Villarreal – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester United – AS Rím 6:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (2:0)
Arsenal FC
Štvrtok 29.04.2021, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Villarreal CF – Arsenal FC. Prvý zápas semifinále Európskej ligy sa začne o 21:00.
     


    Villarreal CF

    Pre Villarreal je už postup do Ligy majstrov nereálny, na štvrtú Sevillu totiž 5 kôl pred koncom stráca zo siedmej priečky tabuľky španielskej LaLigy nedostihnuteľných 21 bodov. Z posledných štyroch ligových zápasov „Žltá ponorka“ navyše prehrala tri, začína sa jej tak vzďaľovať aj miestenka do Európskej ligy. Na piaty Real Sociedad stráca už 4 body.

    Villarreal začal svoju cestu Európskou ligou v základnej skupine a v tejto súťaži ešte ani raz neprehral. Svoju skupinu suverénne ovládol pred izraelským Maccabi Tel Aviv, tureckým Sivassporom a azerbajdžanským Karabachom, keď body stratil len pri remíze 1:1 na ihrisku Maccabi (nad Karabachom vyhral Villarreal doma kontumačne). V suverénnej jazde pokračoval i vo vyraďovacej časti, keď vyhral na jar všetky svoje zápasy a inkasoval v nich len dva góly. Po zápasoch proti Salzburgu a Dyname Kyjev vyhral vo štvrťfinále oba zápasy i proti zrejme najväčšiemu prekvapeniu súťaže Dinamu Záhreb.

    Zápasy Villarrealu v Európskej lige:

    Skupina I:
    Villarreal – Sivasspor 5:3
    Karabach – Villarreal 1:3
    Villarreal – Maccabi Tel Aviv 4:0
    Maccabi Tel Aviv – Villarreal 1:1
    Sivasspor – Villarreal 0:1
    Villarreal – Karabach 3:0 kontumačne

    1/16-finále:
    Salzburg – Villarreal 0:2
    Villarreal – Salzburg 2:1

    Osemfinále:
    Dynamo Kyjev – Villarreal 0:2
    Villarreal – Dynamo Kyjev 2:0

    Štvrťfinále:
    Dinamo Záhreb – Villarreal 0:1
    Villarreal – Dinamo Záhreb 2:1

    Nebude hrať:
    - Vicente Iborra (zranenie kolena)
     


    Arsenal FC

    Táto sezóna anglickej Premier League je pre „kanonierov“ už zrejme stratená. Arsenal stráca 5 kôl pred koncom súťaže z desiateho miesta tabuľky na štvrtú Chelsea 12 bodov a do európskych pohárov by mu cez najvyššiu anglickú súťaž pomohol asi už len malý zázrak. Ten ale neprišiel v poslednom kole, Arsenal v ňom totiž po obrovskej chybe brankára Bernda Lena prehral s Evertonom 0:1 a z posledných piatich ligových zápasov vyhral len na ihrisku jasne posledného Sheffieldu (3:0).

    V Európskej lige sa Arsenalu zatiaľ naopak veľmi darilo. V základnej skupine, ktorá ale bola papierovo veľmi ľahká, vyhral proti Rapidu Viedeň, írskemu Dundalku a nórskemu Molde všetkých šesť zápasov a do vyraďovacej časti tak postúpil z prvého miesta. V nej sa poriadne natrápil proti Benfice a Olympiakosu, s ktorým doma dokonca utrpel prvú a zatiaľ jedinú porážku v tejto sezóne Európskej ligy, v celkovom súčte ale oboch súperov porazil o jeden gól. Vo štvrťfinále potom v prvom zápase doma proti Slavii stratil v nadstavenom čase jednogólový náskok, v odvete v Prahe ale nenechal nič na náhodu a po jasnej výhre 4:0 postúpil do semifinále.

    Zápasy Arsenalu v Európskej lige:

    Skupina B:
    Rapid Viedeň – Arsenal 1:2
    Arsenal – Dundalk 3:0
    Arsenal – Molde 4:1
    Molde – Arsenal 0:3
    Arsenal – Rapid Viedeň 4:1
    Dundalk – Arsenal 2:4

    1/16-finále:
    Benfica – Arsenal 1:1
    Arsenal – Benfica 3:2

    Osemfinále:
    Olympiakos – Arsenal 1:3
    Arsenal – Olympiakos 0:1

    Štvrťfinále:
    Arsenal – Slavia Praha 1:1
    Slavia Praha – Arsenal 0:4

    Otázny štart:
    - David Luiz (zranenie kolena)
     


    Vzájomné zápasy

    Všetky doterajšie vzájomné zápasy Arsenalu a Villarrealu v európskych pohárových súťažiach sa odohrali v Lige majstrov a „kanonieri“ v nich so španielskym klubom neprehrali. V štyroch vzájomných zápasoch navyše Villarreal strelil Londýnčanom jediný gól. Dvojzápas v semifinále Ligy majstrov 2005/2006 zvládol lepšie Arsenal vďaka výhre 1:0 doma a remíze 0:0 vonku a v sezóne 2008/2009 vyradil Villarreal vo štvrťfinále (1:1 vonku, 3:0 doma).
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Rulli – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – G. Moreno, Alcácer, Chukwueze.

    Náhradníci: Asenjo – Bacca, Baena, Coquelin, J. Costa, Estupiñán, Moisés Gómez, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, M. Gaspar, Pino.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Holding (C), Marí, Xhaka – Smith-Rowe, D. Ceballos, Partey, Saka – Ödegaard – Pépé.

    Náhradníci: Ryan, Okwonko – Aubameyang, Bellerín, Willian, Alnaní, David Luiz, Gabriel, Martinelli, Nelson, Nketiah, Soares.

    Rozhodca: Dias – Tavares, Soares (POR).
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Villarreal bude hrať v žltých dresoch, Arsenal v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Hostia loptu hneď po nepresnom nákope na Gerarda Morena získali, podobne nepresným pasom na Saku ju ale domácim hráčom vrátili.
     
    2
    Ani postupná rozohrávka sa domácim nevydarila. Arsenal zastavil ich útok v strede poľa a na následnú kolmicu za obranu si Pépé nabiehal z ofsajdu.
     
    3
    Domáci sa znovu pokúšajú o postupnú útočnú kombináciu. Ich útok sa nateraz zasekol v strede poľa, odkiaľ ich hostia vytlačili naspäť k šestnástke.
     
    4
    Presing Arsenalu bol úspešný a „kanonieri“ sa po zisku lopty usadili na útočnej polovici. Domáci sú zoradení pred vlastnou šestnástkou v obrannom postavení.
     
    5
    Villarreal dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Chukwueze dostal prihrávku na pravé krídlo, z ktorého sa snažil prekľučkovať do stredu šestnástky cez dvojicu obrancov Arsenalu. To sa mu nepodarilo, lopta sa ale odrazila priamo pred dobiehajúceho MANUHO TRIGUEROSA, ktorý ju strelou z prvej po zemi poslal k pravej tyči Lenovej brány.
    5. Manu Trigueros (VLR) - 1:0
     
    7
    Hostia sú rýchlym inkasovaným gólom zjavne trochu zaskočení a nedarí sa im založiť solídnu útočnú akciu. Domáci ich držia napádaním na ich polovici ihriska.
     
    8
    Až po takmer minúte sa Arsenal konečne dostal na polovicu Villarrealu, stále ale kombinuje len v úctivej vzdialenosti od Rulliho brány.
     
    9
    Marí to už nevydržal a nákopom do šestnástky sa pokúsil nájsť Pépého. Vybiehajúci domáci brankár bol pri lopte ako prvý a hneď ju rozohral na opačnú stranu.
     
    10
    Pedrazov center z ľavého krídla chytil brankár Arsenalu Leno. Aj on chcel rýchlo rozohrať na spoluhráčov, tí sa ale pri prechode stredom poľa sami zbrzdili nepresnými prihrávkami.
     
    11
    Parejo fauloval v súboji o loptu v strede poľa Ceballosa. Všetci hráči Villarrealu zacúvali dozadu a hostia musia znovu útočiť „do pných“.
     
    12
    Rozohrávku Arsenalu vystihol Alcácer, našťastie pre hostí si ale loptu spracovať nedokázal. Napriek tomu ju potom domáci konečne získali po ďalšom nepresnom pase obrancu na hrot útoku.
     
    13
    Napriek strelenému gólu je však úvod zápasu z oboch strán plný nepresností a lopta sa vrátila na kopačky hostí. Tí sa opäť snažia prekombinovať k šestnástke Villarrealu.
     
    14
    Pépé sa pokúsil o individuálny prienik z ľavého krídla do šestnástky, čisto ho ale o loptu pripravil Foyth. Rýchly protiútok sa domácim nevydaril, loptu ale na svojich kopačkách udržali.
     
    15
    Saka si nabehol za Foytha na výbornú kolmicu, jeho center do šestnástky ale odkopol do bezpečia Albiol. Lopta sa potom vrátila k hosťom.
     
    16
    Arsenal sa postupne približuje k šestnástke Villarrealu, jeho centre z oboch krídel ale zatiaľ k ničomu nebezpečnému neviedli.
     
    17
    Obliehanie obrany Villarrealu pokračuje. Ödegaard našiel na pravom krídle voľného Smith-Rowea, ktorého center znovu odhlavičkoval až do stredu poľa Albiol.
     
    19
    Tempo zápasu nie je vôbec vysoké. Miernu územnú prevahu majú hostia, okrem gólu Villarrealu sme ale nevideli ani jednu situáciu pred niektorou z brán, ktorá by stála za zmienku.
     
    20
    Po dlhšej dobe sa na polovici hostí dostali k postupnému útoku i domáci, i oni však kombinujú len v pomerne veľkej vzdialenosti od brány súpera.
     
    21
    Triguerosov center z ľavého krídla odkopol do autu Holding. Domáci sa po autovom vhadzovaní dostali k pokutovému územiu Arsenalu a naďalej sa snažia nájsť medzeru v obrannom postavení domácich.
     
    22
    Parejo nacentroval z rohu na zadnú tyč, odkiaľ odhlavičkoval loptu Holding. Hrací predmet sa potom dostal na kopačky hráčov Arsenalu, ktorí ale musia začínať rozohrávkou svojich obrancov.
     
    23
    Domáci získali v strede poľa loptu a hneď sa pokúsili prejsť do útoku. Nepresná Parejova prihrávka však skončila v aute.
     
    24
    Domáci potom zdržali rozohrávku hostí vysokým presingom, napriek tomu sa Arsenalu podarilo prejsť do útoku a prekombinovať sa k šestnástke Villarrealu.
     
    25
    Saka si spracoval loptu na pravej strane a technickou strelou z rohu pokutového územia domácich ju poslal vysoko nad Rulliho bránu.
     
    26
    Strely: 1:1
     
    27
    Parejo nacentroval zo štandardky z ľavej polovice útočnej polovice do šestnástky Arsenalu, i tentokrát sa ale hosťom podarilo nebezpečenstvo odvrátiť.
     
    28
    Domáci po zisku lopty vyrazili do otvorenej obrany, na konci tohto útoku však bol len nepresný Pedrazov center, ktorý zrazil Ceballos na rohový kop Villarrealu.
     
    29
    Villarreal dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Parejov center z rohu predĺžil hlavou na prednej tyči za seba Gerard Moreno a na zadnej tyči sa lopta odrazila k úplne voľnému RAÚLOVI ALBIOLOVI, ktorý ju zblízka dorazil do siete.
    29. Raúl Albiol (VLR) - 2:0
     
    31
    Domáci majú zatiaľ dianie na trávniku plne pod kontrolou. Loptu majú navyše na svojich kopačkách a nútia hostí, aby za nimi behali zo strany na stranu.
     
    32
    Hostia sa k lopte dostali až po nepresnom výkope domáceho brankára Rulliho, ktorý ju poslal priamo do autu. Arsenal ju posunul dozadu na obrancov.
     
    33
    Trigueros potiahol loptu k šestnástke Arsenalu, kde ju posunul doľava na dobiehajúceho Gerarda Morena. Ten vystrelil z prvej mimo Lenovej brány.
     
    34
    Pépé si nabehol na ľavé krídlo na pas zo stredu poľa, obhodil si Foytha a obranca Villarrealu ho na hranici pokutového územia zozadu podrazil. Hlavný rozhodca ukázal na penaltový bod, situáciu ale ešte konzultuje s videoasistentom.
     
    35
    Hlavný rozhodca Artur Dias sa ide sám pozrieť na videozáznam.
     
    36
    Pépé pritom, ako sa snažil pretlačiť cez Foytha pred šestnástkou Villarrealu, zasiahol loptu rukou. Kvôli tomu je preto pôvodne nariadená penalta odvolaná!
     
    37
    Prvú žltú kartu dostáva za podrazenie rozbehnutého Saku Pau Francisco Torres (Villarreal CF). Priamy kop pre Arsenal z pravej strany útočnej polovice.
     
    38
    Pri nábehu na center z priameho kopu sa hostia previnili faulom. Domáci mohli hneď prejsť do rýchleho protiútoku, nevydarenou rozohrávkou ale vrátili loptu domácim.
     
    40
    Arsenal je však smerom dopredu absolútne neškodný a domáci zastavili ďalší pokus „kanonierov“ o ohrozenie ich brány už v strede poľa.
     
    41
    Vysoký presing Arsenalu uspel a hostia nielen pripravili domácich o hrací predmet, ale navyše si Saka na pravom krídle vypýtal faul od Pedrazu.
     
    42
    Ödegaard nacentroval na zadnú tyč, kde sa k hlavičke cez domáceho obrancu pretlačil Holding. Jeho hlavička skončila výrazne mimo Rulliho brány.
     
    43
    Foyth potiahol loptu na útočnú polovicu a kolmicou do šestnástky ju ponúkol Gerardovi Morenovi. Ten obišiel vybiehajúceho brankára Lena, loptu si ale predkopol až za bránkovú čiaru.
     
    44
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Foytha v nádejnom protiútoku Villarrealu dostáva Dani Ceballos (Arsenal FC). Priamy kop pre domácich zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od brány hostí.
     
    45
    Alcácer vystrelil priamo na bránu, strelu ale príliš neumiestnil a s jeho pokusom do stredu brány si Leno poradil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Villarreal predviedol v prvom polčase výborný taktický výkon a úplne zaslúžene ide do šatne s dvojgólovým náskokom. Skóre otvoril už v 5. minúte Trigueros a takmer po polhodine viedla „Žltá ponorka“ už o dva góly, keď po rohovom kope skóroval Albiol. Arsenal sa cez skvele organizovaných domácich nedostal k ničomu a smerom dopredu bol absolútne neškodný, čoho dôkazom je, že za celý polčas nevystrelil na bránu Villarrealu. Pred druhým polčasom tak majú „kanonieri“ skutočne nad čím rozmýšľať...

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %
    Strely na bránu: 3:0
    Strely mimo: 1:3
    Rohy: 2:0
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 5:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Francis Coquelin.
     
    47
    Arsenal sa na úvod druhého polčasu nasťahoval na polovicu Villarrealu, žltí sú ale zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    48
    Ceballosov center z ľavého krídla zrazil Albiol priamo pred dobiehajúceho Pépého, ktorého strelu z prvej potom zrazil práve Albiol na rohový kop.
     
    49
    Následný rohový kop obrana domácich opäť bez väčších problémov vyriešila. Odrazenú loptu získali hostia, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia Villarrealu.
     
    50
    Chambersov center z pravej strany preletel ponad celú šestnástku na opačné krídlo. Tam sa k lopte dostal Pépé, ktorý ju pred Foythom musel posunúť na spoluhráčov dozadu.
     
    51
    Arsenal stále hľadá medzeru v obrannom postavení domácich, tí ale pokračujú vo svojom disciplinovanom výkone v obrane a nepúšťajú hostí do streleckých pozícií.
     
    52
    Až teraz sa domáci dostali k lopte po útočnom faule Arsenalu. Brankár Villarrealu Rulli nakopol hrací predmet na útočnú polovicu, kde ho získali jeho spoluhráči.
     
    53
    Pépé obral rozohrávajúcich obrancov Villarrealu o loptu, jeho nie príliš vydarenú kolmicu na Ödegaarda ale zastavil Torres. Ten loptu odkopol aspoň do stredu poľa.
     
    54
    Chambersov center z pravej strany skúšal sklepnúť na zadnej tyči hlavou Pépé za seba na Ceballosa. Pred ním však loptu odkopol z vlastnej šestnástky Albiol.
     
    55
    Smith-Rowe si narazil na ľavom krídle loptu so spoluhráčom a rozbehol sa smerom k šestnástke, vracajúci sa Chukwueze ho ale vytlačil s loptou za bránkovú čiaru.
     
    57
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za šliapnutie na členok Pareja, ktorý mu sklzom vypichol loptu, Dani Ceballos (Arsenal FC). Šance Arsenalu na zvrat v dnešnom zápase sa tak ešte viac znížili...
     
    58
    Žltú kartu za protesty proti červenej karte pre Ceballosa dostáva Thomas Partey (Arsenal FC).
     
    59
    Ceballos sa ešte háda pri odchode do šatne so štvrtým rozhodcom, verdikt hlavného rozhodcu už ale nezmení. Villarreal medzitým na hracej ploche drží loptu pod kontrolou.
     
    60
    Chukwueze krásnou a hlavne nečakanou kolmicou vysunul za obranu Arsenalu do šestnástky Triguerosa, ten sa ale sám pred brankárom Lenom vytlačil až do príliš ostrého uhla
     
    61
    Sám Chukwueze sa potom dostal k strele z pravej strany pokutového územia Arsenalu, jeho prízemnú strelu však dokázal brankár Leno vyraziť.
     
    63
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Martin Ödegaard, prichádza Gabriel Martinelli.
     
    63
    Arsenal získal rohový kop, jeho rozohrávka sa ale ešte zdržuje kvôli sporu Capouea a Holdinga v šestnástke Villarrealu.
     
    64
    Center z rohu nedokázal domáci brankár Rulli vyboxovať do bezpečia, lopta sa tak dostala v stredu šestnástky k Holdingovi, ktorý ju z otočky poslal výrazne mimo domácej brány.
     
    65
    Domáci mohli bežať do otvorenej obrany Arsenalu, Holding však vystihol nepresnú prihrávku Villarrealu v strede poľa a loptu odkopol až k domácemu gólmanovi Rullimu.
     
    66
    Parejo vysunul prihrávkou pomedzi obrancov Arsenalu do šestnástky Gerarda Morena, ktorého zakončenie ale výborným zákrokom vyrazil nad svoju bránu vybiehajúci gólman Leno.
     
    67
    Strely na bránu: 5:0
     
    68
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Pépého dostáva Étienne Capoue (Villarreal CF).
     
    68
    Gerard Moreno si naviedol na pravej strane šestnástky loptu okolo obrancu Arsenalu na strelu, jeho pokus pomedzi nohy obrancu hostí ale chytil pripravený brankár Leno.
     
    69
    Foyth sa mimo hry chytil zozadu na stehno a zdá sa, že má svalové problémy. Domáci už pripravujú striedanie.
     
    70
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Juan Foyth, prichádza Mario Gaspar.
     
    71
    Arsenal sa konečne prekombinoval do šestnástky Villarrealu, Pépého prihrávku pred bránu domácich ale opäť odkopol do bezpečia pred nabiehajúcimi hráčmi Arsenalu Albiol.
     
    72
    Saka sa rozbehol do šestnástky medzi Triguerosa a Capouea a podľa názoru hlavného rozhodcu ho v nej Trigueros podrazil. Penalta pre Arsenal!
     
    73
    Arsenal FC dal gól!
    Hostia z penalty znižujú a vracajú sa do hry! Loptu si na biely bod postavil NICOLAS PÉPÉ, ktorý poslal brankára Rulliho do ľavej strany a strelou presne do stredu brány i trochu so šťastím prekonal domáceho gólmana.
    73. Nicolas Pépé (ARS) - 2:1
     
    75
    Hostí strelený gól povzbudil a Arsenal prebral iniciatívu. Domáci sú opäť zatiahnutí v obrannom postavení proti kombinujúcim hosťom.
     
    76
    Arsenal teraz vyzerá, akoby práve on hral presilovku. Domáci neúspešne naháňajú kombinujúcich hostí, ktorí sa však priamočiaro dopredu neženú.
     
    77
    Capoue vletel do Saku, ktorého podrazil tak, že Saka na Capouea spadol. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
    77. Étienne Capoue (VLR)
     
    78
    Saka už je na nohách, ošetrovanie Capouea ale ešte pokračuje. Nad ním stojí hlavný rozhodca so žltou kartou v ruke, ktorá by pre domáceho záložníka bola druhou v zápase.
     
    79
    Capoue sa nie je schopný postaviť na nohy, zdravotníci ho preto budú musieť odniesť z trávnika na nosidlách.
     
    80
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za podrazenie Saku Étienne Capoue (Villarreal CF). Ten videl obe karty na nosidlách a v zápase by i tak nemohol kvôli zraneniu pokračovať. Villarreal teda stráca svoju početnú výhodu.
     
    80
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Alberto Moreno.
     
    80
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Moisés Gómez.
     
    82
    Chukwueze obral rozohrávajúceho Marího o loptu, jeho prihrávka na spoluhráča ale nebola presná. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    83
    Pépé si nabehol za nákopom na ľavé krídlo, napriek všetkej snahe si ale loptu na hracej ploche spracovať nedokázal. Domáci ešte trochu naťahujú čas.
     
    84
    Chukwuezeho prihrávku si na hranici šestnástky Arsenalu spracoval Parejo, ktorý si loptu posunul okolo obrancu hostí do pokutového územia. Loptu si ale pritom nechtiac predkopol za bránkovú čiaru.
     
    85
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    86
    Smith-Rowe nakopol loptu za obranu Villarrealu na rozbehnutého Martinelliho, proti nemu ale včas vybehol brankár Rulli, ktorý loptu odkopol do autu.
     
    87
    Oba tímy vytvárajú dojem, akoby im tento výsledok vyhovoval. Domáci síce majú loptu na svojich kopačkách, kombinujú však pomerne ďaleko od šestnástky Arsenalu.
     
    88
    Až po viac ako minúte sa k nej posunuli, ani Chukwueze, ani Parejo sa však nedostali ani k centru, ani k strele. Lopta napokon po ich nevydarenej narážačke skončila za bránkovou čiarou.
     
    89
    Hostia chceli rozohrať od brankára Lena nakrátko, pod tlakom však museli loptu odkopnúť k obrancom Villarrealu. Tí sa so svojimi spoluhráčmi vrátili na polovicu Arsenalu.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie Albiola ostrým sklzom dostáva Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal FC). Villarreal bude mať priamy kop zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90+1
    Parejov center zo štandardky obrancovia Arsenalu odhlavičkovali do bezpečia, lopta sa ale dostala na ľavé krídlo k Chukwuezemu, ktorého fauloval Xhaka.
     
    90+2
    Parejo znovu nakopol z priameho kopu loptu do šestnástky, i tentokrát ju ale obrana hostí odvrátila do bezpečia a Albiol navyše fauloval pri nábehu na tento center.
     
    90+3
    Partey vypichol Chukwuezemu loptu tak, že zasiahla ležiaceho Xhaku do ruky. Hlavný rozhodca napriek protestom domácich futbalistov necháva hru pokračovať ďalej.
     
    90+4
    Arsenal mohol v úplnom závere zápasu vyrovnať! Partey nádhernou kolmicou našiel medzi obrancami Villarrealu Aubameyanga, ktorý sa s loptou elegantne otočil na hranici šestnástky okolo obrancu a cez ďalšieho obrancu Villarrealu v sklze potom namieril do vybiehajúceho brankára Rulliho.
    90+4. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    90+5
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Muhammad Alnaní.
     
    90+5
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Willian.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Domácich môže druhý polčas poriadne mrzieť, vlastnými chybami totiž zrejme udržali Arsenal v hre o postup do finále. „Kanonieri“ neodohrali vôbec dobrý zápas, práve naopak, a ich šance ešte viac znížil vylúčením Ceballos. Domáci mohli svoj náskok navýšiť, hostí ale udržal v hre dvomi výbornými zákrokmi brankár Leno a Arsenal zo svojej prvej gólovej príležitosti v zápase, ktorou bola penalta po faule na Saku, znížil zásluhou gólu Nicolasa Pépého. Hosťom následne ešte viac pomohol vylúčením Capoue, ktorý sa pri svojom faule zranil a napriek veľmi slabému výkonu si mohli Londýnčania zo Španielska odviezť domov i remízu, v nadstavenom čase však vychytal Aubameyanga domáci brankár Rulli. Arsenal však i tak uhral lepší výsledok, ako by si po priebehu tohto zápasu zaslúžil, a aj keď má pred odvetou jednogólový náskok Villarreal, tak Arsenal strelil veľmi dôležitý gól na ihrisku súpera. Vďaka nemu mu v domácej odvete na postup bude stačiť i výhra 1:0.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 11:14.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:08:51)

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Trigueros, 29. Albiol – 73. Pépé (pen.)

    Karty:   37. P. Torres (VLR), 68. Capoue (VLR) – 44. D. Ceballos (ARS), 58. Partey (ARS), 90. Aubameyang (ARS)   80. Capoue (VLR) – 57. D. Ceballos (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:14.
    Villarreal CF: Rulli – Foyth (70. M. Gaspar), Albiol (C), P. Torres, Pedraza (80. A. Moreno) – Parejo, Capoue, Trigueros (80. Moisés Gómez) – G. Moreno, Alcácer (46. Coquelin), Chukwueze.
    Náhradníci: Asenjo – Bacca, Baena, Coquelin, J. Costa, Estupiñán, Moisés Gómez, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, M. Gaspar, Pino.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Holding (C), Marí, Xhaka – Smith-Rowe (90+5. Alnaní), D. Ceballos, Partey, Saka (85. Aubameyang) – Ödegaard (63. Martinelli) – Pépé (90+5. Willian).
    Náhradníci: Ryan, Okwonko – Aubameyang, Bellerín, Willian, Alnaní, David Luiz, Gabriel, Martinelli, Nelson, Nketiah, Soares.

    Rozhodca: Dias – Tavares, Soares (POR)
    Štvrtok 06.05.2021
    Arsenal - Villarreal 0:0

    Karty:   90+2. Nketiah (ARS) – 86. Pino (VLR)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:6.