Nemecko – Česko 1:4 (kon.)
koniec
Nemecko
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Česko
cz Štvrtok 29.04.2021, 18:00 • Arena Nürnberger Versicherung • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Já Vám děkuji za pozornost. Děkuji, že jste si vybrali pro sledování dnešního utkání právě tento přenos a při dalším utkání České hokejové reprezentace na shledanou! (20:25:00)
     
    V dnešním utkání jsme byli svědky hodně rozmanitého hokeje, jelikož každá třetina probíhala v úplně jiném duchu. Ta první skončila za bezbrankového stavu po opravdu hodně pasivním hokeji. Naopak ve druhé dvacetiminutovce jsme byli svědky mnohem akčnějšího hokeje. Z české strany padly rovnou dva góly, z čehož byl jeden právě ten vítězný. Na to domácí dokázali odpovědět jenom jedno brankou. V posledním dějství to vypadalo v prvních deseti minutách s Čechy opravdu hodně bledě a další německá branka byla na spadnutí. I díky až heroickým zákrokům českého muže s maskou nepadla ani jedna. Domácí to v závěru ještě zkusili bez brankáře, ani toto jim však nevyšlo a naopak dostali ještě další dva góly.
     
    Konec zápasu.
    59:14 Ondřej BERÁNEK - 1:4
     
    59:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak trochu překvapivě to Němci zkusili opět bez brankáře a opět se jim to nevyplatilo. Tentokrát tento risk zneužil ONDŘEJ BERÁNEK, který po zisku kotouče ve vlastní obranném pásmu zvládl vykombinovat se svými spoluhráči další a pravděpodobně finální branku.
    58:34 Lukáš RADIL - 1:3
     
    58:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla rychlá odpověď na prázdnou bránu od LUKÁŠE RADILA. Ten opět využil další špatné rozehrávky, po které i s kapkou štěstí, trefil přes více jak půlku kluziště prázdnou bránu.
     
    58:13
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:34
    Domácí jsou už opravdu hodně unavení a začínají být hodně zoufalí. Těžko říct co vymyslí. V jejich zájmu by to měli udělat hlavně rychle.
     
    56:35
    Němci se už dvakrát dostali ke kotouči, ani v jednom případě se jim nepodařilo vyhodit díky výskokům českých obránců na modré lajně. Následně předvedli hezkou souhru Šulák a Černoch těšně před německým gólmanem.
     
    55:06
    Čechům se nyní daří držet v útoku, kde dokonce zamkli jejich soupeře, který už bruslí z posledních sil. K hodně jedovaté střele se dostal Sklenička, ani on však nepropálil německého brankáře.
     
    54:07
    Kousal měl jedinečnou šanci na vstřelení branky, která by vše rozhodla! Po jeho úniku kolem levého mantinelu se protlačil rychlostně před brankáře Treutleho. Tam mu ale utekl puk a tak z toho nakonec nebylo ani zakončení.
     
    53:08
    Domácí ví, že už se jim pomalu, ale jistě krátí čas na vstřelení vyrovnávací branky a tak se snaží hodně taktizovat. To jim ale moc ovoce nepřináší, jelikož se hostům už podařilo trochu oklepat.
     
    52:09
    Němci už nemají tolik převahy na ledě jako v prvních deseti minutách posledního dějství, nyní se dokonce jejich soupeř dostal do útoku, při kterém Sklenička trefil další tyčku.
    51:10 Fischbuchovo zakončení zblokoval jeden z obránců
     
    51:10
    Fischbuch měl nyní jedinečnou šanci dorážet z poměrně dost velké blízkosti. Jeho zakončení z otočky ale nemělo dlouhého trvání, jelikož jedna z holí českých obránců byla ve správný čas na správném místě a poslala střelu do ochranné sítě.
     
    50:11
    Hanzl se pokusil osvobodit český mančaft z obranného pásma, to mu ale překazil jeden z útočníků, který jako přilepený stál u mantinelu a zablokoval jeho vyhození vzduchem.
     
    49:12
    Po jednom z útoků hostů se dostal do blízkosti německého brankáře Černoch. Podle hráčů Německa to bylo až příliš blízko a tak se nám spustila malá strkanice, na kterou měl Treutle výhled z první řady. Nakonec však zůstává nepotrestána.

    Patrik Hlaváč

    Góly a asistencie: 38. Sezemsky (Eder, Fischbuch) – 28. Blümel (Černoch, H. Zohorna), 33. Radil (Tomášek), 59. Radil, 60. Beránek


    Nemecko: Treutle (Jenike) – Brandt, Nowak, Mebus, Holzer, Ugbekile, Sezemsky, Müller, Rogl – Schmölz, Fischbuch, Eder – Ehl, Tiffels, Dumont – Uvira, Pfaffengut, Braun – Peterka, Schütz, Eder
    Česko: Růžička (Klouček) – Sklenička, Šustr, Šulák, Mozík, Galvas, Jordán (A), Němeček – H. Zohorna, T. Zohorna (C), Blümel – Tomášek, Hanzl (A), Radil – Červený, Stránský, Flek – Beránek, Najman, Kousal – Černoch

    Rozhodca: Klein, Schadewaldt