Egypt – Španielsko 0:0 (kon.) | Mexiko – Francúzsko 4:1 (kon.) | N. Zéland – J. Kórea 1:0 (kon.)
Pobr. Slonoviny – Saudská Arábia 2:1 (kon.) | Argentína – Austrália 0:2 (kon.) | Japonsko – Južná Afrika 1:0 (kon.)
Honduras – Rumunsko 0:1 (kon.) | Brazília – Nemecko 4:2 (kon.)
koniec
Brazília
4:2 (3:0)
Nemecko
cz Štvrtok 22.07.2021, 13:30 • International Stadium Jokohama • Olympijské hry - muži • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:30:42)
     
    Německo se v dalším duelu utká v neděli se Saúdskou Arábií, zatímco Brazílie narazí na Pobřeží Slonoviny.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:19.
    Richarlison dnes řídil brazilský triumf nad Německem
     
    Je konec! Brazílie zvládla sledovaný duel s Německem a na úvod turnaje vítězí 4:2. Brazílie vlétla do zápasu aktivně a už v šesté minutě měl první šanci Matheus Cunha. Jeho ránu ale německý brankář vyrazil. V 7. minutě ale otevřel skóre Richarlison! V 15. minutě šel Richarlison sám na brankáře, ale ten jeho kličku vystihl. Ve 22. minutě se ale Richarlison prosadil hlavou. Přesně po půlhodině hry Richarlison technickou střelou završil hattrick! V nastavení ještě Brazílie kopala penaltu po ruce Henrichse, ale Cunha nechyl vyniknout brankáře. Po změně stran Německo snížilo zásluhou Nadiema Amiriho. Poté si však Němci situaci zkomplikovali, jelikož byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Arnold. Přesto v 83. minutě vykřesal pro Němce šanci střídající Ragnar Ache. V závěru už ale Německo muselo otevřít obranu a v nastavení přidal čtvrtý brazilský zásah Paulinho.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. PAULINHO - 4:2
     
    90+4
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Cunhu nakonec jeho zahozená možnost mrzet nemusí! Brazílie totiž v závěru přidává čtvrtou branku a dnes zvítězí! Němci otevřeli v závěru nastavení obranu. Střídající PAULINHO si po brejku navedl míč do vápna a nádhernou technickou střelou vymetl šibenici!
     
    90+4
    Matheus Cunha mohl definitivně potvrdit brazilské vítězství, ale dnes zahodil snad svou pátou šanci! Cunha šel sám na brankáře, ale akci vůbec nezakončil!
     
    90+3
    Malcom operoval s míčem na hranici velkého vápna, ale místo zakončení raději rozehrál na pravou stranu. Po chvíli o míč ale přišel Reinier.
     
    90+2
    Brazilci zatím zvládají závěr duelu dobře. Hráči ve žlutém napadají rozehrávku Německa a drží soupeře prakticky na polovině hřiště. Výbornou práci odvádí Dani Alves.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Guilherme Arana musel odkopávat odražený míč pod tlakem, ale napálil jej do německého hráče, od kterého se míč odrazil do autu. Brazílie bude vhazovat.
     
    89
    Henrichs po pravé straně potáhl míč na polovinu soupeře, kde vybojoval pouze vhazování. Brazilci poté aktivním napadáním vyhnali Němce na jejich polovinu.
     
    88
    Brazílie zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Douglas Luiz, který zvolil ránu nártem, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem.
     
    87
    Torunarigha také fauloval na vlastní polovině a i on se dostává na seznam hříšníků.
     
    86
    Brazilský brankář Santos s odkopem míče z pokutového území rozhodně nespěchal. Gólman Brazílie nakopl míč na levou stranu, kde fauloval Henrichs a vidí žlutou kartu.
     
    85
    Německo se usadilo na polovině Brazílie a snaží se vyrovnat. Němci sice hrají bez vyloučeného Arnolda, ale po vstřelení druhé branky jsou hráči v černém hlavou nahoře.
    83. Ragnar ACHE - 3:2
     
    83
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Drama je na světě! Německo i v oslabení dokázalo snížit na rozdíl jediné branky! Na centr z levé strany si ve vápně naběhl střídající RAGNAR ACHE a prudkou hlavičkou z malého vápna uklidil míč k tyči!
     
    83
    Žlutou kartu dostává Douglas Luiz (Brazílie).
     
    82
    Diego Carlos poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Dani Alves. Brazílie si v závěru proti oslabenému soupeři bez problémů hlídá svůj náskok a kráčí za prvním triumfem na turnaji.
     
    81
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Anton Stach, přichází Keven Schlotterbeck.
     
    80
    Reinier dloubl míč do pokutového území, ale jeho přihrávka byla o kusek delší. Dobíhající Matheus Cunha na míč o kousek nedosáhl, scházel mu jeden krok.
     
    79
    Střídající Ache si naběhl na dlouhý nákop na pravé křídlo, jenže ve výskoku si míč nedokázal optimálně zpracovat. Následně byl ale faulován, takže Němci zůstanou u míče.
     
    78
    Cedric Teuchert se hnal na polovinu Brazílie, ale výborně hrající stoper Nino se před německého hráče natlačil tělem a patičkou odkopl míč do bezpečí.
     
    77
    Douglas Luiz si na hranici velkého vápna přehodil míč na pravačku a zakončil nártem. Jeho pokus ale prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    75
    Henrichs nechal prostor Paulinhovi, který dokázal z levé strany odcentrovat do pokutového území, ale německý brankář byl připraven.
     
    74
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Reinier.
     
    73
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Cedric Teuchert.
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Antony, přichází Paulinho.
     
    72
    Florian Müller odkopem od branky nakopl míč na polovinu hřiště, ale jeho nákop propadl až za obranu Brazílie. Pro míč si došel brankář Santos.
     
    71
    Douglas Luiz na levé straně udržel míč ve hře a diriguje rozehrávku Brazílie. Němci potřebují hrát aktivně, ale v deseti nemohou otevřít obranu.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut. Do vápna se hnal Antony, jenže padající centr jej přeletěl. Němci míč následně jen odkopli na polovinu hřiště.
     
    69
    Richarlison si nyní ukousl příliš velké sousto a na hranici velkého vápna se mezi dva soupeře neprobil. Brazilský útočník poté ale zabojoval a vypíchl míč do autu.
     
    68
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Ragnar Ache.
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Eduard Löwen.
     
    67
    Arana na levé straně udržel míč pro Brazílii a rozjel další útok svého mužstva. Jeho akce ale skončila jen nepřesnou přihrávkou na pravou stranu.
     
    66
    Brazilci rozehráli přímý kop hodně zajímavě. Nadýchaný centr totiž přiletěl na malé vápno, kam ale vystartoval i brankář, který míč na poslední chvíli přizvedl.
     
    65
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Claudinho, přichází Malcom.
     
    64
    Arnold už opouští hrací plochu. Kapitánskou pásku od něj převzal Kruse. Německo to ale v deseti proti výborně hrající Brazílii bude mít hodně těžké.
    62. Červená karta po 2. žluté
     
    62
    Němci si duel komplikují ještě více! Arnold totiž trefil Alvese nedovoleným způsobem a po druhé žluté kartě musí do sprch!
     
    62
    Dani Alves zahrával přímý kop na polovině soupeře. Brazilci rozehráli do kombinace a vybojovali alespoň vhazování. Poté ale získala Brazílie další přímý kop.
     
    61
    Další ofenzivní akci Německa zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Při svém náběhu si na postavení nedal pozor útočník Kruse.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Německo po změně stran alespoň mírně zdramatizovalo průběh dnešního utkání. Brazílie se ale po obdržení branky opět tlačí do útoku.
     
    59
    Stach za předchozí zákrok na Richarlisona vyfasoval žlutou kartu.
     
    58
    Richarlison dohnal přihrávku na levou stranu, kde si míč dobře pokryl a německý obránce jej musel faulovat. Brazílie zůstane u míče a bude zahrávat přímý kop.
    56. Nadiem AMIRI - 3:1
     
    56
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo se z nenápadné akce dočkalo vyrovnání! Richterův pokus sice zablokoval obránce, jenže do odraženého míče se z voleje opřel NADIEM AMIRI, jehož projektil Santos po odskoku nedokázal vyrazit a míč skončil v síti!
     
    56
    Dani Alves podpořil ofenzivu Brazílie a dostal se k odcentrování. Jeho přízemní centr směřující na malé vápno ukryl v rukavicích Florian Müller.
     
    55
    Cunha si zasekl míč na pravé straně hrací plochy a odcentroval do volného prostoru, kam si naběhl Claudinho, jemuž se zakončení vůbec nepovedlo.
     
    54
    Dani Alves vystoupil proti Raumovi, který se zrovna pokusil odcentrovat, ale trefil brazilského obránce. Zkušený zadák Alves ještě hecuje své spoluhráče.
     
    53
    Tentokrát už Brazílie dokázala zakončit! Matheus Cunha byl na konci efektní kombinace a zakončoval v pokutovém území. Německý brankář stačil vyběhnout a střelu vyrazil!
     
    52
    Němečtí zadáci se srazili v hodně citlivém prostoru. K míči se tak dostal Richarlison, který poté zkusil odcentrovat, ale trefil vracejícího se soupeře.
     
    51
    Guilherme Arana dostal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho nákop přiletěl do míst, kde byli pozorní Němci. Druhá půle je zatím o něco opatrnější.
     
    50
    Florian Müller se poprvé po změně stran zapojil do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákope směřoval na levou stranu, ale spoluhráč se k míči nedostal.
     
    49
    Právě brazilský stoper Nino byl atakován nedovoleným způsobem na vlastní polovině. Faulem jej k zemi poslal Arnold. Němci potřebují být aktivnější.
     
    48
    Nino si dal pozor na nákop za obranu a vybojoval míč pro Brazílii. Zadáci ve žlutých dresech dnes hrají opravdu skvěle a nepouští soupeře do zakončení.
     
    47
    Německo hned v úvodu druhého poločasu zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale tam opět zasáhl připravený zadák Brazílie.
     
    46
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Amos Pieper, přichází Jordan Torunarigha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně překvapivý průběh utkání! Brazílie vlétla do zápasu aktivně a už v šesté minutě měl první šanci Matheus Cunha. Jeho ránu ale německý brankář vyrazil. V 7. minutě ale otevřel skóre Richarlison! V 15. minutě šel Richarlison sám na brankáře, ale ten jeho kličku vystihl. Ve 22. minutě se ale Richarlison prosadil hlavou. Přesně po půlhodině hry Richarlison technickou střelou završil hattrick! V nastavení ještě Brazílie kopala penaltu po ruce Henrichse, ale Cunha nechyl vyniknout brankáře.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    V samotném závěru nastavení přesprintoval stopery Německa právě Matheus Cunha, který se zjevil před brankářem, ale levačkou zakončil nepřesně!
    45+2. Penalta
     
    45+2
    K exekuci pokutového kopu se postavil Matheus Cunha, ale Florian Müller vystihl směr jeho rány a penaltu zneškodnil!
     
    45+1
    Pokutový kop pro Brazílii! Po centru z přímého kopu zahrál ve vápně rukou Henrichs a sudí neváhal!
     
    45
    Nastavují se tři minuty!
     
    45
    Cunha si v blízkosti velkého vápna skvěle pokryl míč a byl faulován. V závěru prvního poločasu tak budou Brazilci zahrávat přímý kop.
     
    44
    Henrichs se ve vápně z voleje položil do přetaženého centru, nicméně jeho pokus z voleje zablokoval skvěle postavený obránce. Brazílie se z tlaku vymanila odkopem na polovinu hřiště.
     
    43
    Do rozehrávky Německa se opět musel zapojit i brankář. Ten následně poslal pobídku na pravou stranu na Henrichse, ale přechod Německa vpřed je zatím hodně kostrbatý.
     
    42
    Dani Alves na pravé straně udržel míč, sklepl si jej s Antonym, který se poté tlačil vpřed, jenže Němci tentokrát přechod Brazílie do útoku zastavili.
     
    41
    Německo pro změnu zahrávalo přímý kop v blízkosti velkého vápna. Arnold načechral centr na vzdálenější tyč, jenže Felix Uduokhai v záklonu hlavičkoval nad branku.
     
    40
    Exekuce rohového kopu se ujal právě Nadiem Amiri, který odcentroval na přední tyč, odkud míč na další roh odehrál Dani Alves. Německo se potřebuje od něčeho odrazit.
     
    39
    Nadiem Amiri na levé straně kouzlil s míčem proti Danimu Alvesovi, jenže zkušený obránce se nenechal ošálit a srazil centr na roh. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.
     
    38
    Opět se pokračuje ve hře. Richarlison je zpátky na trávníku, ale jeho pohyb se nejeví jako zcela optimální. S míčem na kopačkách nyní kombinují stopeři Brazílie.
     
    36
    Richarlison po zákroku Arnolda zůstává ležet na trávníku. Brazilský útočník stačil vsítit tři branky, další dvě dobré šance zahodil a už podruhé je ošetřován.
     
    35
    Arnold zbytečně dohrál Richarlisona a vysloužil si žlutou kartu.
     
    35
    David Raum tentokrát procedil přihrávku na Amiriho, který prošel do blízkosti velkého vápna, jenže přihrávkou na Kruseho odevzdal míč Brazilcům.
     
    34
    Richarlison si dnes dělá z německých obránců kuželky! Střelec hattricku si naběhl na Alvesovu přihrávku do vápna, položil si Piepera, ale místo střely chtěl vybídnout Cunhu, před kterým další zadák odvrátil na roh.
     
    33
    Matheus Cunha se dostal k odraženému míči, který chtěl přenést nákopem na levé křídlo, nicméně ani extrémně rychlý Guilherme Arana balón na trávníku neudržel.
     
    32
    David Raum se s vypětím všech sil prokousal na polovinu soupeře a snažil se odcentrovat do šestnáctky. Jeho nepovedený centr ale ukryl v rukavicích brankář Santos.
    30. RICHARLISON - 3:0
     
    30
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Neskutečný výkon Brazílie! Mírný favorit dnešního souboje po půlhodině hry přidává třetí branku! Po dalším skvěle sehraném přechodu do útoku dostal přihrávku RICHARLISON, který dostal prostor, navedl si míč do vápna a technickou střelou dovršil hattrick!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme překvapivě jednoznačný průběh utkání. Brazílie má vývoj duelu pod kontrolou.
     
    29
    Max Kruse si u rohového praporku skvěle zasekl míč kolem Arany, který jej zatažením za dres polslal k zemi. Pro Německo se rýsuje další přímý kop.
     
    28
    Centr od rohového praporku se snášel na malé vápno, kam vystartoval Florian Müller a bez větších problémů balón vyboxoval ven z pokutového území.
     
    27
    Další sympatická akce Brazílie! Do vápna se hnal Cunha, před kterým právě Pieper na poslední chvíli odehrál míč do zámezí. Bude z toho rohový kop.
     
    26
    Pieper zastavil unikajícího soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    26
    Poprvé v utkání se podařilo zakončit také Němcům! Nadiem Amiri si naběhl na přihrávku na levé křídlo, potáhl si míč do vápna, ale jeho přízemní ránu Santos s přehledem zastavil.
     
    25
    Po delší době si s míčem zahráli také stopeři Brazílie, kteří potáhli míč na polovinu hřiště. Richarlison se v tomto případě k dlouhé přihrávce nedostal.
     
    24
    Felix Uduokhai se snaží hecovat své spoluhráče k větší aktivitě. Brazilci se však s dvoubrankovým vedením nechtějí spokojit a nadále pokračují v napadání rozehrávky soupeře.
    22. RICHARLISON - 2:0
     
    22
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazílie po krásné akci přidává druhou branku! Dlouhou přihrávku na levou stranu dohnal ještě na hrací ploše Guilherme Arana, který chvíli počkal a vyslal míč do prostoru, kam si mezi obránce naběhl RICHARLISON a prudkou hlavičkou vstřelil svou druhou branku v utkání!
     
    21
    David Raum dostal přihrávku na levou stranu a pomohl si sklepnutím míče na stopery. Německo se snaží hrát aktivně, ale Brazilci výborně brání.
     
    20
    Felix Uduokhai se jako stoper vydal na polovinu soupeře a vyslal do vápna zajímavý centr. Brazilský brankář Santos ale vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    19
    Dani Alves předvedl také typicky brazilský prvek. Zkušený obránce si pod tlakem napadajícího soupeře troufl na patičku a vybojoval vhazování pro Brazílii.
     
    18
    Richarlison už je zpátky ve hře a podle všeho bude schopen nadále pokračovat ve hře. Němci ale v defenzivě na polovině hřiště hodně riskují.
     
    16
    Hra je přerušena! Právě Richarlison zůstává sedět na trávníku a potřebuje ošetření. Podle všeho jej trápí pravé tříslo.
    15. Pieperova minela
     
    15
    Německá obrana si opravdu koleduje! Pieper hlavou poslal míč do běhu Richarlisonovi, který chtěl udělat kličku brankáři, ale ta se mu nepovedla. Akce přesto pokračovala a Florian Müller musel zasahovat ještě proti střele z levé strany!
     
    15
    Amos Pieper musel pořádně zabrat. Hned po přímém kopu totiž Brazílie pelášila do útoku. Za pobídkou na levé křídlo sprintoval autor úvodní branky Richarlison, ale právě on Piepera fauloval.
     
    14
    Německo mělo k dispozici rozehrávku přímého kopu v blízkosti pokutového území. Exekuce se ujal Maximilian Arnold, který levačkou napálil míč do zdi.
     
    13
    Guilherme Arana chtěl náběhem po levé straně podpořit ofenzivu Brazílie, jenže na příliš dlouhou pobídku nakonec nedosáhl. Vhazovat bude Německo.
     
    12
    Právě Dani Alves to v dalším souboji na hranici velkého vápna přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat budou Němci.
     
    11
    Zkušený Dani Alves prošel po pravé straně na polovinu soupeře, kde přenechal míč Antonymu. Brazilci jsou v úvodu japonského turnaje při chuti.
     
    10
    Arne Maier si došel pro přihrávku na polovinu hřiště a zkusil míč dloubnout na levé křídlo. Jeho pobídku ale odkopl do bezpečí stoper Nino.
     
    9
    Německo se ihned po obdržení úvodní branky vydalo do útoku. Němci zatím mají velké problémy hlavně v defenzivě, kde hoří Amos Pieper.
    7. RICHARLISON - 1:0
     
    7
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazílie se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Skvělý vstup Brazilců do turnaje. Na průnikovou přihrávku si naběhl RICHARLISON, jehož první pokus brankář jen vyrazil a útočník Evertonu dorazil míč do sítě!
     
    7
    Důrazný Richarlison se pustil do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy, ale Felix Uduokhai se nenechal přeprat. Richarlison navíc podle arbitra fauloval.
    6. Matheus Cunha v první šanci
     
    6
    První obrovská šance dnešního souboje! Německá defenziva propadla na polovině hřiště. Do vápna se prohnal Matheus Cunha, jehož prudkou ránu Florian Müller vyrazil na roh!
     
    5
    Guilherme Arana se musel rychle vrátit, aby před napadajícím soupeřem stačil sklepnout míč na spoluhráče. Brazilci pokračují v kombinaci s míčem na kopačkách.
     
    4
    Německý brankář se musel také zapojit do rozehrávky svého týmu. Gólman Německa rozehrál na pravou stranu, ale kombinace hráčů v černém je zatím hodně kostrbatá.
     
    3
    Stopeři Německa nyní kombinují s míčem na polovině hrací plochy. Nikdo ve žlutém dresu Brazílie zatím rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    2
    Antony na pravé straně dostal Alvesovu přihrávku a odcentroval. Přetažený centr ještě vrátil jeden z Brazilců do ohně a Florian Müller míč raději boxoval.
     
    1
    Brazílie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje, který je reprízou finálového duelu olympijského turnaje v Riu. Tehdy se ze zlata radovali Brazilci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Brazílie bude hrát ve žlutém, zatímco Němci obléknou černé dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Santos – Dani Alves (C), Nino, Diego Carlos, Arana – Douglas Luiz, Bruno – Antony, Claudinho, Richarlison – Cunha.
    Náhradníci: Brenno – Graça, Paulinho, Menino, Henrique, Reinier.

    Německo: F. Müller – Henrichs, Pieper, Uduokhai, Raum – Maier, Stach, Arnold (C) – Richter, M. Kruse, Amiri.
    Náhradníci: Brodersen, Plogmann – Ache, Teuchert, Torunarigha, K. Schlotterbeck, Löwen.

    Rozhodčí: Barton – Moran, Zeegelar.
     
    Brazílie

    Slavný brazilský tým je pravidelným účastníkem olympijského turnaje. Brazílie na něm naposledy chyběla v roce 2004 v Aténách. V roce 2008 vybojovala bronz, v roce 2012 v Londýně padla ve finále s Mexikem, ale na domácích hrách v Riu v roce 2016 už v penaltovém rozstřelu proti Německu slavila triumf po penaltách. Tehdejší brazilský tým byl obrovským favoritem celého turnaje. Nechyběli v něm Neymar, Gabriel Jesus, Renato Augusto nebo Marquinhos. Na letošním turnaji by Brazílie měla ze skupiny s Německem, Pobřeží Slonoviny a Saúdskou Arábií bez problémů postoupit. Nejzkušenějším hráčem Brazílie na turnaji je nepochybně Dani Alves. Obrovská síla se ale skrývá v útoku, kde jsou připraveni naskočit Richarlison, Gabriel Martinelli nebo Matheus Cunha.

    Soupiska:

    Brankáři: Brenno, Lucao, Santos.

    Obránci: Nino, Ricardo Graca, Guilherme Arana, Gabriel Menino, Dani Alves, Diego Carlos, Abner Vinicius, Bruno Fuchs.

    Záložníci: Matheus Henrique, Bruno Guimaraes, Douglas Luiz, Claudinho, Reinier.

    Útočníci: Gabriel Martinelli, Paulinho, Richarlison, Matheus Cunha, Antony, Malcom
     
    Německo

    Německo je sice obrovskou fotbalovou velmocí, ale na olympijském turnaji často chybí. V roce 2016 tomu ale tak nebylo a hned z toho byl obrovský úspěch. Němci měli tehdy nesmírně silný výběr, ve kterém nechyběli bratři Benderové, Julian Brandt, Serge Gnabry nebo Davie Selke. Tento silný výběr dokráčel až do finále, ve kterém dotáhl boj o zlato proti tehdy domácí Brazílii do penaltového rozstřelu. V něm ale selhal Petersen a zlato tak připadlo Brazílii.

    Soupiska:

    Brankáři: Svend Brodersen, Florian Muller, Luca Plogmann.

    Obránci: Benjamin Henrichs, Amos Pieper, David Raum, Jordan Torunarigha, Felix Uduokhai, Keven Schlotterbeck.

    Záložníci: Nadiem Amiri, Maximilian Arnold, Ismail Jakobs, Eduard Lowen, Arne Maier, Anton Stach, Ragnar Ache.

    Útočníci: Max Kruse, Marco Richter, Cedric Teuchert.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání olympijského turnaje mezi Brazílií a Německem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 7. Richarlison, 22. Richarlison (Arana), 30. Richarlison (Cunha), 90+4. Paulinho (Bruno) – 56. Amiri, 83. Ache (Raum)

    Karty:   83. Douglas Luiz (BRA) – 26. Pieper (GER), 35. Arnold (GER), 59. Stach (GER), 86. Henrichs (GER), 87. Torunarigha (GER)   62. Arnold (GER)

    Nepremenená penalta: 45+2. Cunha (BRA), brankár F. Müller zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:19.
    Brazília: Santos – Dani Alves (C), Nino, Diego Carlos, Arana – Douglas Luiz, Bruno – Antony (73. Paulinho), Claudinho (65. Malcom), Richarlison (74. Reinier) – Cunha.
    Náhradníci: Brenno – Graça, Paulinho, Menino, Henrique, Reinier, Malcom.

    Nemecko: F. Müller – Henrichs, Pieper (46. Torunarigha), Uduokhai, Raum – Maier, Stach (81. K. Schlotterbeck), Arnold (C) – Richter (68. Löwen), M. Kruse (68. Ache), Amiri (73. Teuchert).
    Náhradníci: Brodersen, Plogmann – Ache, Teuchert, Torunarigha, K. Schlotterbeck, Löwen.

    Rozhodca: Barton – Moran, Zeegelar