Bordeaux – Lens 3:0 (kon.) | Dijon – Nantes 0:4 (kon.) | Lille – Saint-Étienne 0:0 (kon.)
Lorient – Metz 2:1 (kon.) | Marseille – Angers 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.)
Montpellier – Brest 0:0 (kon.) | Nice – Štrasburg 0:2 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:5 (kon.)
Paríž – Remeš 4:0 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:1 (2:0)
Stade Rennes
cz Nedeľa 16.05.2021, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:55:16)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:14.
     
    Monaco nakonec udrželo těsné vedení až do závěrečných chvil, ty ale pro něj představovaly opravdu krušné momenty. Rennes se postupem času zlepšovalo, čím více se blížil konec utkání, nakonec se ovšem dočkalo jen snížení. Zatímco domácí si pojistili třetí příčku v tabulce, hosté naopak přišli o důležité body v boji o evropské poháry.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lecomte má míč v moci. Monaco musí přežít ještě pár desítek sekund.
     
    90+3
    Rennes je naskládané na útočné polovině soupeře. Ten se stále soustředí na pozorné bránění. Jsou to pro domácí opravdu perné a dramatické chvíle.
     
    90+1
    Bourigeaud a jeho rohový kop. Odvrátil ho ale bezpečně Tchouaméni. I v oslabení působí bretaňský výběr aktivnějším dojmem. Dočká se ještě vyrovnání?
     
    90
    Pět minut se bude nastavovat ke druhému poločasu.
     
    89
    Stále aktivní Bourigeaud se jal rozehrát z velké dálky standardní situaci. Jenže jeho centr se nesetkal s úspěchem. Rennes vynakládá na hřiště poslední zbytky svých sil.
     
    88
    Rennes si situaci vyloučením opravdu zkomplikovalo. I tak však nečekají Monaco lehké chvilky. Pořád do konce utkání ještě pár minutek přece zbývá.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Gerzino Nyamsi.
    85. červená karta Da Silvy
     
    85
    Da Silva (REN) to s razancí vůči Ballovi-Tourému prostě přehnal. A je tak po právu vyloučený po tomto nevybíravém zákroku.
     
    84
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Fodé Ballo-Touré.
     
    83
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Ruben Aguilar.
     
    83
    Tchouaméni svou hlavičku neusměrnil ideálně, přitom pálil opravdu z dobré pozice! Monaco ale nerozhodlo tohle utkání ve prospěch svůj. Velká škoda pro knížecí celek.
     
    81
    Následný rohový kop Rennes nevyšel podle představ. Bourigeaud se snažil vybídhnout své spoluhráče v šestnáctce, ale marně. Monaco svoje zadní vrátka zavírá ve správnou chvíli.
    80. šance Del Castilla
     
    80
    Del Castillo se objevil ve velmi dobré střelecké pozici! Perfektní kombinaci nyní předvedlo Rennes. Nicméně od Disasiho se nakonec míč odrazil pouze do zámezí.
    78. zakončení Trufferta
     
    78
    Truffert vypálil z dálky! Jenže jeho pokus nebyl zkrátka přesný a skončil pouze nad domácím břevnem. Lecomte si jen povyskočil po tomto zakončení.
     
    76
    Stále je bretaňský výběr aktivnější, hladovější. ASM se drží zuby, nehty. Nutno podotknout, že v obraně působí i nadále velmi dobře.
     
    74
    Monaco v podstatě na inkasovanou branku nijak nezareagovalo. I nadále působí pasivním dojmem, věří, že výhru ukope až do konce všemožnými prostředky.
    73. hlavička Guirassyho
     
    73
    Guirassy se propracoval na zadní tyčce k hlavičce, avšak nenašel správnou mušku. Lecomte mohl být mezi třemi tyčemi v pohodě. Každopádně hosté se směrem dopředu začínají opravdu výrazně osmělovat.
     
    71
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Eliot Matazo.
     
    71
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Krépin Diatta.
     
    70
    Aguerd (REN) a jeho další faul, tentokráte na Ben Yeddera. Tentokráte byl již oceněný žlutou kartou.
    68. Benjamin BOURIGEAUD - 2:1
     
    68
    Rennes právě vstřelilo branku!
    A přece tu máme zápletku. Bretaňský výběr snížil díky přesnému zásahu BENJAMINA BOURIGEAUDA, který hlavičkou usměrnil míč na bližší tyčku přes Disasiho poté, co Lecomte vyrážel balón pouze k němu po Del Castillově počínání. Disasi přitom na hřiště přišel teprve před pár okamžiky. Bez asistence.
     
    67
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Faitout Maouassa, přichází Adrien Truffert.
     
    67
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Jeremy Doku, přichází Romain Del Castillo.
     
    66
    Rennes stále drží daleko více míč na svých kopačkách, 59 procent, to je jeho aktuální číslo. Bezpochyby solidní statistika, která zatím ale k úspěchu nevede.
     
    63
    Monaco zahrozilo po rohovém kopu. Golovinův centr letí na bližší tyčku, míč se pohybuje v nebezpečných místech, propracuje se k němu Tchouaméni, avšak jeho zakončení nebylo účinné.
     
    63
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Guillermo Maripán, přichází Axel Disasi.
     
    61
    Bourigeaud (REN) se provinil ostřejším zákrokem ve středu pole vůči Fofanovi a inkasoval žlutou kartu, první na straně Rennes.
     
    59
    Monaco se směrem dopředu dostává jen sporadicky, v podstatě mu bohatě stačí provádět tuhle taktickou variantu. Rennes se mu daří velmi dobře držet na uzdě.
     
    57
    Monaco nyní úplně dobře neodhadlo tenhle pas, který nakonec propadl až k Maouassovi. Jeho pokus každopádně nebyl přesný, Lecomte zasahovat nemusel.
     
    56
    Bourigeaud byl nyní vyzván na pravé straně. proti němu ovšem stál bránící Caio Henrique, jehož jednoduše nepřelstil. Pořád platí, že Rennes marně dobývá soupeřovu bránu.
     
    54
    Monaco i nadále drží otěže zápasu pod vlastní kontrolou. Rennes marně čeká na svou první větší šanci zápasu ve druhém dějství.
    52. ofsajd Vollanda
     
    52
    Málem se Monaco ujalo třígólového vedení ze standardní situace! Volland po centru zprava od Sidibého pálil z vyložené pozice a prověřil Gomise, následně z dorážky trestuhodně přestřelil. I kdyby se však dočkal rozvlnění sítě, jeho branka by neplatila kvůli ofsajdu.
     
    51
    Aguerd srazil svého soupeře k zemi a musel na přivolání k panu Bastienovi. Ten mu jasně sdělil, že takové podobné zákroky už nadále bez osobního trestu nehodlá dále tolerovat.
     
    50
    Doku tenhle míč nemohl stihnout. Zase byl moc dobře strážený. Lecomte už loví míč ze zámezí, aby mohl nakopnout směrem dopředu. Svěřenci trenéra Nika Kovače i nadále hrají především chytrý fotbal.
     
    49
    Guirassy, to je především bijec vepředu, který by možná mohl rozbít defenzívu Monaca. Ta zatím pracuje výtečně, přesvědčuje o tom vlastně i zkraje druhé půle.
     
    47
    Doku si rovnal míč na svou pravačku, zkoušel se prosadit technicky, jenže tohle zakončení bylo hodně mizerné. Odkopávat od brány bude gólman Lecomte.
     
    46
    Hostující trenér Génésio se rozhodl pro poměrně nečekaný taktický záměr. Tvůrce hry Camavingu stáhl ze hřiště. Je pravda, že francouzský talent nepodal v prvním dějství zcela ideální výkon.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Sehrou Guirassy.
     
    Monaco zatím potvrzuje roli favorita. Je nesmírně produktivní, a byť nepodává žádný špičkový, lépe řečeno dechberoucí výkon, stačí mu jeho počínání na dvougólové vedení nad Rennes. To bude muset ve druhé půli zabrat, aby s výsledkem ještě něco udělalo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    44. střela Camavingy
     
    44
    Camavinga pálil slabě svou levačkou, gólman Lecomte pohotově lapil jeho pokus. Alespoň se Rennes dočkalo své druhé střely na bránu.
     
    42
    Bourigeaud, Camavinga, Terrier... Ti všichni se snaží najít recept na dobře bránícího soupeře, ale zatím marně. Celou akci Rennes zabrzdil Maripán.
     
    40
    Badiashile přetočil hru na pravou stranu na Vollanda, Němec si míč zpracoval a odcentroval do šestnáctky. Traoré každopádně odvrátil balón do bezpečí před Golovinem.
     
    39
    Šest minut do konce. Jestli něco tenhle první poločas nabídl, tak neúprosnou koncovku monackého celku. ten měl v podstatě dvě až tři šance a hned dvakrát skóroval.
     
    38
    Monaco nyní nebylo daleko od dalšího přesného zásahu! Sidibé našel Ben Yeddera, proti střele domácího kapitána se postavil bránící Aguerd. Nicméně míč se odrazil ještě k Sidibému, který ho přenechal Tchouaménimu, a jeho pokus vyblokoval do zámezí Tait.
     
    36
    Bretaňský výběr se snaží s výsledkem něco udělat, ne že ne. Teď si chtěli míč vyměnit Doku a neustále hladový Terrier, nicméně Gelson Martins nakonec jejich podnikání výtečně zastavil.
     
    35
    Gelson Martins se ocitl v ofsajdu. Hra byla přerušená, nepřímý volný kop za chvilku rozehraje Rennes.
    34. dorážka Dokua skončila mimo bránu
     
    34
    Tak i Rennes se se dostalo do své první větší příležitosti! Lecomte musel likvidovat střelu ze střední vzdálenosti od N'Zonziho, míč následně vyrazil pouze ke svému protihráči Dokuovi, jenž naštěstí pro Monaco cílil jen mimo bránu.
     
    32
    Terrier zase v hledáčku monackých stoperů, tentokráte Maripána (ASM). A inkasoval za svůj zákrok také on žlutou kartu.
     
    30
    Dvě střely na bránu, dva góly: To je skvělá efektivita Monaca!
    29. Alexandr GOLOVIN - 2:0
     
    29
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou opravdu neuvěřitelně produktivní. Opravdu sporadicky se dostává do šancí, ale jakmile se v ní objeví, hned ji přetaví v branku. ALEXANDR GOLOVIN vypálil ze střední vzdálenosti a jeho tečovaná rána bránícím Da Silvou skončila za zády Gomise. Asistence: Youssouf Fofana.
     
    25
    Padesát devět procent, to je aktuální držení míče na straně Rennes. Jenže vést tuhle statistiku neznamená mnohdy vůbec nic. Monaco je v obraně stále velmi pozorné.
     
    23
    Bretaňský výběr se pokusil být agresivní. jenže na klidně působící Monaco ani tímto způsobem nevyzrál. Zatím se hosté nepropracovali k jedinému střeleckému pokusu na bránu.
     
    22
    Rennes je směrem dopředu opravdu bezzubé. Ne že by Monaco vyložene v ofenzívě zářilo, ale působí na hřišti přece jenom kompaktnějším dojmem. A nyní mu stačí jen udržovat kontrolou nad hrou.
     
    21
    Maouassa vyprodukoval slušný centr do šestnáctky, hledal tam zatím neviditelného Camavingu, jenže Badiashile dobře zakročil. Domácí obránce je zatím hodně vidět.
     
    18
    Ben Yedder zaznamenal již dvacátý přesný zásah této ligové sezóny. bezpochyby úctyhodný počin monackého kapitána. Lepší je už v lize už pouze pařížský zabiják Kylian Mbappé (25 góĺů).
     
    17
    Nepříjemnost pro Monaco přišla na řadu na sklonku sedmnácté a osmnácté minuty. Stoper Badiashile (ASM) zfauloval Terriera a inkasoval první žlutou kartu utkání.
    16. Wissam Ben Yedder - 1:0
     
    16
    Monaco právě vstřelilo branku!
    První šance okamžitě skončila úvodním gólem tohoto utkání. Kapitán WISSAM BEN YEDDER si naběhl na Golovinovu kolmici, unikl po levé straně za soupeřovu obranu, Gomis proti němu sice vyběhl, byl ovšem překonán elegantním obloučkem. Asistence: Alexandr Golovin.
     
    14
    Traoré našel Terriera, u něhož byl pozdě Badiashile. Bastien se zatím nerozhodl udělit žlutou kartu, monacký obránce každopádně musel na kobereček.
     
    12
    Přece jsme se dočkali nějaké nebezpečnější standardky. I když nebezpečnější... Po Sidibého centru, který skončil za brankou Gomise, se takto hovořit vlastně ani nedá.
     
    11
    Úvodní chvíle zápasu nám opravdu nenabídly nic zajímavého. Stále čekáme na jakoukoli první střelu na bránu, jakoukoli nebezpečnější šanci či standardku. Možná že o výsledky tohoto měření sil budou rozhodovat jen detaily.
     
    10
    Badiashile se nyní snažil zaspolupracovat s Gelsonem Martinsem, nicméně Gomis je mezi třemi tyčemi zatím pozorný. Všechny monacké akce zatím utíná Rennes už v samém zárodku.
     
    9
    Ačkoli se Monaco zatím nepropracovalo jakožto favorit tohoto souboje, připomeňme, že vždy skórovalo v posledních osmi ligových duelech. Dohromady skórovalo patnáctkrát.
     
    7
    Rennes se snaží o trpělivost, ví, že jakoukoli chybu umí soupeř náležitě potrestat. Sólo nyní zkusil Maouassa, který prošel kolem Fofany i Tchouaméniho, ovšem nakonec narazil na stopera Maripána.
     
    6
    připomeňme, o co oba celky v dnešním předposledním kole hrají. Monaco o účast v Lize mistrů, Rennes o kvalifikaci do Evropské ligy či Evropské konferenční ligy. Zatímco domácí mají v závěru situaci ve svých rukou, hosté ne.
     
    5
    První pětiminutovka nabídla jakousi klasickou oťukávanou. Rennes má evidentně o něco větší problém s rozehrávkou, Monaco působí o něco uvolněněji a sehraněji. Ale uvidíme, na jak dlouho.
     
    3
    Jakýsi první náznak šance přišel na řadu po třech minutách hry. Sidibé se snažil svým centrem najít rozeběhnutého Ben Yeddera, pas byl však příliš prudký, a tak míč sebral do náruče brankář Gomis.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Lecomte – Sidibé, Maripán, Badiashile – Golovin, Fofana, Tchouaméni, Caio Henrique – Volland, G. Martins – Ben Yedder.
    Náhradníci: Majecki – F. Luís, Matazo, Ballo-Touré, Aguilar, Fàbregas, Disasi, Matsima, Diatta.

    Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva, Aguerd, Maouassa – Camavinga, N'Zonzi, Tait – Doku, Terrier, Bourigeaud.
    Náhradníci: Salin – Ugochukwu, Grenier, Dalbert, Soppy, Nyamsi, Truffert, Guirassy, Del Castillo.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani.
     
    Kromě Camavingy hosté můžou počítat i se Stevenem Nzonzim, který už též není suspendovaný, zdravý by měl být i Adrien Truffert, přičemž na marodce zůstává až do konce sezóny už jen Jonas Martin. Domácím stále chybějí Sofiane Diop a Stevan Jovetič a suspendovaný Willem Geubbels, zranění nově postihlo Pietra Pellegriho, zpátky do akce by se ale mohl zapojit Krépin Diatta, jenž překonal potíže s koronavirem.
     
    Rennes naposledy uhrálo velmi cenný bod proti PSG a velmi rádo by si vyšláplo o týden později i na dalšího protivníka z popředí tabulky. Kouč Bruno Génésio navíc bude moci nasadit prakticky nejsilnější možnou sestavu, neboť do hry může počítat s klíčovým prvkem Eduardem Camavingou, jemuž vypršel karetní trest. Aktuálně jsou hosté v tabulce sedmí, jen bod je dělí od páté Marseille a stejný počet od šestého Lens.
     
    Jeden bod dělí Monaco od čtvrtého Lyonu, přitom hranice mezi těmito dvěma příčkami je velmi zásadní. Zatímco ta třetí zajišťuje slovutnou Ligu mistrů, čtvrtá pouze chudší popelku Evropskou ligu. Svěřenci trenéra Nika Kovače mají však situaci ve svých rukou, pokud v závěru sezóny dvakrát zvítězí, před OL se jistojistě udrží. Povzbuzeni jsou domácí mimochodem bezpochyby o čtvrteční skalp Rumilly-Vallières, celku ze čtvrté nejvyšší soutěže, který znamenal postup do finále Coupe de France. V něm mimochodem narazí na PSG.
     
    Tahle bitva bude bezpochyby jednou z nejsledovanějších v předposledním kole Ligue 1. Monaco sehraje duel s Rennes a oběma týmům v tomto souboji půjde o hodně. Zatímco knížecí celek se chce udržet v top trojce, aby si zahrál v příští sezóně Ligu mistrů, Rennes bude usilovat o postup do evropských pohárů, konkrétně buď do Evropské ligy, nebo nově vytvořené Evropské konferenční ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 16. Ben Yedder (Golovin), 29. Golovin (Fofana) – 68. Bourigeaud

    Karty:   17. Badiashile (ASM), 32. Maripán (ASM) – 61. Bourigeaud (REN), 70. Aguerd (REN)   85. Da Silva (REN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:14.
    AS Monaco: Lecomte – Sidibé, Maripán (63. Disasi), Badiashile – Golovin (71. Matazo), Fofana, Tchouaméni, Caio Henrique – Volland (83. Aguilar), G. Martins (71. Diatta) – Ben Yedder (84. Ballo-Touré).
    Náhradníci: Majecki – F. Luís, Matazo, Ballo-Touré, Aguilar, Fàbregas, Disasi, Matsima, Diatta.

    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva, Aguerd, Maouassa (67. Truffert) – Camavinga (46. Guirassy), N'Zonzi, Tait – Doku (67. Del Castillo), Terrier (87. Nyamsi), Bourigeaud.
    Náhradníci: Salin – Ugochukwu, Grenier, Dalbert, Soppy, Nyamsi, Truffert, Guirassy, Del Castillo.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani