Ústí n/L – Pardubice 1:2 (po s.n.)
po s.s.
Elba DDM Ústí nad Labem
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0) Stav série: 0:1
HBC Pardubice
cz Sobota 03.07.2021, 15:00 • Stadion mládeže Ústí nad Labem • Play-off CCM extraligy (CZE) • Semifinále
     
    Je za námi první duel, který nakonec lépe vyzněl pro hostující Autosklo Pardubice. Během tří třetin jsme se dočkali pouze dvou branek, utkání nakonec muselo dojít až do prodloužení, ve kterém jsme se rozhodující branky nedočkali. O osudu zápasu tak rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější hostující celek. Rozhodujícím střelcem se nakonec stal Jan Bílý. Odvetné utkání je na programu zítra. (17:24:17)
     
    Konec zápasu.
     
    55:00
    V samostatných stříleních zvítězil tým HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.
    Autorem vítězné branky je JAN BÍLÝ.
     
    Samostatná střílení začínají.
     
    55:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Z důvodu technických problémů budeme přinášet pouze změny stavu.
    50:02 Stupka nerozhodl.
     
    50:02
    Z hodně velké vzdálenosti to nahozením na branku zkoušel Bucek, který netrefil branku. Na opačné straně selhal před brankářem Stupka.
     
    49:02
    Ústí nad Labem doslova přežilo početní nevýhodu a pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    48:13
    Ústí nad Labem se konečně dostalo z tlaku a osvobodilo se vyhozením daleko na druhou stranu, kde s rozehrávkou vypomohl také brankář Stárek.
    47:21 Trojšance Autoskla.
     
    47:21
    Neskutečné, hosté zazdili hned tři tutovky! Pokaždé se jednalo o stoprocentní šance, avšak Rechtorik zázračně zasahoval.
     
    46:45
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Jiří Grus – 2 min., hákování).
     
    46:03
    Dlouhá kombinace domácích nakonec nabídla nahrávku k zadní tyči, kde ovšem nedošlo k zakončení. Pardubice se posléze dostaly do protiútoku.
     
    45:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro Autosklo, který pokračuje v početní nevýhodě, a proto míček ihned odpálilo pryč.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Následovat bude desetiminutové prodloužení 5 na 5.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:01
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Jan Bílý – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:21
    Stárek si poradil se střelou z velké vzdálenosti, domácí posléze museli spěchat pro míček zpět do vlastního pásma. Do konce třetiny nezbývá moc času.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Michal Turyna – 2 min., hákování).
     
    41:11
    Střelou přes obránce to posléze zkoušel domácí Gottfried, který trefil pouze soupeře do nohy. Pardubice znovu šikovně vyhodily, aby z toho nebyl icing.
     
    40:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední pětiminutovka, dost možná se dočkáme prodloužení. Domácím se ani tato přesilovka zrovna moc nedaří.
     
    39:12
    Nahrávka o hrazení směřovala na domácího Petra Zdvořáčka, který místo zakončení ještě prodlužoval k opačnému mantinelu, kde se nacházel spoluhráč.
     
    38:07
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Ondřej Novotný – 2 min., hrubost).
     
    37:11
    Autosklu se ani tato početní převaha zrovna moc nedaří, nyní se oběma celkům povedlo bleskově vystřídat.
     
    36:30
    Střela od modré čáry nakonec putovala vedle domácí branky. U mantinelu navíc došlo k hraničnímu zákroku, sudí ale Pardubice nebudou vylučovat.
     
    35:36
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Radomír Vaněk – 2 min., sekání).
     
    35:36
    A po další srážce skončili na zemi dva protihráči.
     
    35:17
    Haas nechal na zádech protihráče, načež mu na pomoc přispěchal Tomáš. Ústí nad Labem je nyní aktivnější, jenomže střelecké pokusy nejsou nejpřesnější.
     
    34:24
    Nyní to moc nesedlo domácímu Magasanikovi, kterému sjel míček z čepele a jeho nahození tak sotva doletělo k modré čáře, kde navíc číhal protihráč.
     
    33:03
    Autosklo se dostalo do slibné šance, v úniku se zjevil jeden z hráčů, který z pravého křídla trefil pouze beton brankáře.
     
    32:15
    Hostující Česák měl kolem sebe snad trojici protihráčů, přesto si troufl na zakončení z otočky. To poslal pouze do hrazení, Rechtorik proto nemusel zasahovat.
     
    31:12
    U pravého kruhu se napřahoval domácí Bačák, který se nakonec dostal do zakončení. S ním si Stárek dokázal poradit, hostující obrana rychle vyhodila.
     
    30:30
    Hosté v plném počtu.
     
    30:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek. Rozehrávající Kučera nakonec dokázal zahrát tak, aby z toho nebyl icing.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nepřinesla ani jednu branku. Znovu jsme sledovali poměrně vyrovnanou partii, která nenabídla moc vyložených šancí. Přesto si oba celky vypracovaly své šance, avšak na třetí branku si budeme muset počkat.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Václav Školoudík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:30
    Nyní pro změnu na zádech skončil brankář Stárek, chvíli se hrát nebude.
     
    28:10
    Míček se znovu dostal mimo hrací plochu, následovat tak bude další vhazování.
     
    27:14
    Za poskakujícím míčkem se dostával domácí Soukup, který přitlačil soupeře k hrazení. Za ním ho doplnil jeden z kolegů, jenž se do zakončení nedostal.
     
    26:30
    V posledních minutách nesledujeme zrovna moc vyložených šancí. Autosklo sice přešlo na druhou stranu, jednalo se ale pouze o nahození.
     
    25:22
    Nejprve po souboji skončil na zemi Školoudík, jenomže hra pokračovala. Po dalším souboji zůstal ležet i Rechtorik, což se pochopitelně nelíbilo Elbě.
     
    25:02
    V rychlostním souboji uspěl domácí Martin Zdvořáček, kterému se povedlo rozehrát. Elba to zkoušela nahozením, konkrétněji přímo doprostřed mířil Petr Zdvořáček.
     
    24:24
    S míčkem operoval za brankou hostující Vlasák, který měl proti sobě přesilu protihráčů a uspět tak nemohl. Míček se následně snesl mimo hrací prostor.
     
    23:12
    Autosklo pokračovalo v tlaku, jenomže sudí si všiml postavení útočícího hráče v brankovišti. Zároveň je tu další komerční přestávka.
     
    22:20
    Domácí v plném počtu.
     
    22:02
    Menší závar před domácí brankou, Rechtorik nakonec zasahovat nemusel. Autosklo přesto pokračovalo v náporu, po kterém Rechtorik vykopl pravý beton.
     
    21:07
    Hostující Filip našel u modré čáry volného Kubeše, který pouze prodlužoval podél mantinelu. Pardubicím se konečně povedlo uzavřít soupeře kolem jeho branky.
     
    20:20
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Ivan Kučera – 2 min., Úmyslné vyhození míčku ze hřiště).
     
    20:00
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím přinesla dva zásahy. Druhá třetina je zatím celkem opatrná, nyní převzalo iniciativu Ústí nad Labem.
     
    19:31
    Hra byla přerušena, u mantinelu zůstal klečet hostující Bucek.
     
    19:05
    Za domácí celek to zkoušel Bačák, který se nakonec prodral až do pásma, odkud nahazoval vedle branky. Po dalším zakončení došlo k menší strkanici.
     
    18:02
    K odraženému míčku se dostal hostující Janeček, který byl tlačen k mantinelu. Tohle zavánělo faulem, avšak sudí se podruhé v duelu nerozhodli vylučovat.
     
    17:23
    Do protiútoku se dostávala domácí dvojice hráčů. Nakonec z toho nic nebezpečného nebylo, což vedlo k protiútoku, který po pravém křídle táhl Kubeš.
     
    16:26
    Na druhou stranu se dostával hostující Česák, který pouze nahazoval vedle branky.
    16:07 Domácí zazdili tutovku.
     
    16:07
    Ústí nad Labem bylo neskutečně blizoučko druhé brance! Krásná kombinace až do kuchyně překvapivě neskončila v síti.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který jako první zavítal do svého obranného pásma, kde se staral o rozehrávku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    10:08
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je NICOLAS LANGR. Asistence: Petr Filip a Jan Bílý.
     
    08:48
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je DAVID MAGASANIK.
     
    Z důvodu technických problémů budeme přinášet pouze změny stavu.
     
    07:11
    Domácím se zatím daří bránit na jedničku. Nyní se sice do pásma dostal hostující Školoudík, avšak tomu se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    06:20
    Pardubice se konečně dostaly k přesilovkové kombinaci. Při ní to od levého kruhu zkoušel Förstl, jehož jedovka skončila na pravém betonu Rechtorika.
     
    05:12
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Ivan Kučera – 2 min., hákování).
     
    05:06
    Domácí se znovu nastěhovali na druhou stranu, kde měli velký problém s napadajícími soupeři. Z otočky to zkoušel Stupka, který trefil pouze hůl soupeře.
     
    04:10
    Nahození na druhou stranu nakonec v úniku našlo hostujícího Moravce, kterému se sice povedlo zakončit, jenomže pouze do betonu Rechtorika.
     
    03:04
    Ústí nad Labem skvěle napadalo rozehrávku soupeře, což přineslo zisk míčku. K němu se u hrazení dostal Bačák, který s ním i nadále operuje v pásmu.
     
    02:30
    Na zemi se posléze ocitl domácí Bačák, nicméně o nedovolený zákrok se nejednalo. Následoval protiútok Pardubic, jenomže Janeček neměl spoluhráče.
     
    01:16
    Domácí celek si dal záležet na rozehrávce, posléze se vhazovalo před brankářem Rechtorikem, který si připsal první zákrok po střele od modré čáry.
     
    00:34
    Ústí nad Labem se poprvé dostalo do pásma soupeře, jenomže zakončení od levého kruhu bylo zablokováno. Stárek si tedy první zákrok nepřipsal.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem kupředu, avšak rychle narazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorik (Banda) – Grus, Kučera, Michajličenko, Sedláček, Smolík (A), Strnad, M. Zdvořáček – Bačák, Červinka (A), Giesel, Gottfried, Haas, Magasanik, Škurla, Soukup (C), Stupka, Tomáš, Vaněk, P. Zdvořáček

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Třináctý) – Bílý, Bucek, Česák, Filip, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, Moravec, Novotný, Šimek, Školoudík, Staněk, Strouhal, Turyna, Vlasák

    Rozhodčí: Vrba, Havelka.
     
    Elba DDM Ústí nad Labem

    Na opačné straně stojí Ústí nad Labem, které se po základní části umístilo na třetí pozici, přičemž na vedoucí Kladno ztrácelo tři body. I tak si Ústí nad Labem vybojovalo dobrou pozici do play-off, utkalo se totiž s šestým nejlépe postaveným týmem tabulky. Tím byla Plzeň, která na svého soupeře ztrácela jedenáct bodů. Nejprve se výhodu domácího prostředí povedlo využít Ústí nad Labem, které předvedlo hodně suverénní výkon a soupeře se mu povedlo porazit vysoko 6:1. Pro Ústí nad Labem se tak jednalo o případný postupový mečbol, který mohlo potvrdit na hrací ploše soupeře. Plzeň to měla hodně složité, za každou cenu potřebovala vyhrát, což se také povedlo. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, ve které byla Plzeň šest minut od vyřazení. Ani dvoubrankové manko se Ústí nepovedlo využít, naopak Plzeň dovedla utkání do samostatných nájezdů, ve kterých se střelcem vítězné branky stal Lukáš Hanuš. Série tak dospěla do rozhodujícího třetího zápasu, do kterého lépe vstoupila Plzeň. Ta sice po první třetině vedla o dvě branky, přesto nakonec padla 2:4.
     
    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

    Hokejbalisté Pardubic se po základní části, která čítala pouze jedenáct zápasů, umístili na čtvrté pozici. Tato příčka pochopitelně znamenala postup do play-off a tedy souboj s pátým nejlépe postaveným celkem. Jednalo se o souboj s Karvinou, výhodu domácího prostředí v prvním duelu mělo Autosklo. Oba duely ovšem byly hodně vyrovnané, ten první dokonce dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých uspěly Pardubice. Autosklo tak mělo postupový mečbol, naopak Karviné hrozilo konec sezóny. To se skutečně potvrdilo, Pardubice zvládly i odvetné utkání, tentokráte na hřišti soupeře vyhrály 3:2 po prodloužení.
     
    Coalsoft play-off Extraliga má na programu semifinálové duely, my budeme společně sledovat první utkání mezi Elba DDM Ústí nad Labem a HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 9. Magasanik – 11. Langr (Filip, Bílý), rozh. náj. Bílý


    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorik (Banda) – Grus, Kučera, Michajličenko, Sedláček, Smolík (A), Strnad, M. Zdvořáček – Bačák, Červinka (A), Giesel, Gottfried, Haas, Magasanik, Škurla, Soukup (C), Stupka, Tomáš, Vaněk, P. Zdvořáček
    HBC Pardubice: Stárek (Třináctý) – Bílý, Bucek, Česák, Filip, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, Moravec, Novotný, Šimek, Školoudík, Staněk, Strouhal, Turyna, Vlasák

    Rozhodca: Vrba, Havelka
    Ústí n/L 0 2 Pardubice
    #1 Sobota 03.07.2021 • 15:00
    Ústí n/L - Pardubice 1:2 po s.s.
    #2 Nedeľa 04.07.2021 • 15:05
    Pardubice - Ústí n/L 4:0