Španielsko – Chorvátsko 2:1 (po pr.) | Holandsko – Francúzsko 2:1 (kon.) | Portugalsko – Taliansko 5:3 (po pr.)
Dánsko – Nemecko 2:2 (5:6 po pen.)
koniec
Holandsko
2:1 (0:1)
Francúzsko
cz Pondelok 31.05.2021, 18:00 • Bozsik Arena, Budapešť • Majstrovstvá Európy U21 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:26:15)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
     
    Po změně stran to bylo pro krásné pokoukání. Oba týmy se neohroženě vrhaly do útoku a častokrát zapomínaly na zadní vrátka. Nizozemci smazali jednogólovou ztrátu v 51. minutě, kdy se šťastně prosadil Boadu. Francouzi poté neproměnili vícero šancí a když už se začali připravovat na prodloužení, tak jim Myron Boadu uštědřil definitivní K. O. Hlavní favorit na vítězství v turnaji tedy končí, na semifinále se může těšit Nizozemsko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Myron BOADU - 2:1
     
    90+3
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Pohádková závěr zápasu pro Nizozemce, kteří pozdním gólem rozhodují o svém postupu do semifinále! Vše začal Bijlow, jenž sebral centr Kalulua a rychlým výhozem rozjel další z řady protiútoků. Na průnikový pas zareagoval Kluivert, jenž přocedil přihrávku přes Maouassu a MYRON BOADU trochu krkolomným zakončením přehodil bezmoceného Mesliera.
     
    90+2
    Upamecano vyrazil na útočný výlet. Zakončil ho pasem na Faivreho, který však nedal moc razance do střely ze sedmnácti metrů. Ani umístění Bijlowa moc nepotrápilo.
     
    90+1
    Dramatická druhé půle je prodloužena o tři minuty.
    90. Houssem Aouar (FRA)
     
    90
    Faitout Maouassa si v situaci jeden na jednoho poradil s Harrouim. Dále mohl rozvinout akci Aurélien Tchouaméni, po jehož centru hlavičkoval Aouar těsně nad břevno!
     
    90
    Standardní situace se v závěru základní hrací doby množí. Ani tento roh Francouzům moc nepomohl, po nepochopené přihrávce Caquereta se bude kopat od Bijlowa.
     
    89
    Myron Boadu zazdil rychlý kontr mizernou přihrávkou pro Kluiverta. Klidně z toho mohl být rozhodující moment zápasu, takto je míč v moci Mesliera.
     
    88
    Maxence Caqueret šel drze proti dvěma oranžovým dresům. Míč ztratil, nicméně Nizozemci ho už poněkolikáté za sebou nevyvezli přes půlící čáru.
     
    87
    Romain Faivre zkusil překvapit soupeřovu obranu rychle rozehraným rohem. Vybral si Ikoného, jehož pokus k brance Bijlowa ale nedoletěl.
     
    86
    Gouiri dostal od Caquereta přihrávku na dlouhou nohu. O míč ještě zabojoval, nicméně z toho resultuje autové vhazování Mitchela Bakkera.
     
    86
    Další dobrý obranný zákrok od Botmana. Stengs chtěl pohotově vyslat do brejku Boadua, ale proti byl bezchybný klenot z Lipska v podobě Dayota Upamecana.
     
    85
    Amine Gouiri nasměroval přízemní pas z levého křídla jenom na nohu Botmana. Nizozemsko je z nejhoršího venku, ale stále je bez balonu.
     
    84
    Myron Boadu ve snaze o rychlý brejk pořádně prohnal Maouassu, který v nezáviděníhodné situaci zahrál malou domů na brankáře Illana Mesliera.

    Tomáš Kohlmann

    Michal Břuchanský

    Góly: 51. Boadu (Harroui), 90+3. Boadu (Kluivert) – 24. Upamecano (Diaby)

    Karty:   12. de Wit (NED), 68. Kluivert (NED)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
    Holandsko: Bijlow – Teze, Schuurs, Botman, Malacia (78. Bakker) – de Wit (C), Harroui, Kadioglu (78. Matusiwa) – Stengs, Boadu, Kluivert.
    Náhradníci: Paes, Scherpen – Bakker, Doekhi, Dilrosun, Ekkelenkamp, Sierhuis, Matusiwa, Knoester, Rensch.

    Francúzsko: Meslier – Dagba (13. Kalulu), Upamecano, Konaté (C), Maouassa – Tchouaméni, Soumaré (60. Caqueret), Aouar – Diaby (60. Faivre), Edouard (76. Gouiri), Ikoné.
    Náhradníci: Bertaud, Green – Badiashile, Camavinga, Faivre, Gouiri, Cozza, Disasi, Kalulu, Caqueret, Kalimuendo, Y. Fofana.

    Rozhodca: Mariani – Tegoni, Bindoni (ITA)