Dynamo Drážďany – Pogoń 0:0 (*14:00) | Sigma Olomouc – Zagłębie 1:1 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:1 (1:0)
Zagłębie Lubin
cz Nedeľa 11.07.2021, 17:00 • Stadion Miejski, Opalenica • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Sigmy dnes podali stejně jako včera velice sympatický výkon a úvod měli neskutečný, když se již po 23 sekundách prosadil Jakub Matoušek. Zagłębie ovšem po přestávce výrazně přidala a odměnou jí byl vyrovnávací gól, který vstřelil osm minut před koncem Jakub Sypek. Sigma Olomouc 1 Zagłębie Lubin 1. (18:48:58)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Olomouc v závěru přípravného utkání opravdu hoří a ještě bude zřejmě ráda za to, když ho dotáhne do nerozhodného výsledku. Do konce jedna minuta.
     
    88
    Daniel Dudziński se nerozpakoval, srovnal si míč na pravačku a jeho prudká diagonální střela zpoza šestnáctky minula vzdálenější levou tyč!
     
    86
    Olomouc se dostává v závěru utkání pod obrovský tlak a má kliku, že ji tentokrát vysvobodil ofsajd soupeře a předtím včasný výběh brankáře. Lubin chce vyhrát.
    82. Jakub SYPEK - 1:1
     
    82
    Zagłębie právě vstřelilo branku!
    Florent Poulolo vystřihl nůžky, které skončily pouze nad bránou, a bohužel pro Sigmu se po následném protiútoku prosadil hlavou JAKUB SYPEK, když po centru z pravé strany zamířil k přední pravé tyči! Polský tým vyrovnal – 1:1.
     
    80
    Tomáš Zahradníček rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky poslal nebezpečný centr, který Dominik Hładun vyboxoval do bezpečí.
     
    79
    Zagłębie Lubin vybojovala po sražené střele zpoza šestnáctky rohový kop a přetažený centr nadělal Hanákům starosti, nakonec ale míč hlavou odvrátili.
     
    76
    Nepřesný volej Olomouce po přetaženém centru z levé strany přinesl rohový kop a pak hlavičku, kterou na brankové čáře odvrátil Łukasz Poręba!
     
    75
    Sigma vyrazila po zbytečné chybě soupeře ve středu hřiště do přečíslení tři na dva, bohužel ho ale poté nedokázala dobře vyřešit a akce zakončení nepřinesla.
     
    72
    Rozhodčí vzhledem k únavě hráčů nepřerušil hru úplně uprostřed poločasu a umožnil oběma týmům, aby se doběhly občerstvit a opláchnout vodou. Skóre 1:0.
     
    71
    Fotbalisté polského týmu chtěli vybojovat míč po nepřesné kolmé přihrávce na levém křídle, jenže místo jeho zisku přišel útočný faul a poté přerušení hry.
     
    70
    Jáchym Šíp hraje po přestávce velice dobře a málem se dostal do zakončení na levé straně šestnáctky, tentokrát mu ovšem nevyšlo ideálně zpracování.
     
    68
    Lubin se snaží se zápasem něco udělat a nyní se pokusil poslat dopředu dlouhý kolmý pas. Obrana Olomouce však dobře vystoupila a pískal se ofsajd.
     
    67
    Zagłębie Lubin předvedla na pravé straně hřiště velice rychlou kombinační akci, jenže ani jeden ze dvou centrů se neujal a druhý skončil za bránou Sigmy.
     
    63
    Adam Ratajczyk byl jedním z mnoha střídajících hráčů a neuvedl se dobře, když v blízkosti středového kruhu zatáhl za záchranou brzdu a poté viděl žlutou kartu.
     
    62
    Utkání je po přestávce každopádně mnohem atraktivnější a oba týmy už měly jednu velkou brankovou příležitost. Lubin možná dokonce dvě.
     
    60
    Po necelé hodině hry nastal okamžik, který sportovní redaktoři v přípravných utkáních nemají příliš rádi. Zagłębie Lubin poslala do hry snad pět nových hráčů.
     
    56
    Jáchym Šíp měl na kopačce druhý gól, když se před bránou ocitl po nádherné kombinační akci úplně sám a dobře mířil k levé tyči, Dominik Hładun ho ale fantastickým zákrokem vychytal!
     
    55
    Zagłębie Lubin po přestávce hodně nepříjemně kouše. Přízemní střela zpoza šestnáctky minula pravou tyč a následná hlavička po rohovém kopu byla příliš slabá.
     
    53
    Filip Starzyński se postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho následná technická střela minula přední pravý horní roh olomoucké brány bez teče. Odkop.
     
    52
    Patryk Szysz se ocitl na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci, jenže olomoucký brankář mu skvěle snížil střelecký úhel a vychytal ho tak!
     
    49
    Sigma dokázala pod obrovským tlakem udržet míč ve středovém kruhu a jeden z napadajících hráčů polského týmu se málem ošklivě zranil. Už se hraje.
     
    47
    Zagłębie Lubin má skvělý vstup do druhého poločasu, na rozdíl od Sigmy se jí ovšem bleskově skórovat nepodařilo. Český tým tedy drží své těsné vedení.
     
    46
    Kacper Chodyna byl hráčem, který předvedl dlouhý sprint a málem se dostal na pravé straně šestnáctky do zakončení, Sigma ovšem přežila!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    Sigma vstoupila do utkání nejlépe, jak mohla, když se dnes již po necelé minutě hry prosadil hlavou Jakub Matoušek. Polský celek ovšem dokázal hru rychle vyrovnat a do přestávky už žádný gól nepadl. Skóre po poločase. SK Sigma Olomouc 1 Zagłębie Lubin 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    44
    Olomouc už závěr prvního poločasu pouze dohrává,což by se jí nemuselo úplně vyplatit. Zagłębie Lubin má tlak, zatím ovšem bez jakékoliv šance. Skóre je 1:0.
     
    42
    Saša Živec si nabíhal uprostřed šestnáctky na centr z pravého křídla, jenže byl dobře pokryt a jeden z olomouckých hráčů před ním míč odvrátil hlavou.
     
    40
    Olomoucký hráč musel být ošetřován a teprve až potom mohlo dojít k rozehrání volného přímého kopu, míč ovšem skončil pouze v náručí Dominika Hładuna.
     
    38
    Patrik Slaměna se nadechl k velkému sólu a málem se dostal až do pokutového území, jenže těsně před ním došlo k faulu! Volný přímý kop.
     
    36
    Filip Starzyński si teď naváděl na ose hřiště míč na pravačku, jenže rychle k němu přistoupila trojice protihráčů a Zagłębie dokázala míč nakonec udržet.
     
    33
    Vzápětí přišlo zakončení po centru z rohového kopu, hlavička jednoho z olomouckých hráčů ale zamířila vysoko nad bránu a Dominik Hładun zůstal v klidu.
     
    32
    Sigma nyní měla obrovskou šanci, když zpoza šestnáctky vypálil David Vaněček a jeho střela vzápětí těsně minula vzdálenější pravou tyč!
     
    26
    Rozhodčí přerušil hru, aby se hráči obou týmů mohli doběhnout opláchnout ke střídačkám, přeci jen je zde velké horko. Sigma Olomouc vede nad Zagłębií 1:0.
     
    25
    Polský celek se začíná čím dál více dostávat do hry a hrozit z rychlých protiútoků. Do šestnáctky Sigmy nyní mířil vysoký centr, se kterým si Matúš Macík poradil.
     
    24
    Zagłębie Lubin rozehrávala v krátkém sledu dva rohové kopy, jeden z pravé a druhý z levé strany, druhý byl ale rozehrán nakrátko a ani jeden tak šanci nepřinesl.
     
    20
    Mateusz Bartolewski si nabíhal uprostřed šestnáctky na přízemní centr z pravého křídla a zřejmě by skóroval, jenže Olomouc míč těsně před ním odvrátila na roh.
     
    19
    Mojmír Chytil si naběhl na vzdálenější pravou tyč a po centru z rohového kopu mohl z blízkosti skórovat, jenže míč se od jeho hlavy odrazil do vzduchu, ze kterého ho stáhl Konrad Forenc!
     
    17
    Pavel Zifčák využil volného prostoru na pravém křídle a z ostrého úhlu poslal míč před bránu, kde ho na přední tyči stáhl připravený brankář Lubinu Dominik Hładun.
     
    15
    Ze zápasu uběhlo necelých patnáct minut a polský tým dokázal vyrovnat hru. Zatím mu ale schází přesná finální přihrávka, po které by se pokusil srovnat skóre.
     
    13
    V pokutovém území Olomouce vznikla nepřehledná situace a Zagłębie Lubin se ji snažila potrestat, nakonec se ale pouze kopalo od brány Sigmy.
     
    12
    Dominik Hładun si snadno poradil s míčem mířícím do pokutového území z levé strany hřiště a poté nikým neatakován stáhl míč do svého náručí. Olomouc vede.
     
    10
    Sigma mohla jít do dvoubrankového vedení, jenže Pavel Zifčák se uprostřed šestnáctky do zakončení neprodral a následná střela zpoza vápna skončila mimo.
     
    7
    Fotbalisté Zagłębie Lubin se snaží rychle zareagovat na inkasovaný gól, jenže kolmá přihrávka podél pravé postranní čáry byla příliš prudká. Sigma vhazovala.
    1. Jakub MATOUŠEK - 1:0
     
    1
    Olomouc právě vstřelila branku!
    JAKUB MATOUŠEK si naběhl již v úvodní minutě na nádherný centr z levé strany a z blízkosti hlavou poslal míč k pravé tyči! Lepší úvod si Sigma přát nemohla. Fantastický začátek – 1:0.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Greššák, Zmrzlý, Matoušek, Slaměna, Chytil, Zifčák, Šíp, Vaněček.
    Náhradníci: Stoppen – Látal, Vepřek, Sedlák, Zahradníček, Daněk.

    Zagłębie Lubin: Hładun – Chodyna, Simić, Kruk, Balić, Baškirov, Starzyński, Łakomy, Szysz, Živec, Podliński.
    Náhradníci: Forenc – Wójcicki, Lepczyński, Soler, Bartolewski, Poręba, Dudziński, Pakulski, Ratajczyk, Sypek, Pieńko, Kłudka.
     
    Soupiska SK Sigma Olomouc pro soustředění

    Brankáři: Matúš Macík, Tadeáš Stoppen
    Obránci: Vít Beneš, Roman Hubník, Juraj Chvátal, Radek Látal, Florent Poulolo, Michal Vepřek, Ondřej Zmrzlý, Václav Jemelka
    Záložníci: Radim Breite, Kryštof Daněk, Pablo González, Lukáš Greššák, Martin Hála, Jan Sedlák, Patrik Slaměna, Jáchym Šíp, Tomáš Zahradníček, Jakub Matoušek
    Útočníci: Martin Nešpor, Antonín Růsek, David Vaněček, Mojmír Chytil, Pavel Zifčák
     
    Sigma vyrazila do polské Opalenice, aby se připravila na další sezónu v nejvyšší soutěži. Fotbalisté Olomouce vyrazili do Polska se čtyřmi výhrami v řadě, v úvodním přípravném utkání v Opalenice ovšem nestačili na FC Midtjylland, kterému podlehli po bojovném výkonu 2:1. Nyní čeká Hanáky dvojice utkání proti tamním týmům, kterými jsou Zaglebie Lubin a Arka Gdynia.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 1. Matoušek – 82. Sypek

    Karty:   63. Ratajczyk (ZAG)


    SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Greššák, Zmrzlý, Matoušek, Slaměna, Chytil, Zifčák, Šíp, Vaněček.
    Náhradníci: Stoppen – Látal, Vepřek, Sedlák, Zahradníček, Daněk.

    Zagłębie Lubin: Hładun – Chodyna, Simić, Kruk, Balić, Baškirov, Starzyński, Łakomy, Szysz, Živec, Podliński.
    Náhradníci: Forenc – Wójcicki, Lepczyński, Soler, Bartolewski, Poręba, Dudziński, Pakulski, Ratajczyk, Sypek, Pieńko, Kłudka.