Žrebovanie MS žien vo florbale 2021 (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie MS žien vo florbale 2021

cz Sobota 22.05.2021, 19:00 • Hrad Uppsala, Uppsala, Švédsko • Žrebovanie súťaží
     
    Sascha Rhyner (trenér české reprezentace, pro web ceskyflorbal.cz): „Švýcarsko je velmi zkušený tým. Po úspěchu z mistrovství 2019 nedošlo k očekávaným odchodům, navíc ještě některé hráčky přestoupily do švédské SSL, takže bude určitě zajímavé sledovat, jak se tyto hráčky florbalově posunuly. Na první pohled se však zdá, že tým už nemá takovou šířku jako na minulém mistrovství.

    Polsko v posledních letech zesílilo. To, že se na juniorském Mistrovství světa 2018 ve Švýcarsku dostali do semifinále je jistě namotivovalo a popohnalo dopředu. Jejich nejlepší hráčky navíc hrají v top českých týmech, takže musíme určitě být na pozoru.

    Proti Lotyšsku jsme hráli na posledních třech Mistrovstvích světa. Od našeho posledního střetu je ale obtížné posoudit jejich vývoj, protože kvůli pandemii teď nebyly skoro žádné mezinárodní zápasy.

    K zisku medaile potřebujeme porazit týmy, které se ve světovém žebříčku pohybují pod námi a vyhrát alespoň jeden zápas finálového víkendu.“
     
    Eliška Krupnová: Je to samozřejmě těžká skupina a budeme muset podávat kvalitní výkony od prvního zápasu. Já mám osobně pocit, že ta skupina je v podstatě pořád stejná – Polky a Lotyšsky jsem potkala snad na každém MS (smích). Během losu jsem neměla žádné přání nebo vysněnou skupinu. Věřím, že do semifinále se určitě dostaneme a pak je to prostě těžký zápas o finále a nezáleží na soupeři.
     
    Martina Řepková: „Skupina je poměrně těžká, ale na druhou stranu alespoň budeme lépe připravené do vyřazovacích bojů. Myslím si, že nám tito soupeři mohou sedět stylem hry. Náš cíl je určitě jasný, a to vyhrát tuto skupinu.“
     
    Nela Jiráková: „Musím říct, že za mě velmi těžká skupina. Všechny tymy hrají agresivní hru, která by nám mohla vyhovovat. Myslím, že týmový cíl v první části turnaje bude jasný – tuto skupinu vyhrát a jít tak do vyřazovacích bojů z nejlepší možné pozice.“
     
    Česká republika si zahraje ve skupině A!
     
    Krom prezidenta Mezinárodní florbalové organizace Tomase Erikssona a projektového manažera šampionátu Ebbeho Wengströma se losu zúčastní i čtveřice vybraných hráček. Mezi nimi nebude chybět ani nejlepší hráčka světa a kapitánka české reprezentace Eliška Krupnová!

    Marek Baloun