Žrebovanie 2. predkola Ligy majstrov (kon.) | Žrebovanie 2. predkola Eur. konferenčnej ligy (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie 2. predkola Ligy majstrov

Streda 16.06.2021, 12:00Žrebovanie súťaží
     
    Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujem za pozornosť a my pokračujeme už o 13:30 žrebovaním druhého predkola Európskej konferenčnej ligy aj s trojnásobnou slovenskou účasťou.

    Zatiaľ do čítania, priatelia! (12:22:08)
     
    Žrebovanie sa skončilo, poďme sa pozrieť na to najdôležitejšie.

    Ak Slovan Bratislava postúpi cez Shamrock Rovers, začne druhé predkolo majstrovskej vety doma proti švajčiarskemu majstrovi Young Boys.

    Česká Sparta Praha bude mať výhodu domáceho prostredia v odvete v nemajstrovskej – ligovej vetve, pri štarte cesty naprieč Európou ju čaká viedenský Rapid.
     
    13
    V osudí zostali slávne tímy. PSV Eindhoven bude hrať úvodný duel dvojzápasu v Holandsku, odveta je na programe v Turecku, keďže posledným tímom dnešného žrebu bol istanbulský Galatasaray.
     
    12
    Celtic Glasgow rovnako začína na vlastnom štadióne, druhý z nasadených mužstiev sa v druhom predkole predstaví proti dánskemu Midtjyllandu.
     
    11
    Rapid Viedeň načne svoju cestu Európou doma proti Sparte Praha! Nebude to veľa kilometrov pre mužstvá, Česi budú miernym favoritom.
     
    Úplne na koniec tu máme nemajstrovskú – ligovú vetvu aj s českou Spartou Praha, ktorá je nasadená.
     
    10
    Na záver majstrovskej časti boli vyžrebovaní Shkëndija (MKD) / Mura (SVN) a Ludogorets 1945 (BUL) / Shakhtyor Soligorsk (BLR).
     
    9
    Maďarský Ferencváros alebo víťaz nultého predkola proti Žalgiris Vilnius (LTU) / Linfield (NIR).
     
    8
    Postupujúci z dvojice Malmö (SWE) / Riga FC (LVA) bude čeliť lepšiemu zo súbojov medzi HJK Helsinki (FIN) a Budućnost Podgorica (MNE). V druhom predkole sa možno dočkáme severského derby.
     
    7
    Fola Esch (LUX) / Lincoln Red Imps (GIB) proti lepšiemu z dvojice CFR Cluj (ROU) / Borac Banja Luka (BIH). Rumunskému Klužu sa rysuje ľahká cesta do skupinovej fázy – prinajhoršom do Európskej konferenčnej ligy.
     
    Pred nami je posledná skupina v majstrovskej vetve, v ktorej všetky tímy hrajú v prvom predkole, jeden dokonca v mini-kvalifikácii (tzv. nultom predkole).
     
    6
    Maccabi Haifa (ISR) alebo Kairat Almaty (KAZ) začne v druhom predkole Ligy majstrov doma proti nasadenej Crvenej zvezde zo srbského Belehradu.
     
    5
    Olympiacos vytiahnutý z osudia, Gréci narazia buď na gruzínske Tbilisi, alebo azerbajdžanské Neftçi.
     
    4
    Futbalový outsider z dvojice Connah's Quay Nomads (WAL) / Alashkert FC (ARM) narazí v ďalšom predkole na víťaza zo duelov medzi Teuta (ALB) a Sheriff Tiraspol (MDA).
     
    Posúvame sa do druhej skupiny, ktorá v sebe skrýva napríklad grécky Olympiacos.
     
    3
    Lepší z dvojzápasu Bodø/Glimt (NOR) vs. Legia Warszawa (POL) bude favoritom v druhom predkole proti víťazovi zo súbojov medzi Flora Tallinn (EST) a Hibernians (MLT).
     
    2
    Ak Slovan Bratislava postúpi cez Shamrock Rovers, začne druhé predkolo doma proti švajčiarskemu majstrovi Young Boys.
     
    1
    Víťaz zápasu Dinamo Záhreb (CRO) vs. Valur (ISL) začne druhé predkolo doma proti cyperskému tímu Omonoia.
     
    Oficiality trvali menej ako päť minút, začína sa žrebovať majstrovská vetva, na rad okamžite príde Slovan Bratislava.

    Viktor Kalinács