Fiorentina – Neapol 0:2 (kon.) | Benevento – Crotone 1:1 (kon.) | Udinese – Sampdoria 0:1 (kon.)
Parma – Sassuolo 1:3 (kon.) | AC Miláno – Cagliari 0:0 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
0:2 (0:0)
SSC Neapol
cz Nedeľa 16.05.2021, 12:30 • Stadio Artemio Franchi • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Neapole, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Hned v úvodu druhého poločasu si hosté vybojovali celkem přísnou penaltu, kterou sice Insigne neproměnil, posléze ale skóroval při dorážce. Neapol se tak dostala do kýženého vedení, které posléze dokázala navýšit ještě o jednu branku, a nakonec se jí povedlo vyhrát dvoubrankovým náskokem. (14:26:14)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Lozano nyní fauloval na vlastní obranné polovině, soupeř se pro změnu rozhodl rozehrát po zemi nakrátko.
     
    90+2
    Fiorentina nyní zahrávala další rohový kop, který se snášel ke vzdálenější brankové konstrukci, kde ovšem na centr nedosáhl obránce Pezzella.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je pomalu a jistě rozhodnuto, přesto musíme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Rozehrávka se zrovna moc nepovedla, vysoký nákop hostujícího celku byl totiž dost nepřesný a míč tak skončil pouze v moci brankáře Terracciana.
     
    85
    Kousek od postranní lajny skončil na zemi domácí Cáceres, přesto se podle sudího nejednalo o nedovolený zákrok a rozehrávat bude Neapol.
     
    84
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Andrea Petagna.
     
    83
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Christian Kouamé.
     
    82
    Následovala standardní situace, ke které se také v tomto případě postavil hostující Insigne. Jeho technická rána nakonec směřovala kousek nad branku.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neapol stále o dvě branky a výrazně tak má nakročeno k dalšímu důležitému vítězství.
     
    80
    Kousek od pokutového území fauloval za cenu žluté karty Pezzella.
     
    79
    Po pravé straně si to chtěl před malým momentem namířit domácí Milenković, který sice neobešel Insigneho, přesto z toho je zisk rohového kopu.
     
    78
    Na opačné straně si domácí celek vybojoval další rohový kop. Ten se pro změnu snášel do malého vápna, kde ven z branky vyrazil brankář Meret.
     
    77
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Dries Mertens.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Hirving Lozano.
     
    75
    Od své branky tak mohl rozehrávat brankář Terracciano, který to zkoušel dlouhým pasem na opačnou polovinu, kde ovšem zasahoval Rrahmani.

    David Suchý

    Góly: 57. L. Insigne, 67. P. Zieliński (L. Insigne)

    Karty:   31. Milenković (FIO), 44. Ribéry (FIO), 49. M. Cáceres (FIO), 61. Castrovilli (FIO), 80. Pezzella (FIO) – 21. Rrahmani (NEA), 52. Hysaj (NEA), 68. Contini (NEA)   55. Drągowski (FIO)

    Nepremenená penalta: 56. L. Insigne (NEA), brankár Terracciano zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:6.
    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Pezzella (C), Venuti – M. Cáceres, Castrovilli (66. Eysseric), Pulgar, Bonaventura, Biraghi (66. Igor) – Ribéry (83. Kouamé), Vlahović.
    Náhradníci: Drągowski – S. Amrabat, A. Barreca, Valero, Olivera, Montiel, Martínez, Eysseric, Kokorin, Kouamé, Callejón, Igor.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj – Bakayoko, Ruiz – Politano (77. Lozano), P. Zieliński (77. D. Mertens), L. Insigne (C) – Osimhen (84. Petagna).
    Náhradníci: Contini, Ospina – Costanzo, Zedadka, Rui, Petagna, D. Mertens, Elmas, Demme, D'Agostino, Lozano, Labriola.