Česko – Slovensko 6:0 (kon.)
koniec
Česko
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Slovensko
cz Piatok 09.07.2021, 17:00 • Pardubice - enteria aréna (Malá hala) • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příprava na mistrovství světa znovu začíná. A slovo "znovu" je v kontextu přípravy národního ženského týmu opravdu potřeba. Mistrovství světa se původně mělo uskutečnit v polovině května, nicméně restrikce kolem pandemie COVID-19 nedovolily uspořádat mistrovství v řádném termínu. Nicméně se pro šampionát našel nový termín a to se tak odehraje 20. srpna 2021 až 31. srpna 2021. Tento zápas je tak prvním, který Češky v přípravě na šampionát, konající se v Calgary, odehrají.

    Komentář, v čem bude jiné mistrovství světa na konci léta, pro hokej.cz nechal trenér reprezentace Tomáš Pacina: „Je to jiná fáze sezony. V létě je vše nové, nové brusle, nové chrániče, nedostatek ledu, nedostatek souhry. Chybí nám časování, chybí nám přihrávky, chuť chodit do soubojů. Je prostě léto. Nicméně to je pro každou zemi stejné," zamyslel se hlavní trenér nad tím, co budou muset jeho svěřenkyně pilovat před samotným turnajem.

    Češky se na zápasy se Slovenskem těší. Ostré zápasy jsou totiž přesně to, co jim pomůže dostat se před MS do ideální formy. „Myslím, že jsme se všechny poctivě připravovaly, i když tréninků na ledě samozřejmě nebylo tolik. Absence tréninků je sice znát, ale myslím, že dva nebo tři a jsme zpátky ve formě. Navíc tady v Pardubicích máme dva přípravné zápasy," věří Kateřina Mrázová v rychlé nabytí jarní formy a herní pohody.

    Do Pardubic přivezli trenéři národního týmu 25 hráček. Většina z nich byla už v prvotní nominaci na jarní šampionát. Velkou hvězdou národního týmu je také Tereza Vanišová, která vyměnila zámoří za švédskou soutěž: „Vzhledem k tomu, jak bude sezona vypadat, doufám, že se nám povede olympiáda a bylo by hodně náročné časově všechno stíhat a odehrála bych jen polovinu zápasů, tak jsem se rozhodla přesunout do Švédska," vysvětlila svůj přesun do Švédska Tereza Vanišová.

    Seznam 25 vybraných hokejistek pro utkání se Slovenskem:

    Brankářky: Klára Peslarová, Viktorie Švejdová, Kateřina Zechovská.
    Obránkyně: Sára Čajanová, Magdaléna Erbenová, Pavlína Horálková, Samantha Ahn Kolowratová, Dominika Lásková, Daniela Pejšová, Tereza Radová, Klára Seroiszková, Adéla Jůzková.
    Útočnice: Kateřina Bukolská, Klára Hymlářová, Denisa Křížová, Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková, Tereza Mazancová, Alena Mills, Kateřina Mrázová, Noemi Neubauerová, Michaela Pejzlová, Vendula Přibylová, Lenka Serdar, Tereza Vanišová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Peslarová) – Pejšová, Kolowratová, Seroizsková, Lásková, Horálková, Čajanová – Serdar, Mills, Křížová – Hymlárová, Mrázová, Pejzlová – Mlýnková, Vanišová, Bukolská – Pátková, Přibylová, Neubauerová.

    Slovensko: Macková (Zimková) -Vrbinská, Čurmová, Žitňanská, Leskovjanská, Vysokajová, Ištocyjová T., Drábeková – Ištocyová L., Nemčeková – Halušková, Kúbeková, Bednárik – Kapičáková, Korenková, Dobošová – Fančovičová, Kušmíreková, Hartje..
     
    Pardubickou malou halou zní obě státní hymny, které ještě poměrně nedávno tvořily jednu společnou píseň. Hráčky jsou seřazeny na modrých čarách a my se těšíme na to, až zápas začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bylo rychlé. Zpoza branky se vytočila Michaela Pejzlová, která předložila puK DENISE KŘÍŽOVÉ. Ta neměla problém zasunout puk za záda slovenské brankářky. Po osmnácti vteřinách tak Češky vedou! Asistence: Michaela Pejzlová.
    00:18 KŘÍŽOVÁ - 1:0
     
    00:48
    Vyloučení v týmu Česko (Pejšová – 2 min., hákování).
     
    00:55
    Slovenská přesilovka zatím postrádá střelbu. Zatím se Slovenky ukazují pouze kombinačně.
     
    01:25
    Tatiana Korenková se dostala ke střele z mezikruží. Tu však pokryla Peslarová.
     
    02:25
    Slovenky se v přesilovce dostávají ke střelbě z nebezpečných pozic, jenže ty kryjí české obránkyně.
     
    02:48
    Česká reprezentace v plném počtu.
     
    03:25
    Češky jsou po konci oslabení opět zaparkované v útočném pásmu. Slovenky mají velký problém zejména s pohybem českých útočnic.
     
    04:35
    Na kotouči jsou v podstatě od chvíle, co se do hry vrátila Pejšová, pouze Češky.
     
    07:38
    Vyloučení v týmu Slovensko (Hartje – 2 min., sekání).
     
    08:22
    Češky se dostaly z útočného pásma vlastní chybou na modré čáře. To samé se opakovalo o pár vteřin později.
     
    08:54
    Nahozený puk dojela Horálková, která předala na Mills. Ta se snažila vystřelit od modré čáry, její pokud byl však zablokován.
     
    10:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátce po vypršení slovenského trestu se po krásné kombinaci prosazuje KATEŘINA MRÁZOVÁ. Tu na levé straně nádherně přes střed útočného pásma našla Vendula Přibylová, které patří hlavní zásluha na této brance. Asistence: Vendula Přibylová.
    10:18 MRÁZOVÁ - 2:0
     
    10:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Střela Gabriely Žitňanské trefila do hlavy jednu z českých obránskyň. Puk se odrazil do jízdy Noemi Neubauerové, která puk přihrála do jízdy NATÁLIE MLÝNKOVÉ, která si poradila jako zkušený střelec. Asistence: Noemi Neubauerová.
    10:50 MLÝNKOVÁ - 3:0
     
    11:35
    Češky stále zůstávají v obranné třetině Slovenska. Svěřenkyně trenéra Paciny zatím jasně dokazují, kdo byl favoritem zápasu.
     
    12:55
    Tomáš Pacina musel zvýšit hlas na jednu ze svých svěřenkyň, která místo přihrávky na volnou spoluhráčku zvolila nebezpečnou kličku na modré čáře.
     
    14:26
    Klára Peslarová odmítla zakázané uvolnění tím, že si dojela pro vyhozený puk a předala ho obránkyním.
     
    14:55
    Signalizovaný ofsajd zastavil snahu Slovenek o vpád do útočné třetiny.
     
    15:43
    Čajanová se snažila schovat svou střelu mezi brusle slovenské hráčky. Střela prošla až k Mackové, ta ji však vyrazila přesně tam, kam to mají brankáři v popisu práce.
     
    16:37
    Po dlouhé době si i Klára Peslarová musela připsat zákrok. Z levé strany střelu v pohodě vykryla.
     
    17:33
    Hokejistka s romantickým jménem Dominika Lásková od modré čáry ideálně načasovala přihrávku na projíždějící Kateřinu Mrázovou, která puk tečovala pouze do slovenské brankářky, která se roztáhla na brankové čáře.
     
    18:55
    Zakázané uvolnění Slovenek. Hra se znovu dostává před Mackovou.
     
    19:30
    Třetina už se dohrává. Lásková za svou brankou drží kotouč.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Slovensko (Vysokajová – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Češky zatím hrají výborné utkání. Vstup do zápasu jim vyšel parádně. Hned po osmnácti vteřinách se totiž prosadila Křížová. Krátce poté přišla první přesilovka Slovenek, která zůstala nepotrestaná. Naopak to byly Češky, které odskočily do dvoubrankového vedení zásluhou Mrázové, kterou parádně našla Přibylová. Poslední brankový moment nám z brejkové situace přichystala Mlýnková. Druhou třetinu začnou Češky s vedením 3:0 a s dvouminutovou přesilovkou v zádech.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá česká přesilovka začíná mnohem lépe než ta první. Mrázová předala Křížovou, která se však zatím neodhodlala ke střele.
     
    21:15
    Lívia Kúbeková osvobozuje slovenské hokejistky. Češky se zpět do pásma dostaly ale velmi rychle.
     
    22:00
    Slovensko v plném počtu.
     
    22:20
    Češky mají stále kotouč a nachází se v útočném pásmu.
     
    23:12
    Za brankou kombinují české reprezentantky. Stále však chybí střelba. O tu se pokusila Lásková, nicméně rána neměla gólové parametry zejména proto, že před brankou nebyla žádná z Češek na teč či clonění.
     
    23:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Taťiána Korenková je smutným hrdinou akce MICHAELY PEJZLOVÉ, protože srazila přihrávku, směřující od levého mantinelu za záda Martincové. Češky vedou už 4:0. Asistence: Kateřina Mrázová.
    23:45 PEJZLOVÁ - 4:0
     
    24:58
    Do útoku se drala Nemčeková, nicméně se ke střele nedostala díky zásahu Kolowratové.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Česko (Serdar – 2 min., podrážení).
     
    25:56
    Lásková nabídla Slovenkám šanci 3 na 1, protože velmi špatně rozehrála. Slovenky však s nabídnutou možností pohrdly.
     
    26:25
    Dobošová se dostala ke střele z mezikruží. Netrefila však branku.
     
    27:25
    Sama před brankou Slovenska se objevila Křížová. Branku se ji však nepodařilo trefit, ale pouze přestřelit.
     
    28:21
    Po komerční pauze se vhazovalo před Peslarovou, do jejíž rukavice zamířil puk po střele Drábekové.
     
    28:50
    Horálkovou ve velké šanci vychytala Macková. Ta drží slovenskou reprezentaci nad vodou.
     
    29:50
    Slovenky dostaly puk ze svého pásma, ale odevzdaly jej na hokejky Češek.
     
    30:48
    Češky se usadily v útočném pásmu a mají velký tlak. V obrovské šanci vychytala Macková Mills. Poté Mlýnková chtěla zasunout puk zpoza brány za Mackovou, ale i tuhle situaci Macková zvládla.
     
    31:25
    Velký závar byl poslední, co Macková musela v dnešním zápase řešit. Její místo zaujala Nikola Zimková.
     
    32:37
    Poměrně dlouho sledujeme stejný hokej. Češky kombinují v útočném pásmu, ale chybí střelba. A pokud se Češky ke střelbě odhodlají, končí jejich pokusy na brankářkách Slovenska. I Nikola Zimková už si připsala pár dobrých zákroků.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu Slovensko (Hartje – 2 min., hákování).
     
    34:25
    Křížová na modré nechala puk pro Mrázovou, tu to však překvapilo, ale i přesto se dokázala k puku dostat a vystřelit. Češky zatlačily Slovenky do hodně hlubokého čtyřčlenného bloku.
     
    35:32
    Korenková se snažila dostat k puku v útočném pásmu Slovenska. Jenže celou situaci přečetla Peslarová a puk odehrála.
     
    35:52
    Slovensko v plném počtu.
     
    36:20
    Silnější v osobních soubojí jsou Češky. Stejně tak to vypadá, že jim lépe jezdí brusle. To je hlavní problém Slovenek v dnešním zápase.
     
    37:16
    Slovenky blokují spoustu českých ran. A i přesto počet střel stále narůstá.
     
    37:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    A narůstá také skóre. Češky vedou 5:0 poté, co Vanišová nabrala rychlost u zadního mantinelu, obtočila se okolo branky, vystřelila a puk se odrazil na hokejku NOEMI NEUBAUEROVÉ, která doklepla za záda Zimkové. Asistence: Tereza Vanišová.
    37:30 NEUBAUEROVÁ - 5:0
     
    38:59
    Lenka Serdar si pohrála s obranou i brankářkou Slovenska, ale nedotáhla svou kličku do bekhendu. Kotouč zamířil nad břevno a ne mezi tři tyče, jak by si Serdar přála.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Češky přidaly dvě branky, i když první z nich si Slovenky daly samy. Gól si připsala Pejzlová. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny zvýšila na "bůra" Noemi Neubauerová. Střely po druhé třetině:
    Česko – 27
    Slovensko – 3
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Obrázek hry se pravděpodobně příliš nezmění ani ve třetí třetině. Češky začínají poslední periodu na puku.
     
    40:52
    Nedokonalé zpracování Mrázové zastavilo slibnou akci Češek.
     
    41:25
    Češky nahánějí Slovenky v jejich obranné třetině a daří se jim výborně napadat. Puk nakonec získala Pejšová.
     
    42:11
    Horálková tváří v tvář Zimkové neuspěla se svým bekhendovým pokusem. Puk skončil na betonech slovenské brankářky.
     
    42:58
    V dobré pozici se ocitla Křížová, která vyšívala jednu kličku za druhou. Finální fáze jí však nevyšla.
     
    43:51
    Slovenky ucpaly modrou čáru a rezultuje z toho český trest.
     
    44:02
    Vyloučení v týmu Česko (Pejšová – 2 min., nedovolená hra tělem).
     
    44:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    DOMINIKA LÁSKOVÁ převzala puk na modré čáře, pohrála si se slovenskou obranou kličkou pod nohama a vstřelila nejhezčí gól dnešního utkání. Celá situace je o to zajímavější, že se jedná o gól v oslabení. Asistence: Kristýna Pátková, Alena Mills.
    44:52 LÁSKOVÁ - 6:0
     
    46:02
    Česko v plném počtu.
     
    46:47
    Češky se opět nachází daleko od své branky a puk mají na svých holích.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Slovensko (Halušková – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:50
    Tečovanou střelu Kolowratové ukryla ve výstroji Zimková.
     
    48:33
    Za Zimkovou zvoní břevno!
     
    49:15
    Slovensko v plném počtu.
     
    50:09
    Pejzlová byla před brankou Zimkové už hodně blízko a nedokázala tak přesněji zamířit.
     
    50:09
    Po reklamní pauze nás čeká necelých deset minut. Obraz hry se zatím za padesát odehraných minut nezměnil. Nedá se příliš očekávat, že by se cokoli změnilo.
     
    50:56
    Malou halou se nesl výkřik Tomáše Paciny, který žene své svěřenkyně střídat.
     
    51:56
    Klára Peslarová tygřím skokem zlikvidovala únik Danielly Hartje. Puk skončil v rohu.
     
    52:45
    Lenka Serdar získala puk, který se dostal k Láskové. Její střela však Zimkovou nepřekvapila.
     
    54:20
    Znovu se k ráně odhodlala Lásková, ale střela byla zblokována.
     
    54:48
    Slovenky vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    55:22
    Vyloučení v týmu Česko (Vanišová – 2 min., vražení na hrazení). Naprosto zbytečný faul, který dává Slovenkám další příležitost ke korekci výsledku v podobě přesilové hry.
     
    56:00
    Slovenky začínají za vlastní brankou.
     
    56:30
    A znovu Slovenky za svou brankou.
     
    56:54
    Velmi špatná přesilovka Slovenska končí zakázaným uvolněním.
     
    57:22
    Česko v plném počtu.
     
    57:38
    Po závaru před brankou Zimkové se přerušuje. Češky se hned po konci oslabení snažily vstřelit sedmou branku.
     
    58:00
    Přesně dvě minuty před koncem zápasu si Češky nepohlídaly ofsajdovou situaci.
     
    58:13
    Slovenky zápas už jen dohrávají a vyhazují kotouče ze své třetiny.
     
    59:01
    Dlouho byl puk pod bruslemi hráček z obou týmů. Přerušilo se až nyní a vhazuje se po lapačce Zimkové.
     
    59:47
    Poslední akce zápasu končí ofsajdem.
     
    Konec zápasu.
     
    Češky v prvním přípravném zápase obnovené přípravy vítězí 6:0 nad Slovenskem. Utkání dala ráz hned první trefa po osmnácti vteřinách, kterou si připsala Křížová. Vy ještě nikam neodcházejte, uvidíme prodloužení tři na tři, které je součástí přípravných zápasů.
     
    Prodloužení vyhrály Češky 2:0. Viděli jsme rychlý hokej 3 na 3. O góly se postaraly Pejzlová a Křížová.
    Ještě Vám dlužím informaci o střelách na branku. Střely na branku:
    Česko – 47
    Slovensko – 11
     
    V samostatných nájezdech byly úspěšnější Slovenky, které vyhrály 2:1.
     
    Ode mě je to tedy vše a zvu Vás na zítřejší odvetu od 15:00. Přeji Vám krásný zbytek večera brzy na počtenou. (19:14:43)

    Tomáš Jirsa

    Góly a asistencie: 1. Křížová (Pejzlová), 11. Mrázová (Přibylová), 11. Mlýnková (Neubauerová), 24. Pejzlová (Mrázová), 38. Neubauerová (Vanišová), 45. Lásková (Pátková, Mills)


    Česko: Peslarová (Zechovská) – Pejšová, Kolowratová, Seroizsková, Lásková, Horálková, Čajanová – Serdar, Mills, Křížová – Hymlárová, Mrázová, Pejzlová – Mlýnková, Vanišová, Bukolská – Pátková, Přibylová, Neubauerová.
    Slovensko: Macková (Zimková) -Vrbinská, Čurmová, Žitňanská, Leskovjanská, Vysokajová, Ištocyjová T., Drábeková – Ištocyová L., Nemčeková Halušková – Kúbeková, Bednárik, Kapičáková – Korenková, Dobošová, Fančovičová – Kušmíreková, Hartje.

    Rozhodca: Malá – Hájková, Povová