BLASZCZYK, který našel prostor v horních patrech brány. Lavendels se znovu jen ohlíží za svá záda. Asistence: Virga.
    24:24 LĒVALDS - 3:6
     
    24:24
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Svižná, nádherná akce Lotyšů, kteří začínají lámat slovenský vzdor. SANIS LEVALDS dostal na pravou stranu neodolatelnou přihrávku a využil momentu, kdy byl slovenský gólman ještě v pohybu. Jeho pumelice zapadla do sítě.
     
    23:40
    Slovensko si koleduje o další zářez, ale Vaško zatím odolává na výbornou. Nohou srazil nebezpečnou ránu z pravé strany.
     
    23:01
    Příliš velké sousto si naložil Cvacho a musel sáhnout pro nedovolený zákrok. Podobné manévry Slovákům život neulehčí.
     
    22:12
    Fantastický zákrok Vaška, který čelil v podstatě přečíslení dva na nikoho. Rudzītis si na něm vylámal zuby. Tento moment si dobře zapamatujme, možná bude hrát v utkání ještě zásadní roli. Tříbrankové manko už by se stahovalo složitě.
     
    21:40
    Zajímavou střelu z dálky ohlídal Lavendels. Míček šel jen vedle branky, takže Lotyšsko dostane prostor k rozehrávce.
    20:50 SAVINS - 3:5
     
    20:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ovšem početní výhoda pobaltské země slaví úspěch. ARMANDS SAVINS si vyměnil přihrávku s Jorensem Malkavsem a trefil cíl zcela neomylně. Síť za zády Vaška se opět napnula a Lotyšsko si bere zpět dvougólový polštář.
     
    20:18
    Lotyši začínají třetinu v přesilové hře, nebezpečně vystřelil Malkavs, ale Vaško si i přes clonu míček našel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina byla jako na houpačce. Slovensko zachytilo start zápasu a po šesti minutách zužitkoval mírnou převahu Tomáš Kvasnica. Jenže Lotyšsko začalo odpovídat, a to hned trojnásobně. Po brankách Tiltinše, Savinse a Škerbergse to se slovenským týmem nevypadalo dobře. Rychlá reakce Gajdoše a druhý gól Kvasnicy ovšem znovu stanovili vyrovnaný stav. O výsledku této periody rozhodl Rudzītis, když přidal gól na 3:4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Slovensko (Virga – 2 min., Sekání).
     
    19:02
    Střela ze střední vzdálenosti prošla lotyšským blokem. Slovensko se pokouší v závěru třetiny srovnat.
     
    18:29
    Na středu se potkali dva kapitáni a Lotyšům se nelíbilo, že Gajdoš po vlastním faulu ještě vypálil na brankáře.
     
    17:10
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Střely od pravého mantinelu na Vaška bohužel platí a nyní se o tom na vlastní kůži přesvědčil i REINIS RUDZITIS. Nutno ale přiznat, že mu střela vyšla přímo skvostně. Míček se možná ještě lehce pozdravil se vzdálenější tyčí a už se třepotal v síti. Skóre ukazuje hodnotu 3:4.
     
    16:37
    Otočka za brankou se nepovedla Kalnietisovi, který byl včas zablokován. Lotyšsko ani nezůstane u míčku.
     
    15:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhá trefa pro TOMÁŠE KVASNICU. Ukázal své střelecké choutky, když si míček u mantinelu nachystal na čepel a pak už propálil všechno, co stálo v cestě. Asistence půjde za Richardem Cvachem, který přesilovku řídil z osy hřiště. Stav je rázem znovu srovnaný. Asistence: Cvacho.
     
    15:55
    Slovenský tým pokračuje v přesilovkové souhře, zatím si vytváří velmi slušný tlak.
     
    14:25
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Dumpis – 2 min., Sekání).
    13:59 GAJDOŠ - 2:3
     
    13:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Uplynulo deset vteřin a Slováci jsou zpět na dostřel. MATÚŠ GAJDOŠ.totiž provedl míček středem, vypálil a svou vlastní střelu také dorazil. Lavendels se snažil míček odražený od mantinelu polapit, místo toho se ale dostal mimo základní postoj.
    13:49 ŠKERBERGS - 1:3
     
    13:49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Druhá facka v krátkém sledu. Rozehrávka na útočné polovině umožnila, aby na brankáře vypálil Sandis Lēvalds. Od rukou Vaška se míček odrazil do vzduchu, kde už sebevědomě úřadoval ANDREJS ŠKERBERGS. Technicky náročné zakončení zvládl jako zkušený tenista a Lotyšsko vede 3:1. Asistence: Lēvalds.
     
    13:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    ARMANDS SAVINS tak dlouho zadržoval svou střelu, až přesvědčil všechny protihráče, že pálit nebude. Pak ale míček propasíroval kolem nohy Vaška a Slovensko poprvé ztrácí.
     
    12:19
    Smyčka nad slovenským týmem se nemile stahuje, Rudzītis už téměř zvedal ruce nad hlavu poté, co poslal střílenou přihrávku do brankoviště. Scházely centimetry.
     
    11:41
    Samuel Virga tentokrát nevybíravě postrčen zezadu, Slovensko může vymyslet ohrožení brány z rohu.
    10:43 TILTINŠ - 1:1
     
    10:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se Slovensku trest nevyhnul. Obrana byla znovu velmi rozhozená a Krišjānis TILTINŠ z otočky našel prostor na zadní tyči. Kdyby jeho ránu dokázal Vaško vyrazit, za bukem ještě číhal Keišs, na kterého obránci úplně zapomněli. V defenzivě zatím Slováci hoří.
     
    09:59
    Opravdu se začíná hrát florbal nahoru – dolů. Slováci na to málem doplatili, znovu v nejhorší chvíli sahají k taktickému faulu u mantinelu.
     
    09:02
    Rozehrávka se ovšem lotyšskému výběru absolutně nevyvedla, Virga může uklidnit svůj tým.
     
    08:45
    Přes střed hřiště nenašel cestu Fursten a Slováci musí ztrátu řešit faulem.
     
    08:03
    Tiltinš ještě poslal míček na Keišse, který stál před brankou v ideální pozici. Jenže svou svižnou ranou narazil jen na blokující hráče. Lotyšsko se nechce nechat zahanbit a dál vymýšlí ofenzivní výlety.
     
    07:06
    Úplně sám vyplul za obranou Slovenska Malkavs, málem bylo rychle srovnáno. Ovšem šance teď střídá šanci. Virga nebyl daleko od toho, aby k asistenci přidal také branku.
    06:13 KVASNICA - 1:0
     
    06:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Lotyši si neporadili při rychlém přechodu do útoku, Samuel Virga dokázal vypíchnout míček a TOMÁŠ KVASNICA nekompromisně zakončil na zadní tyč, kde byla noha lotyšského gólmana krátká. Slovensko se zaslouženě ujímá vedení, zatím je v utkání lepším celkem.
     
    05:44
    Míček za mantinel po tvrdém souboji dostal Filip Fursten, jeho soupeř se ale zřejmě ještě balonku dotknul a ten tak patří Slovákům.
     
    04:45
    Vaško se snažil napřímit proti ráně Savinse, ta ale zřejmě přesto jemně lízla tyčku a odrazila se mimo hřiště.
     
    04:27
    Do problémů při rozehrávce se dostal Michal Bujna, po jeho ztrátě se pokoušel vypálit Jorens Malkavs ale netrefil na přední tyčku.
     
    03:48
    Ke střele na střed se uvolnil Ivan Tomčo. Lavendels asi spoluhráčům nepoděkuje, zatím ovšem chytá parádně.
     
    03:15
    Rozehrávku raději uklidní Cvacho. Slovensko pokračovalo v kombinaci, ovšem rána Kvasnicy od pravého mantinelu a z velké dálky končí až za brankou.
     
    02:36
    Anis znovu kouše, takže si Vaško po krátké odmlce znovu potěžká míček v ruce.
     
    02:10
    První zákrok počítá už i Vaško. Lotyšský útočník Anis si na něj z pravé strany nepřišel.
     
    01:42
    Ke střele se vytáčel Tomčo, ale bránu netrefil a Blaszczyk už byl v ostrém úhlu. Slovensko nicméně začalo aktivně.
     
    00:35
    První obrovská šance, ale Slovensko útok přes osu nezakončilo gólově. Vyznamenal se brankář Lavendels, dorážka Gajdoše už neprošla.
     
    00:02
    Úvodní vhazování šampionátu ovládl Tiltinš. Lotyši rozehrávají svůj první útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Vaško (Melega) – Pázsiczký, Machovič, Gavlák, Blaszczyk, Mayer, Virga, Tomčo, Gajdoš, Cvacho, Vitek, Steller, Chovan, Kvasnica, Šuška, Bujna, Olekšák, Batkovič, Fursten

    Lotyšsko: Lavendels (Maļcevs) – Vilmanis, Kalnietis, Keišs, Lēvalds, Tūtāns, Puķīte, Dumpis, Tiltinš, Malkavs, Škerbergs, Lapinš, Griezītis, Savins, Anis, Bergmanis, Rudzītis, Balodis, Malcevs, Lavendels

    Rozhodčí: J. Bühler, Y. Bühler.
     
    MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ VE FLORBALE

    Start letošního šampionátu, který hostí Brno, se vlivem koronavirové situace hodně komplikoval. Z dubna se akce přesunula na srpen a účastnické týmy nemohly hrát ani kvalifikaci. O složení skupin rozhodlo pořadí z MS 2019, jenže z takto určených 16 týmů dorazilo do Česka jen deset mužstev.

    Výkonný výbor IFF vybral pět náhradníků a propojil A i B divizi na jednom turnaji. Ve skupině D tak figuruje třeba Itálie, které podle hodnocení z roku 2019 patřila 24. pozice a papírově je nejhorším celkem o dva místa za Belgií.

    Turnaj každopádně odšpuntuje zápas české skupiny A – Slovensko se od 9:30 chystá na Lotyše. Pokud nenastane žádné překvapení, mělo by jít zároveň o souboj o třetí místo ve skupině. Češi totiž obhajují zlato a Finové by rovněž měli atakovat medailové příčky. Naposledy skončili třetí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 7. Kvasnica, 14. Gajdoš, 16. Kvasnica (Cvacho), 25. Blaszczyk (Virga), 28. Kvasnica (Cvacho), 31. Vitek (Tomčo), 34. Pázsiczký (Batkovič), 35. Blaszczyk (Virga), 36. Tomčo (Vitek), 41. Tomčo (Vitek) – 11. Tiltinš (Dumpis), 14. Savins (Dumpis), 14. Škerbergs (Griezītis), 18. Rudzītis (Lapinš), 21. Savins (Malkavs), 25. Lēvalds (Puķīte), 40. Keišs (Tiltinš), 44. Škerbergs (Kalnietis), 45. Tiltinš, 45. Škerbergs (Bergmanis), 47. Škerbergs (Tūtāns), 55. Anis (Lapinš), 58. Tiltinš (Anis), 58. Malkavs (Dumpis)


    Slovensko: Vaško (Melega) – Pázsiczký, Machovič, Gavlák, Blaszczyk, Mayer, Virga, Tomčo, Gajdoš, Cvacho, Vitek, Steller, Chovan, Kvasnica, Šuška, Bujna, Olekšák, Batkovič, Fursten
    Lotyšsko: Lavendels (Maļcevs) – Vilmanis, Kalnietis, Keišs, Lēvalds, Tūtāns, Puķīte, Dumpis, Tiltinš, Malkavs, Škerbergs, Lapinš, Griezītis, Savins, Anis, Bergmanis, Rudzītis, Balodis, Malcevs, Lavendels

    Rozhodca: J. Bühler, Y. Bühler