Crystal Palace – Aston Villa 3:2 (kon.) | Tottenham – Wolverhampton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Liverpool 1:2 (kon.)
Everton – Sheffield Utd. 0:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
3:2 (1:2)
Aston Villa FC
Nedeľa 16.05.2021, 13:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Crystal Palace FC – Aston Villa FC. Stretnutie 36. kola anglickej Premier League sa začne o 13:00.
     


    Crystal Palace FC

    Crystal Palace už má istotu zotrvania v najvyššej anglickej súťaži, keďže tri kolá pred koncom tohto ročníka má na 14. mieste tabuľky pred 18. Fulhamom náskok 14 bodov. Forma tohto tímu nie je vôbec dobrá, z posledných piatich ligových zápasov totiž štyri prehral a jedinú výhru si pripísal proti poslednému Sheffieldu. Crystal Palace dopláca predovšetkým na deravú obranu, ktorá je jednou z najhorších v anglickej Premier League (59 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma patrí Crystal Palace 14. miesto, keď v 17 domácich zápasoch získalo 20 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Chelsea 1:4
    Leicester – Crystal Palace 2:1
    Crystal Palace – Manchester City 0:2
    Sheffield – Crystal Palace 0:2
    Southampton – Crystal Palace 3:1
     


    Aston Villa

    Aston Villa už zrejme skončí v strede ligovej tabuľky, pred týmto zápasom je totiž na 11. mieste, z ktorého stráca na 10. Leeds už štyri body. Ani jej forma nie je ideálna, pretože z posledných šiestich zápasov vyhrala jediný a nedokázala zdolať ani predposledný West Bromwich. Aston Villa ťaží z výbornej obrany, ktorá je štvrtou najlepšou v súťaži (41 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Aston Villa na deviatom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Manchester City 1:2
    Aston Villa – West Bromwich 2:2
    Everton – Aston Villa 1:2
    Aston Villa – Manchester United 1:3
    Aston Villa – Everton 0:0
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia medzi týmito dvomi klubami v anglickej Premier League je úplne vyrovnaná – Crystal Palace i Aston Villa vyhrali šesťkrát a päť vzájomných súbojov sa skončilo remízami. Posledných šesť vzájomných zápasov domáci tím neprehral, pričom v posledných piatich domáci vyhrali. Prvý vzájomný zápas v tomto ligovom ročníku vyhrala Aston Villa na „Boxing Day“ doma 3:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    22. 8. 2015: Crystal Palace – Aston Villa 2:1
    12. 1. 2016: Aston Villa – Crystal Palace 1:0
    31. 8. 2019: Crystal Palace – Aston Villa 1:0
    12. 7. 2020: Aston Villa – Crystal Palace 2:0
    26. 12. 2020: Aston Villa – Crystal Palace 3:0
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Butland – J. Ward, Kouyaté, Cahill (C), T. Mitchell – Eze, James McCarthy, Schlupp – A. Townsend, Ch. Benteke, Zaha.

    Náhradníci: Guaita, Hennessey – J. Ayew, Batshuayi, Dann, Mateta, Kelly, Riedewald, Tomkins.

    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Almuhammadí, Konsa, Hause, Targett – J. McGinn (C), Douglas Luiz – B. Traoré, J. Ramsey, El Ghazi – Watkins.

    Náhradníci: Steer – Barkley, Davis, Grealish, Engels, Chukwuemeka, Nakamba, N. Taylor, Wesley.

    Rozhodca: Coote – Hopton, Mainwaring.
     
    Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Crystal Palace bude hrať v modro-červených dresoch, Aston Villa v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí hneď nakopli loptu na pravé krídlo. Odtiaľ ju v silnom daždi odkopol naspäť k obrancom Aston Villy Mitchell.
     
    2
    Watkins si nabehol na ľavé krídlo na pas za obranu Crystal Palace a prihrávkou na os ihriska posunul loptu k Ramseymu. Ten technickou strelou z hranice šestnástky tesne minul Butlandovu bránu.
    2. Jacob Ramsey (ASV)
     
    3
    Hostia vstúpili do zápasu veľmi aktívne a hneď vo svojom ďalšom útoku získali vďaka faulu domácich priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    4
    El Ghaziho center na zadnú tyč domáca obrana odvrátila mimo vlastnej šestnástky. Kouyaté potom odkopol do autu i center Traorého z pravého krídla.
     
    5
    Obliehanie pokutového územia Crystal Palace pokračovalo a ukončil ho až Schlupp, ktorý vytlačil Traorého na pravom krídle s loptou do autu.
     
    6
    Prakticky vzápätí ale prišiel ďalší faul domácich futbalistov. El Ghazi si pri rozohrávke tejto štandardnej situácie narazil loptu so spoluhráčom, jeho následný center však odkopol až pred šestnástku Aston Villy Eze.
     
    7
    Townsend sa prvýkrát v zápase dostal k šestnástke Aston Villy a hneď z toho bol zaujímavý center z pravého krídla. K nemu sa pretlačil Benteke, hlavičkou ale nasmeroval loptu vysoko nad Martínezovu bránu.
     
    8
    Domáci potom zacúvali na vlastnú polovicu ihriska a prenechali obrancom Aston Villy priestor na rozohrávku ich postupného útoku.
     
    9
    Ním sa prekombinovali k šestnástke domácich, center Douglasa Luiza ale odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Kouyaté.
     
    10
    Hause vyskočil v strede šestnástky Crystal Palace najvyššie na center z rohu hostí a prudkou hlavičkou tesne minul pravú tyč domácej brány.
    10. Kortney Hause (ASV)
     
    11
    Kapitán domáceho tímu Gary Cahill si v súboji pri predošlom rohovom kope Aston Villy zrejme zranil ruku, ktorú mu teraz ošetruje lekár Crystal Palace.
     
    12
    Watkins dostal prihrávku do pozície na center na ľavé krídlo, jeho nákop ale zrazil jeden z brániacich hráčov Crystal Palace na ďalší rohový kop.
     
    13
    Traorého center z rohu sa odrazil zrejme od ruky jedného z domácich hráčov. Hostia reklamujú hru rukou, hra ale pokračuje ďalej.
     
    14
    Držanie lopty: 24 % : 76 %
     
    15
    El Ghaziho center zľava nedokázali obrancovia Crystal Palace odvrátiť do bezpečia, lopta sa tak na pravej strane šestnástky dostala k Watkinsovi. Jeho tvrdú strelu z otočky pod brvno vyrazil domáci brankár Butland nad svoju bránu.
    15. Jack Butland (CRP)
     
    16
    Hause sa opäť pretlačil k centru z rohového kopu, tentoraz na zadnej tyči, a lopta po jeho hlavičke spadla oblúčikom tesne mimo pravej tyče domácej svätyne.
     
    17
    Domáci hráči akoby sa zatiaľ nedokázali dostať do zápasu. Hostia majú výraznú územnú prevahu a vytvorili si už štyri veľké gólové príležitosti.
     
    17
    Aston Villa dala gól!
    Hostia úplne zaslúžene otvárajú skóre! Center Almuhammadího z pravej strany odhlavičkoval obranca Crystal Palace pred vlastnú šestnástku priamo pred JOHNA MCGINNA. Ten neváhal a veľmi peknou technickou strelou po zemi nasmeroval loptu tak, že sa od pravej tyče odrazila do siete za chrbát bezmocného domáceho brankára Butlanda.
    17. John McGinn (ASV) - 0:1
     
    19
    Až teraz konečne zahrozili i domáci. Schlupp sa po zisku lopty rozbehol na ľavú stranu šestnástky, odkiaľ vystrelil po zemi k bližšej tyči. Jeho strelu chytil brankár Aston Villy Martínez.
     
    20
    Townsend si naviedol loptu sprava do oblúku pred šestnástkou, jeho strela ale bola zablokovaná. Jamesa McCarthyho potom v strede polovice Aston Villy podrazil McGinn.
     
    21
    Ezeho center do šestnástky odhlavičkoval Watkins, Townsend ale loptu vrátil „do ohňa“ a túto akciu napokon zakončil strelou z voleja vysoko nad Martínezovu bránu Cahill.
     
    22
    Targett našiel nákopom na ľavé krídlo rozbehnutého El Ghaziho, jeho prudký center však chytil brankár Crystal Palace Butland.
     
    23
    Townsend bol podrazený pred šestnástkou Aston Villy. Priamy kop pre domácich zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od brány hostí.
     
    24
    Townsend zakrútil loptu ponad múr z hráčov Aston Villy k ľavej tyči, brankár Martínez ale tento pokus bez väčších problémov vyrazil.
     
    26
    Kouyaté zrazil vo vzdušnom súboji v strede poľa zozadu na trávnik Watkinsa. Hostia získali loptu, po strelenom góle sa však na polovicu domácich ešte poriadne nedostali.
     
    27
    Zaha si na pravej strane šestnástky narazil loptu s Bentekem, ktorý mu ju pätičkou vrátil do behu a Zaha potom technickou strelou vypálil nad Martínezovu bránu. Prípadný gól by ale kvôli faulu Bentekeho zrejme neplatil.
     
    28
    Ani teraz sa hosťom nepodarilo prejsť na útočnú polovicu a znovu útočia domáci. Po góle Aston Villy sa obraz hry úplne otočil a výrazne aktívnejším tímom je teraz Crystal Palace.
     
    29
    Hosťom sa podarilo domácich aspoň vytlačiť do stredu poľa a donútiť ich i k malej domov na brankára Butlanda. Ten loptu nakopol naspäť na polovicu Aston Villy, kde ju jeho spoluhráči vybojovali.
     
    30
    Domáci sa však ďaleko nedostali a Targetta musel po strate lopty v strede poľa zastaviť taktickým faulom Townsend.
     
    31
    Watkins si zle spracoval prihrávku na pravú stranu šestnástky a sám sa nevydareným prvým dotykom lopty vytlačil do ostrého uhla. Jeho prihrávku na spoluhráčov potom zastavil Kouyaté.
     
    32
    Crystal Palace dal gól!
    Je vyrovnané! Zahova strela spoza šestnástky bola zablokovaná, lopta sa ale od Zahu odrazila na ľavé krídlo do behu Mitchellovi, ktorý ju nacentroval na zadnú tyč. Tam najvyššie vyskočil CHRISTIAN BENTEKE, ktorý sa pretlačil k lopte a hlavičkou do protipohybu brankára Aston Villy Martíneza ju poslal do siete.
    32. Christian Benteke (CRP) - 1:1
     
    34
    Aston Villa dala gól!
    Hostia okamžite odpovedajú na inkasovaný gól a znovu sa dostávajú do vedenia! McGinnov center z pravej strany nadvihol Kouyaté do výšky, odkiaľ loptu zrazil hlavou za seba Watkins a ANWAR EL GHAZI, ku ktorému sa odrazila na zadnú tyč, strelou z prvej prekonal domáceho gólmana Butlanda.
    34. Anwar El Ghazi (ASV) - 1:2
     
    36
    Rozohrávku domácich zastavil taktickým faulom na Townsenda v strede poľa Targett. Crystal Palace sa potom prekombinovalo k šestnástke hostí.
     
    37
    Útok domáceho tímu zakončil tvrdou strelou spoza šestnástky Zaha. Jeho pokus ale letel len do stredu brány, priamo do rúk pripraveného brankára Martíneza.
     
    38
    Hostia získali loptu a zacúvali s ňou pred vlastnú šestnástku. Tam si ju prihráva obranná štvorica spolu s brankárom Martínezom.
     
    39
    Almuhammadí prenikol po pravej strane do šestnástky Crystal Palace a prihrávkou takmer z bránkovej čiary našiel dobiehajúceho Traorého. Ten z prvej trafil Cahilla.
     
    40
    Domáci hneď odpovedali svojím postupným útokom, tentoraz sa ale k strele nedostali a po strate lopty museli zastaviť možný protiútok hostí faulom v strede poľa.
     
    41
    Hostia však pokazili rozohrávku a lopta sa rýchlo vrátila na kopačky domácich hráčov. Center na zadnú tyč potom chytil brankár Martínez.
     
    42
    Traoré prišiel o loptu v strede poľa a na konci tohto protiútoku Crystal Palace sa dostal k strele z hranice šestnástky hostí Townsend. Tú zablokoval na roh Ramsey.
     
    43
    Center z rohu hostia vyriešili, domáci ale loptu získali a pokračovali v útoku. Zaha prenikol do šestnástky na ľavej strane a prihrávkou do jej stredu našiel Cahilla, ktorý zblízka tesne minul Martínezovu bránu.
     
    44
    Hostia sa snažia hru trochu upokojiť a podržať hrací predmet pod svojou kontrolou. Obrancovia Aston Villy sa s loptou pomaly posúvajú na útočnú polovicu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Nákop gólmana hostí Martíneza odhlavičkoval do autu Cahill. Hostia potom prešli k postupnému útoku, ktorý ukončil faulom na El Ghaziho Mitchell.
     
    45+2
    Center zo štandardky Aston Villy z pravej strany útočnej polovice odhlavičkoval jeden z brániacich domácich hráčov na roh. Center z neho potom odvrátil z vlastnej šestnástky Benteke.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napriek tomu, že oba tímy už v tejto sezóne anglickej Premier League nehrajú vlastne o nič, nám ponúkli v prvom polčase výborný futbal. Aston Villa mala v úvodnej časti zápasu veľkú územnú prevahu a veľa gólových príležitostí, domácim ale držala čisté konto nepresná koncovka hostí a brankár Butland. Hostia sa však napokon dočkali odmeny za svoj tlak, keď skóre otvoril McGinn. Po tomto okamihu sa hra úplne otočila a iniciatívu prevzali domáci, ktorí sa zo svojho tlaku tiež dočkali gólovej odmeny zásluhou hlavičky Bentekeho. Hneď z ďalšieho útoku sa ale hostia opäť dostali do vedenia, keď po sérii chýb v obrane Crystal Palace skóroval El Ghazi a aj keď sa domáci snažili ešte v závere prvého dejstva vyrovnať, tak sa im to už nepodarilo. Po prestávke nás však určite čaká ešte veľký boj o výhru v dnešnom zápase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 41 % : 59 %
    Strely na bránu: 4:3
    Strely mimo: 2:4
    Rohy: 1:4
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 10:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Brankárovi Martínezovi odskočila po malej domov lopta, gólman Aston Villy ju ale napokon dokázal pred napádajúcimi protihráčmi v sklze odkopnúť do bezpečia.
     
    48
    Watkins dostal výbornú kolmú prihrávku na pravú stranu šestnástky od Traorého, jeho center na spoluhráčov však chytil domáci gólman Butland.
     
    49
    Domáci si loptu prihrávajú v strede poľa, do blízkosti šestnástky Aston Villy sa ale zatiaľ cez zoradenú obranu hosťujúceho celku nedokážu dostať.
     
    50
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Ezeho John McGinn (Aston Villa FC).
     
    51
    Traoré zrazil nedovoleným spôsobom na ľavom krídle na trávnik Zahu, ktorý ho o loptu obral. Priamy kop pre Crystal Palace.
     
    52
    S centrom domácich z tejto štandardky na prednú tyč si obrana hostí poľahky poradila. V strede poľa potom získali hrací predmet naspäť pod svoju kontrolu futbalisti Crystal Palace.
     
    53
    Ezeho kolmica na Bentekeho nebola presná a skončila u gólmana Aston Villy Martíneza. Jeho spoluhráči potom rozohrávku pokazili a domáci sa tak mohli vrátiť k šestnástke hostí.
     
    54
    Domáci obliehali pokutové územie Aston Villy prihrávkami zo strany na stranu a ich útok ukončil až zákrokom proti centru Warda brankár Martínez.
     
    56
    Domáci majú v týchto chvíľach výrazný tlak. Zaha sa pekne uvoľnil na ľavom krídle, jeho center ale len preletel celou šestnástkou hostí bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
     
    57
    Douglas Luiz fauloval na vlastnej polovici Ezeho. Ďalšia štandardná situácia pre domácich.
     
    58
    Wardov center z tohto priameho kopu odhlavičkoval Hause, i tentoraz ale získali odrazenú loptu domáci. Kouyaté na konci tohto útoku nacentroval z pravého krídla do šestnástky a Almuhammadí musel loptu pred Ezem odhlavičkovať loptu na roh.
     
    59
    Center z rohu Crystal Palace doletel po predĺžení na prednej tyči k Bentekemu, ktorého prudkú hlavičku skvelým zákrokom vyrazil gólman Aston Villy Martínez do brvna svojej brány.
    59. Christian Benteke (CRP)
     
    60
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 74 % : 26 %
     
    61
    Po dlhšej dobe sa na útočnú polovicu dostali i hostia. Targettovu prihrávku na ľavé krídlo si chcel spracovať El Ghazi, toho ale zozadu zrazil nedovolene na trávnik Townsend. Štandardka pre Aston Villu.
     
    62
    El Ghazi z priameho kopu z pomerne ostrého uhla vystrelil k bližšej tyči, gólman Butland ale dokázal túto strelu vyraziť.
     
    63
    Center z rohu hostí potom domáca obrana vyriešila a Crystal Palace vyrazilo do protiútoku. Ten pokazil Eze, ktorý mizernou prihrávkou na Towsenda doslova daroval loptu obrancom Aston Villy.
     
    64
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Bertrand Traoré, prichádza Jack Grealish.
     
    66
    Grealish si hneď v prvom pokuse o prienik vypýtal faul od Warda. Priamy kop pre Aston Villu z ľavej strany útočnej polovice.
     
    67
    El Ghaziho vysoký center chytil brankár Butland. Ten chcel rýchlo rozohrať, hostia sa ale okamžite vrátili do obranného postavenia a domáci musia útočiť „do plných“.
     
    68
    Eze si naviedol loptu pred šestnástkou Aston Villy na strelu, ktorú zablokoval vracajúci sa Hause. Domáci sa potom usadili na útočnej polovici k svojmu ďalšiemu postupnému útoku.
     
    69
    Zaha sa tiež dostal k strele, tú ale zablokoval na rohový kop domáceho tímu v sklze Targett.
     
    70
    Center domácich z rohu vyrazil brankár Martínez a lopta sa dostala za šestnástku k Ezemu, ktorého technická strela bola zrazená mimo brány hostí.
     
    71
    Domáci majú v tejto chvíli veľký tlak. Center Zahu z ľavého krídla do šestnástky odkopol Ramsey tak silno, že lopta skončila až na streche tribúny.
     
    72
    Až teraz sa hostia vymanili spod tlaku domácich hráčov a po dlhej dobe sa sami dostali na útočnú polovicu. El Ghaziho center sprava odhlavičkoval pred Grealishom do autu Ward.
     
    73
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McCarthy, prichádza James Tomkins.
     
    73
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Joel Ward (Crystal Palace FC).
     
    74
    Grealish bol opäť faulovaný na ľavom krídle a zo štandardky potom sám vystrelil vysoko nad Butlandovu bránu.
     
    75
    Watkins si nabehol do šestnástky na výbornú kolmicu a jeho strelu z ľavej strany vyrazil brankár Butland. Prípadný gól by však i tak kvôli ofsajdu útočníka Aston Villy neplaitl.
     
    75
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci druhýkrát v zápase vyrovnávajú! WILFRIED ZAHA si nabehol na prihrávku na ľavé krídlo, z ktorého si loptu naviedol okolo Konsu na pravačku do šestnástky. Jeho strelu potom zrazil pri snahe o blok kolenom k bližšej tyči mimo dosahu vlastného brankára Almuhammadí.
    75. Wilfried Zaha (CRP) - 2:2
     
    77
    McGinn oblúčikom do šestnástky našiel nabiehajúceho Grealisha, ktorého prihrávku do stredu pokutového územia odkopol jeden z domácich obrancov.
     
    78
    Hostia odrazenú loptu získali a po prihrávke z ľavého krídla strieľal z prvej spoza šestnástky McGinn. Jeho slabú strelu po zemi chytil domáci gólman Butland.
     
    80
    K El Ghaziho centru sa na prednej tyči pretlačil Almuhammadí, ktorého hlavičku zrazil na ďalší roh Kouyaté.
     
    81
    Zaha posunul loptu z ľavého krídla do šestnástky na rozbehnutého Ezeho, ktorého strelu na poslednú chvíľu zablokoval na roh Konsa.
     
    82
    Eze sa po odvrátenom rohovom kope svojho tímu dostal k lopte za šestnástkou Aston Villy a tvrdou strelou trafil brvno Martínezovej bbány.
     
    82
    Žltú kartu za podrazenie Douglasa Luiza, ktorý bežal do otvorenej domácej obrany, dostáva Cheikhou Kouyaté (Crystal Palace FC).
     
    84
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a prvýkrát v zápase sa dostávajú do vedenia! Zahova prihrávka z pravej strany šestnástky bola zrazená k Ezemu, ktorý z prvej vystrelil. Strela sa mu nevydarila, skákajúcu loptu ale ramenom v súboji s obrancom nasmeroval v bránkovisku Aston Villy mimo dosahu brankára Martíneza TYRICK MITCHELL.
    84. Tyrick Mitchell (CRP) - 3:2
     
    85
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jacob Ramsey, prichádza Keinan Davis.
     
    86
    Žltú kartu za držanie unikajúceho Zahu dostáva Kortney Hause (Aston Villa FC). Domáci získavajú priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    88
    Štandardku Crystal Palace rozohral Eze, jeho strelu na bránu ale brankár hostí Martínez s prehľadom zlikvidoval.
     
    88
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Anwar El Ghazi, prichádza Wesley.
     
    89
    Domáci držia loptu na útočnej polovici a nepožičiavajú ju hosťom. Tí sa tak nemôžu dostať do útoku, ktorým by domácich zatlačili do obrany.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Až teraz sa hostia dostali na polovicu Crystal Palace, Eze si ale skvele splnil obranné povinnosti a obral o loptu McGinna. Brankár Butland potom po malej domov odkopol hrací predmet na polovicu hostí.
     
    90+2
    Žltú kartu za podrazenie Douglasa Luiza v strede poľa dostáva Wilfried Zaha (Crystal Palace FC).
     
    90+3
    Grealish vysunul na ľavom krídle do nábehu Targetta, ktorý nacentroval presne na voľného Davisa. Ten prudkou hlavičkou usmernil loptu vysoko nad Butlandovu bránu.
     
    90+4
    Hostia získali na záver zápasu ešte jednu štandardku, McGinnov center z nej ale k strele hostí neviedol.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Aj v druhom polčase pokračoval veľmi otvorený futbal, dôkazom čoho je celkovo 42 striel od oboch tímov. Väčšie gólové príležitosti mali v druhom polčase futbalisti Crystal Palace, ktorí v niektorých pasážach dostali hostí pod veľký tlak a napokon sa im podarilo nielen vyrovnať, ale aj otočiť zápas a zvíťaziť. Vyrovnávajúci gól strelil v 75. minúte Zaha a o 9 minút rozhodol o výhre domácich dôrazný Mitchell. Hostia sa ešte snažili s výsledkom niečo urobiť a v nadstavenom čase zatlačili domácich do obrany, nebezpečnejšia strela na domácu bránu od nich už ale neprišla.

    Crystal Palace je po tejto výhre na 13. mieste tabuľky, Aston Villa na 11. priečke. Hostia touto porážkou stratili už i teoretickú šancu na európske poháre.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 8:5.
    Strely mimo: 4:9.
    Rohy: 7:7.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 23:13.
     
    Ďalší program:

    Crystal Palace FC
    37. kolo – 19. 5. 2021, 20:00: Crystal Palace – Arsenal

    Aston Villa FC
    37. kolo – 19. 5. 2021, 19:00: Tottenham – Aston Villa
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (15:00:49)

    Michal Sadlek

    Góly: 32. Ch. Benteke, 75. Zaha, 84. T. Mitchell – 17. J. McGinn, 34. El Ghazi

    Karty:   73. J. Ward (CRP), 82. Kouyaté (CRP), 90+2. Zaha (CRP) – 50. J. McGinn (ASV), 86. Hause (ASV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 23:13.
    Crystal Palace FC: Butland – J. Ward, Kouyaté, Cahill (C), T. Mitchell – Eze, James McCarthy (73. Tomkins), Schlupp – A. Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Guaita, Hennessey – J. Ayew, Batshuayi, Dann, Mateta, Kelly, Riedewald, Tomkins.

    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Almuhammadí, Konsa, Hause, Targett – J. McGinn (C), Douglas Luiz – B. Traoré (64. Grealish), J. Ramsey (85. Davis), El Ghazi (88. Wesley) – Watkins.
    Náhradníci: Steer – Barkley, Davis, Grealish, Engels, Chukwuemeka, Nakamba, N. Taylor, Wesley.

    Rozhodca: Coote – Hopton, Mainwaring