Vyšehrad – Líšeň 1:2 (kon.) | Chrudim – Dukla Praha 0:1 (kon.)
koniec
MFK Chrudim
0:1 (0:1)
FK Dukla Praha
cz Sobota 01.05.2021, 17:00 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    V rámci 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v souboji o pátou příčku tabulky střetne Chrudim s Duklou Praha. Východočechům se v poslední době příliš nedaří, v posledním utkání až v samotném závěru srovnali na konečných 1:1 na hřišti Prostějova, na domácím hřišti navíc prohráli třikrát v řadě, doma tedy ještě na jaře nevyhráli, což by jistě rádi odčinili. Proti nim bude stát Dukla, která naopak proti Jihlava zlomila nepříznivou bilanci na hřištích soupeřů, následně doma porazila Blansko a remizovala s Vlašimí. Chrudimští se zejména díky povedenému podzimu drží s jednatřiceti body na páté příčce, Dukla je o tři body za nimi na pátém místě, pro oba celky tak půjde o důležitý souboj s ohledem na jejich další boje o finální umístění. Chrudim se bude moci opřít alespoň o hrstku fanoušků, kteří od aktuálního kola mohou na stadiony.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana, Vencl – Mužík, D. Breda, Kesner, Verner, Sokol – Kang-hjon, Rybička.
    Náhradníci: Janda – Nikodem, Látal, Drahoš, Řezníček, Juliš, Čáp.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Piroch, Kovernikov, Chlumecký – Barac, Doumbia, J. Peterka, Krunert, Šebrle – Faleye, Buchvaldek.
    Náhradníci: Kinský – Mentberger, Kim, Fišl, Trávníček, David Kozel, Hadaščok.

    Rozhodčí: Hanousek – Antoníček, Dohnálek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali hosté, jejich nákop ale obrana Chrudimi odvrátila a následně se Dukla provinila faulem na polovině hřiště.
     
    2
    Ju se snažil po zemi nahrávat směrem do vápna na Rybičku, míč však neprošel a hosté rychle otáčí hru na druhou stranu.
     
    3
    Pražané to v úvodu utkání zkouší směrem do útoku vysokými nákopy, nyní dobře zahrál hlavou stoper Fofana, balonu se tak ujali domácí.
     
    5
    Rybička byl faulován ve vzdušném souboji na polovině hřiště Buchvaldkem, domácí mohou i přes mírné zaváhání při kombinaci pokračovat v držení míče.
     
    6
    Dlouhý míč podél pravé lajny dobíhal Sokol, povedlo se mu ho před dotírajícím protihráčem alespoň odehrát do autu a domácí se stihnou vrátit zpět do obrany.
     
    7
    Tři metry za vápnem zkusil vystřelit Doumbia, jeho pokus byl ještě sražený, ale neprošel až na bránu Zimy a domácí hráči rychle dostali balon ven z vápna.
     
    9
    Kesner vybojoval balon na polovině hřiště a Chrudim rozvíjela rychlou akci podél pravé postranní čáry, Ju hledal přihrávkou spoluhráče nabíhajícího si do vápna, přihrávka ale byla nepřesná.
     
    10
    Buchvaldek s Baracem se snažili dostat míč do vápna na pravé straně, byli s ním na hranici pokutového územím ale domácí si poradili a dobře nepustili soupeře k centru do malého vápna.
     
    13
    Barac našel přihrávkou z pravé strany ve vápně volného Buchvaldka, domácí měli štěstí, že si hostující hráč nedokázal ideálně zpracovat balon a zakončoval mimo tři tyče.
     
    14
    Chrudimští se snaží praktikovat aktivní presing po ztrátě míče, což se jim vyplácí, nyní získali míč po špatné přihrávce Dukly na její polovině.
     
    15
    Faleye nebezpečně vypálil těsně zpoza vápna, Zíma pouze vyrazil míč před sebe a domácí od dalšího ohrožení branky uchránil odpískaný ofsajd Buchvaldka, jenž se dostal k odraženému míči ve vápně.
     
    18
    Sokol se ani nadvakrát nedostal k centru z levé strany, následně se navíc provinil faulem, ten byl z jeho strany taktický, aby zastavil Duklu ve snaze založit rychlý protiútok.
     
    19
    Šebrle se dostal do rychlého sprintu s míčem na ose hřiště, už se chystal na střelu, na poslední chvíli byl však od balonu odstaven.
     
    21
    Peterka centroval z pravé strany na zadní tyč, tam si dobře našel míč brankář Zíma, jenž ho vyboxoval ven z vápna.
     
    22
    Pražané jsou prozatím aktivnější a nebezpečnější směrem dopředu, nyní budou rozehrávat rohový kop z pravé strany.
     
    23
    Chrudim získala balon na vlastní polovině a hned vyslala směrem dopředu Mužíka, ten byl úspěšný v rychlostním souboji na pravé straně a dokázal nahrát směrem do vápna, bohužel pro domácí na paty svých spoluhráčů, kteří se tak nedostali do zakončení.
     
    25
    Chrudimští opět aktivně napadali rozehrávku Dukly už v jejím zárodku, Rybička dokázal získat míč v blízkosti vápna, nakonec je z toho alespoň roh pro domácí.
     
    27
    Dukla se dostala do rychlého útoku, následně se na levé straně dobře s míčem uvolnil Šebrle a dostal se až do vápna, kde ho od balonu odstavil Fofana. Štěpán Šebrle se hodně ochotně poroučel na trávník a za přifilmovaný pád uviděl první žlutou kartu utkání.
     
    29
    Šebrle dělá domácím svou rychlostí na levé straně velké starosti, opět se snažil probít do zakončení, tentokrát ho na poslední chvíli skluzem připravil o balon ve vápně Hašek.
     
    31
    Faleye centroval z pravé strany na hranici malého vápna na Šebrleho, ten se neprosadil a hned poté to Dukla zkoušela centrem z druhé strany, ale ani ten úspěch nepřinesl.
     
    32
    Chrudim nyní musí bránit jednu šanci Dukly za druhou, což pomalu zavání prvním gólem zápasu.
     
    33
    Fofana dobře hlavou odvrátil centr do vápna, následně ještě těsně před vápnem v dalším vzdušném souboji fauloval Peterka Bredu.
     
    35
    Verner poslal míč vzduchem ze standardní situace z pravé strany do vápna, kde byla většina hráčů, ale ani jeden z domácích se k balonu nedostal.
     
    35
    Dukla dokázala standardku ubránit a hned založila rychlý brejk, který zastavil odmávaný ofsajd.
     
    37
    Mužík dokázal z pravé strany odcentroval, svou hlavičkou udržel míč ještě ve vápně Kesner, následně ještě hlavičkoval Ju, oba dva ale nebyli v ideálním postavení.
     
    38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pražané jsou za svou aktivitu v prvním poločase v jeho závěru odměněni úvodní brankou střetnutí. Dukla šla do rychlého protiútoku, Buchvaldek našel přihrávkou z levé strany na hranici malého vápna SUNDAY FALEYEHO, jenž nikým nebráněný z první poslal míč do sítě.
     
    40
    Hosté nebyli daleko od druhé branky! Šebrle dostal přihrávku z hranice vápna za obranu, jako první se dostal k míči, Zíma proti němu vystoupil, dotíral na něj ještě Fofana a míč nakonec skončil na pravé tyči a následně ho odkopl Fofana do bezpečí.
     
    42
    Buchvaldek centroval od pravé postranní čáry z přímého kopu směrem do vápna, kde využil své výškové parametry Fofana a odhlavičkoval balon.
     
    45
    Fofana fauloval na polovině hřiště Faleyeho, jenž zůstal ležet na hřišti, Dukla následně poslala míč do zámezí a její hráč je ošetřován.
     
    45+1
    Pražané to zkusili v závěru ještě dlouhým nákope od brankáře, ten si domácí pohlídali a ujali se míče.
     
    45+2
    Chrudim měla v závěru půle ještě k dispozici rozehrávku standardky z poměrně velké vzdálenosti, rozehrávka se jí příliš nepovedla a ani nedostala balon směrem do vápna.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvních pětačtyřiceti minutách byli směrem do útoku aktivnější hosté, první větší šanci měli v 15. minutě, kdy nebezpečně pálil těsně zpoza vápna Faleye. Největší šance domácích byla při rychlém protiútoku v podání Mužíka, do zakončení se ale nedostali. Dukla se ujala vedení ve 38. minutě, kdy Buchvaldek po rychlém protiútoku našel centrem na hranici malého vápna volného Sundaye Faleyho, jenž z první překonal Zímu. Následně mohl ještě navýšit náskok rychlonohý Šebrle, ale jeho zakončení skončilo jen na pravé tyči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ju Kang-hjon, přichází Vojtěch Řezníček.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ahmed Fofana, přichází Petr Drahoš.
     
    46
    Ze zhruba pětadvaceti metrů pálil velmi nadějně Hašek, míč však skončil metr vedle brány.
     
    47
    Po faulu na rozběhnutého Mužíka na pravé straně centroval do vápna Verner, Drahoš šel do souboje s brankářem Radou, kterého fauloval.
     
    50
    Chrudimští vstoupili do druhé půle aktivněji a snaží se tlačit směrem dopředu, zatím si ale žádnou větší šanci na vyrovnání nevypracovali.
     
    51
    Krunert obral o míč Haška na polovině hřiště pouze za cenu faulu, pokračovat v útočném snažení tak mohou domácí.
     
    52
    Faleye se hodně ukvapil s rozehrávkou, jeho hodně nepřesná přihrávka skončila až u brankáře Zímy, jenž rychle rozehrává.
     
    53
    Sokol dobře zastavil Buchvaldkův centr a vyrazil s míčem směrem na druhou stranu, útok domácích však neměl dlouhého trvání a skončil již na polovině hřiště.
     
    55
    Dukla rozehrávala rohový kop z pravé strany, žádný z hostujících hráčů však ve vzduchu na míč nedosáhl. Pražané měli ještě šanci útočit z druhé strany, ani tak se ale nedostali do zakončení.
     
    57
    Útočná aktivita Chrudimi z úvodu druhého poločasu upadla a nyní už je to opět Dukla, kdo diktuje tempo hry.
     
    59
    Verner nacentroval z pravé strany z přímého volného kopu na hranici malého vápna, kde nejvýše vyskočil Hašek, hlavičkoval však příliš vysoko.
     
    61
    Z obou stran je nyní k vidění řada nepřesností, ani jednomu z týmů se příliš nedaří dostat se do finální fáze.
     
    63
    Na levé straně se snažil najít si prostor na centr do vápna Mužík, byl však na těsno bráněný a míč na své spoluhráče čekající ve vápně nedostal.
     
    65
    Chrudimští se připravili o míč na útočné polovině špatně vhozeným autem, zůstávají alespoň natlačení na polovině soupeře.
     
    66
    Kapitán Kesner našel centrem z pravé strany ve vápně hlavu Mužíka, ten ale nehlavičkoval vůbec přesně.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Sung-Bin Kim.
     
    68
    Hašek vysokým nákopem posílal dopředu Rybičku s Mužíkem, ale ani jeden z nich se k míči proti dvojici obránců nedostal.
     
    69
    Buchvaldek centroval směrem do pokutového území z přímého volného kopu z levé strany, domácí dokázali odvrátit míč hlavičkou ven z vápna.
     
    71
    Domácí poslali centr do vápna z pravé strany, v pokutovém území nikdo nebyl a míč letěl na druhou stranu, jenže úplně nesmyslně ho ve vápně zasáhl rukou střídající Kim a následovat bude pokutový kop.
     
    72
    Exekuce pokutového kopu se ujal nejlepší chrudimský střelec Ladislav Mužík, který však promarnil šanci vyrovnat. Poslal míč po zemi k pravé tyči, kam skočil brankář Rada a balon vyrazil.
     
    73
    Chrudimští se opět dostali s míčem do vápna, Kesner ale balon směrem na bránu neprocpal.
     
    75
    Domácí jsou od pokutového kopu aktivnější a tlačí se do útoku, gólman Rada zatím ale žádnou vážnější šanci řešil nemusel.
     
    77
    Chrudim překombinovala akci na levé straně pár metrů od vápna, rychle se dostala zpět k balonu, ale ani napodruhé nedokázala poslat centr do pokutového území.
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mohamed Doumbia, přichází David Kozel.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Vojtěch Hadaščok.
     
    80
    Domácí se stále trápí a nedokáží se dostat do souvislejší kombinace, která by je dostala k ohrožení brány soupeře, který je deset minut od vítězství.
     
    82
    Jan Peterka fauloval na polovině hřiště Vernera, jenž se snažil rychle rozvinout útočnou akci, Peterka za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází Petr Juliš.
     
    84
    Juliš centroval z levé strany na hranici malého vápna, kde hlavičkoval nepřesně Rybička. Chrudim bude mít k dispozici ještě roh.
     
    85
    Domácí se dostali do tlaku, ten byl zakončený povedenou ranou Řezníčka těsně zpoza vápna k pravé tyči a Rada vytáhl parádní zákrok!
     
    87
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Vencl, přichází David Látal.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Kesner, přichází Jan Nikodem.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Sunday Faleye, přichází Michal Trávníček.
     
    88
    Breda poslal míč vzduchem z poloviny hřiště při rozehrávce standardní situace směrem do vápna, tam se ale domácí k přímému ohrožení branky nedostali.
     
    90
    Jednu z posledních šancí na vyrovnání měla Chrudim při rozehrávce rohu z levé strany, Bredův centr však žádného z jeho spoluhráčů nenašel a Dukla dostala míč ven z pokutového území.
     
    90+1
    Druhý poločas nastavuje hlavní rozhodčí Hanousek o tři minuty.
     
    90+2
    Dukla se posledních deset minut prakticky jen soustředí na obranu, což se jí ale daří na výbornou.
     
    90+2
    Chrudimští si ještě žádali rohový kop, bude se ale pouze odkopávat od branky Dukly.
     
    90+3
    Za faul na útočné polovině v závěru nastaveného času uviděl žlutou kartu Jan Nikodem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Domácí vstoupili do druhé půle aktivněji se snahou vyrovnat, poté jejich aktivita opadla, ale prakticky z ničeho nic měli v 71. minutě k dispozici pokutový kop. Obrovskou příležitost vyrovnat však Mužík nevyužil, gólman Rada však vystihl stranu a balon vyrazil. Parádní zákrok vytáhl ještě v samotném závěru, kdy vyrazil povedenou ránu Řezníčka zpoza vápna. Chrudimské trápení tak pokračuje a Dukla se na svého soupeře bodově dotáhla, díky lepšímu skóre se navíc posunula na pátou příčku. (18:55:21)

    Adam Joska

    Góly: 38. Faleye

    Karty:   90+3. Nikodem (CHR) – 27. Šebrle (DUK), 82. J. Peterka (DUK)

    Nepremenená penalta: 72. Mužík (CHR), brankár F. Rada zneškodnil


    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana (46. Drahoš), Vencl (87. Látal) – Mužík, D. Breda, Kesner (87. Nikodem), Verner (83. Juliš), Sokol – Kang-hjon (46. Řezníček), Rybička.
    Náhradníci: Janda – Nikodem, Látal, Drahoš, Řezníček, Juliš, Čáp.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Piroch, Kovernikov, Chlumecký – Barac, Doumbia (78. David Kozel), J. Peterka, Krunert, Šebrle (66. Kim) – Faleye (87. Trávníček), Buchvaldek (78. Hadaščok).
    Náhradníci: Kinský – Mentberger, Kim, Fišl, Trávníček, David Kozel, Hadaščok.

    Rozhodca: Hanousek – Antoníček, Dohnálek