N. Zéland – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Austrália 0:0 (kon.) | Čile – Japonsko 0:1 (kon.)
Kanada – Veľká Británia 1:1 (kon.) | Holandsko – Čína 8:2 (kon.) | Brazília – Zambia 1:0 (kon.)
koniec
Holandsko
8:2 (3:1)
Čína
cz Utorok 27.07.2021, 13:30 • International Stadium Jokohama • Olympijské hry - ženy • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Ještě jednu střelu vyprodukovala Wang Šuang. Mohla to být rána gólová, ale Šuang ze skvělé pozice minula.
     
    82
    Faul z frustrace si neodpustila Wang Jing. Jasná žlutá karta, navíc Lineth Beerensteynová nevypadá vůbec dobře. Musí k ní lékaři.
    76. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 8:2
     
    76
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Je opravdu radost ji sledovat. VIVIANNE MIEDEMAOVÁ rozesmála vlastní trenérku, když si znovu vybrala ideální místo k zakončení po rohovém kopu Renaty Jansenové. Nizozemští fanoušci už se nemohou dočkat, jakou show zvládne Miedemaová proti silnějším soupeřkám v nadstavbové části. Asistence: Renate Jansenová.
     
    73
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Aniek Nouwenová, přichází Anouk Dekkerová.
    71. Victoria PELOVAOVÁ - 7:2
     
    71
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Obrany si vybírají den otevřených dveří a čínská brankářka Pcheng Š'-meng podruhé v krátkém čase propouští propagační střelu. VICTORIA PELOVAOVÁ sice skvěle provedla míč středem a kličkou si uvolnila prostor, pak už ale zvládla jen ránu doprostřed, kterou Pcheng Š'-meng propouští za svá záda. Nizozemky dávají 20. gól ve skupině, žádný ženský tým jich nemá v tuto chvíli více.
    70. Lieke MARTENSOVÁ - 6:2
     
    70
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Velmi nešťastný gól pro brankářku Pcheng Š'-meng. K zakončení z dobré pozice se dostala LIEKE MARTENSOVÁ, ale netrefila podle svých představ. To zřejmě gólmanku zmátlo a propustila balon mezi nohama až do sítě. V úspěšné akci má znovu prsty Vivianne Miedemaová a Číňanky musí být rády, že nenastoupila už v základní sestavě. Asistence: Vivianne Miedemaová.
    69. Wang JEN-WEN - 5:2
     
    69
    Čína právě vstřelila branku!
    Tak přece jen alespoň chvilková čínská radost. Do útoku se teď zapojily čtyři hráčky, co vyrazily na útočnou půlku. Někam na penaltu dostala přihrávku WANG JEN-WEN a už ji nezbývalo než plácnout do míče, který se dostal až za záda Sari van Veenendaalové. Asistence: Liou Ťing.
    66. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 5:1
     
    66
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Útočnice Arsenalu VIVIANNE MIEDEMAOVÁ je jednoduše nezastavitelná a svou gólovou potenci ukazuje také Číňankám. Ránu ještě opřela o bránící hráčku, to ale nezmění nic na tom, že si připisuje už sedmý gól v rámci olympijských zápasů, ve kterých startovala. Čína znovu nezvládla přechod do obrany poté, co přišla ztráta na útočné polovině a Miedemaová prošla až před šestnáctku. Bez asistence.
     
    62
    Další noční můra pro Čínu. Vivianne Miedemaová dala v prvním zápase africkému soupeři hattrick, nyní přichází na místo Daniëlle van de Donkové.
     
    59
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Wang Jen, přichází Liou Ťing.
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Siao Jü-i, přichází Wang Jen-wen.
    47. Lieke MARTENSOVÁ - 4:1
     
    47
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tohle střídání se opravdu vyplatilo. Victoria Pelovaová se snad poprvé dotkla míče a rovnou je z toho asistence u branky LIEKE MARTENSOVÉ. Ta trkla do balonu jako správně namířené beranidlo, ještě jej odrazila od hrací plochy těsně před brankářkou Pcheng Š'-meng a mohla se jít radovat se svou dvorní nahrávačkou. Asistence: Victoria Pelovaová.
     
    46
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lynn Wilmsová, přichází Victoria Pelovaová.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jill Roordová, přichází Kika van Esová.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Shanice van de Sandenová, přichází Renate Jansenová.
    45+2. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 3:1
     
    45+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Míč na zadní tyči parádně zpracovala LINETH BEERENSTEYNOVÁ, která vzápětí ukazuje, jak moc je dnes při chuti. Luxusní zakončení nad brankářkou Číny a o vítězi utkání je možná právě rozhodnuto. Stejně tak by Nizozemky měly ovládnout celou skupinu F. Číňanky se naopak významně vzdalují případnému postupu do čtvrtfinále z třetího místa. Asistence: Shanice van de Sandenová.
     
    45
    Číňanky si zavařily samy! Přihrávka na vlastní bránu a Pcheng Š'-meng musela vytáhnout nepříjemný zákrok.
     
    44
    Žlutá karta pro Wang Jen, která položila zápasnicky Daniëlle van de Donkovou.
     
    43
    Nizozemky nebyly daleko od dalšího gólu a vyrovnání! Rozehrávaly standardní situaci přibližně sedm metrů za hranicí velkého vápna a míč po přímé střele proplachtil nad břevnem a skončil na síti! Rozehrávat ale budou Číňanky.
    37. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 2:1
     
    37
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Obránkyně Lin Jü-pching nezvládla své povinnosti a s Čínou už to zase nevypadá dobře. LINETH BEERENSTEYNOVÁ totiž proskočila až do vápna a krásně zatočenou ranou překonala brankářku. Tým z Asie potřebuje dnes bodový zisk, ideálně ten tříbodový. Nyní se mu ovšem další chybou při bránění krutě vzdaluje. Asistence: Dominique Janssenová.
     
    35
    Jako tank je Lineth Beerensteynová. Prohnala se vápnem, takže Lieke Martensová mohla posílat zásilku na zadní tyč. Daniëlle van de Donková ovšem natahovala nohu marně. Kdyby na míč dosáhla, berou si Nizozemky vedení zpátky.
     
    30
    Žlutou kartu uvidí po ostrém vzdušném souboji Lin Jü-pching. Trochu se diví, ale už s trestem nic nemůže udělat.
    28. Wang ŠAN-ŠAN - 1:1
     
    28
    Čína právě vstřelila branku!
    Aktivní WANG ŠAN-ŠAN se konečně dočkala, protože obrannou linii neudržela Lynn Wilmsová. Přihrávka od Wang Šuang prošla ideálně do středu, Wang Šan-Šan udělala ještě tři rychlé krůčky a kolem těla brankářky procpala balon do sítě. A to je pro Čínu extrémně důležité. Asistence: Wang Šuang.
     
    27
    Zranění už nedovolí pokračovat Luo Kuej-pching, při jednom z prvních soubojů si přivodila něco s kotníkem. Nahradí ji Wang Jing, tím ovšem seznam obránkyň na střídačce čínského týmu končí.
     
    24
    Chvíli po sobě pálily dvě Číňanky, akci dokončila Wang Šan-šan. První rána se možná lehce otřela o ruku Anieky Nouwenové. A do akce skutečně půjde VAR!
    12. Shanice van de Sandenová - 1:0
     
    12
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Čína může špatně zahraného rohového kopu pořádně litovat. Nizozemky se dostaly k bleskovému útoku a za obranou zůstala zapomenutá SHANICE VAN DE SANDENOVÁ. Její výkon vypadá od úvodních minut opravdu skvěle a nyní zužitkovala skvělou šanci, kdy si ovšem musela nejprve položil brankářku Pcheng Š'-meng. Spoluhráčky ji určitě poděkují. Asistence: Jackie Groenenová.

    Patrik Czepiec

    Góly: 12. van de Sandenová (Groenenová), 37. Beerensteynová (Janssenová), 45+2. Beerensteynová (van de Sandenová), 47. Martensová (Pelovaová), 66. Miedemaová, 70. Martensová (Miedemaová), 71. Pelovaová, 76. Miedemaová (R. Jansenová) – 28. Wang Šan-šan (Wang Šuang), 69. Wang Jen-wen (Liou Ťing)

    Karty:   30. Lin Jü-pching (CHN), 44. Wang Jen (CHN), 82. Wang Jing (CHN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13.
    Holandsko: van Veenendaalová (C) – Wilmsová (46. Pelovaová), Janssenová, van Dongenová, Nouwenová (73. Dekkerová) – Roordová (46. van Esová), Groenenová, van de Donková (62. Miedemaová) – van de Sandenová (46. R. Jansenová), Beerensteynová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová – Miedemaová, Pelovaová, van Esová, R. Jansenová, Kaagmanová, Dekkerová.

    Čína: Pcheng Š'-meng – Li Meng-wen, Lin Jü-pching, Wang Siao-süe, Luo Kuej-pching (27. Wang Jing) – Wang Šuang, Jang Li-na, Wang Jen (59. Liou Ťing), Čang – Wang Šan-šan (C), Siao Jü-i (59. Wang Jen-wen).
    Náhradníci: Ting Süan – Miao S'-wen, Wang Jen-wen, Liou Ťing, Jang Man, Wu-ž' Ku-mu-la, Wang Jing.

    Rozhodca: Mkansangaová (RWA) – Kwimbiraová (MAW), Njoroge (KEN)