Turín – Neapol 0:2 (kon.) | Lazio – AC Miláno 3:0 (kon.)
koniec
FC Turín
0:2 (0:2)
SSC Neapol
cz Pondelok 26.04.2021, 18:30 • Olimpico Grande Torino • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je třiatřicáté kolo italské Serie A a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Turín FC a SSC Neapol.
     
    Turín FC

    Fotbalisté dnes domácího Turína jsou v tabulce Serie A na šestnáctém místě se ziskem jednatřiceti bodů. A rozhodně musí zabrat, pokud se chtějí v nejvyšší italské lize udržet. Jsou totiž na prahu sestupu do druhé italské soutěže. Osmnáctá pozice, která zaručuje pád o patro níže, je jim hodně blízko. Šestnáctí jsou jen proto, že mají lepší skóre než soupeři za nimi, bodový zisk je shodný. Turínští se ale v poslední době zvedli. S Juventusem v derby získali bod za remízu 2:2, poté vyhráli 1:0 v Udinese a doma pak 3:1 porazili AS Řím. Naposledy remizovali 1:1 v Bologně.
     
    SSC Neapol

    To hosté z Neapole jsou na tom mnohem lépe, ti nemají rozhodně záchranářské starosti. V tabulce je najdeme na pátém místě se třiašedesáti body a drží se tak na pozici, která zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy. Ovšem Neapol to má dobře rozehrané a může ještě zabojovat o vyšší umístění, kde by mohla jít i do základní skupiny Ligy mistrů, na čtvrté místo má ztrátu pouze dvou bodů. V posledních třech duelech hráči Neapole vyhráli 2:0 v Sampdorii, 1:1 pak remizovali s milánským Interem. Naposledy pak 5:2 srazili římské Lazio. Dnes tak prahnou po dalších bodech a budou plnit roli favorita.
     
    Vzájemná utkání

    V prvním měření sil v této sezóně se oba celky rozešly smírně. V prosinci totiž duel Neapole a Turína skončil nerozhodně 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: V. Milinković-Savić – Izzo, N'Koulou, Bremer – Singo, Rincón, Mandragora, Verdi, Ansaldi – Belotti, A. Sanabria.
    Náhradníci: Ujkani – Lukić, Bonazzoli, Ricardo Rodríguez, Linetty, Lyanco, Baselli, Zaza, Buongiorno, Gojak, Murru, Vojvoda.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Hysaj – Demme, Bakayoko – Politano, P. Zieliński, L. Insigne – Osimhen.
    Náhradníci: Idasiak, Contini – Lobotka, Lozano, D. Mertens, Petagna, Cioffi, Rui, Costanzo, Elmas, Ruiz, Nikola Maksimović.

    Rozhodčí: Valeri – Giovane, Imperiale.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali první střelecký pokus. K němu se dostal domácí Verdi, jehož rána směřovala pouze doprostřed branky.
     
    4
    Meret si proto připsal první zákrok, nicméně se nejednalo o nic extra složitého. Do protiútoku se dostává Osimhen, jenž to zkouší vzít na sebe.
     
    5
    Nakonec jsme sledovali zakopnutí míče do zámezí, na zemi totiž zůstal ležet domácí Mandragora, který si totiž ustál po souboji s protihráčem.
     
    6
    Už se opět pokračuje ve hře. Neapol se s míčem usadila na polovině soupeře, kde rozjela kombinaci, do které se zapojila také kompletní obrana.
     
    7
    U postranní lajny se nakonec povedlo zakročit pozornému Ansaldimu, který za sebe nepustil Politana a hostující celek tak bude moci znovu vhazovat.
     
    8
    Posléze i o nahrávku řekl také Insigne, který si navedl míč na pravou nohu, jenomže v pokutovém území se mu nakonec nepovedlo najít Osimhena.
     
    9
    Turín se tak pouštěl do protiútoku, který na sebe vzal útočník Belotti. Ten se sice v souboji dostal za záda protihráče, Di Lorenzo ho ovšem fauloval.
     
    10
    Následoval odkop od hostující branky, který si pochopitelně vzal na starost brankář Meret. Jeho rozehrávka po zemi nakonec putovala na Rrahmaniho.
     
    11
    V pokutovém území si na nahrávku počkal hostující Osimhen, který se nakonec protlačil až do zakončení, jenomže míč poslal pouze do boční sítě.
     
    11
    Neapol právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! TIEMOUE BAKAYOKO to nyní vzal na sebe, přičemž si za pokutovým územím navedl míč na pravou nohu a poté nechytatelným způsobem zamířil přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    11. Tiemoué BAKAYOKO - 0:1
     
    12
    Sirigu tak nemusel ani v tomto případě zasahovat, naopak se posléze postaral o provedení odkopu, po kterém si obránce Ansaldi vybojoval vhazování.
     
    13
    Neapol právě vstřelila branku!
    A v krátkém časovém sledu je tu druhá hostující branka! VICTOR OSIMHEN pelášil sám na branku, přičemž ho ještě dokázal jeden z domácích dohnat, přesto hostující útočník zvolil natolik přesné zakončení, že skončilo za domácím brankářem.
    13. Victor OSIMHEN - 0:1
     
    15
    Turín to bude mít najednou nesmírně složité. V krátkém časovém sledu hned dvakrát inkasoval, přesto do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    16
    Vracející se Bremer dokázal zablokovat odkop soupeře, míč se tak snesl ven z hrací plochy a následovat tak bude autové vhazování Di Lorenza.
     
    17
    Domácí se nyní usadili s míčem na polovině soupeře, kde se Ansaldi pokoušel dostat kolem Di Lorenza, jenž ho nakonec poslal na trávník.
     
    18
    Verdi si vzal na starost standardní situaci, kterou se pokoušel kroutit přímo do hostující branky, jenomže ve vzduchu dokázal zakročit Rrahmani.
     
    19
    U rohového praporku to velice chytře provedl domácí Izzo, kterému se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, jenomže faulem si pomohl Bremer.
     
    20
    Následoval rohový kop z levé strany, který se ovšem snesl pouze na hlavu domácího N'Kouloua. Ten na jistotu odehrál míč ven ze šestnáctky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Neapol se dostala do pohodlného dvoubrankového vedení a i nadále je aktivnější.
     
    22
    Ansaldi sice posadil na zadek protihráče a měl poměrně dost času na centrovanou nabídku, avšak míč nakonec poslal daleko vedle branky.
     
    23
    Domácí mužstvo poté mohlo po kombinaci přejít na druhou stranu, kde se Mandragorovi nabídl Singo, jenž vyprodukoval zpětnou nahrávku na Sirigua.
     
    24
    Ansaldi se poté dostal mezi hostující obránce, což trvalo jen chvíli. Hlavní sudí si nakonec všiml nedovoleného zákroku a následovat bude volný kop.
     
    25
    S míčem se na útočnou polovinu dokázal dostat hostující Zieliński, kterému se ovšem nepovedlo nahrát přesně a k balónu se tak dostal N'Koulou.
     
    27
    Další nepřesnost na hostující straně, po které jsme sledovali kombinaci Turínu. Obránce Bremer ovšem nedokázal najít naprosto volného Sanabriu.
     
    28
    Koulibaly zkušeně přenášel hru na pravou stranu, kde se mu nabídl Di Lorenzo. Po nahrávce druhého jmenovaného pálil daleko vedle Bakayoko.
     
    29
    Nakonec to bylo ještě s tečí domácí obrany a následoval tak další rohový kop. Ten se nebezpečně snášel do malého vápna, kde zasahoval Mandragora.
     
    30
    Domácí Singo se v souboji jeden na jednoho pokoušel dostat za záda obrany, jenomže to se mu nakonec nepovedlo a hrát tak může Insigne.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry tohoto zápasu, která nám zatím nabídla dva zásahy. Oba obstarala Neapol, který i nadále působí aktivnějším dojmem.
     
    32
    Do protiútoku se po pravém křídle dostával domácí Politano, ke kterému se ovšem dokázal rychle přesunout Ansaldi, jenž ho vytlačil k postranní lajně.
     
    33
    Neapol si dávala pozor na přesnost svých kombinací a navíc se jí povedlo přejít na opačnou stranu hrací plochy, kde ovšem chyboval Insigne.
     
    34
    Třetí branku svého celku měl na kopačce hostující Politano, který nakonec mířil vedle branky a navíc bude následovat čtvrtý rohový kop.
     
    35
    Ten se navíc sympaticky snesl až na hlavu obránce Rrahmaniho, který to zkoušel zakončením k zadní tyči, jenomže míč poslal vedle branky.
     
    37
    Turín nyní zahrával standardní situaci ze zajímavé pozice. Verdi nakonec zkoušel kroutit míč směrem do pokutového území, našel však pouze soupeře.
     
    39
    V krátkém časovém sledu se konala další standardka, která se pro změnu snášela k zadní tyči, kde na dlouhou ruku zasahoval brankář Meret.
     
    40
    Neapol nebyla daleko od třetí branky! Zieliński totiž pravačkou vypálil po zemi k tyči, jenomže míč skutečně skončila na brankové konstrukci.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    44
    Po autovém vhazování to na sebe vzal domácí Bremer, které se za obranou pokoušel najít Verdiho, jenomže před ním zasahoval Koulibaly.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Rrahmani zvládl otočku s míčem, načež po jeho nahrávce skončil na zemi Politana, kterého za cenu karty fauloval Verdi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dvě branky. O oba zásahy se postarala Neapol, která udeřila dvakrát během tří minut. I postupem času měl hostující celek více ze hry, jenomže žádnou další branku se mu už vstřelit nepovedlo. Turín toho směrem dopředu zatím moc nepředvedl, zatím naráží na pozornou obranu soupeře, které se daří odrážet útočné výpady.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu mohl od své branky rozehrávat domácí brankář Sirigu, kterému se na pravém křídle povedlo najít Singa.
     
    49
    Po nedovoleném zákroku si hostující celek vyzkoušel standardní situaci. Bylo to daleko od branky, pro Demme raději rozehrával po zemi nakrátko.
     
    50
    S míčem se na útočnou polovinu před malým momentem podíval domácí Izzo, který se pokoušel najít Rincóna, jenž byl v souboji o míč příliš pozdě.
     
    51
    Ansali to posléze zkoušel po své oblíbené levé straně, kde si ovšem nevěřil na centrovanou nabídku, místo které hledal osamoceného Mandragoru.
     
    52
    Turín se dostal k náporu, při kterém se do zakončení dostal Mandragora. Jeho hlavička nakonec doplachtila do rukavic brankáře Mereta.
     
    53
    Neapol na opačné straně zahrávala rohový kop z levé strany, ke kterému se postavil Insigne, jehož centrovanou nabídku odklízel pryč N'Koulou.
     
    54
    S míčem se na útočnou polovinu znovu dostal Ansaldi, který měl proti sobě snad kvarteto protihráčů a do kombinace se mu tak nabídl kolega Mandragora.
     
    55
    V pokutovém území si na propadnutý míč počkal domácí Rincón, který to přesto měl na dlouhou nohu a jako první se tak k němu dostal Rrahmani.
     
    56
    Na opačné straně si potáhl míč do palebné pozice aktivně hrající Osimhen, který to nakonec zkoušel po zemi, jenomže na brankáře si nepřišel.
     
    57
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Karol Linetty.
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Nicolas N'Koulou, přichází Alessandro Buongiorno.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Rolando Mandragora (Turín FC).
     
    59
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Hirving Lozano.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Dries Mertens.
     
    60
    Ansaldi se až nyní odvážil k centrované nabídce směrem do pokutového území, jenomže našel pouze kopačku pozorného obránce Koulibalyho.
     
    61
    A Neapol se znovu pouštěla do rychlého protiútoku, při kterém jsme nakonec sledovali další střelecký pokus. Osimhen ani v tomto případě neuspěl.
     
    61
    Mertens se krátce po svém příchodu na hrací plochu prezentoval technickou střelou, která se ovšem snesl do vzdálenější konstrukce.
    61. Mertens trefil pouze tyč.
     
    62
    Meret si v pohodě pohlídal centrovanou nabídku, po které musela být hra přerušena. Po vzdušném souboji totiž skončil na zemi jeden z hostujících hráčů.
     
    63
    Máme za sebou necelou hodinu hry, která nám stále nabídla dva zásahy. Neapol má stále více ze hry, jenomže ve finální fázi se jí zrovna moc nedaří.
     
    65
    Před malým momentem si nedovoleným způsobem pomáhal v souboji domácí Rincón, který hokejovým zákrokem vystavil stopku Osimhenovi.
     
    66
    Neapol tak mohla zahrávat další standardní situaci, ke které se nakonec postavil Insigne. Jeho vzdušná nabídka se snesla pouze k brankáři.
     
    67
    Neapol už poměrně dlouho pracuje s míčem na polovině soupeře, kde neustále hrozí nebezpečí. Sirigu tak má v posledních minutách dost práce.
     
    68
    Podél autové lajny si to posléze namířil hostující Di Lorenzo, který to nakonec zkoušel centrem pravou nohou, jenomže našel rukavice Sirigua.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Victor Osimhen (SSC Neapol).
     
    69
    Turín se už poměrně dlouhou dobu nedostal k opačnému pokutovému území, což i nadále trvá, neboť je momentálně u míče hostující Bakayoko.
     
    70
    Hlavní sudí si posléze všiml dalšího nedovoleného zákroku. Tentokráte se jim prezentoval Hysaj, který zatažením za dres zastavil soupeře.
     
    71
    Následně jsme sledovali přesné přenesení hry na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Di Lorenzo, který posléze sklepl na volného Demmeho.
     
    72
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Wilfried Stephane Singo, přichází Federico Bonazzoli.
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Simone Zaza.
     
    73
    Snadná práce pro domácího brankáře Sirigua, který posléze na jistotu rozehrál výhozem na Izza, jenž do kombinace zapojil také Mandragoru.
     
    75
    Posléze jsme sledovali prudký nákop na hostující polovinu, kde nakonec zasahoval obránce Rrahmani, který tak za sebe nepustil útočníka Zazu.
     
    76
    Do protiútoku se posléze dostával Insigne, který ještě zpětnou nahrávkou vracel míč směrem na Hysaje, jenž dle sudího neudržel míč na hrací ploše.
     
    77
    Turín se kombinační souhrou sice dostal ke středovému kruhu, jenomže tam číhala přesila protihráčů a Mandragora tak musel znovu přenášet hru.
     
    79
    Za pokutovým územím se nakonec k odraženému míči jako první dostal domácí Bonazzi, kterému to moc nevyšlo, přesto vybojoval rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Andrea Petagna.
     
    81
    Rohový kop byl nakonec rozehrán naprosto tragicky. Míč se totiž celým objemem dostal ven z hrací plochy a odkopávat tak bude moci Meret.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neapol stále vede o dvě branky a navíc svého soupeře nepouští do žádných příležitostí.
     
    83
    Rincón musel s míčem rychle od nohy, měl totiž kolem sebe smečku protihráčů. Neapoli se v závěru zápasu daří aktivně napadat rozehrávku.
     
    84
    Dost možná finální zářez měl nyní na své kopačce hostující Lozano, který pronikl do pokutového území, kde dělovkou nevyzrál na Sirigua.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Eljif Elmas.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Tiemoué Bakayoko, přichází Fabián Ruiz.
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Cristian Ansaldi, přichází Daniele Baselli.
     
    86
    Na pravém křídle si posléze o nahrávku řekl hostující Di Lorenzo, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku ke středovému kruhu, kde číhal Bakayoko.
     
    86
    Tak pozor! Již se žlutou kartou hrající Mandragora znovu fauloval a vyfasoval tak druhou žlutou a posléze červenou kartu.
    86. Červená karta po 2. žluté
     
    88
    Do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času. Turín stále ztrácí dva zásahy, nicméně ještě můžeme počítat s několikaminutovým nastaveným časem.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Na padající centr si v pokutovém území počkal hostující Mertens, který to nakonec zkoušel z jedničky, jenomže střelu poslal výrazně vedle branky.
     
    90+3
    Do konce tohoto zápasu skutečně nezbývá moc času. Turín se marně pokouší dostat na opačnou stranu, jenomže tam číhá pevná obrana soupeře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 6:8. Rohy: 8:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:15.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Neapole, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 2:0. Hostující celek si dvoubrankové vedení odnesl do druhého poločasu, ve kterém měla Neapol znovu navrch, jenomže se jí ani jednou nepovedlo potřetí vyzrát na brankáře Sirigua. Turín tak ještě žhavil teoretickou šanci na případnou kontaktní branku, jenomže k vyloženým šancím se prakticky nedostával a brankář Meret si nakonec udržel čisté konto. (20:25:23)

    David Suchý

    Góly: 11. Bakayoko (Di Lorenzo), 13. Osimhen

    Karty:   45+1. Verdi (TUI), 58. Mandragora (TUI) – 68. Osimhen (NEA)   86. Mandragora (TUI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 6:8. Rohy: 8:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:15.
    FC Turín: Sirigu – Izzo, N'Koulou (57. Buongiorno), Bremer – Singo (72. Bonazzoli), Rincón, Mandragora, Verdi (57. Linetty), Ansaldi (85. Baselli) – Belotti (C) (72. Zaza), A. Sanabria.
    Náhradníci: Ujkani – Lukić, Bonazzoli, Ricardo Rodríguez, Linetty, Lyanco, Baselli, Zaza, Buongiorno, Gojak, Murru, Vojvoda.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Hysaj – Demme, Bakayoko (85. Ruiz) – Politano (59. Lozano), P. Zieliński (59. D. Mertens), L. Insigne (C) (85. Elmas) – Osimhen (80. Petagna).
    Náhradníci: Idasiak, Contini – Lobotka, Lozano, D. Mertens, Petagna, Cioffi, Rui, Costanzo, Elmas, Ruiz, Nikola Maksimović.

    Rozhodca: Valeri – Giovane, Imperiale