S. Macedónsko – Kazachstan 4:0 (kon.) | Fínsko – Estónsko 0:1 (kon.) | Kosovo – Malta 2:1 (kon.)
Španielsko – Portugalsko 0:0 (kon.) | Maďarsko – Cyprus 1:0 (kon.) | Nigéria – Kamerun 0:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Island 0:1 (kon.) | Taliansko – Česko 4:0 (kon.) | Slovinsko – Gibraltar 6:0 (kon.)
koniec
Nigéria
0:1 (0:1)
Kamerun
cz Piatok 04.06.2021, 20:30 • Stadion Wiener Neustadt • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:31:00)
     
    Kamerun v přípravném utkání porazil Nigérii nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Klíčový moment střetnutí přišel ve 37. minutě, kdy střela André-Franka Zambo Anguissy z osmnácti metrů zaplula nechytatelně k pravé tyči. Byla to Nigérie, jež byla před utkáním považována za favorita a i v průběhu zápasu měla více ze hry, avšak její efektivita byla nulová, o což se několika výbornými zákroky zasloužil i gólman Omossola, ten nakonec udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední příležitost na vyrovnání zhatil Teremas Moffi. Na centr z levé strany měl dostatek času, přesto balón nasměroval přímo do brankáře Omossoly.
     
    90+3
    Kamerunci vsadili všechno na jednu kartu, a sice na bránění jednobrankového vítězství. Velmi dobře zapracoval do defenzivy ortodoxní útočník Ignatius Ganago, když skluzem proti Faiovi dojel s balónem do zámezí.
     
    90+2
    Tlak Nigérie se stupňuje, avšak čas hraje proti ní. Zpoza velkého vápna střílel Wilfred Ndidi, avšak houf fotbalistů neprostřelil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází William Troost-Ekong, přichází Valentine Ozornwafor.
     
    89
    Maxim Choupo-Moting si vyměnil balón s Ganagem a pokračoval ve sprintu směr nigerijská svatyně. Až k ní se neprobojoval, v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Awaziemovi.
     
    88
    Z dobrých dvaceti metrů pokusil své střelecké štěstí nově příchozí Marcus Ayomide. Balón začal klesat příliš pozdě, proletěl nad břevnem.
     
    87
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Marcus Ayomide.
     
    86
    Arbitr Lechner dnes podruhé sáhl do kapsičky pro kartu žluté barvy. Ukázal ji Duplexeovi Tchambovi, který v blízkosti rohového praporku bolestivě šlápl Shehuovi na pravé lýtko.
     
    85
    Nedorozumění mezi Troostem-Ekongem a Awaziemem mohl využít Pierre Kunde Malong. jenže míč si píchl příliš před sebe, ve skluzu zakročil Moffi.
     
    84
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Michael Ngadeu-Ngadjui, přichází Joyskim Dawa.
     
    83
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází James Léa Siliki.
     
    82
    Zápas se přehoupl do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Kamerun vytrvale drží nejtěsnější možné vedení. Vítězství nad favorizovanou Nigérií by určitě mělo svou hodnotu, byť se jedná o přípravný zápas.
     
    81
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Iwuala Anayo.
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Oghenekaro Etebo, přichází Peter Olayinka.
     
    80
    Stopera chytla křeč, nemělo by se tedy jednat o nic vážnějšího. Ngadeu-Ngadjui, jenž během kariéry tři sezóny oblékal i dres pražské Slavie, je připraven pokračovat ve hře.
     
    79
    Michael Ngadeu-Ngadjui zabránil nebezpečí i za cenu zranění. Pravou nohu natáhl co nejdále dovedl a špičkou kopačky vypíchl míč z pod kopačky Musy.
     
    78
    Organizátoři naštěstí vyřešili nastálou nepříjemnost rychle, střetnutí může pokračovat. Z poloviny hřiště rozehrávají reprezentanti Kamerunu.
     
    77
    Na stadiónu ve Vídeňském Novém Městě došlo k neobvyklé události, protože se zničehonic spustilo zavlažovací zařízení, které osvěžilo pár hráčů. Hra je do vyřešení problémů pochopitelně přerušena.
     
    76
    Těsně za hranicí šestnáctky vypálil pravačkou z první nově příchozí Pierre Kunde Malong. Balón skončil v boční síti.
     
    75
    Hosté pokračují ve vydatném faulování. Samuel Goutet by si ovšem měl dávat na nedovolené zákroky pozor, neboť už má na kontě žlutou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází André-Frank Zambo Anguissa, přichází Pierre Kunde Malong.
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Martin Hongla, přichází Yvan Neyou.
     
    73
    Volný přímý kop si vzal na starosti Moses Simon. Balón zkusil poslat před zeď, v ní stojící Hongla míč přizvedl balón nad horní tyč.
     
    72
    Nigerijci disponují volným přímým kopem, a to ještě z bližší vzdálenosti než před pár minutami. Rozběhnutý Ndidi přepadl přes nastavenou nohu Goueta.
     
    71
    Duplexe Tchamba měl dostatek prostoru na centr, jenže klíčový okamžik nezvládl. Podklouzl a trefil prvního bánícího protihráče.
     
    70
    Nově příchozí Ahmed Musa zatleskal Simonovi za dobře myšlenou nahrávku, kterou ovšem i přes dostatek fyzických sil na hrací ploše nedostihl.
     
    69
    Hosté kontrolují průběh utkání. Vedou jednobrankovým rozdílem a směřují za vítězstvím. Momentálně ovšem kombinují hráči Nigérie.
     
    68
    Dvě minuty zápasu zabrala pouze střídání na jedné i druhé straně. Utkání už ovšem znovu probíhá standardně a stále za těsného náskoku Kamerunu.
     
    67
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Ahmed Musa.
     
    66
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Paul Onuachu, přichází Teremas Moffi.
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Stephane Bahoken, přichází Maxim Choupo-Moting.
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Ngoumo Ngamaleu, přichází Ignatius Ganago.
     
    65
    Akce Nigérie pokračovala. Simon Loti Omossola musel předvést další zákrok proti pokusu ze středné vzdálenosti, tentokráte vychytal Iwobiho.
     
    64
    Zajímavě sehraná standardka, kdy Etebo na krátkou vzdálenost přihrál Ndidimu a ten pálil. Přízemní pokus k levé tyči Omossola vyrazil.
     
    63
    Zajímavý volný přímý kop vybojoval Oghenekaro Etebo. Posunul si míč před sebe, zezadu ho posléze poslal k zemi Martin Hongla.
     
    62
    osobní souboj zvládl bránící William Troost-Ekong. Nigerijský kapitán pak navíc ještě hlavou přihrál míč na střed Ndidimu.
     
    61
    Adresátem dlouhého nákopu za obranu byl Ngoumo Ngamaleu. Hrudí sklepl pro sebe Anguissovi, jehož dělovka z halfvoleje vyletěla vysoko nad.
     
    60
    Hodina střetnutí je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Kamerun drží těsné jednobrankové vedení, Nigérie se ale s porážkou určitě nesmíří.
    59. Simon při dorážce přestřelil
     
    59
    Wilfed Ndidi vhodil aut až do vnitra pokutového území. A byla z toho obrovská příležitost! Po nedorozumění v obraně nejprve Etebo ztroskotal na brankáři, dorážející Simon pak ve stoprocentní tutovce trestuhodně přestřelil.
     
    58
    Brejkovou situaci řešil Kelechi Iheanacho sobecky. Mohl nahrávat dvěma spoluhráčům, místo toho technickým obstřelem vysoko přestřelil.
     
    57
    V defenzivě si Abdullahi Shehu nepočínal úplně jistým dojmem, přesto nakonec odvrátil hrozící nebezpečí. Z otočky napálil odkop do Hongly, načež míč skončil v zámezí.
     
    56
    Nigérie zase začíná přebírat iniciativu do svých rukou. Z pětadvaceti metrů zajímavě vypálil Oghenekaro Etebo, projektil prosvištěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    55
    Rychlý protiútok domácích táhl středem hřiště Wilfred Ndidi. Místo očekávané nahrávky střílel z dvaceti metrů, i on ztroskotal na pozičně dobře postaveném soupeři.
     
    54
    Ve finále pohledné akce na sebe vzal zodpovědnost Samuel Gouet. Třiadvacetiletý záložník ovšem střelu vůbec nezvládl, neboť trefil prvního blokujícího obránce.
     
    53
    Nyní je to reprezentace Kamerunu, jež drží kulatý nesmysl v blízkosti pokutového území soupeř. Zatím nepřichází žádný centr či střela.
     
    52
    Martin Hongla viděl volný prostoru, a tudy vyslal do slibné šance Ekambiho, jenž ještě vyšperkoval akci centrem na hlavu Bahokena, útočník přestřelil.
     
    51
    Nigérie dlouho kombinovala, leč žádnou zajímavou příležitost si vytvořit nedokázala. Etebův nákop za obranu odhlavičkoval Billong do autu.
     
    50
    odvážná volba brankáře Omossoly, jenž rozehrál odkop na krátko. Michael Ngadeu-Ngadjui si pod tlakem poradil skvěle, bez nervů středem přihrál Gouetovi.
     
    49
    Průnik po pravé lajně Alexi Iwobimu nevyšel podle představ. Pravý záložník zkusil utéci Thambovi, ten ale předvedl parádní obranný zákrok.
     
    48
    Netrvalo dlouho a Maduka Okoye musel zasahovat. Nemusel ovšem řešit nic složitého, nepovedený centr Faie bezpečně schoval v rukavicích.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:33.
     
    První poločas přípravného utkání mezi Nigérií a Kamerunem nabídl jedinou branku, o kterou se postarali hosté. Skóre střetnutí udává situace z 37. minuty, kdy se přízemní ránou k pravé tyči prosadil André-Frank Zambo Anguissa. Nigérie měla v úvodní pětačtyřicetiminutovce více ze hry, avšak efektivita je zatím nulová.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Střední záložník a dosud jediný střelec zápasu André-Frank, Zambo Anguissa vystihl pas Ndidiho a rychle otočil hru na druhou stranu. Přihrál Bahokenovi, ten z druhého doteku vypálil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    43
    Karl Toko Ekambi nemusí litovat promarněné šance, protože i kdyby skóroval, tak by jeho trefa neplatila. V době Honglovi nahrávky totiž stál za posledním obráncem.
     
    42
    Slibný brejk tři na tři zazdil Paul Onuachu. Kulatý nesmysl podržel na kopačkách příliš dlouhou, následně kličkou nevyzrál na Tchambu.
     
    41
    Brankář Simon Loti Omossola si zakřičel na kapitána Ngadui-Ngadjuie, jenž mu balón přenechal. Dobře udělal, protože na něj nepříjemně dotíral Etebo.
     
    40
    Oghenekarovi Etebovi se vůbec nelíbí, že mu byl odpískán nedovolený zákrok. Měl pocit, že hrál nejprve balón a pak až trefil Goueta, což dal také rozhodčímu hlasitě najevo.
     
    39
    Těžko říct, jestli by nyní domácí měli přemýšlet o změně taktiky. Na trávníku sice působí lepším dojmem než soupeř, přesto prohrávají.
    37. André-Frank Zambo ANGUISSA - 0:1
     
    37
    Kamerun právě vstřelil branku!
    Nigérie je aktivnější, ovšem první gól střílí Kamerun! Po obranném zákroku Awaziema si balón zpracoval ANDRÉ FRANK ZAMBO ANGUISSA, který posléze vypálil z osmnácti metrů nechytatelnou přízemní ránu k pravé tyči, Okoye za míčem natahoval ruku marně.
     
    37
    Kamerunský strážce svatyně Omossola musel na zem, nebezpečnou skákavou střelou jej prověřil Iheanacho. Konečky prstů míč vytěsnil vedle pravé tyče.
     
    36
    Defenzivní povinnosti si příkladně splnil Collins Fai. Osmadvacetiletý pravý obránce do poslední chvíle vystál Simona, při snaze soka o kličku do středu mu následně balón vypíchl.
     
    35
    Volný přímý kop si Paul Onuachu nevymodlil. Je pravdou, že pád hodně přihrál, ale ke kontaktu mezi ním a Billongem skutečně došlo.
     
    34
    Pár centimetrů chybělo Kelechi Iheanachovi k tomu, aby dosáhl na střílený centr Simona z levé lajny. Ani ve skluzu na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    33
    Daleko z brány vystartoval druhý z brankářů Okoye, jenž tak výrazně pomohl spoluhráčům hrajícím pod tlakem. Obloučkem přes Ekambiho předal balón Shehuovi.
     
    32
    Simon Loti Omossola si dal pořádně záležet s odkopem. Taktéž riskoval žlutou kartu, a sice za zdržování hry, ovšem arbitr Lechner byl v tomto případě shovívavý.
     
    31
    Za dlouhou nahrávkou Eteba natahoval Kelechi Iheanacho pravačku marně. Balón se dokutálel až k brankáři Omossolovi, ten jej sebral do rukavic.
     
    30
    První žlutou kartu utkání obdržel kamerunský středopolař Samuel Gouet. Na polovině hřiště zezadu skluzem zajel do nic netušícího Ndidiho.
     
    29
    Stále platí, že domácí jsou aktivnějším celkem, avšak příležitosti si skrze dobře organizovanou defenzivu tvoří jen ztěžka.
     
    28
    Středopolař Etebo udržel na zádech Honglu a po pravé lajně rozvinul akci na Iwobiho, jehož centr odhlavičkoval mimo nebezpečí Duplexe Tchamba.
     
    27
    Hrozící nebezpečí zažehnal Maduka Okoye. Nigérijský brankář vystartoval z brankové čáry a vysoký centr Goueta zachytil do rukavic.
     
    26
    Bahoken v dosavadním průběhu bezesporu patří mezi nejaktivnější fotbalisty. Znovu na něj letěl míč, Troost-Ekong zažehnal nebezpečí za cenu rohového kopu.
     
    25
    Zničehonic mohl otevřít skóre Stephane Bahoken. Pomalá nahrávka Ekambiho po zemi překvapivě prošla až k jeho kopačkám, překvapený forvard v gólové pozici napálil jenom obránce.
     
    24
    Alex Iwobi poslal centr na přední tyč, kde viděl Childozieho Awaziema. Proti němu vystartoval brankář Omossola, jenž vybojoval faul na svou osobu.
     
    23
    Etebo čistým způsobem obral Honglu a rozjel bleskový protiútok uličkou na Kelechiho Iheanacha. Po jeho zblokované střele budeme svědky rohového kopu.
     
    22
    A další nedovolený zákrok v řadách Nigérie, znovu po vzdušeném souboji. Paul Onuachu se vyšplhal tak vysoko, že Gouetovi skočil na záda. Nebylo co řešit.
     
    21
    S útočnou agresivitou to nyní přehnal Kelechi Iheanacho. prostor si dělal nepovoleným způsobem, Billonga smolně trefil loktem do obličeje.
     
    20
    Kličkovanou mezi konkurenty Stephane Bahoken málem dotáhl do zdárného konce. Nezbylo mu však dostatek sil na zakončení, levačkou přestřelil.
     
    19
    Hosté viditelně nika nespěchají. Míč si dobrou půl minutu vyměňovali pouze stopeři s gólmanem, až z důvodu presujícího Onuachua poslal Billong balón do lajny Faiovi.
     
    18
    Dlouho brankář Simon Loti Omosola váhal s odkopem. Ve finále si ovšem počínal na jedničku, když na středu našel volného Zamba Anguissu. Kamerun pokračuje na míči.
     
    17
    Michael Ngadeu-Ngadjui si zahrával s ohněm, a to doslova. Jakožto poslední hráč si troufl kličkovat proti dvěma protihráčům a měl velké štěstí, že arbitr Lechner odpískal Iheanachovi faul.
     
    16
    Kamerunci zahráli standardku v podobě rohového kopu na krátkou vzdálenost. Vzápětí zprava centroval Hongla, Bahoken na míč nedoskočil.
     
    15
    kapitán William Troost-Ekong málem způsobil první branku utkání, míč téměř vstřelil do vlastní sítě. Proti centru Ekambiho se musel hodně natahovat, nakonec kulatý nesmysl usměrnil vedle pravé tyče.
     
    14
    Fotbalisté v zelených dresech začínají znovu od vlastní brány. Po dlouhém odkopu Goueta zpracoval míč gólman Okoye, následoval rychlý pas na Shehua.
     
    13
    Pod tlakem si Jamilu Collins poradil nad očekávání. Proti přečíslení dokázal nastřelit pravačku Faie, čímž vybojoval rohový kop.
     
    12
    Nigérie zahájila zápas vlažněji, ale už zpřesnila hru a je aktivnějším týmem. Kombinuje na útočné polovině a hledá okénka v defenzivě soupeře.
     
    11
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. William Troost-Ekong viděl rozběhnutého Simona po pravém křídle, avšak adresoval mu příliš prudkou nahrávku.
     
    10
    Ngoumo Ngamaleu vyzval k souboji jeden na jednoho Abdullahiho Shehua. Toho obelstil, načež z levé strany nepřesným centrem hledal Bahokena.
     
    9
    Domácí gólman si zahrál nohama. Nahrávku mu adresoval stoper Awaziem, následoval dlouhý odkop zpět na útočnou polovinu.
     
    8
    Více volného prostou využil ke střele ze střední vzdálenosti Wilfred Ndidi. Rána z dvaceti metrů proletěla pár čísel nad horní tyčkou.
     
    7
    V permanenci musel být i nigerijský gólman Maduka Okoye. Své povinnosti si splnil, dobře myšlený střílený centr Ekambiho na Bahokena schoval v rukavicích.
    6. Reflexivní zákrok Omossoly proti hlavičce z bezprostřední blízkosti
     
    6
    Skvělý Omossola drží bezbrankový stav! Na centr si naskočil Paul Onuachu, jenž gólový účet neotevřel, kamerunský gólman jeho hlavičku reflexivně vytěsnil nad břevno.
     
    5
    Standardní situaci vybojoval Oghenekaro Etebo. V7borně si pokryl balón a počkal na faul, který přišel, proti pravidlům hrál Zambo Anguissa.
     
    4
    Do šance na druhé straně spěchal Alex Iwobi. Kličkou na střed hřiště obelstil Honglu, načež vypálil do blokujícího Goueta.
     
    3
    Slibnou příležitost mohl mít Duplexe Tchamba, kdyby však nepodklouzl. V pádu poslal míč levačkou mimo hrací plochu.
     
    2
    Fotbalisté Nigérie vstoupili do přípravného utkání v tmavě zelených dresech. Fotbalisté Kamerunu pro dnešní zápas zvolili žluté dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nigérie: Okoye – Shehu, Troost-Ekong (C), Awaziem, Collins – Iwobi, Etebo, Ndidi, Simon – Iheanacho, Onuachu.
    Náhradníci: Noble, Uzoho – Anayo, Anthony, Ayomide, Moffi, Musa, Olayinka, Ozornwafor, Tijani.

    Kamerun: Omossola – Fai, Billong, Ngadeu-Ngadjui (C), Tchamba – Hongla, Gouet, Anguissa – Ekambi, Bahoken, Ngamaleu.
    Náhradníci: Epassy – Castelletto, Dawa, Djoum, Ganago, Choupo-Moting, Kunde Malong, Léa Siliki, Neyou, Tabekou, Tolo.

    Rozhodčí: Lechner – Schreiner, Weiss (AUT).
     
    Kamerun

    Zatímco Nigérie má naplánované tři přípravné zápasy, tak Kamerun má pouze dva právě s dnešním soupeřem. Poslední utkání sehráli svěřenci kouče Conceiçãa koncem března, kdy v rámci kvalifikaci do Poháru afrických národů remizovali 0:0 s Rwandou. Podobně jako Nigérii, tak i Kamerun čeká začátkem září boj o kvalifikaci na mistrovství světa.
     
    Nigérie

    Fotbalisté Nigérie si letní dny zpestří třemi přípravnými zápasy. Dnes sehrají první dvojzápas s Kamerunem, ten druhý je na programu v úterý. Následuje měsíční pauza a utkání s Mexikem. Ostré střetnutí přijdou na řadu až počátkem záři, kdy Nigérie v africké kvalifikaci zabojuje o postup na mistrovství světa.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer! Vítám vás při sledování přípravného mezistátního utkání mezi Nigérií a Kamerunem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Milan Huppert

    Góly: 37. Anguissa

    Karty:   30. Gouet (CAM), 86. Tchamba (CAM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:0.
    Nigéria: Okoye – Shehu, Troost-Ekong (C) (90. Ozornwafor), Awaziem, Collins – Iwobi (87. Ayomide), Etebo (81. Olayinka), Ndidi, Simon (81. Anayo) – Iheanacho (67. Musa), Onuachu (66. Moffi).
    Náhradníci: Noble, Uzoho – Anayo, Anthony, Ayomide, Moffi, Musa, Olayinka, Ozornwafor, Tijani.

    Kamerun: Omossola – Fai, Billong, Ngadeu-Ngadjui (C) (84. Dawa), Tchamba – Hongla (74. Neyou), Gouet, Anguissa (74. Kunde Malong) – Ekambi (83. Léa Silliki), Bahoken (66. Choupo-Moting), Ngamaleu (66. Ganago).
    Náhradníci: Epassy – Castelletto, Dawa, Djoum, Ganago, Choupo-Moting, Kunde Malong, Léa Siliki, Neyou, Tabekou, Tolo.

    Rozhodca: Lechner – Schreiner, Weiss (AUT)