Mainz – Dortmund 1:3 (kon.) | Lipsko – Wolfsburg 2:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:2 (0:2)
VfL Wolfsburg
cz Nedeľa 16.05.2021, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 10:8. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:15. (22:27:07)
     
    Zápas je u konce. První poločas patřil jednoznačně Wolfsburgu, druhý zase Lipsku. To dokázalo skórovat už v 51. minutě a převzalo kontrolu nad hrou. K vyrovnání mu pomohla penalta, kterou proměnil Sabitzer. Hosté tak přišli o nadějné vedení, ale přesto se na hřišti mocně radují, protože si díky jednomu bodu za remízu zajistili, že se na jejich stadionu příští rok bude hrát Liga Mistrů. Lipsko zůstane na druhém místě už bez ohledu na poslední zápas sezóny.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lipsko mělo k dispozici volný přímý kop z větší vzdálenosti. Vzal si ho na starost Nkunku, ale míč poslal pouze na hlavy připravené obrany soupeře.
     
    90+3
    Weghorst se snažil dlouhou přihrávkou do běhu poslat do úniku Roussillona, ale to se mu nepovedlo. Do trajektorie přihrávky vstoupil Klostermann a odebral ho.
     
    90+2
    vypadá to, jako by oba týmy už hrály spíše na to, aby utkání co nejrychleji dohrály. Jako už by chtěly co nejdříve do kabin.
     
    90
    Sudí nastavuje k tomuto poločasu ještě pět minutek nad rámec základní hrací dobry.
     
    89
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Jérôme Roussillon.
     
    88
    Yussuf Poulsen si naběhl do vápna a dostal tam také přihrávku. Udělal dva kroky a vypálil, ale jeho střela nabrala směr hodně vysoko nad horní tyčku Casteelsovy branky.
     
    87
    Lipsko vybojovalo další rohový kop. Opět se ho ujal Christopher Nkunku. Ten ho ale neposlal na žádného ze svých spoluhráčů. Ve vápně skvěle zareagovala obrana.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Bote Baku (VfL Wolfsburg).
     
    83
    Christopher Nkunku se dostal do souboje. Protihráče ale nemohl o míč obrat a tak ho fauloval. Hlavní arbitr Felix Zwayer odpískal faul a okamžitě hráči šel domlouvat.
     
    82
    Pokud se Wolfsburgu dnes nepodaří vyhrát, ale prohraje, nebo se zrodí remíza, na třetím místě bude Dortmund. V případě výhry by ho ale Wolfsburg mohl přeskočit.
     
    81
    Wolfsburg se zdá býti druhým gólem domácího celku dosti zaskočen. Je pasivní, nenapadá a nehrne se do útočných akcí.
     
    79
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Josuha Guilavogui.
     
    78
    Srovnáno! Lipsko je zpět ve hře! MARCEL SABITZER se ujal pokutového kopu a zvládl ho na jedničku. S klidem poslal míč po zemi do pravého dolního růžku, zatímco gólman Casteel skočil na opačnou stranu.
     
    76
    Sudí po předchozím souboji ve vápně jde zkontrolovat situaci na obrazovce. Zdá se totiž, že byl Haidara faulován. Bude to penalta?
     
    75
    V hlavičkovém souboji o míč se srazili dva hráči domácích a jeden host. Paulo Otavio a Amadou Haidara leží na zemi a vyžadují ošetření.
     
    74
    Nkunku se propracoval k míči na pravé straně. Následně nacentroval do vápna, ale spoluhráče tam nenašel. Míč převza Wolfsburg.
     
    73
    Dayot Upamecano si vzal na starost rohový kop. Nacentroval do pokutového území, kde však míč nepřebral nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    72
    Tak to nakonec i s Arnoldsem vypadá dobře. Hráč Wolfsburgu je na nohou a na další ošetření do zámezí odchází plynně po svých. Ve hře bude pokračovat.
     
    71
    Ihned po rozehrávce tu máme další souboj a dalšího možná zraněného hráče, který leží na trávníku. Nyní už je dokonce v péči lékařů. Jedná se o Arnolda z Wolfsburgu.
     
    70
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    68
    Jeden z hráčů Lipska se při útočném snažení srazil s brankářem Casteelsem. Oba fotbalisté teď leží na trávníku a opět se nehraje.
     
    67
    Nakonec to asi tak hrozné nebude. Marcel Sabitzer už je na nohou. Sice nechodí úplně správně, občas trošku pokulhává, ale ve hře pokračuje.
     
    66
    Sabitzer chtěl odehrát míč, ale přitom velmi špatně došlápl, podlomily se mu nohy a spadl k zemi. Nyní se v bolestech svíjí na trávníku
     
    65
    Nkunku se ujal rohového kopu. Míč od praporku nasměroval ale dost špatně a jeden z fotbalistů Wolfsburgu ho okamžitě odkopl pryč.
     
    64
    Domácí se u vápna dostali do kombinace. Hráči soupeře nebyli nějakou tu chvíli vůbec schopni míč odebrat. Nakonec jen odkopli za vnější brankovou čáru.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Ibrahima Konaté, přichází Dayot Upamecano.
     
    62
    Trenér Nagelsmann potřebuje uklidnit hru před vlastní brankou. Proto chystá v obraně střídání. Zatím se ale ještě neví, kteří dva hráči se vymění.
     
    61
    Lipsko má problémy před vlastní brankou. Tam hodně zmatkuje v rozehrávce. Tlak, který na soupeře vyvíjelo po vstřelené brance je asi již pryč.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    58
    Tak to opravdu vypadá, že v druhém poločase na trávník příchozí Angelino má vzadu turbo. Po hřišti sprintuje sem a tam a jednoznačně je v posledních okamžicích nejlepším hráčem.
     
    57
    Do třetice Angelino. Tentokrát na sebe pozornost strhl skvělý rohovým kopem. Centrem od praporku přesně našel spoluhráče, ovšem ten nedokázal zakončit přesně.
     
    56
    Tentokrát se Angelino octl v obrovské šanci! V šestnáctce Wolfsburgu si naběhl na skvělý pas a okamžitě míč usměrnil do branky. Na poslední chvíli mu ale gól odepřel skvělý Casteels.
     
    54
    Angelino se z levé strany předvedl perfektně provedeným centrem. Jeho spoluhráč už ale nedokázal zakončit a akce tak zůstala nevyužita.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Kevin Mbabu (VfL Wolfsburg).
     
    51
    Lipsko je ve hře! Tohle byla neskutečná paráda v podání JUSTINA KLUIVERTA! Ten dostal dlouhým centrem míč do pokutového území. Skvěle provedenou zasekávačkou se zbavil jediného obránce a zakončil do levé části branky. Rázem je stav utkání pro Lipsko příjemnější. Asistence: Marcel Sabitzer.
     
    49
    Druhá půle má pomalý start. Oba týmy vypadají, jako by se zatím spíše rozehrávaly.
     
    48
    Trenér Nagelsmann udělal dvě změny na neproduktivní pravé straně. Do hry naskočili Angelino a Haidara, kteří by měli oživit útok na pravé straně.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Benjamin Henrichs, přichází Angeliño.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Amadou Haidara.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi. Jasně ji ovládl hostující Wolfsburg. Ten byl lepší od začátku, což potvrdil množstvem šancí a gólem už ve dvanácté minutě. Následně ještě nastřelil tyčku a několikrát poslal míč kousek od tyčky. Nakonec přidal ještě nečekaný gól do kabiny ve druhé minutě nastavení. Lipsko bude mít co dělat, pokud chce ještě zápas srovnat nebo otočit, protože zatím bylo skoro nulové.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Katastrofa pro Lipsko! Hosté v nastaveném poločase přidávají gól do kabiny! Baku dostal přihrávku do běhu a zprava nacentroval na střed vápna. Tam si před obranu naběhl MAXIMILIAN PHILIPP a míč tečoval do branky. Asistence: Bote Baku.
     
    45
    Sudí nastavuje k tomuto poločasu ještě minutku nad rámec standardní hrací doby.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Marcel Sabitzer (RB Lipsko).
     
    43
    Laimer kombinoval se Sabitzerem. Dostali se až k vápnu, ale tam jejich útočný výlet skončil. Proti byl Lacroix, který krásně vystoupil z obrany a míč zachytil.
     
    42
    Trenér Julian Naggelsman se na lavičce Lipska hodně zlobí. křičí taky na čtvrtého sudího, který ho poněkud ignoruje.
     
    41
    Forsberg sprintoval k brance a byl přitom zezadu nehezky skluzem faulován. Sudí nařídil míč pro Lipsko.
     
    39
    Baku vyslal dlouhý zatočený centr na Gerhardta, který operoval na druhém křídle. Kdyby vyslaný míč byl trochu nižší, mohl by Gerhardt pálit do odkryté branky.
     
    38
    Míč se ve skrumáži hráčů ve vápně Lipska dostal k Weghorstovi, který okamžitě vypálil. Brána byla odkrytá, ale míč na poslední chvíli zablokoval jeden z pozorných fotbalistů domácího týmu.
     
    37
    Volný přímý kop si na starost vzal právě faulovaný Arnolds. Ten vyslal velmi hezkou zatočenou ránu, na kterou si ale dokázal naskočit a vyhlavičkovat ji Sabitzer.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Ibrahima Konaté (RB Lipsko). Ten fauloval podkopnutím těsně před hranicí pokutového území Arnoldse.
     
    35
    Ze statistických údajů můžeme vyčíst, že až polovina útoků Lipska jde přes levou stranu a levé křídlo. Toho si už všiml také Wolfsburg, který si levou stranu hlídá dvojnásob.
     
    34
    Míč ve vápnu byl dlouhou přihrávkou přihrán Henrichsovi. Ten na levé straně ale nezpracoval herní pomůcku ideálně a nechal ji projít za vnější brankovou čáru.
     
    33
    Nkunku se dostal k míči na pravé straně. Po několika krocích dokonce vystřelil, ale jeho pomalý a slabý míč se k Casteelsovi jen dokutálel.
     
    32
    Orban přenechal autové vhazování na půlící čáře Henrichsovi, který však míč hodil k nejbližšímu protihráči, který stál poblíž.
     
    31
    Máme za sebou první půl hodinku hry. Zatím je jednoznačně lepším týmem Wolfsburg, který si vypracoval již tři obrovské šance. Z jedné dokázal skórovat a zaslouženě tak zatím vede.
     
    29
    Forsberg získal míč v běhu na začátku malého vápna, odkud mohl pálit na branku. Při střele však sklouzl a jen míč posunul ke gólmanu Casteelsovi.
     
    28
    Lipsko se dostalo do šance i přestože byl spáchán jasný faul na jednoho z protihráčů. Sudí zůstal kompletně klidný.
     
    27
    Lipsko začalo akci od defenzívy. Míč Orban nacentroval na Forsberga, který ho "dovezl" až k vápnu. Následně předal Nkunkuovi, ale ten dobrou příležitost lehkou střelou do gólmana zahodil.
     
    26
    V souboji u postranní čáry byl faulován Konrad Laimer. Hlavní sudí ale tentokrát kartu nevytáhne, i když by se tady asi udělit dala.
     
    25
    Další ohromná šance Wolfsburgu! Útočník Wout Werghorst zatočenou ránou nasměroval míč do pravé tyče Gulácsiho branky!
     
    23
    Henrichs nacentroval dlouhý míč do pokutového území. Jeho centr ale vůbec nebyl přesný a míč tak po chvíli získal soupeř.
     
    22
    Kluivert byl adresátem dlouhého míče. Ten mířil až do vápna, kde ho útočník Lipska sice získal, ale doběhli ho obránci a on už neodcentroval.
     
    21
    Laimer dostal dlouhou přihrávku do běhu na levou stranu Vypadalo to zajímavě, hráč se s míčem dostal až do vápna, ale akce končí jen autovým vhazováním.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Benjamin Henrichs (RB Lipsko). provinil se opravdu nehezkým skluzem, kterým zasáhl a poslal k zemi Mbabua.
     
    19
    Po faulu na straně hostů dostal k dispozici míč Otavio. Ten ho dlouhým centrem poslal útočníkům do běhu, ovšem útočníci ho nezískali.
     
    18
    Brooks chtěl získat míč obranným zákrokem od Poulsena, ale místo toho narazil jen do jeho nohy a útočníka poslal k zemi. Sudí píská do píšťalky.
     
    17
    Lipsko kombinuje v rámci své defenzívy a před svým vápnem. Po gólu působí poměrně ustrašeným dojmem. Uvidíme, jak to bude probíhat dále, ale takovouto hrou asi na vítězství nezaútočí.
     
    15
    Benjamin Henrichs se pustil do souboje opravdu tvrdě. Protihráče bolestivě poslal k zemi. Div že sudí Zwayer nevytáhl kartu.
     
    14
    Konrad Laimer utíkal do vápna, kde si našel centrovaný míč. Vyskočil si na něj a nasměroval ho o malý kousek vedle levé tyčky.
     
    12
    Hosté se velmi brzy ujímají vedení! Arnold adresoval přihrávku na MAXIMILIANA PHILIPPA, jenž si míč zpracoval a krásnou zatočenou střelou z halfvoleje ho nasměroval do pravého vinglu. Asistence: Maximilian Arnold.
     
    10
    Ibrahima Konaté se pustil do souboje jako utržený ze řetězu. Soupeře poslal velmi nehezky k zemi. Hlavní arbitr okamžitě odpískal, kartu ale zatím neudělil.
     
    9
    Kevin Mbambu byl adresátem dlouhého centru z přímého volného kopu. Na úrovni penalty si na míč vyskočil, ale hlavou ho poslal hodně vedle pravé tyčky.
     
    8
    Baku vhazoval míč na levé straně. Poslal ho ale k soupeři. Ten místo rychlého útoku však poslal dlouhou zpětnou přihrávku k svému brankáři.
     
    7
    Wolfsburg pokračuje v kombinacích. Obrana Lipska je poněkud pasivní a nechává soupeři velmi hodně prostoru k přihrávkám kolem i dovnitř vápna.
     
    6
    V obrovské šanci se octl Baku! Ten dostal pas do běhu a octl se v šestnáctce úplně sám. Před brankářem zakončil, ale míč poslal těsně vedle levé tyče!
     
    4
    Baku se srazil při souboji o míč s Kluivertem. Oba hráči padli k zemi a chvíli si na ni poleželi, než je sudí popohnal na nohy.
     
    3
    Wolfsburg kombinuje s míče míčem středem hřiště. Zatím se mu ale nějak výrazně nedaří proniknout k brance.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstaral domácí tým. Ten dnes nastupuje v bíločervených dresech a červených šortkách. Wolfsburg zvolil tmavou vaiantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Henrichs, Orban, Konaté, Klostermann – Laimer, Sabitzer – Forsberg – Nkunku, Y. Poulsen, Kluivert.
    Náhradníci: Martínez – Angeliño, Haidara, Hwang Hi-čchan, Kampl, Mukiele, Sörloth, Upamecano.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager, Arnold – Baku, Philipp, Gerhardt – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Bruma, Ginczek, Guilavogui, Joao Victor, Mehmedi, Pongračić, Roussillon, Siersleben.

    Rozhodčí: F. Zwayer (Německo).
     
    Jde o střetnutí dvou tabulkových kolegů. Zatímco Lipsko okupuje druhou příčku, tak Wolfsburg je třetí s odstupem čtyř bodů. Oba celky mají jistotu kvalifikace do příštího očníku Ligy mistrů. Wolfsburg sice má na pátý Frankfurt náskok pouhých tří bodů, avšak má výrazně lepší skóre a ještě jeden zápas k dobru. První vzájemný zápas mezi těmito dvěma celky dopadlo remízovým výsledkem 2:2. Následně se ještě potkaly v rámci čtvrtfinále poháru, v němž Lipsko zvítězilo 2:0.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování 33. kola Bundesligy, u zápasu mezi Lipskem a Wolfsburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Jiří Polášek

    Góly: 51. Kluivert (Sabitzer), 78. Sabitzer (pen.) – 12. Philipp (Arnold), 45+2. Philipp (Baku)

    Karty:   20. Henrichs (RBL), 36. Konaté (RBL), 44. Sabitzer (RBL) – 52. Mbabu (WOF), 60. Arnold (WOF), 85. Baku (WOF)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 10:8. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Henrichs (46. Angeliño), Orban, Konaté (63. Upamecano), Klostermann – Laimer (46. Haidara), Sabitzer – Forsberg – Nkunku, Y. Poulsen, Kluivert (70. Hwang Hi-čchan).
    Náhradníci: Martínez – Angeliño, Haidara, Hwang Hi-čchan, Kampl, Mukiele, Sörloth, Upamecano.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager, Arnold – Baku (89. Roussillon), Philipp (79. Guilavogui), Gerhardt – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Bruma, Ginczek, Guilavogui, Joao Victor, Mehmedi, Pongračić, Roussillon, Siersleben.

    Rozhodca: F. Zwayer (Německo)