Prehľad udalostí na LOH Tokio 2020 - 4. deň sk (kon.)
koniec udalosti
Prehľad udalostí na LOH Tokio 2020 - 4. deň

cz Pondelok 26.07.2021, 00:05Olympijské hry
     
    16:54
    Jachting

    Na čele závodu mužů ve třídě Laser je po 3 jízdách Fin Kaarle Tapper.
    U žen ve třídě Laser Radial vede po 4 jízdách Norka Line Hoestová.
    Ve windsurfařské třídě RS:X je mezi ženami po 6 jízdách první Francouzka Charline Piconová.
    A mezi muži ve třídě RS:X dnes Karel Lavický hned dvě jízdy nedokončil, z toho jednu z důvodu diskvalifikace. V průběžném pořadí je po 6 jízdách předposlední, jen s těsným náskokem na posledního windsurfaře z Thajska.
     
    16:32
    Statistické okénko

    Dříve zmíněná badmintonová výhra Martiny Repiské nad soupeřkou z Guatemaly je historicky prvním vítězstvím slovenského badmintonu na olympijských hrách!
    Obrovská radost Alexandra Choupenitche a bronzová medaile na jeho krku
     
    14:36
    Šerm

    Konečné pořadí fleretu mužů:
    1. Čcheng Ka Lung (HKG)
    2. Danielle Garozzo (ITA)
    3. Alexander Choupenitch (CZE)
    4. Takahiro Šikine (JPN)
    5. Enzo Lefort (FRA)
    6. Alaeldin Abúlkassim (EGY)
    7. Mohamed Hamza (EGY)
    8. Kirill Borodačev (ROC)
     
    14:28
    Šerm

    Hongkongský šermíř Čcheng Ka Lung se stává senzačním vítězem fleretu mužů! Až dosud byl nejlépe na velké světové akci dvanáctý, ale dnes se skvěle takticky připravil a nikdy neztrácel naději, což dokázal otočením čtvrtfinálového zápasu z 10:14 na 15:14. V semifinále prakticky nedal šanci Alexandru Choupenitchovi a ve finále porazil také favorizovaného Itala Daniela Garozza, obhájce zlata z Ria! Neméně senzační bronz pak jde do Česka zásluhou skvělého Alexandra Choupenitche!
    Zásah, kterým Alexander Choupenitch definitivně rozhodl o zisku senzačního bronzu
     
    13:26
    Šerm

    Český šerm slaví po 113 letech olympijskou medaili! Alexander Choupenitch vletěl do souboje o bonz jako velká voda, bylo vidět, že si tuhle šanci nechce nechat ujít a Japonce Takahiru Šikineho neuvěřitelným způsobem přejel! Rychle utekl do vedení 8:1, odrazil možný nádech soupeře a dotáhl zápas k jednoznačnému vítězství 15:8!
     
    13:14
    Badminton

    Prvním zápasem ve skupině F vstoupila do turnaje badmintonistek Slovenka Martina Repiská a Nikte Alejandru Sotomayorovou z Guatemaly pohodlně přehrála. Soupeřka vzdorovala jen v prvním setu.

    Martina Repiská – Nikte Alejandra Sotomayorová (GUA) 2:0 (19, 12)
     
    13:12
    Šerm

    Poslední zápas na hrách v Tokiu má před sebou fleretista Alexander Choupenitch! V boji o senzační bronz se utká s Japoncem Takahirou Šikinem, který je papírově favoritem.
     
    12:58
    Plavání

    Nečekaný úspěch Kristýny Horské na krátké polohovce! Časem 2:12,21 postoupila jako poslední šestnáctá do semifinále!
     
    12:44
    Plavání

    O parník nejlepšího času v rozplavbách na 200 metrů motýlek dosáhl maďarský specialista Kristof Milak. Slovenský plavec Richard Nagy skončil v konečném hodnocení disciplíny na předposledním, tj. 37. místě.
     
    12:35
    Šerm

    Alexander Choupenitch bohužel do finále fleretu nepostoupil! Po většinu zápasu nedokázal najít recept na takticky skvěle šermujícího soupeře z Hong Kongu Čchenga, kterému se povedly dvě výrazné bodové šňůry a tou druhou rozhodl. Český šermíř prohrál 10:15 a pokusí se vybojovat aspoň bronzovou medaili proti Japonci Takahirovi Šikinemu.
     
    12:20
    Plavání

    Richard Nagy ve druhé stovce úplně vytuhnul a dokončil nejslabší první rozplavbu dvoustovky motýlkářů na pátém místě ze šesti plavců v čase 2:01,91.
     
    12:20
    Šerm

    Čeští fanoušci ale musí zbystřit, za malý okamžik se Alexander Choupenitch začne rvát o postup do finále fleretu!
     
    12:17
    Plavání

    Hned v první rozplavbě na 200 metrů motýlek se představí Slovák Richard Nagy, ale u něj tady žádné extra výkony čekat nemůžeme.
     
    12:12
    Plavání

    Barbora Seemanová těsně vyhrála třetí ze čtyř rozplaveb kraulařské dvoustovky v čase 1:56,38 a splnila to základní minimum na této trati, tj. postup do semifinále. Její cíl však je výš, v celkovém součtu rozplaveb zvládla sedmý nejlepší čas.
     
    12:05
    Plavání

    Vracíme se do bazénu na tradiční odpolední blok rozplaveb. Dnes ho zahájí rozplavby kraulařské dvoustovky žen, kde má Česko svoji nejsilnější plaveckou zbraň s nadějí na účast ve finále, Barboru Seemanovou.
     
    11:50
    Ohlasy české výpravy

    Petra Kvitová si posteskla, že postrádala energii, která jí je jinak tolik vlastní: „Nejhorší bylo, že jsem nemohla v sobě najít něco, čím bych to zlomila. I když jsem po druhém setu odešla na záchod a převléct se, tak to nebylo vůbec znát. První set mohl skončit trochu rychleji než o něj tak hodně bojovat. Pak už mi bohužel odešly nohy a byly jako žvýkačky. Začala jsem více kazit, byl to začarovaný kruh a já nevěděla, jak z něj ven.“ A nesedly jí ani podmínky. „Počasí a dusno mi nepřidalo, bere mi to energii. Fyzicky jsem to nezvládla, psychicky mě zápas taky vyčerpal.“
     
    11:45
    Ohlasy české výpravy

    Markéta Vondroušová po vítězství nad Rumunkou Buzarnescuovou ocenila především vlastní dobrý výkon.
    „Jsem moc šťastná. Zápas nebyl tak lehký, jak nasvědčuje výsledek. Já jsem dobře podávala, ale při jejím servisu jsme se dost tahaly. Jsem ráda, že jsem většinu těch bitev vyhrála. Že se mi povedlo urvat poslední gem. Nechtěla jsem zápas sama dopodávat, což je vždycky nepříjemné. Jsem ráda, že jsem to zvládla.“
     
    10:54
    Tenis

    Karolína Plíšková je jako třetí Češka ve třetím kole dvouhry! Carla Suárezová-Navarrová už ve třetím setu viditelně neměla dostatek sil a přestala klást smysluplný odpor. Pátá nasazená Češka se o postup do čtvrtfinále utká s Italkou Camilou Giorgiovou, proti které bude znovu výraznou favoritkou.

    Karolína Plíšková – Carla Suárezová-Navarrová 6:3, 6:7 (0), 6:1
    Smutný Ondřej Cink v mixzóně
     
    10:21
    Ohlasy české výpravy

    Nesmírně zklamaný byl při rozhovoru s naším redaktorem biker Ondřej Cink:
    „Mrzí mě to hodně, olympiáda není každý rok a medaile byla můj velký cíl. Byl jsem na 100 % připravený, závod vypadal dobře. Zrovna když jsem měl v plánu tu skupinku roztrhat a dostal jsem se na třetí místo, tak mi hned za depem bouchlo zadní kolo, byl tam naprasklý ráfek a kolo trochu podfouklé. Stalo se mi to asi někde na kamenech, to člověk neovlivní, trať je tady velmi náročná a já měl smůlu, když mi někde praskl ten ráfek. Když jsem po závodě viděl výsledky, myslím si, že bych to třetí místo dal, v kopcích jsem byl z ostatních nejsilnější a hodně si věřil. Je to škoda, dal jsem do toho vše.“
     
    9:58
    Sportovní střelba

    Ne, ve střelbě prostě v Tokiu vítěz kvalifikace zlatou medaili nevyhraje! Ani Francouz Eric Delaunay to ve finále skeetu nezlomil, dokonce byl vyřazen už jako druhý a je úplně bez medaile. Bronzovou medaili z Ria obhájil už 57letý!!! Kuvajťan Abdullah al-Rašidí, rozstřel o zlato byl dlouho vyrovnaný, až minul Dán Jesper Hansen, který vyhrál boj o poslední volné finálové místo nad českým střelcem Jakubem Tomečkem, a o zlatu bylo rozhodnuto! Pro 40letého Hansena je stříbro životním úspěchem, to Američan Vincent Hansen ve 32 letech přidává po triumfech v Pekingu a Londýně už třetí olympijské zlato ze skeetu do své sbírky, čímž se zapisuje mezi největší světové střelecké legendy!
     
    9:54
    Cyklistika

    Konečné pořadí horských kol mužů:
    1. Thomas Pidcock (GBR) 1:25:14 hod
    2. Mathias Flückiger (SUI) +0:20
    3. David Valero Serrano (ESP) +0:34
    4. Nino Schurter (SUI) +0:42
    5. Victor Koretzky (FRA) +0:46
    6. Anton Cooper (NZL) +0:46
    7. Vlad Dascalu (ROU) +0:49
    8. Alan Hatherly (RSA) +1:19
    9. Jordan Sarrou (FRA) +1:36
    10. Milan Vader (NED) +2:07
    ...
    Ondřej Cink (CZE) DNF
     
    9:49
    Cyklistika

    Pro zlatou medaili na horských kolech si mezi muži naprosto suverénním způsobem, a dá se říct stylem start–cíl, dojel Brit Thomas Pidcock! Už ve čtvrtém ze sedmi kol definitivně setřásl i posledního soupeře, kterým byl vedoucí muž světového poháru Švýcar Mathias Flückiger, jenž si osamoceně dojel pro stříbro. Po obrovské sportovní smůle, která v šestém kole vyřadila z boje o bronz i z celého závodu Ondřeje Cinka, vybojoval tuto medaili po nástupu v posledním kole Španěl David Valero Serrano. Až za ním skončil obhájce zlata Nino Schurter ze Švýcarska. Další z favoritů Nizozemec Mathieu van der Poel měl těžký pád přes řidítka už v prvním kole a přestože nasedl, v pátém kole nakonec odstoupil.
     
    9:43
    Šerm

    Alexander Choupenitch nastoupí v semifinále fleretu proti muži jménem Čchen Ka Lung z Hong Kongu, takže je jasné, že fleret mužů pozná jednoho senzačního finalistu! Kdo to bude, o tom se rozhodne 20 minut po poledni.
     
    9:41
    Tenis

    Karolína Plíšková mezitím proti Španělce Carle Suárezové-Navarrové vyhrála první set 6:3.
     
    9:35
    Tenis

    Tenisové překvapení na český účet! Petra Kvitová proti Belgičance Alison van Uytvanckové ve třetím setu na kurtu vůbec neexistovala a schytala potupného kanára! Nasazená desítka je z turnaje venku jako vůbec první český tenisový zástupce v Tokiu a protože čtyřhu nehraje, olympiáda pro ni končí!

    Petra Kvitová – Alison van Uytvancková (BEL) 7:5, 3:6, 0:6
    Lukáš Rohan už je definitivním vlastníkem stříbrné medaile!
     
    9:32
    Vodní slalom

    Konečné pořadí C1 mužů:
    1. Benjamin Savšek (SLO) 98,25 s
    2. Lukáš Rohan (CZE) +3,71
    3. Sideris Tasiadis (GER) +5,45
    4. Adam Burgess (GBR) +5,61
    5. Martin Thomas (FRA) +6,73
    6. Matej Beňuš (SVK) +7,35
    7. Zachary Lokken (USA) +7,83
    8. Ander Elosegi (ESP) +8,34
    9. Daniel Watkins (AUS) +9,93
    10. Takuja Haneda (JPN) +11,05
     
    9:24
    Vodní slalom

    A už také víme, jakou hodnotu má kov medaile kanoisty Lukáše Rohana, je to stříbro! Ani jeden ze tří zbývajících kanoistů ho totiž nedokázal předjet a český vodní slalomář napodobuje svého otce Jiřího Rohana, který si vyjel stříbro v deblkanoi s Miroslavem Šimkem hned dvakrát, v Barceloně 1992 a Atlantě 1996!
    Vítězem závodu kanoistů se stal Slovinec Benjamin Savšek, který po nepříliš povedeném semifinále zajel brilantní finálovou jízdu a vyhrává historicky první slovinské zlato z vodního slalomu o více než 3 sekundy! Bronz pak bere světová jednička Němec Sideris Tasiadis, který sice zajel bez šťouchu, ale neměl rychlost.
    Slovák Matej Beňuš se ani ve finále nepřiblížil skvělému výkonu z kvalifikace a v konečném pořadí je klasifikován na 6. místě. I to je zatím nejlepším slovenským výsledkem v Tokiu.
     
    9:22
    Šerm

    Alexander Choupenitch bude ve fleretu bojovat o medaile! Po skvělém výkonu ve čtvrtfinále porazil Egypťana Mohameda Hamzaa 15:9 a postupuje mezi nejlepší čtyři fleretisty olympijského turnaje!
     
    9:17
    Vodní slalom

    Česko má první olympijskou medaili z Tokia zásluhou kanoisty Lukáše Rohana!
     
    9:15
    Šerm

    Alexander Choupenitch právě bojuje ve čtvrtfinále fleretu s Egypťanem Mohamedem Hamzaem a vypadá to velmi dobře!
    Momenty z jízdy Lukáše Rohana a radost v cíli. Bude to medailová radost?
     
    9:11
    Vodní slalom

    Lukáš Rohan jel velmi dobře, rychle a rozhodně to byla jízda na medaili, ale má to celé jednu kaňku, šťouch na protivodné brance číslo 4! Řadí se na druhou pozici a nahoře jsou ještě 3 nejlepší ze semifinále. Šance na medaili existuje, ale vyjde to?
     
    9:10
    Vodní slalom

    Slovák Matej Beňuš sice rozjel svoji finálovou jízdu dobře, ale nezvládl nájezd do protivodné branky číslo 19, nabral ztrátu a medaili zcela určitě nezíská!
    Sportovní tragédie Ondřeje Cinka
     
    9:07
    Cyklistika

    Obrovská smůla Ondřeje Cinka! V době, kdy se dotáhl do boje o bronz, nastoupil a zdálo se, že má velkou šanci na cenný kov, přišel v lesním úseku defekt zadního kola a český cyklista závod horských kol vůbec nedokončí!
     
    8:57
    Tenis

    Petra Kvitová se trápí na svém podání, téměř pokaždé o něj musí hodně bojovat. Ve druhém setu to jednou nezvládla. Sama pak nedokázala prorazit servis Belgičanky Alison van Uytvanckové, takže prohrála 3:6 a o postupující do třetího kola musí rozhodnout třetí set.
     
    8:39
    Cyklistika

    V závodě horských kol má evidentně nejvíce sil Brit Thomas Pidcock, který si dělá, co chce, a drží se ho už pouze lídr světového poháru této sezóny, Švýcar Mathias Flückiger. Ondřej Cink jede pátý, bojuje ve skupině, která si to nejspíš rozdá o bronz.
     
    8:30
    Cyklistika

    Ondřej Cink měl bohužel hned po startu obrovskou smůlu, musel slézt z kola poté, co těsně před ním zničehonic zastavil jeden ze soupeřů, a nabranou ztrátu na čelo se zatím marně snaží dohnat. Ve třetím okruhu je na šestém místě se ztrátou 15 sekund.
     
    8:12
    Tenis

    Petra Kvitová sice proti Alison van Uytvanckové nedokázala za stavu 5:3 doservírovat první set, ale nakonec ho po dalším úspěšném brejku získává poměrem 7:5.
     
    8:01
    Cyklistika

    Závod mužů na horských kolech právě odstartoval a my budeme pozorně sledovat, jak si povede Ondřej Cink!
     
    7:50
    Sportovní střelba

    To je obrovská škoda! Jakub Tomeček bojoval v rozstřelu, který trval nakonec celkem 35 výstřelů, než v duelu o poslední volné místo ve finále podlehl Dánovi Jesperu Hansenovi, když právě onu 35. ránu netrefil! Končí tam v konečném hodnocení na nešťastném 7. místě.

    Konečné pořadí kvalifikace skeetu mužů:
    1. Eric Delaunay (FRA) 124+6 Q
    2. Tammaro Cassandro (ITA) 124+5 Q
    3. Eetu Kallioinen (FIN) 123 Q
    4. Vincent Hancock (USA) 122+8 Q
    5. Abdullah Al-Rašidí (KUW) 122+7 Q
    6. Jesper Hansen (DEN) 122+5+8+20 Q
    ---
    7. Jakub Tomeček (CZE) 122+5+8+19
     
    7:45
    Vodní slalom

    Matej Beňuš vůbec není spokojený se svou semifinálovou jízdou, ve které měl šťouch a problémy sovnat se do někerých branek, ale končí na devátém místě a jde do finále!
     
    7:35
    Tenis

    A čeští fanoušci nevědí, kam dřív skočit, protože svůj zápas už rozehrála také Petra Kvitová proti Belgičance Alison van Uytvanckové.
     
    7:32
    Šerm

    Právě začal osmifinálový souboj fleretu mužů mezi Alexandrem Choupenitchem a 4násobným mistrem světa, 38letým veteránem Peterem Joppichem z Německa!
     
    7:23
    Vodní slalom

    Lukáš Rohan zajel velmi dobrou semifinálovou jízdu a už po jejím dokončení ví, že postupuje mezi deset nejlepších kanoistů do finále!
     
    7:19
    Sportovní střelba

    Jakub Tomeček měl poslední položku kvalifikace skeetu výborně rozjetou, ale v jejím závěru 2x minul a musí do rozstřelu hned 6 mužů o 3 postupová místa do finále! Netušíme, jakou roli hrál poměrně silný vítr v Tokiu, nebo zda neměl nejpevnější nervy, ale ty teď musí rychle uklidnit, protože rozstřel o finále bude jenom o hlavě.
     
    7:12
    Tenis

    Švýcarka a nasazená devítka Belinda Bencicová bez potíží přešla přes domácí Misaki Doiovou a bude ve třetím kole soupeřkou Barbory Krejčíkové.
     
    7:09
    Vodní slalom

    Na olympijském kanálu s divokou vodou před malou chvílí začalo semifinále kanoistů i s Lukášem Rohanem a Matejem Beňušem!
     
    7:04
    Tenis

    Markéta Vondroušová se dnes na kurtu ani pořádně nezapotila a je ve třetím kole! Rumunka Mihaela Buzarnescuová nekladla odpor ani ve druhém setu. Ve třetím kole však čeká Markétu úplně jiná liga, postaví se Naomi Ósakaové.

    Markéta Vondroušová – Mihaela Buzarnescouvá (ROU) 6:1, 6:2
     
    6:45
    Box

    Jedna dobrá zpráva i pro slovenské fanoušky, Andrej Csemez v prvním kole střední váhy poráží Trinidaďana Aarona Solomona Princeho 4:0 na body! Ve druhém kole narazí na Arména Armana Darchinjana, který měl v prvním kole volný los.
     
    6:43
    Tenis

    Markéta Vondroušová vyhrála první set nad Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou hladce 6:1.
     
    6:32
    Sportovní střelba

    Ani slovenská skeetařka Danka Barteková, která střílela pátou položku kvalifikace v poslední skupině, se do finále skeetu neprobojovala. Stejně jako Barbora Šumová musela zastřílet čistě a doufat v chyby soupeřek, ale už první podmínku nezvládla. Jednou minula na stanovišti č. 3 a s celkovým součtem 118 bodů končí na 13. místě. Barbora Šumová je se stejným součtem, ale horším zápisem jednotlivých položek, o příčku za Slovenkou.
     
    6:30
    Ohlasy české výpravy

    Barbora Krejčíková v pozápasovém rozhovoru našemu redaktorovi přímo v Tokiu zhodnotila zápas: „Začala jsem dobře, první gem jsem mohla hrát lépe, ale byl to rozjezd. Od prvního brejku jsem se dostala na koně. První set a do stavu 5:1 druhého jsem hrála opravdu solidně.“ Zároveň přiznala, že nečekala lehký průběh až do samotného konce. „Leylu znám, je to mladá tenistka, velice talentovaná. Čekala jsem, že se to někde zkomplikuje a bude to náročné. Hrála o každý balon a mně se to ke konci druhého setu nesešlo. Ona začala hrát lépe než já a já byla možná moc pasivní a nepomohla jsem si ani servisem. Najednou to bylo 5:4, ale pak mě zase podání podrželo a jsem ráda, že jsem zápas dohrála ve dvou.“
     
    5:58
    Tenis

    Na kurtu č. 6 právě začal souboj Markéty Vondroušové s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou o postup do třetího kola.
     
    5:46
    Sportovní střelba

    Barbora Šumová věděla, že musí poslední položku kvalifikace skeetu zastřílet čistě a potom se modlit, aby prošla do finále. Jenže na kritickém osmém stanovišti se dvěma dvojstřely i popáté v soutěži chybovala, tentokrát dokonce dvakrát, a bylo po nadějích. Její celkový nástřel je 118 terčů a skončí pravděpodobně až ve druhé desítce konečného pořadí.
     
    5:24
    Tenis

    Barbora Krejčíková si sice druhý set lehce zkomplikovala, protože na první pokus ho nedokázala doservírovat, ale přesto nakonec vyhrála 6:4 a postupuje přes Kanaďanku Leylah Annie Fernandezovou do třetího kola! V něm ji čeká vítězka duelu mezi Švýcarkou Belindou Bencicovou a Japonkou Misaki Doiovou.

    Barbora Krejčíková – Leylah Annie Fernadezová (CAN) 6:2, 6:4
     
    5:21
    Šerm

    Výborně, Alexander Choupenitch poráží Španěla Carlose Llavadora 15:11 a postupuje do osmifinále soutěže fleretistů! V něm se střetne s Němcem Peterem Joppichem, který senzačně vyřadil nasazenou trojku, Američana Alexandera Massialase.
     
    5:10
    Stolní tenis

    Oba slovenští stolní tenisté už za sebou mají zápasy druhého kola. Zatímco Barbora Balážová proti Američance Juan Liu neuhrála ani set, Yang Wang přejel Australana Davida Powella a postupuje do třetího kola proti dvanáctému nasazenému Japonci Kokimu Niwovi!

    Barbora Balážová – Juan Liu (USA) 0:4 (9, 6, 9, 7)
    Yang Wang – David Powell (AUS) 4:0 (4, 4, 3, 3)
     
    5:09
    Šerm

    Na planži právě bojuje fleretista Alexander Choupenitch o postup do osmifinále fleretu proti Španělovi Carlosi Llavadorovi!
     
    4:43
    Sportovní střelba

    Jakub Tomeček má postup do finále skeetu ve svých rukou! Čtvrtou položku kvalifikace zastřílel čistě a pokud zvládne to samé i v poslední části, bez ohledu na výsledky ostatních má jistotu, že si zastříli o medaile!
     
    4:39
    Tenis

    Barbora Krejčíková celkem v pohodě vyhrává první set nad Kanaďankou Leylah Annie Fernandezovou 6:2!
    Barbora Krejčíková (vpravo) se rozehrává před utkáním druhého kola. Jak se vám líbí kurt č. 2 olympijského areálu?
     
    4:05
    Tenis

    Na kurtu č. 2 se už rocvičuje Barbora Krejčíková, za malou chvíli začne její zápas 2. kola proti Kanaďance Leylah Annie Fernandezové.
     
    3:45
    Sportovní střelba

    Slovenská střelkyně Danka Barteková, stejně jako Češka Barbora Šumová, udělal v závěru čtvrté kvalifikační položky jednu chybu a postup do finále se jí vzdálil. Před poslední položkou je na 10. místě se stejným počtem zásahů jako Šumová, která je o příčku za ní. Do finále jde 6 nejlepších. Prakticky jistou účast mají skvěle střílející Číňanka Wej Meng a Italka Diana Bacosiová, o zbylá čtyři místa bude tvrdý boj, hned 7 žen má před poslední položkou stejný počet zásahů, který je o jeden vyšší než u české a slovenské střelkyně.
     
    3:00
    Sportovní střelba

    Právě začíná také předposlední položka kvalifikace skeetařů, kde si dosud vedl velmi dobře Jakub Tomeček. Zároveň u žen přijde na řadu skupina se Slovenkou Dankou Bartekovou.
     
    2:57
    Sportovní střelba

    Obrovská škoda! Barbora Šumová se mohla posunout výše, ale ani ve čtvrté kvalifikační položce se nevyhnula chybě na stanovišti číslo 8, kde jsou dva dvojstřely a minula zde pokaždé! Tohle je špatné, teď už nemusí na postup do finále stačit ani bezchybná poslední položka.
     
    2:50
    Sportovní střelba

    S obrovským napětím sledujeme předposlední kvalifikační položku skeetu žen. Nechceme nic zakřiknout.
     
    2:02
    Sportovní střelba

    Právě začala druhá část kvalifikace skeetu, kde reálně bojují o postup do dnešního finále Danka Barteková, Barbora Šumová a Jakub Tomeček!
     
    Češi a Slováci v akci

    Třetí den her bude pro české i slovenské fanoušky hodně zajímavý. Minimálně Češi totiž reálně doufají v první medailový zisk. Kdo všechno bude soutěžit?

    Kanoista Lukáš Rohan bude ve vodním slalomu bojovat minimálně o postup do finále. Medaile by v jeho případě byla velmi příjemným překvapením. Ve stejnou dobu však bude v akci skutečně reálné medailové želízko, Ondřej Cink v životní formě v závodě horských kol. Do soutěže fleretistů zasáhne Alexander Choupenitch a nechce vypadnout v prvním kole jako v Riu. Karel Lavický bude pokračovat v soutěži jachařů–windsurfařů. Barbora Šumová a Jakub Tomeček se pokusí dotáhnout slušně rozjeté kvalifikace skeetu a vzápětí v případě úspěchu bojovat ve finále o medaile. Barbora Seemanová nastoupí do rozplaveb 200 m volně a nic jiného než postup do semifinále pro ni neexistuje. To na krátké polohovce se z rozplaveb postupuje rovnou do finále a to je pro Kristýnu Horskou nereálným snem. Na tenisových kurtech nastoupí do druhého kola Barbora Krejčíková proti Kanaďance Leylah Annie Fernandezové hned jako první na kurtu č. 2, Karolína Plíšková pak jako třetí na kurtu č. 3 proti Carle Suarezové Navarrové, Petra Kvitová jako druhá na kurtu č. 5 proti Belgičance Alison van Uytvanckové a Markéta Vondroušová jako druhá na kurtu č. 6 proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové. Všechny jsou ve svých zápasech favoritkami.

    Slováci zaměří svoji pozornost třeba do boxerského ringu, kde se v 1. kole střední váhy střetne Andrej Csemez s Aaronem Solomonem Princem z Trinidadu a Tobaga. Do badmintonového turnaje konečně vstoupí Martina Repiská, kterou ve skupině F čeká Nikte Alejandra Sotomayorová z Guatemaly. A dojde také na zástupce ve stolním tenisu, až ve druhém kole začínají jak Barbora Balážová (proti Američance Juan Liu), tak Yang Wang (proti Australanovi Davidu Powellovi). V bazenu budou plavat rozplavby Richard Nagy na 200 metrů motýlek a Andrea Podmaníková na 100 metrů prsa. Ale hlavní pozornost slovenských fanoušků bude upřena na Danku Bartekovou, která má nadějně rozjetou kvalifikaci skeetu, a hlavně na Mateje Beňuše, jenž nadchl výbornými jízdami v kvalifikaci kanoistů vodního slalomu a stejné od něj budou čekat i v semifinále a finále.

    Libor Štěpán