Huesca – Getafe 0:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 1:2 (kon.) | Vigo – Osasuna 2:1 (kon.)
Sevilla – Granada 2:1 (kon.) | Bilbao – Atlético Madrid 2:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:1 (1:0)
Granada CF
Nedeľa 25.04.2021, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Sevilla – Granada CF. Stretnutie 32. kola španielskej LaLigy sa začne o 18:30.
     


    FC Sevilla

    Sevilla si už dnes môže zaistiť výhrou v tomto zápase miestenku do ďalšej sezóny Ligy majstrov. V tabuľke sa nachádza na štvrtom mieste, na ktorom má pred 5. Realom Sociedad už 17-bodový náskok. Odpisovať ju ale ešte nemôžeme ani z boja o titul, na prvé Atlético Madrid totiž stráca len šesť bodov. Sevilla má výbornú formu, keď z posledných siedmich ligových zápasov vyhrala šesť, pričom posledné tri vonku, a jeden remizovala. Jej hlavnou prednosťou je obrana, ktorá má tretí najmenší počet inkasovaných gólov v súťaži (25). V tabuľke zápasov doma patrí Seville štvrté miesto a z 15 domácich ligových súbojov vyhrala 11.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Valladolid – Sevilla 1:1
    Sevilla – Atlético Madrid 1:0
    Celta Vigo – Sevilla 3:4
    Real Sociedad – Sevilla 1:2
    Levante – Sevilla 0:1
     


    Granada CF

    Granada sa na rozdiel od domácich do európskych pohárov zrejme neprebojuje, v tabuľke sa totiž nachádza na ôsmom mieste, z ktorého stráca na 7. Villarreal už 7 a na 6. Betis 8 bodov. Granada od začiatku februára, kedy remizovala na ihrisku Levante 2:2, neremizovala ani v jednom zápase a pomerne pravidelne striedala výhry a prehry. Z posledných šiestich ligových zápasov tri vyhrala a tri prehrala. Jej obrana je však napriek pomerne vysokej pozícii tímu v tabuľke veľmi deravá a s 51 inkasovanými gólmi je najhoršou v španielskej LaLige. V tabuľke zápasov vonku je Granada piatym najhorším mužstvom a v 15 zápasoch na cudzích ihriskách získala len 12 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Granada – Real Sociedad 1:0
    Valencia – Granada 2:1
    Granada – Villarreal 0:3
    Valladolid – Granada 1:2
    Granada – Eibar 4:1
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe v španielskej LaLige v minulom desaťročí postavili 15-krát a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Sevilly, ktorá porazila Granadu osemkrát. Granada vyhrala nad Sevillou za túto dobu päťkrát a dva vzájomné súboje týchto dvoch klubov sa skončili remízami. V posledných štyroch vzájomných ligových zápasoch vždy dokázal skórovať len jeden tím, a to i vrátane prvého vzájomného súboja v tejto sezóne, ktorý v októbri 2020 vyhrala doma Granada 1:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    3. 12. 2016: Granada – Sevilla 2:1
    21. 4. 2017: Sevilla – Granada 2:0
    23. 8. 2019: Granada – Sevilla 0:1
    25. 1. 2020: Sevilla – Granada 2:0
    17. 10. 2020: Granada – Sevilla 1:0
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Rakitić, Fernando, A. Gómez – Suso, L. de Jong, Ocampos.

    Náhradníci: Díaz, Pastor – Nasjrí, Escudero, Munir, Jordán, F. Vázquez, Óscar Rodríguez, Ó. Torres, Gudelj, Aleix Vidal, Rekik.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), N. Pérez, G. Sánchez, Neva – Gonalons, Y. Herrera – Foulquier, Puertas, Kenedy – Suárez.

    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Montoro, Machís, Quina, Marín, Eteki, Quini, Vico, Soldado, J. Molina.

    Rozhodca: Bengoetxea – Lahoz, Grijalba.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Sevilla bude hrať v bielych dresoch, Granada v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí hneď pokazili rozohrávku a obrancovia nepresnou prihrávkou na krídlo poslali loptu priamo do autu.
     
    2
    Nevov center z ľavej strany obrana Sevilly zablokovala. Lopta sa potom odrazila k domácemu brankárovi Bunúovi, ktorý ju pred napádajúcim Kenedym odkopol len na poslednú chvíľu.
     
    3
    Granada začala zápas veľmi aktívne a jej vysoký presing donútil domácich k ďalšej strate lopty. Sevilla hneď zacúvala dozadu do obranného postavenia.
     
    4
    Aj hostia ale predviedli nepresnú rozohrávku a lopta sa tak vrátila na kopačky hráčov Sevilly. Tí sa prvýkrát v zápase prekombinovali na útočnú polovicu.
     
    5
    Postupný útok Sevilly zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Rakitić. Jeho strela skončila na tribúne za Silvovou bránou.
     
    6
    Vysokým napádaním tentokrát získali loptu domáci, ktorí sa opäť nasťahovali na polovicu Granady. Hostia sú zoradení v obrannom postavení.
     
    7
    Kenedy podrazil v strede poľa rozbehnutého Rakitića. Domáci chceli štandardku rozohrať rýchlym nákopom na hrot útoku na de Jonga, ten sa ale k lopte cez obrancov Granady nedostal.
     
    8
    Suso našiel presným centrom z pravej strany útočnej polovice voľného Ocamposa, tomu ale pri spracovávaní lopty v šestnástke hostí odskočil hrací predmet za bránkovú čiaru.
     
    9
    Po výbornom vstupe hostí do zápasu prebrali iniciatívu domáci. Hráči Granady majú v týchto chvíľach obrovský problém podržať loptu pod kontrolou a ak ju i získajú, tak ju rýchlo odovzdajú domácim.
     
    10
    Acuňa peknou prienikovou prihrávkou našiel pred šestnástkou hostí voľného Gómeza, ktorý pohotovou strelou tesne minul pravú spojnicu Silvovej brány.
     
    11
    Nevov center zľava sklepol na zadnej tyči hlavou Herrera, ktorý pri tom zrazil na trávnik Acuňu. Loptu potom poslal pod brvno Puertas, jeho gól ale kvôli Herrerovmu faulu nemohol byť uznaný.
     
    12
    Center domácich z rohu obrana Granady odvrátila na opačnú stranu k Navasovi, ktorého center odhlavičkoval na ďalší roh ľavý obranca hostí Neva.
     
    13
    I druhý rohový kop Sevilly obrana hosťujúceho celku vyriešila. Lopta sa však znovu odrazila na kopačky domácich futbalistov a po Koundého zrazenej strele bude mať Sevilla tretí roh za sebou.
     
    14
    Ten rozohrali domáci nakrátko a Suso napokon veľmi nepresným centrom z pravého krídla poslal loptu ponad Silvovu bránu mimo hracej plochy.
     
    15
    Acuňa našiel presným pasom na ľavé krídlo Ocamposa, ktorý sa okolo Díaza dostal do šestnástky. Prihrávkou do druhej vlny hľadal dobiehajúceho Gómeza, toho ale zozadu podrazil Gonalons. Penalta pre Sevillu!
     
    16
    Sevilla dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! IVAN RAKITIĆ vystrelil z pokutového kopu po zemi k ľavej tyči a aj keď brankár Granady Rui Silva loptu zasiahol, tak Rakitićova strela bola tak prudká, že lopta i tak prešla do siete.
     
    18
    Foulquier pri prihrávke vletel do Diega Carlosa, ktorého zrazil zásahom do kolena na trávnik. Domáci obranca musí byť ošetrený.
     
    19
    Našťastie sa však zdá, že Diego Carlos bude v poriadku. Brazílsky obranca Sevilly odišiel za autovú čiaru a na hracej ploche zatiaľ prebieha postupná kombinácia Granady.
     
    20
    Útok Granady ale k ničomu neviedol. Domáci sa po zisku lopty v strede poľa vrátili na útočnú polovicu.
     
    21
    De Jong si nabehol na prednú tyč na výborný Navasov center z pravého krídla, jeho zakončenie ale tesne minulo pravú tyč Silvovej brány.
     
    22
    Domáci po odkope gólmana hostí Silvu od jeho brány získali loptu naspäť pod svoju kontrolu a pokračujú vo svojom tlaku na obranu Granady.
     
    24
    Acuňa sa snažil o individuálny prienik na ľavom krídle, ten ale ukončil odkopom lopty do autu Díaz. Po autovom vhadzovaní sa lopta vrátila k hráčom Sevilly.
     
    25
    Acuňa sa predsa len dostal k centru zľava, jeho vysoký nákop však preletel ponad pokutové územie Granady na opačnú stranu. Hosťom sa následne podarilo domácich vytlačiť do stredu poľa.
     
    26
    Acuňa chcel vysunúť pasom za obranu Granady do samostatného úniku de Jonga, ten ale túto prihrávku nedobehol. Lopta skončila u gólmana hostí Ruia Silvu.
     
    27
    Hostia sa znovu dostávajú postupne pod tlak. Domáci majú v týchto chvíľach dianie na trávniku plne pod kontrolou a nepúšťajú hostí k ničomu nebezpečnému.
     
    28
    To sa potvrdilo i teraz. Hostia síce získali guľatý nezmysel, domáci ich ale vytlačili až takmer k rohovej zástavke a Nevov center z veľmi nevýhodnej pozície zrazil Koundé na rohový kop.
     
    29
    Hostia rozohrali roh nakrátko a Neva potom nacentroval na prednú tyč, loptu však zo šestnástky odkopol hneď prvý brániaci hráč Sevilly.
     
    30
    Domáci potom mimo vlastného pokutového územia hrací predmet získali a prešli na polovicu Granady. Hostia už stihli zacúvať pred vlastnú šestnástku.
     
    31
    Koundé sa nečakane ocitol na hrote útoku Sevilly, kde si nabehol na nákop svojho kolegu z obrany Diega Carlosa. Koundé sa tlačil za loptou, nedostal sa ale cez Foulquiera.
     
    32
    Tempo hry v posledných minútach trochu opadlo, je to ale spôsobené skôr tým, že domáci majú výraznú prevahu. Hostia behajú za domácimi zo strany na stranu, loptu sa im ale nedarí získať.
     
    33
    Držanie lopty: 66 % : 34 %
     
    34
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za úder lakťom do tváre Gómeza v súboji o loptu Kenedy (Granada CF). Sevilla získava priamy kop z ľavého krídla.
     
    35
    Center Acuňu zo štandardky letel na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil de Jong. Jeho hlavičku chytil pripravený gólman hostí Rui Silva.
     
    36
    Sevilla pokračuje vo svojom tlaku. Susova strela zo zhruba 25 metrov nebola príliš prudká, brankárovi Silvovi však lopta vypadla a na poslednú chvíľu ju musel prikryť pred dobiehajúcim de Jongom.
     
    37
    Hostia mohli prejsť do útoku, už v strede poľa však o hrací predmet prišli. Domáci sa opäť dostali k pokutovému územiu Granady.
     
    38
    Acuňa sa pretlačil k centru cez Díaza, jeho nákop však odkopol z nebezpečného priestoru Herrera. Spoza šestnástky Granady potom vystrelil Gómez, namieril však len priamo na brankára Ruia Silvu.
     
    39
    Nie, prvý polčas v podaní Granady nie je vôbec vydarený. Hostia sú smerom dopredu úplne bezzubí a domáci ich bez problémov pripravujú o loptu už v strede poľa.
     
    40
    Acuňov center preletel cez obrancov hosťujúceho mužstva až na zadnú tyč, kde ho musel Sánchez pred dobiehajúcim Ocamposom odhlavičkovať na ďalší roh Sevilly.
     
    41
    Hostia rohový kop vyriešili a vyrazili do rýchleho protiútoku. Neva si spracoval na útočnej polovici odkop z vlastnej polovice a potom ho podrazil Gómez. Štandardka pre hostí.
     
    42
    Kenedyho center z priameho kopu odhlavičkoval Koundé. Odrazenú loptu potom získali hostia, ktorí sa po veľmi dlhej dobe usadili na polovici Sevilly.
     
    43
    Granada však potvrdila svoju neškodnosť a odovzdala loptu domácim. Tí sa dostali pod tlak napádajúcich hostí, loptu ale udržali pod kontrolou.
     
    44
    Sevillčania si poradili s presujúcimi hráčmi Granady a opäť sa dostali k šestnástke hostí. Granada už chce mať tento polčas asi za sebou...
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Hostia vytlačili domácich na ich polovicu ihriska, loptu ale stále nezískali. Teraz im už asi stačí len dohrať prvý polčas týmto spôsobom...
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa odohrával jasne pod taktovkou Sevilly, ktorá mala výraznú prevahu. Domáci nepustili hostí absolútne k ničomu, naopak sami si vytvorili niekoľko výborných gólových príležitostí. Jediný gól však Sevillčania strelili z penalty, ktorú po faule Gonalonsa na Gómeza premenil Ivan Rakitić. Hostia v prvom polčase nevystrelili ani raz a domáci brankár Bunú bol v hre len po malých domov od svojich spoluhráčov. Uvidíme teda, či hostia dokážu vo svojej hre niečo zmeniť a skomplikovať domácim cestu za ďalšími tromi bodmi.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 77 % : 23 %
    Strely na bránu: 3:0
    Strely mimo: 4:0
    Rohy: 4:1
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 2:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Nehuén Pérez, prichádza Darwin Machís.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Kenedy, prichádza Quini.
     
    47
    Obrancovia Sevilly a brankár Bunú sa trochu zahrávali s ohňom, keď si prihrávali loptu vo vlastnej šestnástke. Napokon však o loptu neprišli a následne prešli na polovicu súpera.
     
    48
    Tam však Rakitić o loptu prišiel a v súboji o ňu potom podrazil striedajúceho Machísa. Hostia rýchlo rozohrali a prešli na útočnú polovicu.
     
    49
    Díazov center z pravej strany chytil domáci gólman Bunú. Ten loptu hneď vykopol do stredu poľa, kde ju však získali naspäť hráči Granady.
     
    50
    Hostia s hracím predmetom zacúvali na vlastnú polovicu ihriska a dokonca ho prihrali malou domov i brankárovi Ruiovi Silvovi. Od neho začína ďalšia „vlna“ postupného útoku Granady.
     
    51
    Koundé zastavil nákop hostí na hrot útoku, rozohrávku ale pokazil a loptu poslal do autu. Hostia hrajú v druhom polčase zatiaľ výrazne aktívnejšie ako v prvom polčase.
     
    52
    Puertas si nabiehal za ďalším nákopom zo svojej polovice ihriska, v súboji o loptu však zasiahol Koundého. Domáci majú po dlhšej dobe možnosť rozohrať svoj postupný útok.
     
    53
    Sevilla dala gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Gómez si nabehol na ľavé krídlo na autové vhadzovanie a prihrávkou do druhej vlny našiel zhruba na penaltovom bode dobiehajúceho LUCASA OCAMPOSA. Ten strelou z prvej prepálil obrancu Granady i presúvajúceho sa brankára Ruia Silvu, ktorý loptu len tečoval pri jej lete do siete.
     
    55
    Suárez sa dostal po prihrávke na pravú stranu šestnástky k strele z ostrého uhla, tú ale zrazil Diego Carlos do bočnej siete vlastnej brány.
     
    56
    A domáci gólman potom center z rohu hostí sám vyboxoval. Následný nákop hostí naspäť „do ohňa“ Bunú rovno chytil.
     
    57
    Diego Carlos stiahol na pravej strane útočnej polovice na trávnik Puertasa. Priamy kop pre Granadu.
     
    58
    Na center zo štandardky hostí si nabiehal Puertas, ktorého odtlačil od lopty Diego Carlos. Lopta sa od tejto dvojice odrazila za bránkovú čiaru a otrasený Puertas sa po chvíľke zdvihol z trávnika.
     
    59
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Maxime Gonalons, prichádza Angel Montoro.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luuk de Jong, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Suso, prichádza Joan Jordán.
     
    60
    Hostia získali rohový kop, obrana Sevilly ho ale opäť veľmi jednoducho vyriešila. Domáci potom dobrým pohybom vytlačili hostí na ich polovicu ihriska.
     
    61
    Nasjrí vo svojom prvom vzdušnom súboji fauloval protihráča. Hostia rýchlo rozohrali nákopom na Suáreza, ten ale loptu na hracej ploche nedobehol.
     
    62
    Machís si spracoval pas na ľavé krídlo, naviedol si loptu pred šestnástkou na pravačku a tvrdou strelou po zemi vystrelil priamo do stredu brány na pripraveného brankára Bunúa.
     
    63
    Domáci chceli rozohrať svoj postupný útok, napádajúci hostia ich však o loptu pripravili. Sevillčania hneď zacúvali do obrannej formácie.
     
    64
    Acuňa zastavil prihrávku na pravé krídlo, pod tlakom však jeho spoluhráči odovzdali loptu Granade. Hostia sú po inkasovanom góle aktívnejším tímom, do vyloženej streleckej príležitosti sa ale stále nedostali.
     
    65
    Suárez si vymenil na ľavom krídle loptu s Machísom a nakoniec pripravil center Nevovi. Jeho nákop do šestnástky chytil brankár Sevilly Bunú.
     
    66
    Obraz hry sa stále nemení. Hostia držia loptu pod svojou kontrolou, cez zoradenú obranu Sevilly sa ale nie a nie k niečomu nebezpečnému dostať.
     
    67
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Acuňu v strede poľa dostáva Antonio Puertas (Granada CF). Puertas nebude kvôli kartám hrať v ďalšom zápase Granady.
     
    68
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Luis Javier Suárez, prichádza Roberto Soldado.
     
    69
    Hostia pokračovali v obliehaní domácej obrany, ich útokom ale bránia nepresnosti. Hráči Granady si nedokážu navzájom prihrať loptu do šestnástky a len si ju prihrávajú zo strany na stranu.
     
    70
    Puertas konečne dostal prihrávku do šestnástky a z jej pravej strany ešte hľadal dobiehajúceho Soldada. Puertasovi však čiarový rozhodca odmával ofsajd.
     
    71
    Neva sa pri spracovávaní lopty na pravej strane šestnástky chytil zozadu za pravé stehno a sadol si na trávnik. Hostia budú musieť vynútene striedať.
     
    72
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Carlos Neva, prichádza Jorge Molina.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Alejandro Gómez, prichádza Óliver Torres.
     
    74
    Hostia rozohrali štandardku na útočnej polovici nacvičeným signálom, po ktorom sa dostal k lopte na pravom krídle Soldado. Jeho center bol zrazený na rohový kop.
     
    75
    Center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval z vlastnej šestnástky hneď prvý brániaci hráč Sevilly. Domáci sa potom v strede poľa zmocnili lopty.
     
    77
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vymenili kontrolu nad loptou a tá sa napokon vrátila k hosťom. Nákop na Puertasa potom nebol presný a skončil za bránkovou čiarou.
     
    78
    Nákop Diega Carlosa predĺžil Nasjrí hlavou na pravé krídlo na Ocamposa, ktorý našiel prihrávkou do stredu šestnástky Granady voľného Rakitića. Tomu strela príliš nesadla a z prvej vystrelil po zemi mimo vzdialenejšej tyče Silvovej brány.
     
    79
    Koundému odskočila lopta pri bloku centru z krídla a vybiehajúci brankár Bunú sa zrazil v súboji o loptu s Herrerom. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku.
     
    80
    Ani jeden z nich ale ošetrenie potrebovať nebude. Bunúovi sa pri tomto zákroku vyzula kopačka a Koundé mu teraz viaže šnúrky.
     
    82
    Hostia sa dostávajú postupne do tlaku, obrana Sevilly je ale naďalej veľmi kompaktná. Domáci nepúšťajú hostí k ničomu.
     
    83
    Machís hľadal pasom do šestnástky rozbehnutého Soldada, ten ale loptu nezasiahol a za ním doskákala do rúk brankára Bunúa. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    84
    Nasjrí fauloval vo vzdušnom súboji na útočnej polovici Díaza a Rakitić potom zakopol loptu až za Silvovu bránu. Hlavný rozhodca chorvátskemu záložníkovi nahlas dohovára.
     
    85
    Domáci vypichli kombinujúcim hosťom loptu a hneď prišiel z ich strany nákop za obranu Granady na rozbehnutého Ocamposa. Pred ním loptu chytil vybiehajúci brankár Rui Silva.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Franco Vázquez.
     
    87
    Žltú kartu za podkopnutie striedajúceho Franca Vázqueza pri spracovávaní lopty dostáva Angel Montoro (Granada CF).
     
    88
    Center z ľavého krídla doletel na zadnú tyč k Soldadovi, ktorého hlavičku zasiahol lakťom Acuňa. Hlavný rozhodca sa ide pozrieť na opakovaný záznam.
     
    89
    Acuňa podľa názoru hlavného rozhodcu zahral nedovolene rukou, hostia tak získavajú pokutový kop.
     
    90
    Žltú kartu za hru rukou vo vlastnom pokutovom území dostáva Marcos Acuňa (FC Sevilla).
     
    90
    Granada dala gól!
    Hostia sa ešte vracajú do hry! ROBERTO SOLDADO penaltu skúsene premenil, keď presnou strelou k ľavej tyči nedal brankárovi Bunúovi žiadnu šancu. Domáci gólman síce stranu vystihol, na loptu si ale vôbec nesiahol.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+2
    Žltú kartu za zásah lakťom do tváre Sáncheza vo vzdušnom súboji dostáva Jules Koundé (FC Sevilla).
     
    90+3
    Hostia sa snažia pretlačiť na útočnú polovicu, domáci ich ale zatiaľ držia v strede poľa. Čas na vyrovnanie sa hosťom rýchlo kráti.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca Ricardo de Burgos Bengoetxea napriek tomu, že štvrtý rozhodca ukázal štyri nadstavené minúty, odpískal koniec zápasu už po troch minútach. Celý tím Granady sa okamžite zoradil okolo rozhodcu, ktorý im vysvetľuje, že zrejme došlo k nejakému nedorozumeniu, protesty hostí ale pokračujú ďalej.
     
    Až po takmer dvoch minútach sa debata hráčov a realizačného tímu Granady s rozhodcami skončila tým, že rozhodcovia uznali chybu a zápas sa tak ešte bude jednu minútu dohrávať. Niektorí hráči Sevilly sa museli na hraciu plochu vrátiť už dokonca zo šatne.
     
    90+4
    Na skóre sa však už zrejme nič nezmení, pretože loptu získali domáci, ktorí ju držia v strede poľa na svojich kopačkách.
     
    90+5
    Koniec zápasu. (20:39:54)
     
    Hostia v druhom polčase pridali smerom dopredu a hrali omnoho aktívnejšie, domáci však pokračovali vo výbornom taktickom výkone a nedovolili im prakticky nič. Náskok Sevilly navyše vylepšil Ocampos a aj keď futbalisti Granady mali v niektorých pasážach veľký tlak, tak obrana domáceho tímu nepustila hostí ani do jednej nebezpečnej príležitosti. Čisté konto sa však Seville udržať nepodarilo, keď Acuňa daroval hosťom penaltu tým, že zasiahol vo vlastnej šestnástke Soldadovu hlavičku lakťom, a sám Soldado z pokutového kopu znížil na konečných 1:2. Po priebehu zápasu je víťazstvo Sevilly úplne zaslúžene a domáci mohli pokojne pri lepšej efektivite pri svojich príležitostiach pokojne vyhrať i o viac gólov.

    Sevilla si touto výhrou, ktorá bola piatou za sebou, definitívne zaistila miestenku v Lige majstrov. V tabuľke španielskej LaLigy sa nachádza na štvrtom mieste a päť kôl pred koncom súťaže má pred 5. Realom Sociedad už nedostihnuteľný 20-bodový náskok. Stále ešte môže zabojovať aj o titul, na prvé Atlético Madrid totiž stráca len tri body (Atlético má zápas k dobru). Granada je na priebežnej ôsmej priečke a na 7. Villarreal stráca 7 bodov.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 64 % : 36 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 5:0.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 11:14.
     
    Ďalší program:

    FC Sevilla
    34. kolo – 3. 5. 2021, 21:00: Sevilla – Athletic Bilbao

    Granada CF
    33. kolo – 29. 4. 2021, 19:00: Barcelona – Granada
    34. kolo – 2. 5. 2021, 18:30: Granada – Cádiz
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

    Michal Sadlek

    Góly: 16. Rakitić (pen.), 53. Ocampos – 90. Soldado (pen.)

    Karty:   90. Acuňa (SEV), 90+2. Koundé (SEV) – 34. Kenedy (GRN), 67. Puertas (GRN), 87. Montoro (GRN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14.
    FC Sevilla: Bunú – Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Rakitić (86. F. Vázquez), Fernando, A. Gómez (73. Ó. Torres) – Suso (59. Jordán), L. de Jong (59. Nasjrí), Ocampos (86. Gudelj).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – Nasjrí, Escudero, Munir, Jordán, F. Vázquez, Óscar Rodríguez, Ó. Torres, Gudelj, Aleix Vidal, Rekik.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz, N. Pérez (46. Machís), G. Sánchez, Neva (72. J. Molina) – Gonalons (59. Montoro), Y. Herrera – Foulquier, Puertas, Kenedy (46. Quini) – Suárez (68. Soldado).
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Montoro, Machís, Quina, Marín, Eteki, Quini, Vico, Soldado, J. Molina.

    Rozhodca: Bengoetxea – Lahoz, Grijalba