Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 0:2 (kon.)
Leeds – West Bromwich 3:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester City – Everton 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
5:0 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 23.05.2021, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a i celej tejto sezóny anglickej Premier League všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:03:31)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 69 % : 31 %.
    Strely na bránu: 11:3.
    Strely mimo: 6:2.
    Rohy: 7:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 8:10.
     
    Manchester City potvrdil svoj titul skutočne majstrovským výkonom. Domáci mali výraznú územnú prevahu, boli strelecky aktívnejší, rýchlejší, technickejší a mali toľko gólových príležitostí, že 5 inkasovaných gólov je pre Everton ešte veľmi lichotivým výsledkom. Jedinou šancou hostí bola penalta, ktorú však ešte v prvom polčase Sigurdssonovi chytil domáci gólman Ederson. V druhom polčase už domáci nepustili hostí k ničomu a svoj náskok ešte vylepšili gólmi Fodena a hlavne dvomi presnými zásahmi Sergia Agüera, ktorý sa tak s Etihad Stadium rozlúčil skutočne rozprávkovo.

    Sezóna 2020/2021 v anglickej Premier League je teda za nami a jej víťazom sa stal Manchester City, ktorý zvíťazil o 12 bodov pred druhým Manchesterom United. Everton na európske poháre napokon nedosiahol a po prehre 0:5 na ihrisku majstra a výhrach konkurentov končí tento ročník až na 10. mieste. „The Citizens“ však čaká ešte jeden zápas a možno ten najdôležitejší – v sobotu sa stretnú vo finále Ligy majstrov s Chelsea.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    De Bruyne vysunul výbornou kolmicou do samostatného úniku Sterlinga, toho však vychytal vybiehajúci brankár Evertonu Pickford.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Hostia vytlačili prihrávajúcich si domácich na ich polovicu ihriska, o loptu ich ale nepripravili. Zápas sa už viac-menej len dohráva.
     
    88
    Sterlingov center z ľavej strany bol zablokovaný, lopta sa ale opäť odrazila na kopačky hráčov Manchesteru City. Tí tak prakticky bez prerušenia pokračujú v obliehaní obrany Evertonu.
     
    87
    Domáci po zisku lopty opäť prešli k svojej dlhej postupnej útočnej kombinácii plnej krátkych prihrávok, ktorou sa približujú k šestnástke hostí.
     
    85
    Tak predsa len sa hostia ešte pokúsili zaútočiť, Iwobiho prihrávku si ale Nkounkou nedokázal spracovať a Rúben Dias mu potom loptu odkopol.
     
    84
    Hostia potom opäť odkopli loptu na polovicu City, kam sa po ňu vrátili domáci obrancovia a tí tak môžu okamžite rozohrať svoj ďalší postupný útok.
     
    83
    Agüero si na prednej tyči nabehol na center z rohového kopu, jeho hlavičku letiacu k zadnej tyči však gólman Pickford vyrazil.
     
    81
    De Bruyne našiel prihrávkou na pravú stranu šestnástky Agüera, ktorý chcel zavŕšiť tvrdou strelou svoj dnešný hetrik, gólman Evertonu Pickford ale bol proti.
     
    80
    Domáci si prihrávajú loptu na vlastnej polovici ihriska. Hostia ich vôbec nenapádajú a čakajú na nich zoradení pred vlastnou šestnástkou.
     
    79
    Obraz hry sa vôbec nemení a hostia už chcú mať tento zápas zjavne za sebou. Ešte sa však naďalej musia brániť postupnému útoku Manchesteru City.
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Niels Nkounkou.
    76. Sergio Agüero (MAC) - 5:0
     
    76
    Manchester City dal gól!
    Tak rozprávka ešte pokračuje! Po rýchlej kombinácii domácich na pravej strane útočnej polovice sa lopta dostala k Fernandinhovi, ktorý ju nacentroval za obranu Evertonu na úplne osamoteného SERGIA AGÜERA a ten hlavičkou nasmeroval hrací predmet k ľavej tyči Pickfordovej brány.
     
    75
    „The Citizens“ držia loptu na útočnej polovici a obliehajú obranu Evertonu, ktorá je zatiahnutá veľmi hlboko.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Ferrán Torres.
     
    73
    Manchester City si tento zápas už užíva a rezignovaní hostia nekladú nejaký veľký odpor. Domáci preto pokračujú v útočení.
    71. Sergio Agüero (MAC) - 4:0
     
    71
    Manchester City dal gól!
    Rozprávková rozlúčka Sergia Agüera v anglickej Premier League! Fernandinho vypichol Daviesovi loptu tak, že sa odrazila do šestnástky k SERGIOVI AGÜEROVI a ten technickou strelou poslal loptu k pravej tyči Pickfordovej brány.
     
    70
    De Bruynemu sa pokus o sólový prienik nevydaril a vybiehajúci gólman Evertonu Pickford odkopol loptu až na polovicu Manchesteru City.
    69. Gabriel Jesus (MAC)
     
    69
    Sterling výbornou prihrávkou pred šestnástkou našiel na pravej strane voľného Jesusa, ktorý tvrdou strelou vypálil tesne nad bránu Evertonu.
     
    68
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Godfreyho dostáva Raheem Sterling (Manchester City).
     
    67
    Práve brazílsky gólman si teraz prihráva loptu na vlastnej polovici so svojimi obrancami a keďže ich hostia nenapádajú, tak sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú.
     
    66
    Allan hľadal pasom za obranu City rozbehnutého Richarlisona, tomu ale loptu zobral vybiehajúci brankár domáceho tímu Ederson.
     
    65
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Sergio Agüero.
     
    63
    Za autovou čiarou sa pripravuje na striedanie Sergio Agüero. Na trávniku medzitým prebieha postupný útok Evertonu.
     
    62
    Domáci si dlho prihrávali loptu v strede poľa a až po nepresnej prihrávke ju získali hostia. Keďže však boli hráči Manchesteru City takmer na vlastnej polovici, tak hostia musia útočiť „do plných“.
     
    61
    De Bruyne sa elegantne uvoľnil cez protihráča na ľavom krídle, prihrávka do šestnástky Evertonu sa mu však až tak nevydarila a Keane loptu odkopol do stredu poľa.
     
    60
    Sterling si nabehol za ďalšou výbornou kolmicou na ľavé krídlo, tentoraz ale jeho prihrávku pred bránu zrazil v sklze na rohový kop Godfrey.
     
    59
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Bernard.
     
    58
    Striedajúci Rodri sa hneď dostal k strele po prihrávke Sterlinga z ľavej strany, jeho strela z prvej ale skončila mimo Pickfordovej brány.
     
    57
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Alex Iwobi.
     
    56
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Phil Foden, prichádza Rodri.
     
    55
    City má zápas úplne pod kontrolou. Na hosťoch začína byť viditeľná frustrácia z vývoja zápasu.
    53. Phil Foden (MAC) - 3:0
     
    53
    Manchester City dal gól!
    Domáci odskakujú už do trojgólového náskoku! Jesus potiahol po ľavej strane loptu k šestnástke, pred ktorou ju prihral Sterlingovi a ten ju ešte posunul doprava do šestnástky na PHILA FODENA. Ten si ju naviedol na pravačku a strelou po zemi ju poslal k pravej tyči Pickfordovej brány.
     
    53
    Godfrey nedokázal odhlavičkovať center z rohového kopu, lopta sa tak dostala na hranici pokutového územia Evertonu k Diasovi, ktorý z otočky vystrelil do stredu brány na pripraveného brankára Pickforda.
     
    52
    Jesus prenikol do šestnástky, v ktorej posunul loptu na os ihriska na Fodena a strela mladého záložníka City po zemi bola zrazená tesne mimo ľavej tyče brány Evertonu.
     
    51
    Hostia získali ďalší roh, center z neho ale odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Stones. Digneov následný center sprava potom zrazil De Bruyne do autu.
     
    49
    Sigurdsson sa potom pokúsil vystreliť aspoň zo strednej vzdialenosti, ani tento pokus ale nebol o nič lepší a skončil vysoko nad Edersonovou bránou.
     
    48
    Sigurdssonovi sa však dnes štandardky vôbec nedaria a ani táto nebola výnimkou. Center do stredu šestnástky City vyriešila domáca obrana.
     
    47
    Domáci veľmi rýchlo prišli o loptu, hostia ale zo svojho útoku vyťažili len jeden nie príliš vydarený Sigurdssonov center z ľavej strany. Ten bol zrazený na rohový kop.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:05.
     
    Manchester City predviedol v prvom polčase výkon hodný majstra a už po úvodnej štvrťhodine viedol vďaka gólom De Bruyneho a Jesusa 2:0. Domáci mali i ďalšie gólové príležitosti, pričom obzvlášť aktívny bol Riyad Mahrez, ktorý bol najbližšie ku gólu tesne pred koncom prvého dejstva, keď trafil brvno brány Everton. Hostia smerom dopredu nepredviedli skoro nič, po chybe v obrane City ale získali penaltu. Sigurdssonovu strelu z penaltového bodu však chytil brankár Ederson a Manchester City tak ide do šatne s dvojgólovým náskokom.

    Everton sa pri výsledkoch súbežne hraných zápasov prepadol v tabuľke virtuálne až na 10. miesto za Arsenal a Leeds. Tottenham, ktorý je na siedmom mieste, remizuje po prvom polčase v Leicesteri 1:1.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 66 % : 34 %
    Strely na bránu: 4:3
    Strely mimo: 3:1
    Rohy: 4:2
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 4:7
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    De Bruyne vysunul elegantnou prihrávkou do šestnástky pomedzi obrancov Evertonu rozbehnutého Sterlinga, tento úmysel ale výborne prečítal gólman Pickford, ktorý loptu Sterlingovi vyrazil nohou.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    44
    Záver prvého polčasu sa odohráva na polovici Evertonu. Mahrez si nabiehal za pasom do šestnástky, lopta ale skončila v rukách brankára hostí Pickforda.
    43. Riyad Mahrez (MAC)
     
    43
    Mahrez na konci rýchleho protiútoku City namieril takmer z hranice pokutového územia do brvna Pickfordovej brány.
     
    42
    Evertonu sa podarilo zatlačiť domácich do obrany a snáď prvýkrát v zápase obliehajú hostia pokutové územie domáceho tímu. Do nebezpečnej streleckej pozície sa zatiaľ nedostali.
     
    41
    Calvert-Lewin spadol v súboji so Stonesom, keď si spracovával v pokutovom území Manchesteru City loptu. Hra pokračuje ďalej.
     
    40
    Hráči Evertonu pod tlakom ale odkopli loptu len na polovicu City, odkiaľ obrancovia domáceho tímu založili ďalšiu „vlnu“ postupného útoku svojho mužstva.
     
    39
    De Bruyne našiel na pravej strane šestnástky Mahreza, ktorý sa veľmi sebavedome pokúsil o individuálny prienik cez trojicu protihráčov. O loptu tak logicky prišiel.
     
    37
    Sigurdssonovi sa následne nevydaril ani center z rohu a z voleja nakoniec zakončil spoza šestnástky vysoko nad Edersonovu bránu Digne.
    36. Gylfi Sigurdsson (EVE)
     
    36
    Gylfi Sigurdsson (Everton FC) kopol penaltu v ideálnej výške pre brankára do ľavej strany a keďže tam skočil i domáci brankár Ederson, tak gólman City dokázal túto strelu vyraziť.
     
    35
    Žltú kartu za podrazenie unikajúceho Richarlisona vo vlastnom pokutovom území dostáva Rúben Dias (Manchester City).
    35. Rúben Dias (MAC)
     
    35
    Richarlison sa po nepresnej prihrávke na obrancov City rozbehol medzi stopérov domáceho tímu a dostal sa do šestnástky. V nej ho pred vybiehajúcim brankárom Edersonom zozadu podrazil Rúben Dias, Everton tak bude kopať penaltu!
     
    34
    Stones loptu ešte tečoval, nasledoval tak rohový kop hostí. Sigurdssonov center na prednú tyč domáca obrana vyriešila a De Bruyne potiahol loptu na útočnú polovicu, kde ho o ňu obral Digne.
     
    33
    Allan našiel kolmicou medzi obrancov City na hranici šestnástky domácich Richarlisona, ktorý v páde cez Stonesa vystrelil po zemi mimo pravej tyče Edersonovej brány.
     
    32
    Domácim sa rozohrávka tohto rohu nevydarila, hrací predmet ale i tak skončil na ich kopačkách. City si loptu prihráva na vlastnej polovici ihriska.
     
    30
    Zinčenko sa po rýchlom prechode stredom poľa dostal k centru z ľavej strany, loptu ale odkopol na roh Godfrey.
     
    29
    Po dlhšej dobe sa na polovicu súpera dostali i hostia, zo svojej útočnej akcie ale nevyťažili nič a po strate lopty sa museli rýchlo vrátiť do obrany.
     
    28
    Trochu z ničoho nič sa po prihrávke na ľavú stranu šestnástky Evertonu ocitol sám pred brankárom Pickfordom Sterling, zblízka však namieril len do gólmana hostí.
     
    26
    Domáci rozohrali roh nakrátko, s centrom do šestnástky si ale obrana Evertonu poradila. Loptu obrancovia hostí odkopli až na polovicu City.
     
    25
    Mahrez sa po prihrávke od spoluhráča dostal k centru z pravej strany, jeho center na zadnú tyč ale odhlavičkoval na rohový kop Holgate.
     
    23
    De Bruyne nacvičeným signálom nacentroval na hranicu šestnástky na Mahreza, ktorému sa ale jeho volej vôbec nevydaril. Lopta sa potom odrazila k Sterlingovi, ktorého pohotovú strelu výborným zákrokom vyrazil brankár Evertonu Pickford.
     
    22
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Fodena na ľavom krídle dostáva Mason Holgate (Everton FC). Manchester City získava „skrátený“ rohový kop.
     
    21
    Manchester City má zápas pevne pod kontrolou a postupnou kombináciou drží loptu na svojich kopačkách. Hostia vypadajú zatiaľ veľmi bezradne.
     
    20
    Rozohrávku štandardnej situácie opäť obstaral Mahrez, jeho nákop do šestnástky ale tentoraz odhlavičkoval do bezpečia Keane.
     
    19
    Jesus si chcel pätičkou na pravom krídle obhodiť Richarlisona, ten ho ale pri jeho kľučke podkopol. Ďalší priamy kop pre Manchester City.
     
    18
    Foden hneď v protiútoku posielal cez obrancov Evertonu kolmicu do šestnástky na rozbehnutého Sterlinga, ako prvý sa však k hraciemu predmetu dostal vybiehajúci brankár Pickford.
     
    17
    Everton ale loptu udržal pod kontrolou a Allan hľadal pasom za obranu City rozbehnutého Richarlisona. Ten si túto prihrávku spracovať nedokázal.
     
    16
    Everton opäť rozohráva svoj postupný útok, opäť je ale pod tlakom vysokonapádajúcich domácich hráčov. Tí zatláčajú hostí takmer až do šestnástky.
    14. Gabriel Jesus (MAC) - 2:0
     
    14
    Manchester City dal gól!
    Domáci veľmi rýchlo odskakujú na rozdiel dvoch gólov! Keane prišiel pri rozohrávke o loptu a tá sa dostala ku GABRIELOVI JESUSOVI, ktorý si ju potiahol na ľavú stranu šestnástky. Tam si zasekol Godfreyho a strelou k vzdialenejšej tyči napokon prekonal brankára Evertonu Pickforda.
     
    13
    Hostia sa po výkope po inkasovanom góle zatiahli pred vlastnú šestnástku a obrancovia Evertonu sa snažia založiť postupný útok svojho tímu.
    11. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:0
     
    11
    Manchester City dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! KEVIN DE BRUYNE si spracoval pred šestnástkou Evertonu pomerne ťažkú Mahrezovu prihrávku úplne ideálne a pravačkou strelou po zemi pohotovo zakrútil loptu k ľavej tyči Pickfordovej brány.
     
    10
    Digne si nabiehal na ľavé krídlo na pas Richarlisona, ten ale na hracej ploche spracovať nedokázal. Hostia potom okamžite zacúvali na vlastnú polovicu ihriska do obranného postavenia.
     
    9
    Domáci získali loptu v strede poľa, Fernandinhova kolmica na rozbehnutého Jesusa ale nebola presná a lopta skončila u gólmana Evertonu Pickforda.
     
    8
    Mahrez nacentroval z tejto štandardky na zadnú tyč, kde sa k hlavičke dostal Stones. Jeho strela skončila vysoko nad Pickfordovou bránou.
     
    7
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie rozbehnutého Mahreza Richarlison (Everton FC). Priamy kop pre Manchester City z pravej strany útočnej polovice.
     
    6
    Na podobnú prihrávku Fodena si na opačnej strane nabehol za obranu Sterling, aj jeho ale vychytal gólman súpera.
     
    5
    Calvert-Lewin si nabehol na pravú stranu šestnástky na kolmicu Sigurdssona zo stredu poľa, jeho strelu ale zlikvidoval domáci brankár Ederson.
     
    4
    Hostia odpovedali svojím útokom, ktorý zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Sigurdsson. Islanďanova strela letela priamo do stredu brány do rúk pripraveného gólmana City Edersona.
     
    3
    Walker nakopol loptu zo stredu poľa na pravé krídlo na rozbehnutého Mahreza, ktorý si však tento pas nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    2
    Odkop gólmana hostí Pickforda skončil na kopačkách domácich hráčov. Tí sa svojím postupným útokom prvýkrát v zápase dostali na polovicu Evertonu.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Ich prvý nákop na útočnú polovicu odhlavičkoval Zinčenko do autu a následne boli hráči Evertonu vytlačení naspäť na vlastnú polovicu ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Manchester City bude hrať v belasých dresoch, Everton v čiernych.
     
    Hráči Evertonu a rozhodcovia vytvorili hráčom Manchesteru City pri ich nástupe na ihrisko „čestnú stráž“. Samostatne ešte vyšiel na trávnik Sergio Agüero, ktorý je dnes medzi náhradníkmi a ktorý po tejto majstrovskej sezóne opúšťa Manchester City.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho (C), Foden – Mahrez, Jesus, Sterling.

    Náhradníci: Steffen – N. Aké, Gündoğan, Agüero, Laporte, Rodri, B. Silva, F. Torres, B. Mendy.

    Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – A. Doucouré, Allan, Davies – G. Sigurdsson (C) – Calvert-Lewin, Richarlison.

    Náhradníci: Olsen, Virginia – Coleman, Bernard, A. Gomes, Nkounkou, Iwobi, John.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
     
    Kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas bude hrať pred obmedzeným počtom divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí mierne v prospech Manchesteru City, ktorý zo 47 zápasov proti Evertonu vyhral 20, prehral 18 a remizoval 9. V posledných sezónach je prevaha City výrazne väčšia, „The Citizens“ totiž vyhrali nad Evertonom posledných šesť ligových zápasov za sebou a prehrali s ním naposledy v januári 2017. Na ihrisku Manchesteru City vyhral Everton naposledy dokonca ešte v decembri 2010. City vyhralo prvý vzájomný zápas v lige v polovici februára 2021 vonku 3:1 a v marci vyhralo i súboj vo štvrťfinále FA Cupu (2:0).

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    15. 12. 2018: Manchester City – Everton 3:1
    6. 2. 2019: Everton – Manchester City 0:2
    28. 9. 2019: Everton – Manchester City 1:3
    1. 1. 2020: Manchester City – Everton 2:1
    17. 2. 2021: Everton – Manchester City 1:3
     


    Everton FC

    „Karamelky“ na rozdiel od City ešte stále bojujú o pohárové priečky. Pred týmto kolom sa nachádzajú na ôsmom mieste tabuľky, za siedmym Tottenhamom ale zaostávajú len o skóre. Everton prehral z posledných deviatich zápasov len dvakrát, v oboch prípadoch to ale bolo doma a hlavne druhá prehra pred týždňom s beznádejne posledným Sheffieldom (0:1) patrí jednoznačne do kategórie zbytočných. V posledných zápasoch Evertonu navyše prestali padať góly, pretože v posledných piatich súbojch strelil Everton len tri góly a inkasoval tiež len trikrát. Vonku sa mu však darí a v tabuľke zápasov vonku mu patrí štvrté miesto.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Everton – Aston Villa 1:2
    West Ham – Everton 0:1
    Aston Villa – Everton 0:0
    Everton – Sheffield 0:1
    Everton – Wolverhampton 1:0
     


    Manchester City

    O titule pre „The Citizens“ je už dlhšie rozhodnuté, domáci si tak môžu posledný zápas pred svojimi fanúšikmi náležite užiť. Pred týmto kolom majú pred druhým Manchesterom United 12-bodový náskok a je vidieť, že v posledných kolách už City trochu poľavilo v koncentrácii, pretože z posledných troch ligových zápasov dva prehralo. Jeden z nich bol navyše doma proti Chelsea (1:2), s ktorou sa Manchester City stretne v sobotu vo finále Ligy majstrov. City má pred týmto súbojom najproduktívnejší útok anglickej Premier League (78 strelených gólov) a súčasne i najlepšiu obranu súťaže (32 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma mu tiež patrí prvé miesto.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Manchester City 1:2
    Crystal Palace – Manchester City 0:2
    Manchester City – Chelsea 1:2
    Newcastle – Manchester City 3:4
    Brighton – Manchester City 3:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester City – Everton FC. Stretnutie posledného 38. kola tejto sezóny anglickej Premier League sa začne o 17:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. De Bruyne, 14. Jesus, 53. Foden, 71. Agüero, 76. Agüero

    Karty:   35. Rúben Dias (MAC), 68. Sterling (MAC) – 7. Richarlison (EVE), 22. Holgate (EVE)

    Nepremenená penalta: 36. G. Sigurdsson (EVE), brankár Ederson zneškodnil


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho (C), Foden (56. Rodri) – Mahrez (65. Agüero), Jesus (74. F. Torres), Sterling.
    Náhradníci: Steffen – N. Aké, Gündoğan, Agüero, Laporte, Rodri, B. Silva, F. Torres, B. Mendy.

    Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – A. Doucouré (57. Iwobi), Allan, Davies – G. Sigurdsson (C) (59. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison (78. Nkounkou).
    Náhradníci: Olsen, Virginia – Coleman, Bernard, A. Gomes, Nkounkou, Iwobi, John.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 10 000