Villarreal – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester United – AS Rím 6:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (2:0)
Arsenal FC
Štvrtok 29.04.2021, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:08:51)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 11:14.
     
    Domácich môže druhý polčas poriadne mrzieť, vlastnými chybami totiž zrejme udržali Arsenal v hre o postup do finále. „Kanonieri“ neodohrali vôbec dobrý zápas, práve naopak, a ich šance ešte viac znížil vylúčením Ceballos. Domáci mohli svoj náskok navýšiť, hostí ale udržal v hre dvomi výbornými zákrokmi brankár Leno a Arsenal zo svojej prvej gólovej príležitosti v zápase, ktorou bola penalta po faule na Saku, znížil zásluhou gólu Nicolasa Pépého. Hosťom následne ešte viac pomohol vylúčením Capoue, ktorý sa pri svojom faule zranil a napriek veľmi slabému výkonu si mohli Londýnčania zo Španielska odviezť domov i remízu, v nadstavenom čase však vychytal Aubameyanga domáci brankár Rulli. Arsenal však i tak uhral lepší výsledok, ako by si po priebehu tohto zápasu zaslúžil, a aj keď má pred odvetou jednogólový náskok Villarreal, tak Arsenal strelil veľmi dôležitý gól na ihrisku súpera. Vďaka nemu mu v domácej odvete na postup bude stačiť i výhra 1:0.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Willian.
     
    90+5
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Muhammad Alnaní.
    90+4. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    90+4
    Arsenal mohol v úplnom závere zápasu vyrovnať! Partey nádhernou kolmicou našiel medzi obrancami Villarrealu Aubameyanga, ktorý sa s loptou elegantne otočil na hranici šestnástky okolo obrancu a cez ďalšieho obrancu Villarrealu v sklze potom namieril do vybiehajúceho brankára Rulliho.
     
    90+3
    Partey vypichol Chukwuezemu loptu tak, že zasiahla ležiaceho Xhaku do ruky. Hlavný rozhodca napriek protestom domácich futbalistov necháva hru pokračovať ďalej.
     
    90+2
    Parejo znovu nakopol z priameho kopu loptu do šestnástky, i tentokrát ju ale obrana hostí odvrátila do bezpečia a Albiol navyše fauloval pri nábehu na tento center.
     
    90+1
    Parejov center zo štandardky obrancovia Arsenalu odhlavičkovali do bezpečia, lopta sa ale dostala na ľavé krídlo k Chukwuezemu, ktorého fauloval Xhaka.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie Albiola ostrým sklzom dostáva Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal FC). Villarreal bude mať priamy kop zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    89
    Hostia chceli rozohrať od brankára Lena nakrátko, pod tlakom však museli loptu odkopnúť k obrancom Villarrealu. Tí sa so svojimi spoluhráčmi vrátili na polovicu Arsenalu.
     
    88
    Až po viac ako minúte sa k nej posunuli, ani Chukwueze, ani Parejo sa však nedostali ani k centru, ani k strele. Lopta napokon po ich nevydarenej narážačke skončila za bránkovou čiarou.
     
    87
    Oba tímy vytvárajú dojem, akoby im tento výsledok vyhovoval. Domáci síce majú loptu na svojich kopačkách, kombinujú však pomerne ďaleko od šestnástky Arsenalu.
     
    86
    Smith-Rowe nakopol loptu za obranu Villarrealu na rozbehnutého Martinelliho, proti nemu ale včas vybehol brankár Rulli, ktorý loptu odkopol do autu.
     
    85
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    84
    Chukwuezeho prihrávku si na hranici šestnástky Arsenalu spracoval Parejo, ktorý si loptu posunul okolo obrancu hostí do pokutového územia. Loptu si ale pritom nechtiac predkopol za bránkovú čiaru.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Trigueros, 29. Albiol – 73. Pépé (pen.)

    Karty:   37. P. Torres (VLR), 68. Capoue (VLR) – 44. D. Ceballos (ARS), 58. Partey (ARS), 90. Aubameyang (ARS)   80. Capoue (VLR) – 57. D. Ceballos (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:14.
    Villarreal CF: Rulli – Foyth (70. M. Gaspar), Albiol (C), P. Torres, Pedraza (80. A. Moreno) – Parejo, Capoue, Trigueros (80. Moisés Gómez) – G. Moreno, Alcácer (46. Coquelin), Chukwueze.
    Náhradníci: Asenjo – Bacca, Baena, Coquelin, J. Costa, Estupiñán, Moisés Gómez, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, M. Gaspar, Pino.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Holding (C), Marí, Xhaka – Smith-Rowe (90+5. Alnaní), D. Ceballos, Partey, Saka (85. Aubameyang) – Ödegaard (63. Martinelli) – Pépé (90+5. Willian).
    Náhradníci: Ryan, Okwonko – Aubameyang, Bellerín, Willian, Alnaní, David Luiz, Gabriel, Martinelli, Nelson, Nketiah, Soares.

    Rozhodca: Dias – Tavares, Soares (POR)
    Štvrtok 06.05.2021
    Arsenal - Villarreal 0:0

    Karty:   90+2. Nketiah (ARS) – 86. Pino (VLR)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:6.