Bordeaux – Lens 3:0 (kon.) | Dijon – Nantes 0:4 (kon.) | Lille – Saint-Étienne 0:0 (kon.)
Lorient – Metz 2:1 (kon.) | Marseille – Angers 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.)
Montpellier – Brest 0:0 (kon.) | Nice – Štrasburg 0:2 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:5 (kon.)
Paríž – Remeš 4:0 (kon.)
koniec
Lille OSC
0:0 (0:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 16.05.2021, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám vás u předposledního kola francouzské Ligue 1, v němž už se teoreticky může zodpovědět otázka, kdo se stane mistrem. Ovšem PSG by muselo zaváhat a Lille OSC by muselo zvítězit nad Saint-Étienne. Právě hostující mužstvo už o nic nehraje, ale v posledních týdnech šlo neuvěřitelně nahoru, a tak aspiranta na titul nečeká nic jednoduchého.
     
    Pojďme si oba celky představit ještě trochu blíže. Lille po letech může ukončit nadvládu favorizovaného PSG, ale musí získat o bod více. Zatím má OSC na čele náskok tří bodů, a tak má vše ve svých nohách. Vedoucí mužstvo Ligue 1 posbíralo devětasedmdesát bodů a v lize už šest zápasů neprohrálo a pětkrát zvítězilo, o body jej obralo pouze Montpellier. Nejlepším střelcem týmu pak je zkušený Turek Burak Yilmaz, který zaznamenal patnáct branek. Na řadu už přichází Saint-Étienne, které neprožívá dobrou sezónu, a tak je rádo, že je u konce. Hostující celek byl dlouho zamotán v boji o sestup, ze kterého se vhrabal až v posledních týdnech. ASSE najdeme na jedenácté pozici, když získalo pětačtyřicet bodů. V posledních pěti duelech třikrát zvítězilo a dvakrát odešlo poražené, když nestačilo na Montpellier a PSG. Nejlepším střelcem týmu pak je Denis Bouanga, který se trefil sedmkrát.

    Dnes tak může Saint-Étienne promluvit do boje o titul, pokud by obralo Lille o všechny body a PSG zvítězilo, tak by se pořadí na čele prohodilo. Ovšem zatím jsou to pouze hypotetické otázky. Uvidíme, kdo bude mít lepší výchozí pozici pro poslední kolo.
     
    Obě mužstva se setkala v rámci dvanáctého kola Ligue 1, kdy se urodila remíza 1:1. Ve třiatřicáté minutě poslal Saint-Étienne do vedení z pokutového kopu Wahbi Chazrí. Ovšem odpověď našel v pětašedesáté minutě Jonathan Ikoné.
     
    Střetnutí mezi Lille a Saint-Étienne začíná v neděli od 21 hodin, kdy se hrají všechny zápasy předposledního kola Ligue 1. Ze zápasu je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká spousta branek a kvalitní fotbalových momentů! Vždyť budeme sledovat aktuálně nejlepší francouzský fotbalový tým!
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které začíná zhruba za pětatřicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme. V jednadvacet hodin se pohodlně usaďte a bavte se francouzským fotbalem.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Araújo, André, Soumaré, Bamba – David, B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Djaló, Ikoné, Pied, Sanches, Weah, Xeka, Yazıcı.

    AS Saint-Étienne: Green – Debuchy (C), Sow, Kolodziejczak, Trauco – Nordin, M. Camara, Neyou, Bouanga – Hamouma, Chazrí.
    Náhradníci: Bajič – Abi, Aouchiche, Douath, Gabriel Silva, Monnet-Paquet, Moueffek, P. Retsos, Youssouf.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Rahmouni.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, utkání totiž začalo! Saint-Étienne se chopilo míče a táhlo první akci po pravé straně, jenomže vybojovalo pouze autové vhazování. Následně Vahbí Chazrí o míč přišel, a tak hraje Lille.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupilo Lille v červených dresech, naopak Saint-Étienne se obléklo do tradiční zelené sady. Právě hostující celek je na útočné polovině.
     
    3
    Po přihrávce z levé strany se na středu objevil Vahbí Chazrí, který měl kolem sebe trochu prostoru. Zakončení tuniského útočníka ale bylo zablokované.
     
    4
    Domácí aspirant na titul táhl další akci po pravé straně, odkud také přišel centr, na který nedoskočil Jonathan David. Jenomže ASSE odehrálo míč jen na hranici šestnáctky, kde vhodný moment ke střele prováhal Burak Yılmaz.
     
    6
    Již se rozehrálo celé předposlední kolo francouzské nejvyšší soutěže. Kromě našeho střetnutí občas nahlédneme, jak hraje PSG.
     
    7
    U postranní lajny dostal pořádně naloženo Vahbí Chazrí, kterého nedovoleně atakoval Zeki Çelik. Zatímco turecký obránce dostával od rozhodčího kázání, ASSE chtělo rozehrát, což pochopitelně neprošlo.
     
    8
    Hostující mužstvo zastavilo akci soupeře na vlastní polovině hrací plochy, kde také již dlouhou dobu kombinuje. Na hranici vápna se opět nacházel Vahbí Chazrí, jehož zradilo zpracování.
     
    9
    Na levou stranu si naběhl Denis Bouanga, jenž to zkusil, ale jako první se zatím mezi střelce zápasu nezapíše. Jelikož Mike Maignan se skvěle přesunul a pokud vyrazil na rohový kop.
     
    10
    Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyčku, kde bylo vzrušení už zbytečné. Mezitím totiž hlavní rozhodčí viděl faul hostujícího hráče a hru přerušil.
     
    11
    Na levé straně aktivně pracoval Denis Bouanga, jenž vnikl do šestnáctky a chtěl přihrávat před branku, což nevyšlo. Romain Hamouma tak mohl rozehrát rohový kop, který byl odvrácen na pravou stranu, odkud pánu bohu do oken mířil Vahbí Chazrí.
     
    12
    Aktivní Vahbí Chazrí si znovu pokryl balon, a tak jej obránci museli faulovat. Standardní situaci rozehrál Romain Hamouma a po jeho pasu se marně natahoval Mathieu Debuchy. I proto akci soupeře zvládl zastavit brankář Mike Maignan.
     
    14
    Saint-Étienne táhlo další akci po pravé straně a přihrávku z předbrankového prostoru odvrátil Benjamin André. Romain Hamouma rozehrával hned dva rohové kopy, ale ani po jednom se průběžné skóre zápasu neměnilo.
     
    15
    Zatímco Lille se brání, tak PSG už hraje v početní výhodě a navíc se z pokutového kopu prosadil Brazilec Neymar. Ovšem i bod zajišťuje OSC vedení v soutěži.
     
    17
    Na hranici vápna dal Burak Yılmaz přihrávku proti noze tureckému kolegovi. Ovšem Zeki Çelik zamířil jen hodně vedle levé tyče hostující branky. První zakončená akce také na straně favorita zápasu.
     
    18
    José Fonte seběhl na levou stranu, kde zastavil další akci soupeře. Domácí mužstvo začíná vyrovnávat hru, ale zatím se do střeleckých pozic dostává jen sporadicky.
     
    19
    Hned deset hostujících hráčů bylo za balonem a akce Lille byla zastavena na straně. Do protiakce se chtěl vydal Vahbí Chazrí, jenž se skluzu jej zastavil dovoleně Boubakary Soumaré.
     
    20
    Saint-Étienne rozehrávalo další rohový kop, který byl od první tyče odvrácený. Romain Hamouma měl šanci na reparát, ale ani jeho druhý centr na spoluhráče neprošel. Denis Bouanga zůstal ležet v pokutovém území Lille a nevypdá to s ním nejlépe.
     
    21
    Yvan Neyou (Saint-Étienne) je prvním potrestaným hráčem zápasu, když zastavil pronikajícího soupeře. Hlavní rozhodčí běžel zkontrolovat stav ležícího hráče mimo hru a až pak se vrátil k nedovolenému zákroku a udělil žlutou kartu.
     
    23
    Denis Bouanga bude v pořádku a po svých odešel mimo hrací plochu. Ovšem na tahu je LIlle, které se okamžitě vytáhlo na útočnou polovinu.
     
    25
    Pětadvacet minut hry je minulostí a stav zápasu je stále bezgólový. Nutno říct, že jsme zatím neviděli ani žádnou vyloženou šanci, hraje se vyrovnané střetnutí.
     
    26
    O pěknou přihrávku se pokoušel Burak Yılmaz, jenž měl v náběhu do vápna Jonathana Davida. Poslední jmenovaný hráč se rychle vracel zpátky a pomohl si nedovoleným způsobem.
     
    26
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Benjamin André (Lille), který vytáhl tvrdý skluz, při němž trefil Yvana Neyoua. Další zasloužená žlutá karta!
     
    28
    U postranní čáry se kolem svého strážce obtočil Vahbí Chazrí, který pak mohl postupovat dál, ovšem ukopl si míč mimo hrací plochu. Hostující útočník pak vzteky míč odkopl do reklamního panelu.
     
    29
    Burak Yılmaz podstoupil tvrdý souboj, po němž skončil na zeleném pažitu. Turecký hráč zůstal ležet, ale rozhodčí ihned ukazoval, že vše proběhlo v rámci pravidel.
     
    30
    Přihrávka domácího mužstva směřovala na pravou stranu pokutového území, kam si nabíhal Jonathan David. Jenže výborně zapracoval Timothée Kolodziejczak, který neváhal a balon poslal na tribunu.
     
    31
    Druhý celek tabulky už vede o dva zásahy! Ovšem pokud oba zápasy skončí tímto způsobem, zůstane Lille na vedoucí pozici o jediný bod. Poslední kolo by tak nabízelo velmi zajímavou zápletku!
     
    32
    Aspirant na titul se sice nedostal na útočnou polovinu, ale u středové čáry vybojoval faul. Lille tak rychle rozehrálo a přesunulo na útočnou polovinu.
     
    33
    Pas mířil na levou stranu, kde se pohyboval Jonathan Bamba. Ovšem tělo si před domácího záložníka dal Saidou Sow, který vybojoval odkop od branky.
     
    34
    Téměř ve všech zápasech už padla alespoň jedna branka, jen ve dvou případech se hraje bez gólů. Mezi Lille a ASSE zatím čekáme také na vyložené příležitosti.
     
    35
    Si sedm metrů za šestnáctkou se nacházel Jonathan Bamba, který nic nevymýšlel a opřed se do míče. Jeho pokus byl zastaven a domácí hráč avizoval, že pokus byl zastaven rukou!
     
    36
    První velká šance zápasu je zahozena! Po pravé straně postupoval Burak Yılmaz, který krásně prohodil balon do pokutového území. Za obranou se už nacházel Benjamin André, který trestuhodně zamířil vedle pravé tyče!
    36. Benjamin André (LIL)
     
    37
    V posledních minutách domácí mužstvo přebírá otěže zápasu a stále více kombinuje na útočné polovině. Zatím obrana Saint-Étienne zvládá útoky zastavovat a stav je stále bez branek.
     
    39
    Jonathan David chtěl přihrávat do pokutového území, kam už nabíhal Burak Yılmaz, ovšem pas byl zastaven. Jenže rozhodčí se vrátil k zákroku na kanadského útočníka a dopískl faul.
     
    40
    Standardní situaci rozehrál Jonathan Bamba, jehož centr byl odvrácen do bezpečných míst. Po chvíli byl faulován v souboji kapitánů José Fonte.
     
    41
    K rozehrání přímého kopu se postavil Burak Yılmaz, který se nacházel pár metrů od pomezní lajny. Turecký útočník to vzal na sebe a chtěl zaměstnat hostujícího brankáře, avšak branku přestřelil.
     
    42
    Blížíme se ke konci prvního poločasu a kromě jedné velké šanci, jsme toho moc neviděli. Doufejme, že po přestávce se obraz hry výrazně zlepší.
     
    43
    Denis Bouanga se nacházel na levé straně, odkud přes Zekiho Çelika přešel do vápna, kde jej ale zastavil José Fonte. Ovšem míče se po chvíli chopil Vahbí Chazrí, který na první tyči našel právě Bouangu, jehož pokus letěl jen nad bránu.
     
    44
    Hra se hodně kouskuje, k dalšímu nedovolenému zákroku sáhl Jonathan Bamba. Pronikající Arnaud Nordin si dal před balon tělo a nechal se poslat na zelený pažit.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45+2
    Ve středovém kruhu zůstal ležet Vahbí Chazrí, a tak rozhodčí hru raději přerušil. Během kontroly stavu hráče pak i poločas ukončil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas moc fotbalové krásy nenabídl, a tak nepřinesl ani gólovou radost. Do střetnutí lépe vstoupilo Saint-Étienne, které bylo velmi aktivní. Jenomže postupem času Lille převzalo otěže zápasu a více se tlačilo na útočnou polovinu. Avšak si vypracovalo pouze jedinou velkou příležitost, kterou trestu hodně zahodil Benjamin André. Doufejme, že se po přestávce dočkáme nějaké vstřelené branky, nebo alespoň zlepšeného herního projevu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Otevřete si brambůrky, pokračujeme druhým poločasem! Jako první se míče chopil Burak Yılmaz, který následně nabíhal i za obranu ASSE. Turecký matador se ale nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    47
    Tentokrát si neomaleně počínal Vahbí Chazrí (Saint-Étienne), který se po ztrátě míče vracel se soupeřem, jemuž došlápl na kotník a vidí žlutou kartu!
     
    48
    Arnaud Nordin byl u středové čáry faulován a Saint-Étienne se snažilo velmi rychle rozehrát. Za obranu si nabíhal Vahbí Chazrí, jenomže praporek pomezního rozhodčího ihned letěl nad hlavu.
     
    49
    Na levé straně pokutového území se nacházel Burak Yılmaz, který přihrával na první tyčku, kam si nabíhal Jonathan David. Ovšem před ním zahrál míč na rohový kop Saidou Sow.
     
    50
    Centr od rohového praporku letěl na zadní tyčku, kde se do vzduchu nejvýše pověsil kapitán José Fonte. Jeho hlavička byla velmi nepřesná a letěla pouze daleko od pravé tyče.
     
    52
    Stále je dost času k tomu, aby jeden z týmů rozhod o svém vítězství. Po poločasové přestávce je Lille nebezpečnější, avšak průběžný stav stále zůstává bez vstřelených gólů.
     
    53
    Pokud by dnes Lille střetnutí nezvládlo a se Saint-Étienne prohrálo, do hry o titul by se kromě PSG vrátilo také knížecí Monaco!
     
    54
    Hlavní aspirant na titul se znovu nachází u balonu a přenesení hry mířilo na pravou stranu, kde se nacházel Luiz Araújo. Brazilský fotbalista si nejprve narazil se spoluhráčem a následně míč neukočíroval.
     
    55
    Z druhé vlny zamířil za obranu Benjamin André, ovšem pas byl příliš dlouhý, a tak se z branky vydal Etienne Green, jenž celou akci Lille překazil.
     
    56
    Na hranici vápna došlo k souboji mezi Jonathanem Bambou a Timothéem Kolodziejczakem. Právě polský stoper jej vyhrál, jelikož se bude pouze odkopávat od branky Saint-Étienne.
     
    57
    Po osobním souboji zůstal ležet ve středovém kruhu Mathieu Debuchy. Podle rozhodčí vše proběhlo v rámci pravidel, a tak na další útočném tahu budou domácí hráči.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a my stále čekáme na vstřelený gól. Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Boubakary Soumaré, jenž to zkusil z velké dálky a ještě placírkou mířil jen do náruče brankáře.
     
    61
    Upřímně si řekněme, že toto utkání buď skončí bez branek, nebo může rozhodnou jediná trefa. Šancí na vstřelení gólů, moc k vidění není.
     
    62
    Hned tři centry mířily před branku Lille, ovšem ani jeden ke svému adresátovi neprošel. A tak bude Saint-Étienne rozehrávat alespoň rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Adil Aouchiche.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Charles Nathan Abi.
     
    63
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Jonathan Ikoné.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Renato Sanches.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Xeka.
     
    64
    V posledním momentu zachytil míč na hrací ploše Renato Sanches, který si pak obhodil soupeře, ale dal si míč příliš daleko, a tak obrana ASSE míč odehrála za postranní lajnu.
     
    65
    Hráči v červených dresech znovu kombinovali na útočné polovině, kde se pak do šestnáctky chtěl dostat Zeki Çelik. Ten byl sice zasažen do nohy, ale udělal ještě dva kroky do vápna a až poté se potácel k zemi. Hlavní rozhodčí hráče rychle zvedal a nechal pokračovat ve hře!
     
    67
    Na domácím mužstvu už je vidět značná nervozita, utkání se pomaloučku blíží ke svému konci a stav je stále bez branek. Navíc se Lille nedostává ani do vyložených příležitostí.
     
    68
    Do akce jde VAR, bude Lille zahrávat pokutový kop! Jonathan David si pokryl míč nohou a byl zasažen do kopačky! Rozhodčí celou situaci projednává s kolegou u videa!
     
    68
    Po velmi rychlé komunikaci se pokračuje ve hře a pokutový kop se zahrávat nebude! Tohle bylo ale obrovské štěstí pro hostující mužstvo!
     
    70
    Dvacet minut hry zbývá do konce normální hrací doby, Saint-Étienne se stále častěji musí bránit. Ovšem s tím počítalo už před zápasem a bude zřejmě hrozit z brejků!
     
    71
    Aspirant na titul se znovu nacházel na útočné polovině, kde dlouhou dobu kombinoval. Následně ležel před branku centr zprava, který mimo nebezpečí odvrátil Saidou Sow.
     
    71
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Lucas Douath.
     
    72
    Burak Yılmaz už kontroluje čas! Lille musí přidat, protože potřebuje zvítězit, aby šlo do posledního kola tříbodovým polštářem před PSG!
     
    73
    Saint-Étienne útočilo po levé straně a první dva centry byly zablokované. Až třetí prošel do malého vápna, kde kraluje brankář Mike Maignan.
     
    75
    Z pravé strany centroval Mathieu Debuchy a se štěstím se k míči dostal Charles Nathan Abi. Střídající hráč už byl v pokutovém území, kde ale nezvládl přihrávku na lépe postaveného spoluhráče.
     
    76
    Adil Aouchiche zastavil akci soupeře a přenesl hru na druhou stranu, kde kombinovali hostující hráči dál. Do akce se zapojil také Charles Nathan Abi, jenže po chvíli přišla nepřesná přihrávka, po které akce ASSE skončila.
     
    77
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    77
    Renato Sanches si zpracoval míč do běhu, čímž se dostal více na střed. Jeho zakončení zpoza pokutového území postrádalo přesnost a zamířilo pouze vedle levé tyče.
     
    79
    Renato Sanches pláchl kolem Mathieua Debuchyho a přihrál na hranici vápna, odkud pálil Reinildo, jehož pokus byl zablokovaný. Pak přišla ještě jedna střela, která byla zase sražená nad branku.
     
    80
    Ani po rohovém kopu Lille nezahrozilo, avšak zůstalo u míče. Pas z pravé strany mířil na hranici velkého vápna, odkud se k hlavičce dostal Xeka. Jeho snažení bylo příliš slabé, a tak v pohodě zasáhl Etienne Green.
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Aimen Moueffek.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yvan Neyou, přichází Zaydou Youssouf.
     
    82
    Zatímco Mathieu Debuchy má pro dnešek dohráno, tak Mahdi Camara převzal kapitánskou pásku!
     
    83
    Adil Aouchiche dával přihrávku mezi stoper, kam také mířil Charles Nathan Abi, jemuž byl míč ve skluzu odebrán. Balon pak zamířil do volného prostoru, kam se jako první dostali hráči v červených dresech.
     
    84
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Charles Nathan Abi, který požádal o lékařskou pomoc. Hlavní rozhodčí tak v přerušené hře přivolal lékařský tým Saint-Étienne.
     
    85
    Aspirant na titul rozehrával další rohový kop, jenomže centr zamířil jen na první tyčku, odkud byl míč odklizen do bezpečných míst. Saint-Étienne se ale musí dál bránit a navíc si na pravé straně pomohl faulem Miguel Trauco.
     
    86
    Charles Nathan Abi pro dnešní střetnutí dohrál a Saint-Étienne už nemůže střídat!
     
    86
    Po centru ze standardní situace zamířil míč na zadní tyčku, odkud přišla hlavička do zad hostujícího hráče. ASSE pak balon vyvezlo k postranní lajně, kde si vynutilo další faul.
     
    87
    Na pravé straně se pohyboval Xeka, jenž okamžitě dával pas před branku, kde se na první tyči nacházel aktivní Burak Yılmaz. Ovšem z branky vystartoval Etienne Green, který tureckého soupeře odklidil z cesty a akci Lille překazil.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Reinildo, přichází Domagoj Bradarić.
     
    89
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Burak Yılmaz, jenž obešel prvního soupeře a dalšímu nasadil jesličky, a to v pětatřiceti letech. Turecky útočník byl následně faulován a Lille má jednu z posledních šancí ke skórování.
     
    90
    Aspirant na titul zahodil dvě jasné příležitosti! První byla přímo z volného kopu, když míč zastavila levá tyčka! Druhou měl na kopačce Burak Yılmaz, který z penaltového puntíku mířil do levé spodní části branky. Ovšem výborně postavený Saidou Sow zasáhl za svého brankářského kolegu!
    90. Burak Yılmaz (LIL)
     
    90+1
    K postranní lajně znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámce normální hrací doby!
     
    90+3
    Domácí mužstvo se znovu dostalo k míči a rychle se s ním přesunulo na útočnou polovinu. Jenže po chvilce byl k vidění nepřesná přihrávka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Boj o titul bude pokračovat i v posledním kole, vždyť rozdíl mezi Lille a PSG je pouze jednobodový! Zatímco Lille dnes zaváhalo, PSG jednoznačně zvítězilo a snížilo tak náskok.

    Pojďme se ale věnovat shrnutí zápasu, který nabídl spíše vyrovnanou partii. Ovšem nabídl velmi málo gólových příležitostí, domácí favorit měl hned tři, jenže je nepřetavil v gólovou radost. Naopak Saint-Étienne hrálo zodpovědně z obrany a bod si zasloužilo. Tím pádem ASSE dopomohlo k dramatu až do poslední kola. Kdo se bude tentokrát radovat z titulu pro mistra Ligue 1?
     
    S konstatování, že Lille ještě nerozhodlo o svém titulu, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:54:53)

    Michal Luxa

    Góly:

    Karty:   26. André (LIL) – 21. Neyou (SET), 47. Chazrí (SET)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14.
    Lille OSC: Maignan – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo (89. D. Bradarić) – Araújo (63. Ikoné), André (63. Xeka), Soumaré, Bamba (63. Sanches) – David (77. Yazıcı), B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Djaló, Ikoné, Pied, Sanches, Weah, Xeka, Yazıcı.

    AS Saint-Étienne: Green – Debuchy (C) (81. Moueffek), Sow, Kolodziejczak, Trauco – Nordin (62. Abi), M. Camara, Neyou (81. Youssouf), Bouanga – Hamouma (62. Aouchiche), Chazrí (71. Douath).
    Náhradníci: Bajič – Abi, Aouchiche, Douath, Gabriel Silva, Monnet-Paquet, Moueffek, P. Retsos, Youssouf.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Rahmouni

    Diváci: bez diváků