S. Macedónsko – Kazachstan 4:0 (kon.) | Fínsko – Estónsko 0:1 (kon.) | Kosovo – Malta 2:1 (kon.)
Španielsko – Portugalsko 0:0 (kon.) | Maďarsko – Cyprus 1:0 (kon.) | Nigéria – Kamerun 0:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Island 0:1 (kon.) | Taliansko – Česko 4:0 (kon.) | Slovinsko – Gibraltar 6:0 (kon.)
koniec
Taliansko
4:0 (2:0)
Česko
cz Piatok 04.06.2021, 20:45 • Venue Stadio Renato Dall'Ara • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u přípravného utkání! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Českem a Itálií. Výkop je naplánován na 20:45 a my budeme u toho.
     
    Nominace Itálie na EURO

    Brankáři: Gianluigi Donnarumma (AC Milán), Alex Meret (Neapol), Salvatore Sirigu (FC Turín).

    Obránci: Francesco Acerbi (Lazio Řím), Alessandro Bastoni (Inter Milán), Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (oba Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Neapol), Emerson (Chelsea/Angl.), Alessandro Florenzi (Paris St. Germain/Fr.), Leonardo Spinazzola (AS Řím), Rafael Tolói (Bergamo).

    Záložníci: Nicolo Barella, Stefano Sensi (oba Inter Milán), Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini (oba AS Řím), Jorginho (Chelsea/Angl.), Manuel Locatelli (Sassuolo), Marco Verratti (Paris St. Germain/Fr.).

    Útočníci: Andrea Belotti (FC Turín), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi, Federico Chiesa (oba Juventus), Ciro Immobile (Lazio Řím), Lorenzo Insigne (Neapol), Giacomo Raspadori (Sassuolo).
     
    Itálie

    Italové na posledním Euru, tedy v roce 2016, vyhráli svou skupinu se ziskem šesti bodů. Jejich soupeři byli Belgie, Irsko a Švédsko. Se stejným bodovým ziskem skončila Belgie, jenže ta musela zkousnout druhou pozici. Tým z Apeninského poloostrova v osmifinále narazil na Španělsko. V tom udrželi hráči italského národního týmu nulu a soupeře porazili po gólech Chielliniho a Pellèho 2:0. Stopka ovšem přišla už ve čtvrtfinále. Souboj s Německem došel až do penaltového rozstřelu. V tom se o něco lépe dařilo Němcům, kteří na pokutové kopy vyhráli 6:5. Gli Azzurri získali poslední medaili na evropském šampionátu v roce 2012, kdy ve finále padli celkem jasně se Španělskem.

    Poslední přípravný zápas odehrála Itálie před pár dny, když se utkala se San Marinem. V tomto duelu potvrdila roli favorita a vyhrála jasně 7:0. V základní skupině letošního Eura narazí na Turecko, Švýcarsko a Wales. Právě dnešní zápas s Českem bude pro ni generálka na evropský šampionát. Naladí se na něj výhrou?
     
    Nominace Česka na EURO

    Brankáři: Tomáš Vaclík, Jiří Pavlenka, Aleš Mandous.

    Obránci: Jan Bořil, Jakub Brabec, Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Pavel Kadeřábek, Tomáš Kalas, Aleš Matějů, David Zima.

    Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Darida, Adam Hložek, Tomáš Holeš, Jakub Jankto, Alex Král, Lukáš Masopust, Jakub Pešek, Michal Sadílek, Tomáš Souček, Petr Ševčík.

    Útočníci: Michael Krmenčík, Tomáš Pekhart, Patrik Schick, Matěj Vydra.
     
    Česko

    Pro českou fotbalovou reprezentaci ovšem skončila cesta na posledním evropským šampionátu, tedy v roce 2016, už ve skupině. Češi se ve skupině utkali s Tureckem, Španělskem a Chorvatskem. Ve třech zápasech však vybojovali pouhopouhý bod, který nestačil na lepší než poslední pozici. Postupujícími ze skupiny byly týmy Chorvatska a Španělska. Česko získalo poslední ze dvou medailí v roce 2004, a ta byla bronzová. Už tedy dlouhých sedmnáct let čekají na nějaký úspěch v Evropě na reprezentační úrovni.

    Poslední zápas odehráli Češi na konci března, konkrétně se jednalo o baráž na mistrovství světa s Walesem. V tom však těsně padli 0:1. Česko dnes bude hrát s Itálií, těsně před startem šampionátu ho čeká generálka s Albánií. Ve skupině se tým ze srdce Evropy utká se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne.
    Náhradníci: Emerson, Di Lorenzo, Bernardeschi, Belotti, Meret, Chiesa, Cristante, Raspadori, Pessina, Tolói, Acerbi, Sirigu.

    Česko: Pavlenka – Coufal, Brabec, Čelůstka, Bořil – Král, Darida (C) – Masopust, Barák, Jankto – Krmenčík.
    Náhradníci: Vaclík, Mandous, Kadeřábek, Matějů, Zima, Pešek, Sadílek, Souček, Ševčík, Pekhart, Schick, Vydra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A přípravné utkání mezi Českem a Itálií právě začalo! Česká reprezentace nastupuje v kompletně bílých dresech, domácí celek v podobě Itálie hraje v modrém.
     
    1
    Donnarumma se po několika vteřinách potkal s míčem. S vysokým centrem ale neměl ani ty nejmenší potíže, a tak rozjel první útočnou akci svého týmu.
     
    2
    Češi vyzkoušeli další akci, znovu přišel další centr před bránu. Mladá italská jednička ovšem v pohodě chytá. Zatím neměl žádnou těžkou práci.
     
    3
    A Jiří Pavlenka musel hodně rychle z branky! Nedomluvil se úplně s Jakubem Brabcem, ovšem český gólman stihl před soupeřem balón odkopnout.
     
    4
    Jakub Jankto se pokusil rovnou o dva centry. Ani jeden z nich ale nenašel žádného spoluhráče ve vápně, a tak Spinazzola míč podrží a nahraje dopředu.
     
    4
    Česko je v úvodních minutách o trochu aktivnějším celkem, ale k žádné možnosti to ještě nevedlo. Itálie nyní vybojovala volný kop na polovině hřiště.
     
    5
    Barella zůstává po jednom ze soubojů na zemi, když schytal šlapák od Daridy. Hlavní rozhodčí to však neviděl, posléze se píská až faul hráčů Azzurri.
     
    6
    Antonín Barák stihl balón ještě před svým soupeřem, ovšem pro jistotu ho poslal zpět na Jakuba Brabce. Češi tedy rozjedou postupnou akci od obrany.
     
    7
    Barák po chvilce znovu v akci! Vyslal velmi zajímavý centr do vápna. Krmenčík byl ale dobře hlídán a nezakončil. Pro Čechy je z toho první rohový kop.
     
    8
    Z něj jsme viděli přetažený centr, po kterém přišlo sklepnutí na Jana Bořila. Ten se do míče opřel vší silou, ovšem Spinazzola jeho ránu zastavil svým tělem.
     
    9
    Fotbalisté v modrých dresech byli v zajímavé šanci! Berardi už si nabíhal na míč za obranu, ovšem čeští obránci se stihli na poslední chvilku vrátit a celou šanci mu překazit. Jinak by šel sám na Pavlenku.
     
    10
    A dočkali jsme se prvního zakončení, i když nepřesného! Immobile si naběhl na levou stranu vápna a vyslal tvrdou ránu bez přemýšlení. Český brankář ale mohl zůstat v klidu, jelikož balón šel vysoko nad.
     
    11
    Chiellini si sám nechal přerušit hru. Záhy ovšem bylo jasno proč. Utrpěl v nějakém souboji krvavý šrám, nyní tak domácí fotbalisté pokračují v deseti lidech.
     
    12
    Chiellini se nám po malé chvilce vrátil zpět do hry. Mezitím Ciro Immobile fauloval a pro český národní tým z toho bude celkem zajímavá standardka.
     
    13
    Jakub Jankto si nakonec vzal celou situaci na starosti. Vyslal vysoký centr do největšího ohně, ale se vším si poradil Donnarumma, jenž míč vyboxoval.
     
    14
    Berardi dostal přihrávku na pravou stranu vápna a mohl běžet sám na gólmana. Slovíčko mohl je ale důležité, jelikož domácímu útočníkovi je odmáván ofsajd.
     
    15
    Antonín Barák si dobře naběhl na přihrávku Jankta, načež centroval. S tím obrana Azzurri neměla žádné problémy, takže hra se zase otáčí na druhou stranu.
     
    16
    Jeden z český obránců odhlavičkoval centr přímo na nohu soupeře, jehož rána nebyla vůbec přesná. Možná dobře pro český tým, to mohla být šance...
     
    17
    Na druhé straně celkem zajímavá akce Michala Krmenčíka. Ten přetlačil v osobním souboji Chielliniho. Následně zkusil dalekým lobem překvapit Donnarummu, avšak balón nakonec letěl celkem hodně vedle.
     
    18
    Krmenčík fauloval Bonucciho, se kterým to ale nevypadá zrovna dobře! Při pádu si nejspíše poranil pravé koleno a nyní je v péči lékařského týmu...
     
    19
    Krmenčík v tomto souboji podklouzl, ovšem Bonuccimu se noha nepříjemně otočila jak v kotníku, tak to možná nevydržely ani vazy v koleni. Lékaři navíc ukazují jasné gesto, bude se muset střídat!
     
    20
    Na střídání si však budeme muset ještě chvilku počkat, do hry ale půjde Acerbi, který je již připraven. Mezitím se ale začalo hrát a u balónu jsou Češi.
     
    21
    A pozor zatím se střídat nebude! Bonucci to ještě zkusí, jelikož nám přiběhl zpět na hřiště. Je však velkou otázkou, jestli to vydrží alespoň do konce poločasu.
     
    22
    Držení míče: 52% – 48%!
     
    22
    Antonín Barák si připravil střelu na hranici šestnáctky, avšak ta byla zblokována Spinazzolou. Ten se tak dnes postaral už o druhý podobný blok.
     
    23
    Itálie právě vstřelila branku!
    Azzuri předvedli rychlou akci, po které se dostávají v tomto utkání do vedení! Berardi se sice k hlavičce mezi dvěma českými obránci nedostal. Míč se však odrazil přesně na nohu CIRA IMMOBILEHO, který si míč přehodil na pravou nohu a s tečí Ondřeje Čelůstky překonal bezmocného Pavlenku.
    23. IMMOBILE - 1:0
     
    25
    Insigne vymýšlel celkem zajímavou přihrávku mezi obránce, ale česká obrana tentokrát zasáhla včas i správně. Češi nám ale trochu vypadli z tempa.
     
    26
    Už to vypadalo, že by se Jan Bořil mohl pokusit o jeden ze svých dlouhých autů. Nakonec ho ale vhodil jen na hranici vápna, kde přišla velmi rychlá ztráta.
     
    27
    Alex Král měl trochu prostoru na levé straně a chtěl si obhodit Florenziho. Ten se ale stihl vrátit, Krále vytlačit a ještě k tomu mohl rozjet novou akci.
     
    28
    Česko je však aktivní v napadání, což vedlo k dalšímu zisku balónu. Viděli jsme další z centrů, se kterým si znovu poradil domácí gólman bez potíží.
     
    28
    A pozor, to byla další dobá možnost fotbalistů v modrých dresech! Tentokrát přilétl centr z pravé strany a Ondřej Čelůstka jej vůbec netrefil. Hned za ním byl připravený Immobile, který ale v pádu branku netrefil!
    28. Immobile tentokrát bránu netrefil
     
    29
    Střely: 5 – 3!
     
    30
    Itálie je v posledních momentech na koni a je na hřišti jasně lepším týmem. Insigne se ovšem trochu ukvapil a na jeho centr na zadní tyč nemohl nikdo dosáhnout.
     
    31
    Florenzi si sice balón skvěle zpracoval prvním dotykem, ovšem při pokusu o centr mu podjela noha. Míč proto letěl daleko od brány, tam nemohl být nikdo.
     
    32
    Česká reprezentace by potřebovala uklidnit hru, ale nedaří se jí udržet balón na kopačkách. K tomu má i trochu smůly, jelikož Brabec při odkopu sestřelil Bořila, takže k míči se bez většího boje dostali domácí.
     
    33
    Máme zde občerstvovací pauzu!
     
    34
    Občerstvovací pauza byla kratičká, a tak můžeme znovu pokračovat ve hře. Češi by se potřebovali chvilku udržet na míči, nyní jsou úplně ze své role.
     
    35
    A Itálie se hnala do další šance! Berardi dostal skvělou přihrávku od Insigneho. Berardi už byl mimo střelecký úhel, a tak hledal spoluhráče před bránou. Čelůstka však jeho přihrávku srazil na rohový kop.
     
    36
    Z něj nakonec žádná střela mezi tři tyče k vidění nebyla. Chiellini sice vyhrál souboj nad Krmenčíkem, ale jeho pobídku nikdo z Italů nedokázal využít.
     
    37
    Fotbalisté v bílých dresech se po delší době drží alespoň chvilku na balónu. Nakonec měl přijít centr Coufala z pravé strany, Donnarumma znovu chytá.
     
    38
    Italové předvedli bleskurychlou akci! Po výhozu gólmana následovaly dvě nahrávky a Azzurri byli ve vápně. Berardi nakonec nahrával, ale Čelůstka zakročil.
     
    39
    Spinazzola vyzkusil ránu ze střední vzdálenosti, ovšem trefil jenom Coufala. Itálie následně balón ztratila a domácí celek může mířit dopředu.
     
    40
    Následovala ovšem chyba Brabce a domácí fotbalisté šli zase dopředu Berardi ovšem skákavou ranou trefil jen boční síť. Čelůstka si tentokrát poradil dobře, jelikož celou dobu se držel u daného hráče, čímž mu vlastně znemožnil nějak kvalitnější zakončení.
     
    41
    Od Česka to zatím směrem dopředu není vůbec ono, vlastně nepředvedlo vůbec nic... Italové v defenzivě problémy nemají, navíc se dnes dostali do vedení.
     
    42
    Itálie právě vstřelila branku!
    Smolný moment pro český tým, ovšem je z toho další branka v české síti! NICOLÓ BARELLA dlouho chytal balón. Nakonec ho trefil někde na hranici vápna, kde se odrazil od Jana Bořila, možná i od Jakuba Brabce. Jiří Pavlenka se sice snažil, ovšem ani na tuto teč nemohl dosáhnout...
    42. BARELLA - 2:0
     
    44
    Do konce poločasu nám chybí posledních několik desítek sekund a Itálie vede už o dvě branky. Vedení je to navíc zasloužené, Češi ještě nic nepředvedli.
     
    45
    Změna měla přijít nyní, když přišel daleký nákop na Krmenčíka. Ten ovšem byl už za obranou domácího celku, a tak se píská českému útočníkovi ofsajd.
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    45+2
    Češi sice na samotném konci poločasu drží balón na svých kopačkách, ovšem jsou s ním hodně daleko od brány soupeře... Po první půli bude prihrávat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme se dočkali dvou branek. Obě ovšem padli do české sítě. Češi sice byli na začátku aktivní, ovšem žádnou možnost si nevypracovali. Italové následně skórovali z první vážnější akce. Brabec odhlavičkoval míč ve vápně jen k Immobilemu, jehož střelu ještě tečoval Ondřej Čelůstka a Jiří Pavlenka nemohl na tuto změnu směru reagovat. Podruhé se Azzurri trefili ke konci poločasu. Nicoló Barella při zakončení sice podklouzl. Trefil přitom ale Jana Bořila, od kterého se míč odrazil nechytatelně k tyči. Jiří Pavlenka si jinak na míč víceméně nesáhl, jenže dvě tečované střely znamenají dvě branky v jeho síti.
     
    Další poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Antonín Barák, přichází Tomáš Souček.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Patrik Schick.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ondřej Čelůstka, přichází David Zima.
     
    46
    Na chvilku nám vypadla světla, a tak se ještě se startem poločasu čekalo. Ten už je ale tu! Češi udělali rovnou tři změny v sestavě, Itálie ani jednu.
     
    47
    Česko snad poprvé předvedlo rychlý přechod až do šance. Následoval další centr, který si zpracoval Jan Bořil, jenž z voleje také vypálil. Střela mu ale úplně nesedla, a tak Donnarumma zasahovat nemusel.
     
    48
    Jiří Pavlenka se již potkal s balónem, když na něj mířila daleká střela. To však byla pro českého gólmana rutina, jelikož letěl po zemi asi z poloviny hřiště.
     
    50
    A to byla celkem nečekaná šance na italské straně! Berardi střílel rovnou z velkého úhlu, navíc se mu rozestoupila zeď. Pavlenka musel hodně rychle na zem, ale jeho projektil vyrazil na rohový kop.
     
    51
    Na ten si na zadní tyči naskakoval Chiellini, ovšem nakonec na balón o kousek nedosáhl. Češi ovšem u míče dlouho nevydrželi a musí se zase bránit.
     
    52
    Insigne před několika okamžiky předvedl hezkou parádičku, když patičkou za zády zasáhl míč ještě na hrací ploše, navíc ho poslal přesně na spoluhráče.
     
    53
    David Zima neposlal zrovna přesnou přihrávku, kterou sebrali domácí fotbalisté. Ti se ale k žádnému nebezpečnému zakončení tentokrát nedostali.
     
    54
    Florenzi dostal přihrávku na pravou stranu vápna a už přízemním centrem hledal někoho ze spoluhráčů. Včas tam ale vystoupil David Zima, který míč zablokoval.
     
    55
    Už to vypadalo na další akci Itálie! Spinazzola si šikovně nabíhal na levě straně, kde měl spoustu prostoru. Nakonec mu byl ovšem odmáván ofsajd.
     
    56
    I v druhém poločase má celkem jasnou převahu italská reprezentace, která svého soupeře ještě nepustila k ničemu... Češi se v ofenzivě hodně trápí.
     
    57
    Donnarumma se snad poprvé v této půli potkal s balónem! Nemusel ale řešit žádnou ožehavou práci, jelikož mu byla adresována přihrávka obráncem.
     
    58
    Insigne měl prostor na levé straně, kam dostal skvělou přihrávku! Insigne se dostal s míčem až na hranici vápna, kde oklamal Tomáše Součka. Následně vypálil a jeho pokus tečoval Brabec vedle pravé tyče.
     
    59
    A to byla možnost na italské straně! Chiellini se mezi třemi hráči dostal k zakončení placírkou, nikdo před ním nevyskočil! Domácí kapitán ovšem zakončil těsně nad břevno a drží se zklamaně za hlavu.
     
    60
    Už je za námi hodinka hry a Italové nadále vedou o dvě branky. Na české straně se připravuje další střídání, do hry se podívají Petr Ševčík a Matěj Vydra.
     
    61
    Jiří Pavlenka ukázal dobré čtení hry a včasným výběhem zamezil šanci Immobileho. Ten by jinak šel sám na gólmana, ale o kousek na balón nedosáhl.
     
    61
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Petr Ševčík.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Matěj Vydra.
     
    62
    Na hřišti jsou tak dva noví čeští hráči, celkově trenér Šilhavý vystřídal již pětkrát. Tak uvidíme, jestli se konečně obraz hry českého týmu zlepší...
     
    63
    Před několika okamžiky jsme viděli snad první střelecký pokus českého národního týmu. O ten se postaral Alex Král, který však vůbec netrefil bránu.
     
    63
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Jorginho, přichází Cristante.
     
    64
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Chiellini, přichází Acerbi.

    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Spinazzola, přichází Emerson.
     
    65
    Itálie ukázala rovnou trojnásobné střídání. Dokáží toho čeští hráči nějak využít?
     
    65
    Jiří Pavlenka musel být znovu ve střehu, dnes má rozhodně mnohem více práce než jeho protějšek. I tentokrát to měl český gólman blíže než soupeř.
     
    66
    Itálie právě vstřelila branku!
    A Azzurri střílejí po další rychle akci už třetí branku v tomto utkání! Immobile si zády k bráně zpracoval míč a krásným pasem ho posunul na LORENZA INSIGNEHO. Ten se objevil úplně sám před gólmanem a krásnou střelou na zadní tyč rozvlnil síť české brány.
    66. INSIGNE - 3:0
     
    68
    Alex Král ztratil balón na polovině hřiště a může být rád, že se Itálie nedostala k další velmi rychlé akci. Nakonec z toho bude postupný útok Azzurri.
     
    69
    Po dlouhé době jsme viděli nepřesnost na domácí straně, to dnes není zrovna časté. Jiří Pavlenka a defenziva hostů si tak budou moci trochu odpočinout.
     
    70
    Jan Bořil nebyl podle názoru sudího faulovaný a domácí celek to zkusil středem hřiště. Tam ale dobře vystoupil nejspíše Brabec, který míč odpálil.
     
    71
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! Podaří se Čechům přidat alespoň čestný úspěch? Šanci na to dnes ještě neměli...
     
    72
    I když... Nyní jsme viděli alespoň nějaký náznak. Tomáš Souček potáhl balón a posunul ho na nabíhajícího Petra Ševčíka. Ten zkoušel prostřelit obránce mezi nohama. To se mu sice nepovedla, ale jeho pokus byl zpomalený a Donnarumma v pohodě chytá. Byla to ale první šance.
    72. Slabá střela Ševčíka nenadělala Donnarumovi žádné potíže
     
    73
    Itálie právě vstřelila branku!
    To už je debakl pro český národní tým! David Zima nedokázal dvakrát najít někoho ze spoluhráčů a následovala rychlá akce Azzurri. V té Insigne našel krásným pasem DOMENICA BERARDIHO, jenž se zjevil osamocený před Pavlenkou. Toho si nechal položit na zem, načež ho jednoduše přehodil.
    73. BERARDI - 4:0
     
    75
    Emerson se rozhodl pro individuální akci po levé straně, ovšem moc toho nepřevedl, jelikož ztroskotal na Coufalovi. Češi se ale u míče dlouho nezdrželi...
     
    76
    A máme tu další občerstvovací pauzu!
     
    77
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Chiesa.
     
    78
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Raspadori.
     
    79
    Italové sehráli nádhernou akci na jeden dotyk až do vápna! Insigne následně posouval balón na Emersona, ovšem David Zima poslal míč na rohový kop.
     
    80
    A do konce utkání nám chybí posledních deset minut! Podaří se domácímu národnímu týmu zkompletovat nepopulárního bůra? Nebo se Češi jednou trefí?
     
    81
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Michal Sadílek.
     
    82
    Vladimír Coufal vyslal celkem zajímavý centr do vápna. Alex Král na něj ale nedosáhl, načež Jakub Brabec v pádu míč netrefil. Znovu tak nedošlo k ohrožení brány.
     
    83
    Druhý poločas nám velkou změnu obrazu hry nepřinesl... Itálie je jasným vládcem na hřišti, zatímco Česko snad ani nevystřelilo mezi tři tyče!
     
    84
    Petr Ševčík chtěl z jedničky najít rozběhnutého Patrika Schicka, ovšem Bonucci skvěle zasáhl. Český útočník se s míčem od svého příchodu snad nepotkal.
     
    85
    Nyní mají fotbalisté v bílých dresech trochu prostoru pro kombinaci na útočné polovině. Je to sice v okolí šestnáctky, ale není kudy projít až do ní.
     
    86
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Florenzi, přichází Tóloi.
     
    87
    Češi měli k dispozici standardní situaci z pravé strany, druhou během několika minut. Tentokrát si ale Donnarumma poradil bez nejmenších potíží.
     
    88
    Zápas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Italové si nahrávají mezi sebou na obrané polovině a Čechům nedopřávají žádné možnosti ke skórování.
     
    89
    Hodně zbytečný a ostrý zákrok v podání českého hráče... Michal Sadílek chtěl hrát balón, jenže ten netrefil. Místo toho sestřelit Barellu, který bude nejspíše v pořádku, protože se po několika sekundách zvedá.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    90+1
    Michal Sadílek je velmi aktivní od svého příchodu na hřiště. Svým pasem chtěl vybídnout Patrika Schicka, jenže celkem pomalou přihrávku sebral Emerson.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec bylo naprosto jednoznačné, o čemž napovídá i konečný výsledek dnešního střetnutí. Italové vyhráli na domácím hřišti o čtyři branky, navíc s čistým štítem. Trenér Šilhavý připravil do druhého poločasu hned tři změny, ovšem změna obrazu hry se nekonala, naopak. Azzurri byli snad ještě dominantnější než v prvním poločase a dočkali se branek. O tu první se po krásné přihrávce Immobileho postaral střelou na zadní tyč Lorenzo Insigne. Na české straně měl největší šanci Petr Ševčík, ovšem jeho slabé zakončení nenadělalo Donnarummovi větší problémy. Tak se ještě jednou trefili domácí. V rychlé akci našel Insigne Domenica Berardiho, jenž si položil gólmana, kterého následně přehodil. Český tým si toho za celou dobu moc nevytvořil a padl celkem jednoznačně. Dnešní porážka je navíc tou nejvyšší v historii vzájemných zápasů...
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:41:04)

    Denisa Józsová

    Góly: 23. Immobile, 42. Barella, 66. Insigne, 73. Berardi


    Taliansko: Donnarumma – Florenzi (86. Tolói), Bonucci, Chiellini (C) (64. Acerbi), Spinazzola (64. Emerson) – Barella, Jorginho (63. Cristante), Locatelli – Berardi (77. Chiesa), Immobile (78.Raspadori), Insigne.
    Náhradníci: Emerson, Di Lorenzo, Bernardeschi, Belotti, Meret, Chiesa, Cristante, Raspadori, Pessina, Tolói, Acerbi, Sirigu.

    Česko: Pavlenka – Coufal, Brabec, Čelůstka (46. Zima), Bořil – Král, Darida (C) (81. Sadílek) – Masopust (61. Ševčík), Barák (46. Souček), Jankto (61. Vydra) – Krmenčík (46. Schick).
    Náhradníci: Vaclík, Mandous, Kadeřábek, Matějů, Zima, Pešek, Sadílek, Souček, Ševčík, Pekhart, Schick, Vydra.

    Rozhodca: Tschudi – Josipovic, Sbrissa