Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 0:2 (kon.)
Leeds – West Bromwich 3:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester City – Everton 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
5:0 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 23.05.2021, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a i celej tejto sezóny anglickej Premier League všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:03:31)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 69 % : 31 %.
    Strely na bránu: 11:3.
    Strely mimo: 6:2.
    Rohy: 7:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 8:10.
     
    Manchester City potvrdil svoj titul skutočne majstrovským výkonom. Domáci mali výraznú územnú prevahu, boli strelecky aktívnejší, rýchlejší, technickejší a mali toľko gólových príležitostí, že 5 inkasovaných gólov je pre Everton ešte veľmi lichotivým výsledkom. Jedinou šancou hostí bola penalta, ktorú však ešte v prvom polčase Sigurdssonovi chytil domáci gólman Ederson. V druhom polčase už domáci nepustili hostí k ničomu a svoj náskok ešte vylepšili gólmi Fodena a hlavne dvomi presnými zásahmi Sergia Agüera, ktorý sa tak s Etihad Stadium rozlúčil skutočne rozprávkovo.

    Sezóna 2020/2021 v anglickej Premier League je teda za nami a jej víťazom sa stal Manchester City, ktorý zvíťazil o 12 bodov pred druhým Manchesterom United. Everton na európske poháre napokon nedosiahol a po prehre 0:5 na ihrisku majstra a výhrach konkurentov končí tento ročník až na 10. mieste. „The Citizens“ však čaká ešte jeden zápas a možno ten najdôležitejší – v sobotu sa stretnú vo finále Ligy majstrov s Chelsea.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    De Bruyne vysunul výbornou kolmicou do samostatného úniku Sterlinga, toho však vychytal vybiehajúci brankár Evertonu Pickford.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Hostia vytlačili prihrávajúcich si domácich na ich polovicu ihriska, o loptu ich ale nepripravili. Zápas sa už viac-menej len dohráva.
     
    88
    Sterlingov center z ľavej strany bol zablokovaný, lopta sa ale opäť odrazila na kopačky hráčov Manchesteru City. Tí tak prakticky bez prerušenia pokračujú v obliehaní obrany Evertonu.
     
    87
    Domáci po zisku lopty opäť prešli k svojej dlhej postupnej útočnej kombinácii plnej krátkych prihrávok, ktorou sa približujú k šestnástke hostí.
     
    85
    Tak predsa len sa hostia ešte pokúsili zaútočiť, Iwobiho prihrávku si ale Nkounkou nedokázal spracovať a Rúben Dias mu potom loptu odkopol.
     
    84
    Hostia potom opäť odkopli loptu na polovicu City, kam sa po ňu vrátili domáci obrancovia a tí tak môžu okamžite rozohrať svoj ďalší postupný útok.
     
    83
    Agüero si na prednej tyči nabehol na center z rohového kopu, jeho hlavičku letiacu k zadnej tyči však gólman Pickford vyrazil.
     
    81
    De Bruyne našiel prihrávkou na pravú stranu šestnástky Agüera, ktorý chcel zavŕšiť tvrdou strelou svoj dnešný hetrik, gólman Evertonu Pickford ale bol proti.
     
    80
    Domáci si prihrávajú loptu na vlastnej polovici ihriska. Hostia ich vôbec nenapádajú a čakajú na nich zoradení pred vlastnou šestnástkou.
     
    79
    Obraz hry sa vôbec nemení a hostia už chcú mať tento zápas zjavne za sebou. Ešte sa však naďalej musia brániť postupnému útoku Manchesteru City.
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Niels Nkounkou.
    76. Sergio Agüero (MAC) - 5:0
     
    76
    Manchester City dal gól!
    Tak rozprávka ešte pokračuje! Po rýchlej kombinácii domácich na pravej strane útočnej polovice sa lopta dostala k Fernandinhovi, ktorý ju nacentroval za obranu Evertonu na úplne osamoteného SERGIA AGÜERA a ten hlavičkou nasmeroval hrací predmet k ľavej tyči Pickfordovej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. De Bruyne, 14. Jesus, 53. Foden, 71. Agüero, 76. Agüero

    Karty:   35. Rúben Dias (MAC), 68. Sterling (MAC) – 7. Richarlison (EVE), 22. Holgate (EVE)

    Nepremenená penalta: 36. G. Sigurdsson (EVE), brankár Ederson zneškodnil


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho (C), Foden (56. Rodri) – Mahrez (65. Agüero), Jesus (74. F. Torres), Sterling.
    Náhradníci: Steffen – N. Aké, Gündoğan, Agüero, Laporte, Rodri, B. Silva, F. Torres, B. Mendy.

    Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – A. Doucouré (57. Iwobi), Allan, Davies – G. Sigurdsson (C) (59. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison (78. Nkounkou).
    Náhradníci: Olsen, Virginia – Coleman, Bernard, A. Gomes, Nkounkou, Iwobi, John.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 10 000