N. Zéland – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Austrália 0:0 (kon.) | Čile – Japonsko 0:1 (kon.)
Kanada – Veľká Británia 1:1 (kon.) | Holandsko – Čína 8:2 (kon.) | Brazília – Zambia 1:0 (kon.)
koniec
Holandsko
8:2 (3:1)
Čína
cz Utorok 27.07.2021, 13:30 • International Stadium Jokohama • Olympijské hry - ženy • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    FOTBAL NA LETNÍCH OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
    Jednoznačně nejpopulárnější sport světa ve své mužské edici nepředstavuje na letní olympiádě nejlepší hráče. Aby se fotbalisté mohli soutěže zúčastnit, musí mít 23 let a méně. Každý tým přitom směl dovést tři starší výjimky.

    To je velký rozdíl oproti ženskému turnaji, kde žádné věkové restrikce neplatí a do Tokia se tak znovu dostavila světová špička. V akci vidíme mnoho fotbalistek z předloňského mistrovství, které se konalo na půdě Francie.

    Historie fotbalu sahá do roku 1863, kdy v Londýně vznikla Fotbalová asociace, která vymyslela první verzi pravidel. O 37 let později se mužský fotbal poprvé ukázal také na LOH, kde vydržel až dodnes. Jedinou výjimkou byly hry v Los Angeles (1932). Až do roku 1984 se turnajů účastnili pouze amatéři, dnes jsou tyto podniky přehlídkou mladých talentů. Pravidlo o účasti hráčů ve věku 23 let a mladších pochází z Barcelony (1992). V Atlantě (1996) pak přibyla také ženská soutěž. Od olympiády v Sydney (2000) hrají fotbalisté své první zápasy dříve, než proběhne slavnostní zahájení. Je to kvůli náročnosti tohoto sportu.

    Olympiády v Tokiu se účastní 16 mužských a 12 ženských týmů. Kromě domácího Japonska, které mělo účast zajištěnou automaticky, se ostatní družstva dostala do turnaje prostřednictvím kontinentálních kvalifikací. Ze čtyřčlenných skupin postupují dva nejlepší mančafty, u žen se do čtvrtfinále podívají také dva nejúspěšnější výběry z třetích míst. Pokud ve vyřazovací části nastane remíza, následuje prodloužení a případně také penalty. Na LOH se koná zápas o bronz, což je rozdíl třeba oproti EURU.

    Mužskému turnaji v nedávné minulosti vládly hlavně středo- a jihoamerické národy (2016 – Brazílie, 2012 – Mexiko, 2008, 2004 – Argentina). Evropa zaznamenala vítězství naposledy prostřednictvím Španělska v roce 1992. Asijský výběr se neradoval nikdy.

    Čtyři z šesti ženských podniků ovládly fotbalistky USA, v Riu ovšem řádilo Německo. V Tokiu se mezi 12 elitních zemí připojily nově také reprezentantky Chile a Zambie.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – Wilmsová, Janssenová, van Dongenová, Nouwenová – Roordová, Groenenová, van de Donková – van de Sandenová, Beerensteynová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová – Miedemaová, Pelovaová, van Esová, R. Jansenová, Kaagmanová, Dekkerová.

    Čína: Pcheng Š'-meng – Li Meng-wen, Lin Jü-pching, Wang Siao-süe, Luo Kuej-pching – Wang Šuang, Jang Li-na, Wang Jen, Čang – Wang Šan-šan (C), Siao Jü-i.
    Náhradníci: Ting Süan – Miao S'-wen, Wang Jen-wen, Liou Ťing, Jang Man, Wu-ž' Ku-mu-la, Wang Jing.

    Rozhodčí: Mkansangaová (RWA) – Kwimbiraová (MAW), Njoroge (KEN).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    K míči se na chvíli dostala Wang Šan-šan, po její ztrátě ovšem přichází okamžitá odpověď. Pcheng Š'-meng musela zalehnout míč před Shanice van de Sandenovou.
     
    2
    Li Meng-wen posunula balon na Siao Jü-i, které ovšem utíká až za postranní čáru.
     
    3
    Atraktivní centr Sin Čang, po kterém přichází něco jako zakončení. Míč se ovšem nedostal ani za brankovou čáru, pro faul si dojde Daniëlle van de Donková.
     
    4
    Do šestnáctky nedostala svůj centr Lieke Martensová. Na Nizozemky čeká rohový kop.
     
    4
    Na zadní tyči naskakovala Aniek Nouwenová, která se snažila zasáhnou nákop Jill Roordové. Nebezpečí Číňanky odrazily.
     
    5
    Znovu Jill Rodová. Tentokrát ze hry zkoušela uvolnit Martensovou, ta se ovšem potýkala s problémem při zpracování a dopustila ztrátu.
     
    6
    Lineth Beerensteynová si skvěle pokryla balon a na pravé straně už vyplavala Lynn Wilmsová. Přihrávku do malého vápna samozřejmě musela ukořistit Pcheng Š'-meng.
     
    6
    Zpětnou přihrávku získala Luo Kuej-pching, po jejím pasu následuje nizozemský faul. Číňanky dnes nutně potřebují uspět za tři body, jinak budou čekat na výsledek Japonska, který by musel být nepříznivý.
     
    8
    Zajímavý centr na Martensovou zvládla odmítnout Siao Jü-i, která se prostřednictvím krátké kombinace s krajní obránkyní dostala vpřed.
     
    9
    Čína málem dopustila nemilou ztrátu na středu hrací plochy, výborně se ovšem vrátila Wang Jen a pas poslala znovu obranné linii. Střed hřiště zůstává zahuštěný.
     
    10
    Znovu si merunu vyměnily Wilmsová a Shanice van de Sandenová. Jenže prvně jmenovaná dostala míč na dlouhou nohu a po ztrátě musela později zahrát na roh.
     
    11
    Centr na přední tyč Číňanky nevyužily.
     
    12
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Čína může špatně zahraného rohového kopu pořádně litovat. Nizozemky se dostaly k bleskovému útoku a za obranou zůstala zapomenutá SHANICE VAN DE SANDENOVÁ. Její výkon vypadá od úvodních minut opravdu skvěle a nyní zužitkovala skvělou šanci, kdy si ovšem musela nejprve položil brankářku Pcheng Š'-meng. Spoluhráčky ji určitě poděkují. Asistence: Jackie Groenenová.
    12. Shanice van de Sandenová - 1:0
     
    13
    Za volným míčem spěchala záložnice Wang Šuang, ale ve svém výsostném území kraluje brankářka Sari van Veenendaalová.
     
    14
    Tentokrát se Wang Jen odhodlala k centru, jenže Siao Jü-i na hraně pokutového území nedoskočila.
     
    15
    S kotníkem má problém Luo Kuej-pching. Lékaři ji dobrou minutu ošetřovali a bude muset zamířit mimo hrací plochu. Uvidíme, zda to pro ni nebude poslední akce na tomto turnaji.
     
    16
    Blondýnka Jackie Groenenová perfektně přilepila míč na kopačku a uklidní svůj tým rozehrávkou na obránkyně.
     
    17
    Znovu na pravé straně Shanice van de Sandenová. Útok Nizozemek je skutečně hrozivý, což ostatně potvrdil deseti góly proti Zambii. Nyní po zablokovaném centru následuje roh.
     
    18
    Jill Roordová, která tradičně zahrává rohové kopy, už zřejmě nenašla fyzický fond na dlouhý sprint za odraženým míčem. Luo Kuej-pching navíc komplikace odmítla tělem.
     
    19
    Ani jeden ze dvou centrů nedorazil na místo určení. Nejprve to zkoušela Lieke Martensová, pak z druhé strany také Lynn Wilmsová. Zámek nicméně trvá.
     
    19
    Číňanky už se musely uchýlit k faulu. Postiženou fotbalistkou bude Lieke Martensová a vzdušný pas přiletí z levé strany.
     
    20
    Příliš krátké řešení Jill Roordové zvládla odrazit Wang Šan-šan. No a protože další nebezpečnou situaci už Nizozemsko nevymyslelo, může proběhnout čínský aut.
     
    21
    Z pravé strany se jako štírek protáhla Shanice van de Sandenová. Její centr dobře trefila Lieke Martensová, jenže zároveň napálila poslední bránící soupeřku a z akce nic nebude.
     
    22
    Chvíli nebude jasné, kdo dostane míč. Nakonec může pokračovat Li Meng-wen přímým kopem od středové čáry.
     
    23
    Vhazování si znovu vzala na starost Li Meng-wen. Tak dlouho vybírala adresátku v bílém dresu, až nakonec našla jen ten oranžový.
     
    24
    Chvíli po sobě pálily dvě Číňanky, akci dokončila Wang Šan-šan. První rána se možná lehce otřela o ruku Anieky Nouwenové. A do akce skutečně půjde VAR!
     
    25
    Zápas pokračuje bez nařízené penalty, Nouwenová udržela ruku dostatečně blízko svému tělu.
     
    26
    Balon Martensové si vyžádala Lineth Beerensteynová. Číňanky okamžitě vyrazili na steč, ale Sin Čang míří jen nad horní tyčku. Sari van Veenendaalová se v pohodě ohlédla.
     
    27
    Zranění už nedovolí pokračovat Luo Kuej-pching, při jednom z prvních soubojů si přivodila něco s kotníkem. Nahradí ji Wang Jing, tím ovšem seznam obránkyň na střídačce čínského týmu končí.
     
    28
    Čína právě vstřelila branku!
    Aktivní WANG ŠAN-ŠAN se konečně dočkala, protože obrannou linii neudržela Lynn Wilmsová. Přihrávka od Wang Šuang prošla ideálně do středu, Wang Šan-Šan udělala ještě tři rychlé krůčky a kolem těla brankářky procpala balon do sítě. A to je pro Čínu extrémně důležité. Asistence: Wang Šuang.
    28. Wang ŠAN-ŠAN - 1:1
     
    30
    Žlutou kartu uvidí po ostrém vzdušném souboji Lin Jü-pching. Trochu se diví, ale už s trestem nic nemůže udělat.
     
    32
    Čína znovu hrozila od rohového praporku, Nizozemky zatím úspěšně odolávají. Střela šla mimo branku.
     
    33
    O rozehrávku nizozemské akce se postarala Jackie Groenenová. Přesto je znát, že s favoritem zápasu inkasovaná branka otřásla. Siao Jü-i se zadarmo dostává k dalšímu míči.
     
    34
    Jackie Groenenová oslovila Wilmsovou, která v tomto utkání zatím nepůsobí ideálním dojmem. Lieke Martensová je po přenesení hry ráda, že bude její tým držet alespoň aut.
     
    35
    Jako tank je Lineth Beerensteynová. Prohnala se vápnem, takže Lieke Martensová mohla posílat zásilku na zadní tyč. Daniëlle van de Donková ovšem natahovala nohu marně. Kdyby na míč dosáhla, berou si Nizozemky vedení zpátky.
     
    37
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Obránkyně Lin Jü-pching nezvládla své povinnosti a s Čínou už to zase nevypadá dobře. LINETH BEERENSTEYNOVÁ totiž proskočila až do vápna a krásně zatočenou ranou překonala brankářku. Tým z Asie potřebuje dnes bodový zisk, ideálně ten tříbodový. Nyní se mu ovšem další chybou při bránění krutě vzdaluje. Asistence: Dominique Janssenová.
    37. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 2:1
     
    Omlouváme se za krátký technický výpadek, který způsobil šestiminutovou pasáž bez příspěvku. Děkujeme za pochopení.
     
    43
    Nizozemky nebyly daleko od dalšího gólu a vyrovnání! Rozehrávaly standardní situaci přibližně sedm metrů za hranicí velkého vápna a míč po přímé střele proplachtil nad břevnem a skončil na síti! Rozehrávat ale budou Číňanky.
     
    44
    Žlutá karta pro Wang Jen, která položila zápasnicky Daniëlle van de Donkovou.
     
    45
    Číňanky si zavařily samy! Přihrávka na vlastní bránu a Pcheng Š'-meng musela vytáhnout nepříjemný zákrok.
     
    45+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Míč na zadní tyči parádně zpracovala LINETH BEERENSTEYNOVÁ, která vzápětí ukazuje, jak moc je dnes při chuti. Luxusní zakončení nad brankářkou Číny a o vítězi utkání je možná právě rozhodnuto. Stejně tak by Nizozemky měly ovládnout celou skupinu F. Číňanky se naopak významně vzdalují případnému postupu do čtvrtfinále z třetího místa. Asistence: Shanice van de Sandenová.
    45+2. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 3:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas nakonec vcelku jasně v režii Nizozemek, které už ve 12. minutě využily dobré práce Shanice van de Sandenové. Po její trefě přišla přece jen čínská odpověď, to když Wang Šan-šan zůstala opuštěná v nitru šestnáctky a překonala Sari van Veenendaalovou. Jenže pak si zápas vzala do vlastních rukou Lineth Beerensteynová. Její dva góly v rozmezí deseti minut určují poločasový stav 3:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lynn Wilmsová, přichází Victoria Pelovaová.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jill Roordová, přichází Kika van Esová.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Shanice van de Sandenová, přichází Renate Jansenová.
     
    47
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tohle střídání se opravdu vyplatilo. Victoria Pelovaová se snad poprvé dotkla míče a rovnou je z toho asistence u branky LIEKE MARTENSOVÉ. Ta trkla do balonu jako správně namířené beranidlo, ještě jej odrazila od hrací plochy těsně před brankářkou Pcheng Š'-meng a mohla se jít radovat se svou dvorní nahrávačkou. Asistence: Victoria Pelovaová.
    47. Lieke MARTENSOVÁ - 4:1
     
    49
    Nizozemky mohou zahrávat další roh poté, co na přední tyči nezvládla svou kličku Jackie Groenenová.
     
    50
    A znovu podobné řešení od rohového praporku, na které už byla čínská defenziva připravena. Číňanky jsou velmi odevzdané, vědí totiž, že toto bude jejich poslední zápas na turnaji.
     
    51
    Další vzdušný pas, který měl vybídnout Lieke Martensová. Proti Zambii se trefila dvakrát, nyní si dělá zálusk také na hattrick.
     
    52
    Ztráta Kiky van Esové vyústil v nebezpečný přímý kop, na hřišti se totiž potácí Wang Šan-šan. Jasný faul a ojedinělá možnost Číny k útoku.
     
    53
    K rozehrání standardní situace se postavila Sin Čang. Měla pocit, že členku zdi stojící v šestnáctce zasáhla do ruky. VAR ale moment nezkoumá.
     
    54
    A nyní zaslouží pochvalu Lineth Beerensteynová také po obranných starostech. Tělem si přikryla míč a došla si pro faul.
     
    55
    Hlavou míč posunula Daniëlle van de Donková a ke stejnému typu pohybu se uchýlila Lineth Beerensteynová. Její zakončení ze vzduchu má Pcheng Š'-meng.
     
    56
    Ani Victoria Pelovaová, ani Daniëlle van de Donková neprostřelily. Po dalším čínském bloku následuje tradiční rohový kop.
     
    56
    Vysoký míč se málem dostal k Martensové, její nohy ovšem postrádaly dostatečnou rychlost. Asiatky znovu jen do autu, to nemůže dlouhodobě fungovat.
     
    57
    Na zhuštěný prostor narazila Daniëlle van de Donková. Po ní má znovu chuť útočit Victoria Pelovaová, její přízemní rána ale nemohla gólmanku Pcheng Š'-meng v žádném případě zaskočit.
     
    58
    Skvěle se vrátila Lin Jü-pching, když už se k otočce snažila dostat Lineth Beerensteynová. Byla by z toho nebezpečná střela.
     
    59
    Příliš si míč předkopla Renate Jansenová. Ze zajímavého průniku vznikne jen odkop od brány.
     
    59
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Wang Jen, přichází Liou Ťing.
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Siao Jü-i, přichází Wang Jen-wen.
     
    60
    Číňanky se snažily propracovat k rychlému kontru, ale nepovedlo se. Kika van Esová byla na místě včas. Pak Lineth Beerensteynová posílá míč skrze celé vápno až na Pelovaovou, ta ovšem nezpracovala.
     
    62
    Další noční můra pro Čínu. Vivianne Miedemaová dala v prvním zápase africkému soupeři hattrick, nyní přichází na místo Daniëlle van de Donkové.
     
    63
    Na středu získala cenou kořist Dominique Janssenová, dobrý postup k brance ovšem pokazila přihrávkou. Z druhé strany přesto zaútočila její skoro jmenovkyně Renate Jansenová a přetažený centr musela z brankové čáry vytahovat Pcheng Š'-meng.
     
    64
    Po odchodu Jill Roordová zahrává rohy Lieke Martensová. Zvolila příliš krátký centr.
     
    65
    Dlouhý centr Sin Čang. Chvíli se dokonce zdálo, že míč opustil hrací plochu.
     
    66
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Útočnice Arsenalu VIVIANNE MIEDEMAOVÁ je jednoduše nezastavitelná a svou gólovou potenci ukazuje také Číňankám. Ránu ještě opřela o bránící hráčku, to ale nezmění nic na tom, že si připisuje už sedmý gól v rámci olympijských zápasů, ve kterých startovala. Čína znovu nezvládla přechod do obrany poté, co přišla ztráta na útočné polovině a Miedemaová prošla až před šestnáctku. Bez asistence.
    66. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 5:1
     
    68
    Rozehrávat může Jackie Groenenová. Čína se ze hřiště úplně vytratila a Nizozemky si stejně jako v zahajovacím utkání užívají pohodovou exhibici se značným množstvím vstřelených branek.
     
    69
    Čína právě vstřelila branku!
    Tak přece jen alespoň chvilková čínská radost. Do útoku se teď zapojily čtyři hráčky, co vyrazily na útočnou půlku. Někam na penaltu dostala přihrávku WANG JEN-WEN a už ji nezbývalo než plácnout do míče, který se dostal až za záda Sari van Veenendaalové. Asistence: Liou Ťing.
    69. Wang JEN-WEN - 5:2
     
    70
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Velmi nešťastný gól pro brankářku Pcheng Š'-meng. K zakončení z dobré pozice se dostala LIEKE MARTENSOVÁ, ale netrefila podle svých představ. To zřejmě gólmanku zmátlo a propustila balon mezi nohama až do sítě. V úspěšné akci má znovu prsty Vivianne Miedemaová a Číňanky musí být rády, že nenastoupila už v základní sestavě. Asistence: Vivianne Miedemaová.
    70. Lieke MARTENSOVÁ - 6:2
     
    71
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Obrany si vybírají den otevřených dveří a čínská brankářka Pcheng Š'-meng podruhé v krátkém čase propouští propagační střelu. VICTORIA PELOVAOVÁ sice skvěle provedla míč středem a kličkou si uvolnila prostor, pak už ale zvládla jen ránu doprostřed, kterou Pcheng Š'-meng propouští za svá záda. Nizozemky dávají 20. gól ve skupině, žádný ženský tým jich nemá v tuto chvíli více.
    71. Victoria PELOVAOVÁ - 7:2
     
    73
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Aniek Nouwenová, přichází Anouk Dekkerová.
     
    76
    Uniknout zkoušela Lineth Beerensteynová, ale už ani ona nemá takovou kondici jako na začátku. Victoria Pelovaová to znovu zkoušela z dálky neúspěšně.
     
    76
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Je opravdu radost ji sledovat. VIVIANNE MIEDEMAOVÁ rozesmála vlastní trenérku, když si znovu vybrala ideální místo k zakončení po rohovém kopu Renaty Jansenové. Nizozemští fanoušci už se nemohou dočkat, jakou show zvládne Miedemaová proti silnějším soupeřkám v nadstavbové části. Asistence: Renate Jansenová.
    76. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 8:2
     
    78
    Tentokrát přihrávku Miedemaové do strany zastavila Wang Šuang.
     
    79
    A podruhé v krátkém čase ukázala důraz Wang Šuang. Na zemi se ocitá Lineth Beerensteynová, odpískán je faul.
     
    80
    K přímému kopu se postavila Dominique Janssenová. Míč neměl špatnou trajektorii, zeď ho ale zvládla přesto odrazit.
     
    82
    Zpátky na vlastní půlku zklamaně poputuje Sin Čang. Její průnik zastavila Merel van Dongenová, míč se navíc odrazil od čínské záložnice.
     
    82
    Faul z frustrace si neodpustila Wang Jing. Jasná žlutá karta, navíc Lineth Beerensteynová nevypadá vůbec dobře. Musí k ní lékaři.
     
    85
    Tentokrát si míč sebrala Lieke Martensová a znovu přichází čínský faul. Nizozemky jsou zkrátka na jiném levelu a nebude snadné je zastavit ani ve vyřazovací části.
     
    87
    Teď se nic zajímavého neděje, také domácí už musí šetřit síly pro čtvrtfinále. Dominique Janssenová mohla poslat míč vpřed, místo toho opět osloví stoperku.
     
    88
    Hattrick málem zvládla i v tomto zápase Vivianne Miedemaová. Úžasně se otočila! A ta střela? Silou by snesla možná i parametry mužského fotbalu. Chyběla jen větší přesnost.
     
    89
    Teď možná africká sudí mohla ponechat výhodu. Sari van Veenendaalová zachytila míč po rohu ze vzduchu a chtěla vyhodit. Místo toho musela počkat na hvizd a následuje jen odkop od brány.
     
    90
    Centr Kiky van Esové proskákal až na zadní tyč, ale Lieke Martensová ohrožení nevymyslela. Nizozemsko má aspoň roh.
     
    90+1
    Rozbíhá se dvouminutové nastavení. Číňanky tak čeká posledních 120 vteřin na turnaji.
     
    90+2
    Žlutou kartu pro nizozemskou hráčku žádala Wang Šuang. Nešlo ale o nějaký hrozivý prohřešek. Šuang měla spíše problém zastavit, protože předtím nabrala slušnou rychlost.
     
    90+2
    Ještě jednu střelu vyprodukovala Wang Šuang. Mohla to být rána gólová, ale Šuang ze skvělé pozice minula.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13.
     
    Nizozemky rozdávají další debakl a mohou se těšit z postupu z prvního místa skupiny F. Čína dnes bojovala o šanci proniknout do čtvrtfinále jako jeden ze dvou nejlepších týmů na třetím místě marně, Nizozemsko bylo zkrátka na jiné úrovni. Relativně skromný poločas doplnila divoká přestřelka, která se odehrála v druhé části. Na listinu střelkyň se podepsaly Martensová (2), Miedemaová (2), Pelovaová a také Číňanka Wang Jen-Wen.

    Nizozemky půjdou ve čtvrtfinále na fotbalistky USA, které ve skupinové fázi překvapivě váhaly hned dvakrát. Po jasné úvodní porážce se Švédskem přišla dnes bezgólová remíza s Australankami.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (15:27:47)

    Patrik Czepiec

    Góly: 12. van de Sandenová (Groenenová), 37. Beerensteynová (Janssenová), 45+2. Beerensteynová (van de Sandenová), 47. Martensová (Pelovaová), 66. Miedemaová, 70. Martensová (Miedemaová), 71. Pelovaová, 76. Miedemaová (R. Jansenová) – 28. Wang Šan-šan (Wang Šuang), 69. Wang Jen-wen (Liou Ťing)

    Karty:   30. Lin Jü-pching (CHN), 44. Wang Jen (CHN), 82. Wang Jing (CHN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13.
    Holandsko: van Veenendaalová (C) – Wilmsová (46. Pelovaová), Janssenová, van Dongenová, Nouwenová (73. Dekkerová) – Roordová (46. van Esová), Groenenová, van de Donková (62. Miedemaová) – van de Sandenová (46. R. Jansenová), Beerensteynová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová – Miedemaová, Pelovaová, van Esová, R. Jansenová, Kaagmanová, Dekkerová.

    Čína: Pcheng Š'-meng – Li Meng-wen, Lin Jü-pching, Wang Siao-süe, Luo Kuej-pching (27. Wang Jing) – Wang Šuang, Jang Li-na, Wang Jen (59. Liou Ťing), Čang – Wang Šan-šan (C), Siao Jü-i (59. Wang Jen-wen).
    Náhradníci: Ting Süan – Miao S'-wen, Wang Jen-wen, Liou Ťing, Jang Man, Wu-ž' Ku-mu-la, Wang Jing.

    Rozhodca: Mkansangaová (RWA) – Kwimbiraová (MAW), Njoroge (KEN)