David Dvořák - Juancamilo Ronderos Víťaz: Dvořák (kon.)
koniec udalosti
David Dvořák - Juancamilo Ronderos

Víťaz: Dvořák

Sobota 22.05.2021, 22:50 • UFC Apex, Las Vegas, Nevada, USA • UFC Fight Night
     
    David Dvořák: "Bolo to nesmierne zložité, keďže sa v poslednej chvíli zmenil súper. Pripravoval som na vyššieho súpera, bojovníka muay-thai. Napokon bol súper nižší, wrestler, navyše s opačným gardom. Zvládol som to však a dúfam, že som predviedol submisiu večera, chcelo by to bonus za výkon večera. Ďalšieho súpera v hlave nemám, ale veľmi sa hnevám na hlupáka Paivu." (23:02:36)
     
    David Dvořák sa okamžite po vzdaní súpera presvedčil, že je Ronderos v poriadku a môže sa tak už tešiť z víťazstva po kvalitnej práci.
     
    02:18
    Je koniec! David Dvořák utiahol gilotínu, Juancamilo Ronderos sa síce snažil ubrániť, ale nebolo mu to nič platné! Český bojovník víťazí!
     
    02:09
    Dvořák sťahuje gilotínu ako sa len dá, toto Ronderos nemôže vydržať!
     
    02:01
    Ale pozor, Dvořák na zemi vo výbornej pozícii, v pozícii ležmo na boku sa dostal na chrbát Ronderosa a utiahol gilotínu!
     
    01:55
    Sme na zemi, David Dvořák sa dostáva do výborne pozície.
     
    01:25
    Dva tvrdé údery od Dvořáka, najmä druhý úder zadnou rukou bol hodne nepríjemný!
     
    01:04
    Dvořák sa zatiaľ snaží bojovať takticky, nepúšťa sa do bezhlavých úderov.
     
    00:49
    Útoky od Ronderosa sú zatiaľ také akoby živelné, prvý pokus o takedown bol neúspešný.
     
    00:29
    Dvořák odpovedal kombináciou, Ronderos sa dokázal uhnúť.
     
    00:15
    V úvode prvého kola skúsil Ronderos highkick, ale minul.
     
    00:01
    Prvé kolo sa práve začalo!
     
    Ako druhý prichádza český bojovník David Dvořák!
     
    Ako prvý vstupuje do klietky Juancamilo Ronderos!
     
    Juancamilo Ronderos Alvis (4-0-0)

    šestadvacetiletý Ronderos z Bogoty je v MMA světě zatím neznámé jméno. V profesionální kariéře má pouze čtyři utkání pod americkou organizací Warrior Xtreme Cagefighting, kde ani jednou neprohrál, za to dvakrát vyhrál na body a dvakrát na submise, konkrétně na rear naked choke a na Bulldog Choke. Zajímavější je ale jeho amatérská kariéra. V té totiž drží taktéž čistý štít, ovšem už s devíti výhrami v řadě. Naposled měl zápasit na konci března, tento zápas mu ale byl zrušen.
     
    David „The Undertaker“ Dvořák (19-3-0)

    Osm let neporažený Dvořák v UFC zatím nedělá České republice vůbec špatné jméno. Byť výsledky zápasů zrovna dvakrát neodpovídají Davidovo přezdívce, „hrobník“ z Hradce Králové v obou zápasech získal srdce bodových sudí, kteří ho jak proti Brunovi Silvovi, tak proti Jordanu Espinosovi zvolili jednomyslně jako toho lepšího. Do oktagonu se vrací po deseti měsících a jak sám říká, s Brazilcem se nehodlá kamarádit.
     
    Asi hlavním tahákem pro české příznivce je druhý zápas hlavní karty, protože se opět budou hájit české barvy! Davidu Dvořákovi, který má v nejlepší organizaci světa zatím čisté pozitivní skóre a bude si dnes chtít připsat hattrick, se na poslední chvíli změnil soupeř. Do cesty mu tým Dana Whita nejprve postavil neméně zkušeného Brazilce Rauliana Paivu, ten ale podruhé za sebou nesplnil váhový limit a místo druhého pokusu odstoupil. Místo něho se českému borci postaví ve svém UFC debutu Juancamilo Ronderos Alvis z Kolumbie. Pro tabulkově jedenáctého Dvořáka, který hodně dbá na taktiku a cílenou přípravu, je to samozřejmě hodně nepříjemná změna. Nyní bude muset také jít zápasit dříve, protože byl marketingovým oddělením sesazen z hlavní karty. Na druhou stranu však dostává málo zkušeného soupeře, se kterým by si měl poradit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:30.

    Dávid Švec