Fiorentina – Neapol 0:2 (kon.) | Benevento – Crotone 1:1 (kon.) | Udinese – Sampdoria 0:1 (kon.)
Parma – Sassuolo 1:3 (kon.) | AC Miláno – Cagliari 0:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
0:0 (0:0)
Cagliari Calcio
cz Nedeľa 16.05.2021, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi AC Milán a Cagliari Calcio. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Cagliari Calcio

    Hostující Cagliari podle všeho v letošním ročníku splní svůj cíl, kterým byla jednoznačně záchrana mezi italskou elitou. Po třiceti šesti odehraných zápasech má na svém kontě třicet šest bodůa drží šestnáctou pozici ligové tabulky. Na sestupové vody má dvě kola před koncem náskok pěti bodů. V posledním kole doma hostí FC Janov. Naposledy Cagliari remizovalo doma 0:0 s Fiorentinou.
     
    AC Milán

    Domácí AC Milán je na tom mnohem lépe a po delší době bojuje o účast v Lize mistrů. Po třiceti šesti kolech má na svém kontě sedmdesát pět bodů a patří mu třetí pozice. Na druhou Atalantu ztráí jen tři body. O Ligu mistrů ale bojují také Neapol a Juventus. Poslední tři duely v řadě AC zvládlo skvěle. Po vítězství na půdě Juventusu naposledy rozstřílelo 7:0 FC Turín.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině ledna. AC na půdě Cagliari zvítězilo 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Binnásir, Kessié – Saelemaekers, B. Díaz, Çalhanoğlu – Rebić.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Castillejo, Dalot, Hauge, Kalulu, Krunić, Leao, Maldini, Mandžukić, Meïté, A. Romagnoli, Tonali.

    Cagliari Calcio: Cragno – Ceppitelli, Godín, Carboni – Nández, Nainggolan, Marin, Deiola, Lykogiannis – João Pedro, Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Duncan, Cerri, Klavan, Rugani, Simeone, Sottil, Tramoni, Tripaldelli, Zappa..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. AC bude hrát v černočerveném, zatímco Cagliari oblékne bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Cagliari obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop skončil v moci zadáků milánského mužstva.
     
    2
    Pro domácí AC Milán jde o nesmírně důležité utkání. V případě vítězství bude mít před posledním kolem tříbodový náskok na Juventus v boji o Ligu mistrů.
     
    3
    Fikayo Tomori poslal nákop na pravou stranu, kam si naběhl Alexis Saelemaekers, nicméně jeho přízemní pobídka do šestnáctky spoluhráče nenašla.
     
    4
    Diego Godín si dal pozor na napadajícího Calhanogla a před tureckým fotbalistou stačil míč odkopnout daleko od velkého vápna. AC ale získalo odražený míč.
     
    5
    Domácí celek se poprvé v utkání dostal do zakončení. Ante Rebić si míč navedl do blízkosti velkého vápna, ale střelu po zemi poslal vedle branky.
     
    6
    Nahitan Nández dostal přihrávku na pravou stranu a potáhl míč na polovinu soupeře. Defenziva AC Milán se však stačila srovnat na své polovině.
     
    7
    Ante Rebić se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže důrazný Radja Nainggolan se s ním dobře vrátil a odkopl míč do autu.
     
    8
    Cagliari uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červenočerném dresu AC Milán zatím rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    9
    Ante Rebić poslal přihrávku na levé křídlo, odkud Hakan Çalhanoğlu vyslal prudký centr do pokutového území, jenže na jeho pobídku nikdo v červenobílém dresu nedosáhl.
     
    10
    Radja Nainggolan se na vlastní polovině skvěle zbavil soupeře a pomohl si přihrávkou na stopery. Cagliari se v úvodu nikam nežene a spíše čeká, co vymyslí domácí.
     
    11
    Rebič se na pravé straně skvěle otočil a narýsoval přihrávku do pokutového území. Franck Kessié byl u míče o krůček později než obránce.
     
    12
    Alexis Saelemaekers kouzlil s míčem u nohy na polovině Cagliari. Domácí záložník dokonce vymyslel průnikovou přihrávku, ale tu nepochopil nikdo ze spoluhráčů.
     
    13
    Răzvan Marin si krásně zasekl míč na polovině hřiště a poslal domácího Binnásira do zámezí. Cagliari se může vydat na polovinu AC.
     
    14
    Za další přihrávkou do pokutového území se tlačil Hakan Çalhanoğlu, který podle všeho prováhal ideální moment na zakončení a ulehčil pozici obráncům.
     
    15
    Alessio Cragno dostal hodně těžkou malou domů, po které míč nakopl jen na pravou stranu, kde Nahitan Nández fauloval domácího Hernándeze.
     
    16
    Răzvan Marin prošel s míčem dobrých padesát metrů směrem vpřed. Nakone se k němu stačil stáhnout Ismaël Binnásir, který špičkou kopačky vypíchl míč do autu.
     
    17
    Gianluigi Donnarumma si snad poprvé během dnešního souboje sáhl na míč. Brankář domácího AC rozehrál nákopem na levou stranu. Calabria už táhne míč vpřed.
     
    18
    Simon Kjaer roztáhl hru na pravou stranu, nicméně jeho pobídku přečetl Marin, který míč stačil srazit do zámezí. AC Milán se vpřed zatím tlačí marně.
     
    19
    První obrovská šance domácích! Alexis Saelemaekers si navedl míč do blízkosti velkého vápna a jeho prudkou ránu musel Cragno vyškrábnout nad břevno!
    19. První šance domácích
     
    20
    Po následném rohovém kopu se do odraženého míče znovu opřel Alexis Saelemaekers, ale další prudkou ránu poslal vysoko nad břevno.
     
    21
    Fikayo Tomori si skvěle splnil své defenzivní povinnosti, když zablokoval Nándezův centr směřující do pokutového území. Hosté získali rohový kop.
     
    22
    Hostující brankář dlouho otálel s rozehrávkou od vlastní branky. Následným nákopem hledal Pavolettiho, jenže ten neuspěl ve vzdušném souboji.
     
    23
    Domácí celek už opět kombinuje na polovině Cagliari a hledá si cestičku do pokutového území. Hosté však brání v kompaktním bloku.
     
    24
    Franck Kessié našel přihrávkou na levou stranu Ante Rebiče, který okamžitě hledal spoluhráče na středu. Hosté se ale srovnali do bloku.
     
    25
    Kessié tentokrát vyzkoušel kolmici do pokutového území, jenže Díaz jeho pobídku nepochopil a rozběhl se opačným směrem. Míč končí v rukavicích brankáře.
     
    26
    Fikayo Tomori se jako obránce vysunul hodně vysoko. Následně dokonce předal míč Rebičovi, ale ten přihrávkou na hranici velkého vápna našel jen Godína.
     
    27
    Brahim Díaz dlouho otálel s rozehrávkou v blízkosti velkého vápna. Nakonec se rozhodl pro přenesení hry na pravou stranu, ale Calabria už míč na hřišti nechytil.
     
    28
    Ismaël Binnásir táhl míč vpřed po pravé straně, nicméně jeho akce skončila u dobře postaveného Deioly. AC však v posledních minutách zvyšuje svou aktivitu.
     
    29
    Radja Nainggolan získal v blízkosti velkého vápna odražený míč, vyhnul se sprintujícímu Binnásirovi a rozehrál na pravou stranu. Cagliari může uklidnit hru.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím čekáme na úvodní branku. Domácí AC Milán je sice aktivnější, ale šancí jsme moc neviděli.
     
    31
    Hakan Çalhanoğlu zkusil své střelecké štěstí zakončením zpoza velkého vápna. Jeho rána ale nabrala opačnou faleš a skončila vedle branky.
     
    32
    Calabria si náběhem po pravé straně řekl o přihrávku za obranu soupeře, ale pozorný Diego Godín míč přizvedl hlavou mimo směr soupeřova náběhu.
     
    33
    Davide Calabria zvládl sprinterský souboj s Pavolettim a pomohl si malou domů. Gianluigi Donnarumma si ještě sebevědomě zpracoval míč a následně jej odkopl.
     
    34
    Na světě je první žlutá karta! Za faul u pomezní čáry ji dostává domácí stoper Kjaer.
     
    35
    Cagliari zahrávalo přímý kop na polovině domácího celku. Prudký centr se snesl na malé vápno, ale stoper Tomori míč prodloužil na kop rohový.
     
    36
    Ani po následném rohu se hostům nepodařilo ohrozit domácí svatyni. Gianluigi Donnarumma vyrazil mezi hlavičkáře a vyboxoval míč ven ze šestnáctky.
     
    37
    Hosté zahrávali ještě jeden roh. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval urostlý stoper Tomori.
     
    38
    Hra je přerušena! Domácí obránce Davide Calabria zůstává po jednom ze soubojů ležet na polovině hřiště a drží se za pravý kotník.
     
    39
    Gianluigi Donnarumma se musel opět zapojit do rozehrávky svého celku. Jeho slabý nákop ale vystihl Radja Nainggolan. Milán se musí bránit.
     
    40
    Cagliari zahrávalo další rohový kop. S prudkým centrem si v pádu poradil domácí obránce Theo Hernández, který míč přizvedl nad břevno.
     
    41
    Marin zastavil unikajícího soupeře zatažením za dres a dostává žlutou kartu.
     
    42
    Domácí celek zahrával přímý kop. Po secvičeném signálu zakončoval levačkou Theo Hernández, ale jeho rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    43
    Alessio Cragno si dal pozor na další průnikovou přihrávku mezi obránce Cagliari, vyrazil ven z branky a odkopl mí na polovinu soupeře.
     
    44
    Nahitan Nández vhazoval na vlastní polovině. Napadající soupeři sice získali míč pro sebe, ale Hakan Çalhanoğlu se při kličkované dostal mimo hřiště.
     
    45
    Calabria opět podpořil ofenzivu AC Milán přihrávkou na pravou stranu, ale nikdo v červenočerném jeho úmysl nepochopil. Stále se bojuje o každý metr.
     
    45
    Hostující Carboni sestřelil na hranici velkého vápna Díaze a dostává žlutou kartu.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Exekuce přímého kopu ze skvělé pozice se v nastaveném čase chopil Hakan Çalhanoğlu, ale jeho projektil zablokoval jeden z obránců ve zdi.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme nesledovali zrovna ofenzivní smršť. O něco aktivnější bylo domácí AC Milán, jenže favorit si vypracoval jedinou možnost. Alexis Saelamaekers nechyl vyniknout hostujícího brankáře Cragna. Hosté byli směrem vpřed naprosto bezzubí. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Rafael Leao.
     
    47
    Radja Nainggolan táhl akci Cagliari středem hrací plochy. Z blízkosti velkého vápna nakonec zakončil Răzvan Marin, ale jeho rána skončila nad břevnem.
     
    48
    Kessié poslal příliš prudkou přihrávku na levé křídlo a rozběhnutý Ante Rebić už míč nedohnal na hrací ploše. Rozehrávat tak bude hostující celek.
     
    49
    Zadáci AC Milán nyní kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak hostující Cagliari vysouvá presink hodně vysoko.
     
    50
    Další rychlý útok AC táhl střede hrací plochy Ante Rebič, nicméně jeho přihrávka na Tomoriho byla příliš prudká a skončila u Godína.
     
    51
    Franck Kessié rozehrál na pravou stranu, kde byl osamocený Díaz. Druhý jmenovaný následně prošel do blízkosti velkého vápna, ale už nepřihrál přesně.
     
    52
    Brahim Díaz zkoušel umotat soupeře na pravé straně hrací plochy, jenže obráne Ceppitelli se nenechal ošálit a obral domácího hráče o míč.
     
    53
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej do bezpečí odhlavičkoval dobře postavený Godín.
     
    54
    Theo Hernández se z hranice velkého vápna opřel levačkou do odraženého míče, ale jeho rána skončila sražená vedle branky Cagliari.
     
    55
    Cagliari se po ubráněném rohu domácích hnalo do rychlého protiútoku. Pavoletti si však hrudí zpracoval míč daleko před sebe a už neodcentroval.
     
    56
    Radja Nainggolan se dostal k nepřesné rozehrávce domácích, navedl si míč do blízkosti velkého vápna, ale jeho rána levačkou skončila nad břevnem.
     
    57
    Ante Rebič se v pokutovém území usilovně bil o míč, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Hosté budou rozehrávat.
     
    58
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Brahim Díaz, přichází Samuel Castillejo.
     
    59
    Cagliari se usadilo na polovině AC Milán a překvapivě diktuje tempo dnešního souboje. Domácí celek se po změně stran není schopen dostat do tlaku.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Davide Calabria (AC Milán).
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále bojuje nesmírně bojovný duel. Ani jeden z týmů se zatím po změně stran nedostává do šancí.
     
    61
    Nández dostal přihrávku na pravou stranu, tlačil se do pokutového území, ale nedokázal si míč obhodit kolem důrazného Tomoriho.
     
    62
    Babis Lykogiannis dostal přihrávku na levou stranu, jenže si míč posunul daleko před sebe a obral se o možnost k odcentrování do pokutového území.
     
    63
    Cagliari zahrávalo rohový kop. Na prudký centr si naskočil Diego Godín, ale hlavičkou z malého vápna minul domácí branku o pořádný kus.
     
    64
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Diogo Dalot.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Soualiho Meïté.
     
    65
    Franck Kessié si na polovině Cagliari velmi špatně zpracoval snadnou přihrávku, Radja Nainggolan jej obral o míč a domácí záložník si následně musel pomoci faulem.
     
    66
    Franck Kessié odkopl míč z vlastní poloviny jen k jednomu z hráčů v bílém dresu Cagliari. Domácí celek se směrem vpřed absolutně nemůže dostat do tempa.
     
    67
    Samuel Castillejo se v pokutovém území natáhl po prudkém centru z levé strany, jenže zakončením na dlouhou nohu poslal míč vysoko nad břevno.
     
    68
    Soualiho Meïté se po rohovém kopu zpoza velkého vápna položil do odraženého míče, jenže jeho prudkou ránu zablokoval první obránce v bílém dresu.
     
    69
    Samuel Castillejo se v pokutovém území tlačil za zajímavým centrem z levé strany. U zadní tyčky mu ale ve skluzu scházely zhruba dva kroky.
     
    70
    Do konce dnešního utkání zbývá posledních dvacet minut a hostující Cagliari pokračuje v pozorném bránění domácích akcí. Hráči AC nemají moc prostoru ke kombinaci.
     
    72
    Theo Hernández se vysunul do blízkosti pokutového území, kde chtěl patičkou oslovit Castillleja. Před ním zasáhl skvěle hrající Godín.
     
    73
    Nejnebezpečnější moment AC ve druhé půli! Hakan Çalhanoğlu se opřel do odraženého míče z ostrého úhlu a po teči obráne skončil míč na tyči!
     
    74
    Ante Rebić získal odražený míč na levé straně, jenže přihrávkou za obranu Cagliari neoslovil nikoho v červenočerném dresu. Hosté mohou nasbírat další cenné sekundy.
     
    75
    João Pedro dohnal nákop na levou stranu, ale místo centru do pokutového území vybídl spoluhráče na středu. Obrana AC ale stojí v dobrém bloku.
     
    76
    Diogo Dalot poslal do pokutového území přetažený centr na zadní tyč, kde skákal Rebič, ale nenačasoval dobře výskok a hlavičkoval jen nad sebe.
     
    77
    Dalot byl faulován v blízkosti pokutového území a vybojoval pro domácí celek přímý kop z nadějné pozice. Hostující obrana musí vyhlásit stav nebezpečí.
     
    78
    Exekuce přímého kopu z dobré pozice se chopil Hakan Çalhanoğlu, který odcentroval na malé vápno, ale Cragno míč vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    79
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Alberto Cerri.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Alfred Duncan.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka dnešního utkání. Domácí AC sice v posledních minutách zvýšilo aktivitu, ale jen těžko se dostává do zakončení.
     
    81
    Tomori potáhl míč z vlastní poloviny směrem vpřed. Ante Rebič si naběhl na vysoký nákop, ale neuspěl v hlavičkovém souboji se stoperem.
     
    82
    Kessié se rozhodl pro dloubáček do pokutového území, jenže útočníci domácího celku zůstali stát a čekali přihrávku do nohy. Tyto nepřesnosti dnes A hodně brzdí.
     
    83
    Domácí fotbalisté reklamovali ruku jednoho ze soupeřů v pokutovém území. Rozhodčí si nechal situaci ověřit, ale penalta se pískat nebude.
     
    84
    Ante Rebič měl kousek prostoru v pokutovém území, ale místo zakončení ještě centroval na malé vápno, kde zasáhl Nández.
     
    85
    Diogo Dalot prošel do blízkosti velkého vápna, jenže na centr neměl dostatek prostoru. Kolem šestnáctky je to nyní hodně přehuštěné.
     
    86
    AC zahrávalo další rohový kop. Hakan Çalhanoğlu vyslal střílený centr na přední tyč, ale skvěle hrající Ceppitelli míč odvrátil do bezpečí.
     
    87
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Kwadwo Asamoah.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Ceppitelli, přichází Ragnar Klavan.
     
    88
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Andrea Carboni, přichází Daniele Rugani.
     
    89
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Mario Mandžukić.
     
    90
    Nández v závěru utkání nebezpečně odentroval z pravé strany. Na malém vápně musel jeho pobídku odvrátit hlavou mimo šestnáctku Dalot.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Samuel Castillejo si v blízkosti pokutového území přehodil míč na levačku a zakončil. Jeho prudká rána ve vzduchu ještě zaplavala, ale míč minul zadní tyč o pořádný kus.
     
    90+3
    Aktivní Castillejo si tentokrát našel míč uvnitř pokutového území, převzal si jej hrudí, ale jeho dělovku srazil na roh obětavý Diego Godín.
     
    90+4
    Třetí pokus Castilleja během nastaveného času. Tentokrát se po rohu z voleje položil do odraženého míče, ale balón se kroutil směrem od branky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Cagliari nakonec uhrálo na půdě AC Milán bezbrankovou remízu. O něco aktivnější bylo domácí AC Milán, jenže favorit si vypracoval jedinou možnost. Alexis Saelamaekers nechyl vyniknout hostujícího brankáře Cragna. Po změně stran domácí dlouho dobývali pokutové území soupeře, ale Cagliari bránilo skvěle. Hru AC oživil příchod Castilleja, ale ten své střely nedokázal umístit do branky.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:42:44)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   34. Kjaer (ACM), 59. Calabria (ACM) – 41. Marin (CAG), 45. Carboni (CAG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria (64. Dalot), Kjaer, Tomori, Hernández – Binnásir (64. Meïté), Kessié – Saelemaekers (46. Leao), B. Díaz (58. Castillejo), Çalhanoğlu (89. Mandžukić) – Rebić.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Castillejo, Dalot, Hauge, Kalulu, Krunić, Leao, Maldini, Mandžukić, Meïté, A. Romagnoli, Tonali.

    Cagliari Calcio: Cragno – Ceppitelli (87. Klavan), Godín, Carboni (88. Rugani) – Nández, Nainggolan, Marin (79. Duncan), Deiola (87. Asamoah), Lykogiannis – João Pedro, Pavoletti (79. Cerri).
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Duncan, Cerri, Klavan, Rugani, Simeone, Sottil, Tramoni, Tripaldelli, Zappa.