Opava – Bohemians 1:1 (kon.) | Příbram – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Ostrava – Brno 1:1 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:1 (1:0)
Bohemians 1905
cz Sobota 01.05.2021, 15:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Česká FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne. Fotbalisté Slezského FC Opava dnes v rámci zápasu 30. kola FORTUNA:LIGY přivítají tým Bohemians Praha 1905 a budou usilovat o ukončení nelichotivé série šesti porážek v řadě. Klokani naopak neprohráli v nejvyšší soutěži už devětkrát po sobě a budou v utkání papírovými favority. Střetnutí budou moci z ochozů po dlouhé době sledovat i fanoušci, byť jen v omezeném počtu deseti procent z celkové kapacity stadionu.
     
    Opava je v tabulce na posledním místě, když za 29 kol získala pouhých 15 bodů a vstřelila jen 18 branek. Kromě vizitky nejhoršího útoku soutěže mají Slezané i nejhorší obranu, která inkasovala rovných 60 branek. Pět kol před koncem ztrácí svěřenci trenéra Kováče na záchranu 10 bodů a pokud proti Bohemians nevyhrají, mohou se stát už po tomto kole prvním jistým sestupujícím. V posledním kole prohrála Opava 2:4 na půdě favorizované Sparty. Nejlepšími střelci SFC jsou s pouhými třemi góly obránce Jan Žídek a záložník Aleš Nešický.
     
    Fotbalisté Bohemians jsou usazeni v klidném středu tabulky. Na desáté pozici mají Pražané 38 bodů. V závěru sezóny chytli fantastickou formu. Jak již bylo zmíněno, neprohráli už devětkrát v řadě a venku momentálně táhnou minisérii dvou výher v řadě. Naposledy se Bohemians podařilo doma obrat o body vedoucí Slavii, duel skončil bezbrankovou remízou. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi zásahy Matěj Pulkrab, který se do hry vrací po zranění. Dalších šest hráčů Bohemians stačilo během sezóny zaznamenat po třech gólech.
     
    Ve vzájemných zápasech Opavy s Bohemians příliš branek nepadá. Naposledy se na konci ledna zrodila v hlavním městě bezgólová remíza. Loni v červnu pak klokani ve slezské metropoli zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Digaňa – Harazim, Didiba, Žídek (C), Hrabina – Hellebrand, Večerka, Lukáš Holík – Mondek, Dedič, Helešic.
    Náhradníci: Fendrich – Darmovzal, Rataj, Juřena, Kania, Kulhánek, Rychlý.

    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – M. Dostál, Krch (C), Vondra, Kosek – V. Novák, Ljovin, Květ, Osmančík – Keita, Puškáč.
    Náhradníci: Bačkovský – Pulkrab, Musil, Vacek, Necid, Kadlec.

    Rozhodčí: Denev – Hájek, Ratajová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba týmy nastoupily ve svých tradičních dresech – Opava v pruhovaných žluto-modrých, Bohemians v zeleno-bílých.
     
    2
    Slezané měli k dispozici autové vhazování na útočné polovině. Na dostřel Le Giangovy brány se nedostali. Posléze dvakrát vhazovali hosté.
     
    3
    Opava kombinovala na pravém křídle. S balonem se pokoušel prodrat do šestnáctky Lukáš Holík, o míč ale přišel.
     
    4
    Daniel Kosek sundal u postranní čáry skluzem Dalibora Večerka, který musí být ošetřen. Hostující obránce si vysloužil rychlou žlutou kartu.
     
    5
    Tomáš Digaňa si na konci páté minuty připisuje zahřívací zákrok proti slabší přízemní střele Martina Dostála.
     
    6
    Slovenský brankář otálel s rozehrávkou a pořádně spoluhráčům i fanouškům zabrnkal na nervy. Do jeho odkopu se na poslední chvíli vložil Pavel Osmančík a skončilo to vzájemnou srážkou.
     
    7
    Po Osmančíkově přihrávce z pravé strany Joss Didiba promáchl balon, ke kterému se na malém vápně dostal David Puškáč. Ten ale vzápětí fauloval právě Didibu.
     
    8
    Roman Květ se dopustil faulu na útočné polovině. Rozehrávat bude Joss Didiba.
     
    9
    Opavští znovu lacině odevzdali míč soupeři a už se zase musí bránit sevřeni na vlastní polovině. Bohemka je v úvodu jednoznačně aktivnějším celkem.
     
    10
    Rychlou protiakci Opavy vedl Matěj Helešic. S míčem se prodral až do pokutového území. Poté střílel skrze couvajícího Daniela Krcha levačkou vedle levé tyče.
     
    11
    Tomáš Digaňa vystartoval proti balonu ve snaze odvrátit míč na autové vhazování. Už to ale nestihl včas, kopat se bude roh.
     
    12
    Po centru na přední tyč se Daniel Krch opřel do Josse Didiby a pískán byl okamžitě útočný faul.
     
    13
    Po Didibově dlouhém nákopu si navedl balon na střed hřiště Karol Mondek. Jeho rána z nějakých osmnácti metrů byla sražena na rohový kop.
     
    14
    Matěj Helešic adresoval na zadní tyč čechraný balon, na který si nabíhal Jan Žídek. K míči měl blíže Patrik Le Giang, kterého opavský kapitán navíc fauloval.
     
    15
    Bohemka měla k dispozici standardku. Centr Romana Květa Opavští ihned odvrátili. Neujal se ani následný Květův centr z pravé strany.
     
    16
    Po Keitově šlapáku se rozehrávky zhruba z poloviny hřiště ujal Jan Žídek. Jeho dlouhý nákop zpacifikovali zadáci Bohemians.
     
    17
    Slezané jsou teď usazeni na polovině soupeře. Na pravé straně se přes Vondru šikovně uvolnil rychlík Mondek, jeho přihrávka na střed vápna ale byla odvrácena. René Dedič se do zakončení nedostal.
     
    18
    Matěj Helešic odcentroval z levé strany až do zámezí. Rozehrávat bude Patrik Le Giang.
     
    19
    Opava je teď hodně aktivní. Po centru z pravé strany byl před brankou Patrik Hellebrand. Balon si nestačil ideálně zpracovat, a proto vracel míč přihrávkou na střed. Tam už hosté merunu zablokovali.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka a můžeme konstatovat, že duel mezi Opavou a Bohemians je maximálně vyrovnaný.
     
    21
    Opavská aktivita na pravém okraji hřiště přinesla žluto-modrým rohový kop. Harazimův pokus o centr byl totiž zblokován.
     
    22
    Krátce po rozehrávce rohu se míče zmocnil David Puškáč a posunul ho dopředu. Matěj Hrabina nakonec musel vracet dozadu Digaňovi před dotírajícím Pavlem Osmančíkem.
     
    23
    Do balonu se zhruba z hranice šestnáctky opřel Martin Dostál. Jeho pokus byl zblokován. O chvíli později je po obranném zákroku Josse Didiby nařízen rohový kop pro Bohemians.
     
    24
    Jan Žídek uplatnil v šestnáctce své zkušenosti a nedovolil Danielu Krchovi obtočit se s balonem ke střele.
     
    24
    Po Keitově centru z pravé strany hlavičkoval David Puškáč. Míč tečoval vedle levé tyče na další roh Štěpán Harazim.
     
    25
    Pražané měli nakonec rohy dva. Ten druhý rozehráli nakrátko, aby následně z levé strany odcentroval Vojtěch Novák. Balon trestuhodně proskákal až k volnému Danielu Kosekovi, který křižnou ránu bez přípravy umístil jen těsně vedle levé tyče!
     
    26
    Opavskou akci utnula zdviženým praporkem pomezní rozhodčí Lucie Ratajová, která spatřila v ofsajdu Štěpána Harazima.
     
    27
    Štěpán Harazim znovu u balonu. Tentokrát uvede do hry autové vhazování od půlící čáry.
     
    28
    Vojtěch Novák na trávníku. Přestupkem proti pravidlům se provinil opět hodně viditelný Štěpán Harazim.
     
    29
    Po krátkém Ljovinově posunutí z levé strany střílel zpoza šestnáctky Martin Dostál. Přízemní rána mu ale vůbec nesedla a stočila se daleko vedle levé tyče.
     
    30
    Z levé strany odcentroval do pokutového území Vojtěch Novák. Nejvýše vyskočil Tomáš Digaňa, jenž si stáhl balon do rukavic.
     
    31
    Klokani kombinují na vlastní polovině. Slezané se snaží o aktivní napadání, k balonu se ale ne a ne dostat.
     
    31
    A tak se hra rychle přesunula na protější konec hřiště, kde se o odvážné zakončení pokusil Vojtěch Novák. Jeho skákavá střela zhruba z růžku šestnáctky mířila k levé tyči, Tomáš Digaňa ale pokus devatenáctiletého záložníka lapil.
     
    32
    Rutinní zákrok si na druhé straně připsal rovněž Patrik Le Giang, jenž uklidil do rukavic slabou střelu Lukáše Holíka.
     
    33
    Karol Mondek vyzrál na pravé straně šestnáctky na Vojtěcha Nováka, svou dělovkou na bližší tyč ale branku Bohemians přestřelil!
     
    34
    Joss Didiba trestuhodně nezachytil balon a poté musel hasit situaci pouze za cenu faulu na Osmančíka v pokutovém území. Je z toho žlutá karta a pokutový kop pro Bohemians.
     
    35
    Exekuce penalty se ujal ex-opavský David Puškáč. Tomáš Digaňa se vrhl k levé tyči, střelu mířící na střed branky ale zvládl zachytit nohou!
     
    36
    René Dedič povalil v souboji na polovině hřiště Romana Květa. Rozhodčí mu to sečetl i s peprnými slůvky a udělil žlutou kartu.
     
    37
    Patrik Le Giang vybíhal proti Harazimově centru z pravé strany. U míče byl dříve Matěj Helešic, hlavičkoval ale nad břevno.
     
    38
    René Dedič se skácel k zemi v pokutovém území a domácí si žádali penaltu. Sudí Denev komunikuje v přerušené hře na dálku s kolegou u videa.
     
    39
    Alex Denev se za postranní čárou dívá na opakované záběry. Ve vzduchu visí penalta. René Dedič je po nakopnutí Ibrahima Keity ošetřován.
     
    40
    Uvidíme druhou penaltu! Míč si staví na puntík Matěj Helešic, který může poslat Slezský FC před pauzou do vedení.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Keita (Bohemians Praha 1905).
     
    41
    Opava právě vstřelila branku!
    MATĚJ HELEŠIC umístil střelu levačkou přesně k pravé tyči. Patrik Le Giang se vrhl na opačnou stranu a byl bez šance zasáhnout.
     
    43
    Prudký centr Štěpána Harazima zprava nebezpečně prolétl podél hostujícího malého vápna. Na zadní tyči se po balonu natahoval Karol Mondek, na míč ale nedosáhl.
     
    44
    Jan Žídek posunul zadovkou balon na Matěje Helešice. Ten zleva odcentroval znovu jen do zámezí.
     
    45
    Fotbalisté Bohemians v závěru poločasu kombinují s míčem před vlastním pokutovým územím. Čekáme na údaj o nastaveném čase.
     
    45
    Klokani přesunuli hru na útočnou polovinu a vypracovali si v krátkém sledu dvě zajímavé šance. Nejprve pálil z levé strany na bližší tyč Vladislav Ljovin, jehož ránu Digaňa vyrážel. Následnou Novákovu střelu zpoza vápna lapil slovenský brankář do rukavic.
     
    45+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    45+1
    Po centru z pravé strany se do balonu hlavou před malým vápnem položil Daniel Krch. K brance neprošel. Vznikla velká skrumáž, z níž míč definitivně odkopl až Dalibor Večerka.
     
    45+2
    Ze střední vzdálenosti se do balonu opřel Roman Květ. Jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Po úvodním dějství zápasu mezi Opavou a Bohemians 1905 mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku. Slezané přežili ve 35. minutě penaltu, když Puškáče výborně vychytal Digaňa, a o šest minut později šli svěřenci trenéra Kováče do vedení. Po Keitově faulu na Dediče se kopala druhá penalta, kterou už střelou k pravé tyči bezpečně proměnil Matěj Helešic. Jinak je duel víceméně vyrovnaný.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Obě mužstva nastoupila do druhého dějství beze změn v sestavách.
     
    46
    Vojtěch Novák faulován na útočné polovině. Standardní situace pro Bohemians.
     
    47
    Novákův centr odvrátil Matěj Hrabina do zámezí. Kopat se bude roh.
     
    48
    Proti Novákově centru z pravé strany na bližší tyč úspěšně zasáhl Joss Didiba. Hosté momentálně operují s míčem až uvnitř středového kruhu.
     
    49
    Slezané se zatím po změně stran k míči téměř nedostávají. Po nedovoleném zákroku Lukáše Holíka mohou hrát nadále hosté.
     
    49
    V pokutovém území upadl David Puškáč, píšťalka sudího Deneva ale zůstala němá.
     
    50
    Opavští kombinovali s balonem okolo šestnáctky, nakonec se ale o možnost zakončit připravili nepřesnou zpětnou přihrávkou, kterou krotil až na vlastní polovině Joss Didiba.
     
    51
    Lukáš Holík sklepl na pravou stranu balon Karolu Modnekovi, který mu centrem vracel balon na bližší tyč. Zakončení prvně jmenovanému ale nevyšlo.
     
    52
    Další opavská akce vedená z pravé strany. Tentokrát skončil míč v rukavicích Patrika Le Gianga. Ten uzmul domácí přihrávku a bleskově rozehrál. Uvnitř středového kruhu byl poté faulován David Puškáč.
     
    53
    Dlouhý nákop Bohemians doskákal až do rukavic Tomáše Digani.
     
    54
    Štěpán Harazim fauloval na útočné polovině Ibrahima Keitu. Slezané se musí vracet.
     
    55
    Balon se v posledních minutách stěhuje pravidelně z jedné strany na druhou, avšak bez výraznějšího efektu. Na první větší možnost ve druhé půli stále čekáme.
     
    57
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Klokani srovnávají skóre. Z nějakých pětadvaceti metrů orazítkoval Roman Květ dělovkou pravou tyč. Od té se balon odrazil k DAVIDU PUŠKÁČOVI, který křižnou střelou do levé části branky odčinil neproměněnou penaltu.
     
    58
    Čtvrtou žlutou kartu v sezóně vidí z rukou rozhodčího Deneva Lukáš Holík. V příštím kole si tak nezahraje na půdě svého někdejšího zaměstnavatele ze Zlína.
     
    59
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Adam Rychlý.
     
    60
    Vladislav Ljovin poslal Žídka do kotrmelců a vyfasoval žlutou kartu.
     
    61
    Opavští rozehráli standardku po levém křídle balonem na Karola Mondeka. Ten chtěl přihrávat pod sebe. Míč byl sražen na roh.
     
    62
    Slezský FC si celou situaci zopakuje. Na programu je rohový kop z pravé strany.
     
    62
    Patrik Hellebrand jej rozehrál nakrátko. Následně odcentroval Matěj Helešic, míč ale dostali hosté mimo vápno.
     
    63
    Jan Žídek v krátkém sledu opět na trávníku, tentokrát bez cizího zavinění. Opavský zadák u postranní čáry zřejmě špatně došlápl.
     
    64
    S domácím kapitánem to nevypadá dobře. Jsou u něj lékaři i spoluhráči, kteří dávají gesty najevo, že bude potřeba střídat.
     
    65
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jan Žídek, přichází Jiří Kulhánek.
     
    66
    Stále se nehraje, Jan Žídek musí na nosítka. Přerušení využije v dvojité střídání rovněž Luděk Klusáček.
     
    66
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
     
    66
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Pavel Osmančík, přichází Matěj Pulkrab.
     
    67
    Hra pokračuje. Daniel Kosek se dostal k centru z levé strany. Ten byl sražen na rohový kop.
     
    68
    Po nakrátko rozehraném rohu poslal Roman Květ na střed šestnáctky nižší centr. Opavští dostali míč do bezpečí.
     
    69
    Po Hellebrandově pasu pálil z levé strany pokutového území Karol Mondek. Střelou na bližší tyč našel jen připravenou náruč Patrika Le Gianga.
     
    71
    Bohemka mohla jít do vedení! Zpoza malého vápna se ke střele do Digani dostal Roman Květ. Následně se do odraženého míče opřel Vladislav Ljovin a poslal ho prudce vedle levé tyče.
     
    72
    Jan Vondra poslal před napadajícími hráči Opavy balon až k vlastnímu brankáři Le Giangovi.
     
    73
    Matěj Helešic potáhl míč po levé straně a předložil ho někam na penaltu rozběhnutému Karolu Mondekovi. Ten na něj před vybíhajícím Le Giangem jen o kousek nedosáhl, naopak se s hostujícím brankářem bolestivě srazil. Aktéři souboje jsou v péči lékařů.
     
    74
    Zdá se, že oba jmenovaní budou moci v utkání pokračovat.
     
    75
    Je to tak. Mondek s Le Giangem si sportovně podali ruce a duel může pokračovat. Před námi je závěrečná čtvrthodina plus nastavení.
     
    76
    Karol Mondek odcentroval z pravé strany na zadní tyč. Hlavička Reného Dediče se neujala.
     
    77
    Adam Rychlý si šikovně zaběhl za obranu a po Hrabinově centru střílel bez přípravy z malého vápna. Patrik Le Giang jeho křižné zakončení fantasticky zneškodnil!
     
    78
    Slezský FC je v závěru zápasu živějším týmem. Domácím pomáhají rovněž fanoušci, kteří jsou i v omezeném počtu hodně slyšet.
     
    80
    Sledujeme klidnější pasáž utkání. Bohemians mají k dispozici autové vhazování zhruba z poloviny hřiště. Domácí kouč Kováč zřejmě chystá střídání.
     
    80
    Matěj Pulkrab nabral zezadu Matěje Helešice a bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    81
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Vojtěch Novák, přichází Kamil Vacek.
     
    81
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Adam Kadlec.
     
    82
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Lukáš Kania.
     
    82
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Denis Darmovzal.
     
    83
    Opavští již mají kompletně vystřídáno. Hostující kouč Klusáček si ještě jednu změnu v sestavě může ve zbytku zápasu dovolit.
     
    83
    Slezané operují s míčem na vlastní polovině a nikam se momentálně neženou.
     
    84
    Didibův dlouhý nákop nakonec skončil rohovým kopem. Balon se za brankovou čáru odrazil od nově příchozího Adama Kadlece, jenž si v sedmnácti letech odbývá svou ligovou premiéru.
     
    84
    Po rohu se před brankou Bohemians utvořila skrumáž. Patrik Le Giang nakonec zasahovat nemusel.
     
    85
    Štěpán Harazim podrazil zezadu Tomáše Necida. Standardní situace pro Bohemians.
     
    86
    Květův centr Opavští odvrátili a založili rychlý protiútok. Ten uhasil na půlící čáře nedovoleným zákrokem na Lukáše Kaniu Kamil Vacek. Udělena byla žlutá karta.
     
    87
    Tomáš Necid šel tělem do Josse Didiby a byl mu pískán útočný faul. Hostující útočník se verdiktu hodně divil, a tak schytal žlutou kartu za protesty. Je pravdou, že metr sudího Deneva je v závěru zápasu hodně přísný.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 366 diváků.
     
    89
    Z pravé strany centroval nepřesně Martin Dostál. Balon doplachtil do zámezí, rozehrávat bude Tomáš Digaňa.
     
    90
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, kolik se bude nastavovat. Kromě střídání jsme viděli i nějaká ošetření. Mohlo by to být docela dost.
     
    90+1
    Je to tak. Hrát se bude ještě minimálně šest minut.
     
    90+1
    Slezané jsou zataženi na vlastní polovině. Bohemka hraje s balonem, kombinace ale vázne.
     
    90+2
    Patrik Hellebrand obral o míč Kamila Vacka a posunul ho dopředu na Denise Darmovzala. Ten v souboji jeden na jednoho neuspěl.
     
    90+2
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Daniel Kosek, přichází Lukáš Musil.
     
    90+3
    Ošetření potřebuje Patrik Hellebrand. Slezané budou hrát chvíli v deseti.
     
    90+4
    Polovina nastaveného času je minulostí. Dělba bodů je čím dál reálnějším vyústěním zápasu.
     
    90+4
    Adam Rychlý fauloval uvnitř středového kruhu. Právě z tohoto prostoru budou fotbalisté Bohemians rozehrávat.
     
    90+5
    Kamil Vacek uvolnil přihrávkou na levou stranu Matěje Pulkraba. Ten vracel ve vápně míč pod sebe na Tomáše Necida, jehož střelu z dobré pozice tečoval těsně vedle levé tyče Joss Didiba!
     
    90+6
    Krátce po rozehrání rohového kopu se faulem na Patrika Hellebranda provinil Daniel Krch. Opava má zřejmě poslední šanci dostat se na dostřel hostující klece.
     
    90+6
    Patrik Hellebrand adresoval z pravé strany centr na zadní tyč. Balon to byl příliš vysoký, a tak jej jeden ze spoluhráčů jen podskočil.
     
    90+7
    V závěru ještě jeden zákrok Tomáše Digani, který lapil přízemní střelu z pravé strany. Následně už je naposledy fouknuto do píšťalky.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnané utkání mezi Opavou a Bohemians skončilo na stadionu v Městských sadech spravedlivou remízou. Domácí tým šel ve 41. minutě do vedení poté, co Matěj Helešic proměnil střelou k pravé tyčce pokutový kop. Penaltu zahrávali o šest minut dříve i hosté, Puškáče ale vychytal nohou Digaňa. Klokani ovšem s prázdnou do hlavního města nepojedou. Právě ex-opavský David Puškáč dorážel krátce před hodinou hry do brány Květovu dalekonosnou dělovku, která se k němu odrazila od pravé tyče.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:18.
     
    Fotbalisté Bohemians protáhli svou sérii bez porážky už na deset zápasů. Opava bodovala po šesti předešlých nezdarech. Oba týmy ovšem zůstaly v neúplné tabulce na svých pozicích – Pražané jsou desátí, Slezané poslední.
     
    Opava se za týden představí na hřišti rovněž trápícího se Zlína. Bohemians doma přivítají Liberec.
     
    Z Opavy je to pro dnešek vše. Děkujeme vám za pozornost a užijte si zbytek víkendu. Na viděnou. (17:06:10)

    Filip Lefenda

    Góly: 41. Helešic (pen.) – 57. Puškáč

    Karty:   34. Didiba (OPA), 36. Dedič (OPA), 58. Lukáš Holík (OPA) – 4. Kosek (BOH), 40. Keita (BOH), 60. Ljovin (BOH), 80. Pulkrab (BOH), 86. Vacek (BOH), 87. Necid (BOH)

    Nepremenená penalta: 35. Puškáč (BOH), brankár Digaňa zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:18.
    Slezský FC Opava: Digaňa – Harazim, Didiba, Žídek (C) (65. Kulhánek), Hrabina – Hellebrand, Večerka, Lukáš Holík (59. Rychlý) – Mondek (82. Darmovzal), Dedič, Helešic (82. Kania).
    Náhradníci: Fendrich – Darmovzal, Rataj, Juřena, Kania, Kulhánek, Rychlý.

    Bohemians 1905: P. Le Giang – M. Dostál, Krch (C), Vondra, Kosek (90+2. Musil) – V. Novák (81. Vacek), Ljovin, Květ, Osmančík (66. Pulkrab) – Keita (81. Kadlec), Puškáč (66. Necid).
    Náhradníci: Bačkovský – Pulkrab, Musil, Vacek, Necid, Kadlec.

    Rozhodca: Denev – Hájek, Ratajová

    Diváci: 366