Nantes – Toulouse 0:1 (kon.)
koniec
FC Nantes
0:1 (0:0)
Toulouse FC
cz Nedeľa 30.05.2021, 18:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzské Ligue 1 Uber Eats, která potřebuje zodpovědět, kdo bude jejím posledním účastníkem v následující sezóně. Hraje se totiž odvetné barážové střetnutí, v němž se představí FC Nantes a Toulouse FC.
     
    V prvním střetnutí se odehrál vyrovnaný zápas, alespoň co se týče statistik. Roli mírného favorita ale výsledkově potvrdilo Nantes, které zvítězilo 2:1. Je jasné, že Toulouse chce postoupit mezi francouzskou smetánku, a tak v odvetě potřebuje gólový rozdíl smazat. Rozhodně to není nereálné!

    Toulouse FC – FC Nantes 1:2 (1:2)

    Branky: 19. Machado (Bayo) – 10. Blas (Simon), 22. Kolo Muani.

    Žluté karty: 63. Koné (TOU), 72. Moreira (TOU) – 47. Chirivella (NAT).

    Držení míče: 56 % : 44 %. Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:17.

    Sestava Toulouse FC: Dupé – Amian, Dewaest, Gabrielsen – Spierings (79. Ngoumou) – Moreira (72. Sanna), Dejaegere (62. van den Boomen), Koné, Machado – Adli, Bayo (62. Healey).

    Sestava FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Castelletto, Pallois, Ch. Traoré – Blas (80. Pereira De Sa), Louza (87. Corchia), Chirivella, Simon (79. Girotto) – K. Coulibaly (65. Coco), Kolo Muani (87. Emond).
     
    Ještě jednou vás vítáme u francouzského klubového fotbalu, za několik desítek minut začne poslední střetnutí v rámci Ligue 1 Uber Eats, jelikož se v barážové odvetě představí FC Nantes a Toulouse FC. Který z týmů doplní francouzskou smetánku v nejvyšší soutěži? To se dozvíme zhruba v 19 hodin 45 minut. Pojďme se bavit fotbalem!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Castelletto, Pallois, Ch. Traoré – Kolo Muani, Louza, Chirivella, Simon – K. Coulibaly, Blas.
    Náhradníci: Petrić – Coco, Corchia, Emond, Fábio, Girotto, Limbombe, Pereira De Sa, A. Touré.

    Toulouse FC: Dupé – Amian, Dewaest, Gabrielsen – Moreira, Dejaegere, Spierings, Koné, Machado – Adli, Healey.
    Náhradníci: Pettersson – Antiste, Bayo, Diakité, Diarra, Ngoumou, Rouault, Sanna, van den Boomen.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, Nantes se chopilo míče a okamžitě se hnalo na útočnou polovinu. Imran Louza si za středovým kruhem pokryl balon a poslal jej na zem Amine Adli.
     
    2
    Domácí mužstvo již rozehrálo volný kop centrem na zadní tyč, odkud se balon vrátil před branku, kde byli úspěšnější bránící hráči. Také Nantes zastavilo akci soupeře faulem.
     
    3
    V šestnáctce se nacházel Vakoun Issouf Bayo, který přes hlavu spíše střílel, ale přihrával na zadní tyčku, kde se nacházel Steven Moreira, jemuž se nepovedlo zpracování.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Dennis Appiah (FC Nantes).
     
    6
    Další centr mířil před branku, kde se do vzduchu nejvýše vyšplhal Alban Lafont. Právě domácí brankář rychle rozehrál a míří se na druhou stranu hrací plochy.
     
    7
    Do dnešního střetnutí nastoupilo Nantes ve žlutých dresech, naopak Toulouse se obléklo do fialové sady. Vraťme se na trávník, kde se hraje na útočné polovině domácího celku.
     
    8
    Balon po centru z levé strany promáchl Kalifa Coulibaly, a tak se k hlavičce dostal Randal Kolo Muani, jehož zakončení bylo velmi nepřesné.
     
    10
    Velké sousto si na levé straně vzal Kouadio Koné, který měl proti sobě hned trojici soupeřů. Pomoci mu přispěchal Amine Adli, jenž si balon ukopl k soupeři.
     
    11
    S agresivitou to aktuálně přehnal Jean-Charles Castelletto, jenž objal soupeře a ještě mu naložil přes kotník. Hlavní rozhodčí si hříšníka zavolal a pořádně mu vyčinil, příště už to bude žlutá karta.
     
    12
    Zatím sledujeme velmi bojovné utkání. Oba celky totiž vědí, o co hrají! Nantes je stále blíže setrvání mezi francouzskou smetánkou.
     
    13
    Hostující hráči drží balon na vlastní polovině a zatím si nevědí rady, jak překonat dobré napadání soupeře. Do akce se zapojil také norský brankář, jenž předvedl dlouhý výkop.
     
    14
    Po zaváhání obránce se k výkopu dostal Rhys Healey, jenž vnikl až na pravou stranu šestnáctky, odkud po zemi zakončil. Proti jeho pokusu vyběhl Alban Lafont, který míč nohou zastavil.
    14. Rhys Healey (TOU)
     
    15
    Hráči ve fialových dresech znovu kombinovali na útočné polovině, ovšem Kouadio Koné dal spoluhráči nepřesnou přihrávku.
     
    16
    Toulouse vybojovalo standardní situaci, která bude rozehrána z pravé strany. Centr do vápna poslal Brecht Dejaegere, avšak domácí obrana znovu odolala.
     
    17
    Ruben Gabrielsen na nic nečekal a hledal spoluhráče na hrotu. Ovšem Rhys Healey to měl dál k míči, a tak hrál obránce, jenž poslal míč pouze na tribunu.
     
    18
    Ještě před šestnáctkou byl faulován Vakoun Issouf Bayo, ovšem hlavní rozhodčí jej neodhalil. Toulouse se dožadovalo pokutového kopu, ovšem VAR do situace nemůže zasáhnout.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí a stav zápasu je stále bez branek. Toulouse působí trochu lepším dojmem a připsalo si jedinou zajímavou situaci. Ovšem Nantes v bojovném střetnutí je stále spokojenější.
     
    21
    Na pravé straně pracoval Randal Kolo Muani, který se snažil přihrávat před branku. Hostující obránci míč odehráli na rohový kop. Na centr si pak naběhl Jean-Charles Castelletto, který na míč ideálně nedoskočil.
     
    22
    Na levé straně šestnáctky se ke střele nedostal Kalifa Coulibaly, který tak přihrál za pokutové území, odkud to zkusil Charles Traoré. Reprezentant Mali vystřelil pouze nad branku hostujícího celku.
     
    24
    Další akce Nantes byla tažena po levé straně, odkud také přišlo zakončení, které bylo zablokované. Toulouse potřebuje zvýšit aktivitu, protože v posledních minutách se spíše brání.
     
    25
    Na hranici šestnáctky zpracoval balon Rhys Healey, který byl zády k brance, a tak přihrával na pravou stranu vápna. Odkud přišel velmi nevýrazný pokus.
     
    26
    Deiver Machado se snažil přihrávat podél postranní lajny a za míčem směřoval Amine Adli. Ovšem pas byl velmi nepřesný, a tak jej hráč nezachytil.
     
    27
    Za obranu Nantes si naběhl Vakoun Issouf Bayo, který se sice nacházel trochu v úhlu. Jenomže jeho zakončení bylo velmi nepřesné a zamířilo jen nad branku. Až na střelecký pokus, to byla pěkná akce hostujícího mužstva.
     
    28
    Kouadio Koné přešel přes soupeře a přihrál do pokutového území, kde ale nezvládl první dotek s míčem Deiver Machado. Avšak Toulouse bude alespoň vhazovat.
     
    29
    Dlouhý pas mířil po pravé straně na útočnou polovinu, kde se v náběhu ocitl Rhys Healey. Ovšem balon putoval jen mimo hrací plochu.
     
    30
    Randal Kolo Muani si udělal ze soupeře tréninkového panáka a kolem něho vnikl do šestnáctky. Ovšem následná přihrávka před branku byla odvrácená do bezpečných míst.
     
    32
    Nantes poslalo velmi zajímavou nabídku za obranu, jenomže z branky vystartoval Maxime Dupé, který míč odehrál daleko od brány.
     
    33
    Centr z pravé strany zamířil na hranici vápna, kde si na něj naskočil ofenzivní hráč z Pobřeží Slonoviny. Vakoun Issouf Bayo hlavičkoval jen do země a také doprostřed branky, kde byl připravený Alban Lafont.
     
    34
    Za šestnáctkou zabojoval Rhys Healey, který si míč zpracoval a z otočky chtěl zakončit. Jenomže jeho pokus byl sražený na další rohový kop.
     
    35
    Centr od rohového praporku byl zahrán na zadní tyčku, kde soupeře předskočil Sebastien Dewaest. Pokus belgického obránce mířil do branky, avšak si s ním v pohodě poradil domácí brankář.
    35. Sebastien Dewaest (TOU)
     
    36
    Hra se velmi rychle otočila před druhou z branek, kde také Nantes rozehrávalo rohový kop. Centr od praporku se kroutil před branku, kde se do vzduchu nejvýše dostal brankář Maxime Dupé.
     
    37
    Další centr před domácí branku letěl zleva, ovšem byl odvrácený. Za vápnem se míče na chvíli chopil Kouadio Koné, jenž si po kličce počínal neobratně.
     
    38
    Amine Adli si míč navedl více na střed a z velké dálky se do něj opřel. Jenomže se nacházel v záklonu, a tak balon letěl jen vysoko nad bránu.
     
    39
    Dalekonosnou střelou se prezentoval Ludovic Blas, jehož pokus ve vzduchu pořádně zaplaval. Hostující brankář si ale s nepříjemností podařil a míč vyboxoval do strany. Tam se balonu chopil Kalifa Coulibaly, ovšem poté akce Nantes skončila!
     
    41
    Je před námi závěr prvního poločasu a stále se hraje bez branek, což vyhovuje spíše domácímu mužstvu, který se pomalu přibližuje záchraně.
     
    41
    Dalším potrestaným hráčem je Randal Kolo Muani (Nantes), který zezadu trefil soupeře do lýtky. Potrestaný hráč se sice diví, ovšem rozhodčí je neoblomný.
     
    43
    Nantes bylo u míče a nechtělo nikterak spěchat, ovšem soupeř jej zastavil a otočil kormidlem hry. U postranní lajny byl pak faulován Amine Adli, jenž se vydal do protiakce.
     
    44
    Imran Louza předvedl dva velmi nevybíravé zákroky a může být rád, že není dalším potrestaným hráčem. Dvaadvacetiletého hráče si zavolal rozhodčí, aby mu důrazně domluvil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme velmi bojovné střetnutí, které gólovou radost nepřineslo, což více vyhovuje domácímu celku, který je poločas od záchrany v Ligue 1 Uber Eats. Ovšem Toulouse působí lepším dojmem a rozhodně zkusí s výsledkem ještě něco udělat. Doufejme, že nás čeká velmi napínavý druhý poločas!
     
    Aktéři zápasu už se shromažďují v tunelu a za malou chvíli přijdou na hrací plochu. Na zeleném pažitu se první objevili hráči Toulouse, kteří si dali krátkou rozcvičku. Naopak domácí hráči si ještě povídají v útrobách stadionu. Za pár okamžiku budeme pokračovat druhým poločasem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jdeme na druhý poločas! Čekají nás nejpodstatnější minuty baráže! Právě hostující celek se snažil táhnout útok po levé straně, což nevyšlo.
     
    47
    Při pohledu na hrací plochu to vypadá, že ani jedno mužstvo nestřídalo. Ovšem hostující trenér již poslal rozcvičovat tři náhradníky.
     
    48
    Ještě pro připomenutí, Nantes nastoupilo do dnešního střetnutí ve žlutých dresech, naopak Toulouse hraje ve fialové sadě. Nyní už se pojďme věnovat zase zápasu.
     
    49
    Hráči ve fialových dresech začali akce mezi obránci a následně míč posunuli doprava, odkud si míč na střed navedl Amine Adli. Jeho zakončení zpoza šestnáctky mířilo znovu vysoko nad bránu.
     
    50
    Hostující mužstvo vedlo další akci po pravé straně, kde Vakoun Issouf Bayo obešel soupeře přihrával na hranici vápna, kde se nacházel Kouadio Koné. Jenomže přihrávka byla nepřesná, a tak si druhý jmenovaný myslel, že jde na jiného spoluhráče.
     
    51
    Charles Traoré si chtěl pokrýt balon a vykoledovat si faul. Ovšem po ataku hrál na zemi, a tak do situace zasáhl rozhodčí, který balon přisoudil hostujícímu mužstvu.
     
    52
    Na levé straně pokutového území se nacházel Rhys Healey, jenž neměl komu přihrát, a tak placírkou zakončil. Po pokusu ale skočil Alban Lafont, který si připsal snadný zákrok.
     
    53
    Charles Traoré hrál míč na dlouhou nohu, a tak musel jít do skluzu. Někam do oblasti holeně mu na ní dopadl Vakoun Issouf Bayo (Toulouse), který uviděl další žlutou kartu zápasu.
     
    54
    Jean-Charles Castelletto šel podrážkou napřed, sice trefil balon, ale také dohrál útočníka soupeře. Hlavní rozhodčí přisoudil balon hostujícímu mužstvu. Hra se po přestávce hodně kouskuje, což nevyhovuje především Toulouse.
     
    56
    Randal Kolo Muani se snažil protáhnou kolem soupeře na pravé straně, což mu ale nevyšlo. Nantes bude alespoň vhazovat a hlavně hraje na útočné polovině.
     
    58
    Na levé straně nabral velkou rychlost Randal Kolo Muani, který odcentroval do šestnáctky, kterou ale balon jen proletěl. Bohužel ve druhém poločase na velké šance ještě čekáme.
     
    59
    Vakoun Issouf Bayo a Ludovic Blas se srazili před vápnem domácího mužstva. Hlavním viníkem byl hostující záložník, a tak bude hrát Nantes.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a stav je stále bez branek. Nantes se velmi přibližuje záchraně v Ligue 1 Uber Eats.
     
    61
    Hráči ve fialových dresech se rychle přesunuli na útočnou polovinu, kde byl k vidění centr před branku, který byl znovu odvrácen. Jenomže míče se chopil Kouadio Koné, a tak Toulouse může vymýšlet další plány na gól.
     
    62
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Koncovka bude velmi dramatická, jelikož hostující celek se raduje z branky! Z pravé strany odcentroval Amine Adli, jenž našel na zadní tyči osamoceného spoluhráče. VAKOUN ISSOUF BAYO sice hlavičkoval do země, ale míč usměrnil přesně k bližší tyči – 0:1. Asistence: Amine Adli.
    62. Vakoun Issouf Bayo - 0:1
     
    64
    Za dalším pasem na pravou stranu se vydal Vakoun Issouf Bayo, který si v souboji počínal nedovoleně. Autor gólu totiž použil ruce, čímž poslal Nicolase Palloise na zem.
     
    65
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Marcus Coco.
     
    66
    Toulouse se teď bude pořádně kousat, vždyť je jedinou trefu od Ligue 1! Naopak Nantes musí pozorně a přesně bránit, jelikož o prvoligovou příslušnost nechce přijít.
     
    67
    Vakoun Issouf Bayo se po vstřelené brance velmi aktivní! Znovu se vydal za pasem, který na hrací ploše neudržel. Nantes bude rozehrávat od branky a ušetří další cenné vteřiny.
     
    68
    Z levé strany si míč do vápna navedl Randal Kolo Muani, který chtěl technicky vystřelit. Ovšem do pokusu mu vložil nohu soupeř a Nantes bude rozehrávat rohový kop.
     
    69
    Centr od praporku se nevyvedl, obrana jej ale odvrátila na další roh. Avšak ani reparát nevyšel podle představ, jelikož centr byl od zadní tyče odvrácen do bezpečných míst.
     
    70
    Dvacet minut hry zbývá do konce normální hrací doby. To je také čas, který zbývá hostujícímu mužstvu ke vstřelení druhé trefy.
     
    70
    Dalším potrestaným hráčem je Deiver Machado (Toulouse), který ve vzdušném souboji trefil soupeře do hlavy a prohlédl si žlutou kartu.
     
    71
    Chvíli se hrát nebude, jelikož Moses Simon potřebuje lékařskou pomoc. Nantes tahá čas, takže jim tyto momenty výrazně pomáhají.
     
    73
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Rhys Healey, přichází Janis Antiste.
     
    74
    Domácí mužstvo kombinovalo na levé straně, následně si míč vzal Moses Simon, jenž mířil do vápna. Ovšem výborně bránil Kelvin Amian, který soupeře za sebe nepustil a ještě vybojoval odkop od brány.
     
    75
    Aktivní Moses Simon si vynutil faul u rohového praporku, při kterém se mu vyzula kopačka. Musel si ji nejprve nazout a pak rozehrál. Před brankou z toho byla pořádná mela, jelikož se v souboji nacházel Nicolas Pallois. Nantes se dožadovalo pokutového kopu, jenže rozhodčí byl velmi blízko a ukazuje, ať se pokračuje ve hře.
     
    76
    Z levé strany postupoval sám na branku Randal Kolo Muani, který volil technickou střelu na pravou stranu branky. Ovšem pokus mířil blízko k brankáři, který vytáhl parádní zákrok a drží Toulouse při životě!
    76. Randal Kolo Muani (NAT)
     
    77
    Žlutou kartu dostává Ludovic Blas (FC Nantes).
     
    78
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Branco van den Boomen.
     
    79
    Hostující mužstvo poslalo další pas do velkého vápna soupeře, ovšem z branky vystartoval Alban Lafont, jenž si míč ze vzduchu stáhl a otočil hru na druhou stranu.
     
    80
    Deset minut plus nastavení zbývá do konce zápasu, který muže definitivně rozhodnout jedna trefa. Pokud by branku vsítilo Nantes, zachránilo by se. Pokud Toulouse, bude blízko Ligue 1!
     
    81
    Dalším potrestaným hráčem je Janis Antiste (Toulouse), který se vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu. Nutno říct, že penalta opravdu ve hře mohla být, jelikož bránící hráč si počínal neobratně a zahrál rukou.
     
    83
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Andrei Girotto.
     
    84
    Dlouhý pas z volného kopu mířil znovu do pokutového území, avšak z branky znovu vystartoval Alban Lafont, jenž se dostal nejvýše a ještě pošetřil pár vteřin.
     
    85
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Ruben Gabrielsen, přichází Nathan Ngoumou.
     
    85
    Toulouse nemá na co čekat! Ze hry odešel stoper a naopak přišel ofenzivní hráč, hosté hrají vabank!
     
    86
    Na pravé straně pracoval Kelvin Amian, jehož centr byl odvrácený, ale chvíli poté vybojoval alespoň autové vhazování. Na hrací ploše je nervozita, která by se dala krájet.
     
    87
    Přišel, viděl a odešel, tak by se dal popsat příběh střídajícího hráče. Nathan Ngoumou (Toulouse) zvedl nohu hodně vysoko a trefil kopačkou soupeře do obličeje, jednalo se spíše o kop, který patří do MMA. Jenže Oktagon byl již včera ...
     
    88
    Po ošetření zraněného hráče se znovu hraje a Toulouse se rychle vrátilo k míči. Ovšem na útočné polovině se zatím nedaří nic vymyslet.
     
    90
    Toulouse předvedlo další zbytečný zákrok, po kterém se muselo bránit. Čas hostujícímu mužstvu utíká velmi rychle. Bude se nastavovat šest minut!
     
    90+1
    Deiver Machado vhodil dlouhý aut až do šestnáctky, odkud byl míč odvrácen. Hostující celek se ho znovu chopil, ovšem Janis Antiste předvedl naivní kličku, po níž navíc fauloval.
     
    90+3
    Zdá se, že hlavní rozhodčí otočil faul proti Toulouse! Vakoun Issouf Bayo šel do souboje na dlouhou nohu a v tom ho soupeř trefil do lýtka. Rozhodčí ale viděl celý moment jinak, což rozhodilo i hostující záložníka.
     
    90+4
    Nantes vybojovalo míč a postupovalo ve dvou na jediného obránce. Randal Kolo Muani mířil rychle k brance, ale jeho spoluhráč použil ruce v souboji s obráncem a poslal jej na zelený pažit.
     
    90+6
    Ludovic Blas zachytil míč a sprintem postupoval dopředu. Na útočné polovině se nechal faulovat a dlouho zůstával ležet na trávníku. Je rozhodnuto!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Posledním účastníkem Ligue 1 Uber Eats jsou hráči Nantes! Naopak Toulouse bude minimálně sezónu působit v Ligue 2!
     
    Sledovali jsme velmi bojovné střetnutí, které rozhodla jediná trefa, o níž se postaralo Toulouse! Hostující celek tím vykřesal jiskru naděje, ovšem další gól už nepřidal, a tak se po závěrečném hvizdu radovali domácí. Jenomže nutno říct, že Nantes k záchraně potřebovalo notnou dávku šestí, na což se historie ale ptát nebude.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (20:09:00)

    Michal Luxa

    Góly: 62. Bayo (Adli)

    Karty:   5. D. Appiah (NAT), 41. Kolo Muani (NAT), 77. Blas (NAT) – 53. Bayo (TOU), 70. Machado (TOU), 81. Antiste (TOU)   87. Ngoumou (TOU)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:17.
    FC Nantes: Lafont (C) – D. Appiah, Castelletto, Pallois, Ch. Traoré – Kolo Muani, Louza, Chirivella, Simon (83. Girotto) – K. Coulibaly (65. Coco), Blas.
    Náhradníci: Petrić – Coco, Corchia, Emond, Fábio, Girotto, Limbombe, Pereira De Sa, A. Touré.

    Toulouse FC: Dupé – Amian, Dewaest, Gabrielsen (C) (85. Ngoumou) – Bayo, Dejaegere (78. van den Boomen), Spierings, Koné, Machado – Adli, Healey (73. Antiste).
    Náhradníci: Pettersson – Antiste, Moreira, Diakité, Diarra, Ngoumou, Rouault, Sanna, van den Boomen.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani
    27.05.2021
    Toulouse - Nantes 1:2

    Góly: 19. Machado (Bayo) – 10. Blas (Simon), 22. Kolo Muani

    Karty:   63. Koné (TOU), 72. Moreira (TOU) – 47. Chirivella (NAT)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:17.