Teplice – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta Praha 4:5 (kon.)
Slavia – Karviná 1:1 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
4:5 (2:2)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 16.05.2021, 17:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Sparta opět potvrdila, že v defenzivě má velké mezery. Zmrhalův roh vrátil do ohně Douděra a do míče se poté opřel LUKÁŠ BUDÍNSKÝ, jenž zamířil přesně do šibenice.
     
    90+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Sparta rychle rozehrála po faulu Matějovského a Dočkal vyslal do úniku MATĚJE POLIDARA, jenž udělal kličku Šedovi a zakončil do prázdné brány.
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se po delší době vydala dopředu a hned je z toho branka! Centr Moberga Karlssona od rohového praporku si ve vápně našel DÁVID HANCKO, jenž hlavou poslal balon do brány. Pro slovenského stopera je to druhý gól v tomto utkání.
     
    54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují! Balon si na penaltový puntík postavil slovenský stoper DÁVID HANCKO, který zamířil přesně k pravé tyči. Šeda sice vystihl směr, ovšem na míč už nedosáhl.
     
    48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se poprvé v zápase ujímá vedení! V hostující obraně se opět vytvořila mezera, do které tentokráte pronikl JAROMÍR ZMRHAL. Ten ve vápně ještě udělal kličku brankáři a poté zakončil do prázdné brány. Nita se ještě snažil celou situaci uhasit, ovšem neúspěšně.
     
    43
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nyní už to ale domácím vyšlo a v Lokotrans Aréně opět platí vyrovnaný stav! Zmrhal poslal míč od rohového praporku na přední tyč. Tam si seběhl MICHAL ŠKODA, jenž špičkou své kopačky poslal balon mimo dosah Nity.
     
    40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta si krátce před koncem prvního poločase bere ztracené vedení zpět! Sáček se protáhl přes střed hřiště a poté ve vápně posunul balon na DAVIDA MOBERGA KARLSSONA, který svou silnější levačkou překonal bezmocného Šedu.
     
    12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rázem máme srovnáno! Sparta ztratila balon na útočné polovině a Mladá Boleslav následně předvedla smrtící brejk. Zmrhal potáhl balon po levé straně a poté vyslal do samostatného úniku MICHALA ŠKODU, jenž střelou na přední tyč nedal Nutovi šanci zasáhnout.
     
    9
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se velmi rychle dostává do vedení! Hložek na sebe natáhl několik obránců středočeského celku a poté prostrčil balon na Karlssona. Ten zvedl hlavu a ještě nahrál sbíhajícímu TOMÁŠI WIESNEROVI, jenž už pouze nasměroval míč do prázdné brány.

    Jáchym Tůma

    Góly: 12. Michal Škoda (Zmrhal), 43. Michal Škoda (Zmrhal), 48. Zmrhal (Matějovský), 90+4. Budínský (Douděra) – 9. Wiesner (Moberg Karlsson), 40. Moberg Karlsson (Sáček), 54. Hancko (pen.), 70. Hancko (Moberg Karlsson), 90+1. Polidar (Moberg Karlsson)

    Karty:   22. Skalák (MBL), 75. Douděra (MBL), 75. Řezník (MBL), 90+1. Šeda (MBL) – 57. Souček (SPA), 75. Matěj Hanousek (SPA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 2:0. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 21:15.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Řezník, D. Šimek, Preisler (80. Malínský) – Skalák, Matějovský (C), Dancák, Zmrhal – Jiří Klíma (79. Budínský), Michal Škoda.
    Náhradníci: Mikulec – Tatajev, Dufek, Malínský, Budínský, Jakub Klíma, Krobot.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Vitík (46. Souček), Hancko, Matěj Hanousek – Moberg Karlsson (90+1. Minčev), Pavelka, Sáček (76. Polidar), Dočkal (C), Hložek – Juliš (64. Karabec).
    Náhradníci: Heča – Plechatý, Souček, Trávník, Polidar, Karabec, Minčev.

    Rozhodca: Ondřej Ginzel – Matěj Vlček, Kamil Hájek