Montreal – Calgary 1:4 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:4 (kon.)
LA Kings – Vegas 2:6 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:4 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Winnipeg Jets
cz Štvrtok 15.04.2021, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Společně se mnou se dnes zaměříme na Severní divizi, konkrétně na utkání mezi Ottawou a Winnipegem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Ottawa Senators
    Ottawa už je prakticky bez play off, musel by se stát zázrak, aby na něj dosáhla. Senators se totiž celou sezonu nachází na posledním místě Severní divize, takže na play off nabrali propastnou ztrátu třinácti bodů, kterou už asi nedoženou. Dnešní domácí ale ještě usilují o to, aby nebyli poslední, na předposlední Vancouver dokonce už ztrácejí tři body, i když ten má vůči nim šest zápasů k dobru. Ottawa v posledním utkání konečně zlomila šňůru čtyř proher v řadě, a to když na domácím ledě zdolala Winnipeg, góly od něho navíc dostala jen v první části. Dnes tak na to určitě bude chtít navázat.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Winnipeg – 4:2
    Toronto vs. Ottawa – 6:5
    Ottawa vs. Edmonton – 1:3

    Nejproduktivnější hráči
    Brady Tkachuk 26 bodů (14+12)
    Thomas Chabot 26 bodů (4+22)
    Drake Batherson 25 bodů (13+12)
     
    Winnipeg Jets
    Winnipeg se nachází v zcela pohodlné pozici, protože pokud aspoň jednou za čas vyhraje nějaký zápas, tak se nemusí o play off bát. Jets se tedy nacházejí na druhém místě Severní divize, o které ještě svedou boj s Edmontonem, který na ně ztrácí pouhý jeden bod. Dnešní hostům se navíc v porovnání s Olejáři docela daří, protože zvítězili třikrát za sebou, v rámci této série zdolali Ottawu a dvakrát Montreal. Naposledy už ale na Senátory nestačili, takže mají rozhodně co napravovat.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Winnipeg – 4:2
    Montreal vs. Winnipeg – 0:5
    Montreal vs. Winnipeg – 2:4

    Nejproduktivnější hráči
    Mark Scheifele 48 bodů (15+33)
    Nikolaj Ehlers 42 bodů (18+24)
    Kyle Connor 40 bodů (19+21)
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního utkání nezasáhne žádný český a ani slovenský hokejista.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – Chabot (A), Bernard-Docker, Brännström, Zub, Mete, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Batherson – N. Paul (A), White, Dadonov – Formenton, Tierney, Co. Brown – Stützle, Amadio, Dzingel.

    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Morrissey (A), Poolman, Forbort, Pionk, Stanley, DeMelo – Connor, Scheifele (A), Copp – Stastny, Dubois, Ehlers – Perreault, Lowry (A), Appleton – Harkins, N. Thompson, Lewis.

    Rozhodčí: St. Pierre, St. Laurent – Marquis, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Matt Murray musel hned po svém návratu zasahovat proti teči Paula Stastneho, vedl si na výbornou a přerušil hru.
     
    00:46
    Kyle Connor si šikovně obhodil dva protihráče a následně vybídl k zakončení Andrewa Coppa, který ale mířil jen do betonu brankáře.
     
    01:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí zvládli první náročné okamžiky a následně se dokonce dostávají do vedení! Thomas Chabot s velkým štěstím dostal kotouč přes modrou čáru, díky čemuž NICK PAUL zamířil do samostatného úniku, který vyřešil ukázkovou střelou do levé šibenice. Asistence: Thomas Chabot.
    01:19 Nick PAUL - 1:0
     
    02:29
    Winnipeg se samozřejmě nehodlá smířit s aktuálním stavem a tak aktivně napadá, ale kotouč nevybojoval. Pomohl mu tedy až ofsajd soupeře.
     
    03:04
    Paul Stastny nezachytil prudké přenesení hry, hosté tak opět museli napadat, ale ani tentokrát jim to zisk puku nepřineslo.
     
    03:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets bleskově srovnávají stav utkání! Parádní přihrávkou se o to zasloužil Nikolaj Ehlers, který dlouho držel kus gumy v levém rohu hřiště, následně se otočil a bekhendem poslal kotouč před branku, takže MARK SCHEIFELE ho srazil do odkryté části klece. Asistence: Nikolaj Ehlers, Neal Pionk.
    03:24 Mark SCHEIFELE - 1:1
     
    04:38
    Hosté pořád mají docela jednoznačně navrch, protože Senators zatím útočí jen z protiútoků. Nyní se ale zase musí bránit.
     
    05:12
    Matt Murray chytá za brankou nahození protivníka a po delší době uklidňuje své spoluhráče, kteří ale mají stejně problémy s rozehrávkou.
     
    05:38
    Z toho těžil Trevor Lewis, který vypíchl puk a dokonce ihned pálil z otočky, ale Matt Murray se nenechal překvapit.
     
    06:00
    Poprvé v zápase se musel činit také Laurent Brossoit, který během chvíle likvidoval hned tři střely, poradil si s nimi velmi dobře.
     
    06:38
    Brankář hostů zvládl složitou situaci za svou brankou, kotouč raději vyhodil po mantinelu z pásma, takto dokonce našel jednoho ze spoluhráčů.
     
    07:16
    Tim Stützle skončil při pokusu o rozehrávku na ledové ploše, vylučovat se ale stále nebude. Štvát ho to ale nemusí, jelikož jeho spoluhráči kotouč udrželi.
     
    07:48
    Derek Forbort jen tak tak udržel útočné pásmo a poté si sám vylepšil pozici, takže nakonec také vypálil, ale Matt Murray jistě zasahuje.
     
    08:18
    Nick Paul pokračuje ve své dnešní aktivitě, díky přihrávce byl v souboji jeden na jednoho, ale při pokusu o kličku mu kotouč ujel k mantinelu.
     
    09:03
    Adam Lowry nedovolil soupeři úspěšnou rozehrávku, o chvíli později pak zkusil štěstí z nemalého úhlu, ale Matt Murray stále působí poměrně jistým dojmem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:38
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Josh Morrissey – 2 min., podrážení).
     
    10:18
    Winnipeg už se stihl osvobodit, zpátky dopředu ale ihned našel cestu Drake Batherson, avšak následovala jen zblokovaná rána.
     
    10:55
    Další přesun domácího celku do útoku zastavil ofsajd, na řadu tedy přijde vhazování ve středním pásmu.
     
    11:09
    Colin White prováhal ideální příležitost k zakončení, to ale nechtěl dopustit Erik Brännström, který však cestu přes gólmana nenašel.
     
    11:39
    Po konci oslabení se do slibné příležitosti dostal Andrew Copp, který však mířil jen něco málo nad horní tyč.
     
    12:20
    Hromadný souboj u mantinelu dopadl lépe pro hokejisty z Winnipegu, díky čemuž pak obraně ujel Paul Stastny, který ale z úhlu nepřekonal Matta Murrayho.
     
    13:12
    Winnipeg zvládá zakládání útočných akcí mnohem lépe, díky tomu je pořád aktivnějším a na kontě má i více střel.
     
    13:43
    Domácí si při napadání nepohlídali ofsajdovou past, které tedy Ottawě zafungovala a zase se bude vhazovat ve středu ledové plochy.
     
    14:13
    Tim Stützle byl první u nahozeného kotouče a získal tak útočné pásmo, díky čemuž mohl vypálit Josh Brown, který ale Laurenta Brossoita jen mírně protáhl.
     
    14:57
    Nahozený puk tentokrát zachytil jeden z obránců, konkrétně Neal Pionk, který ale také úplně nezvládl založení útočné akce.
     
    15:29
    Senators začínají držet puk o něco více, Nick Paul však tentokrát neudržel kus gumy po nahození a domácí se tak musí bránit.
     
    16:16
    Josh Brown nenahodil kotouč dopředu zrovna nejlépe, obránci Winnipegu ho tedy bez problémů lapili a ihned otáčejí hru opačným směrem.
     
    16:48
    Jacob Bernard-Docker se při své premiéře zapojuje do hry zejména při rozehrávce, která opět ze strany Ottawy nebyla zrovna povedená.
     
    17:18
    Michael Amadio výborně našel odražený kotouč a vedl tak přečíslení tři na jednoho, ale protihráč mu padnul pod nohy, kvůli čemuž přes něj nedostal přihrávku.
     
    17:49
    V závěru prvního dějství mají o něco navrch Senátoři, Winnipeg však už vrhá všechny síly do defenzivy, takže už nejspíš neinkasuje.
     
    18:19
    Brady Tkachuk při souboji před brankou zlomil hůl, nemohl tak pokračovat ve hře a v klidu může rozehrávat Josh Morrissey.
     
    18:27
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Brady Tkachuk.
     
    19:00
    Nick Paul využívá prostoru dokonale, protože už zase uháněl do úniky, ale tentokrát mířil jen těsně nad břevno!
     
    19:27
    Do dalšího brejku zamířil Alex Formenton, který už si objížděl brankáře, ale nakonec mu v přesném zakončení zabránil jeden z obránců!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    Máme za sebou první třetinu, ve které se oba celky prosadily jednou, takže pořád platí vyrovnaný stav. Ten zcela odpovídá výkony obou týmů, protože hrají na dost podobné úrovni. Delší období měl sice navrch Winnipeg, ale paradoxně inkasoval první z hole Nicka Paula, ale aspoň díky tomu vyrovnal, o což se postaral Mark Scheifele. Další branku už ale hosté nepřidali, což platí také o Senátorech, kteří měli navrch hlavně v závěru. Dnes tak může vyhrát naprosto kdokoliv.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Ottawa své první oslabení zvládla opravdu velmi dobře, ani ve druhé části soupeři nic nedovolili a za chvíli bude zpátky v plném počtu.
     
    20:37
    Šance hostů přišla až po konci početní výhody, o což se postaral Mark Scheifele. Matt Murray však drží vyrovnaný stav.
     
    21:29
    Tim Stützle byl opravdu blízko gólu, díky přihrávce Jevgenije Dadonova byl totiž sám před brankářem, ale kotouč napálil pouze do brankové konstrukce!
     
    22:10
    Neal Pionk neměl po přechodu modré čáry moc prostoru, pokusil se tedy o nahození, které Matt Murray bez problémů zachytil.
     
    22:48
    Erik Brännström šikovně prostrčil kotouč na Chrise Tierneyho, ten následně ještě našel Ryana Dzingel, jenž však mířil přímo doprostřed brány.
     
    23:09
    Ottawa je na buly o dost úspěšnější, díky čemuž mohla kombinovat v útočném pásmu, ale vzešla z toho jen velmi špatná střela od Nicka Paula.
     
    24:05
    Oba týmy nyní marně hledají cestu přes střední pásmo, obě defenzivy tak nyní pracují jako hodinky.
     
    24:39
    Domácí zase zničehonic zahrozili z protiakce, nyní byl ve slibné šanci Brady Tkachuk, který ale mířil přímo do lapačky Laurenta Brossoita!
     
    25:15
    Senators velmi aktivně napadají, ale tentokrát jim to zisk kotouče nepřineslo, avšak výborně ubránili střední pásmo.
     
    25:55
    Jets chtěli kotouč udržet v útoku za každou cenu, vzdušná přihrávka ale zamířila až mimo hrací plochu, takže budou muset uspět při vhazování.
     
    26:18
    Erik Brännström už neměl komu přihrát, okamžitě po převzetí pasu se tak pokusil o zakončení, které ale skončilo jen v rohu kluziště.
     
    26:43
    Thomas Chabot od modré čáry střílel o dost nebezpečněji, protože Laurent Brossoit toho moc neviděl, ale stejně stačil vytasit vyrážečku.
     
    27:19
    Nate Thompson se individuálně dostal přes tři protihráče a následně vytvořil střeleckou možnost pro Trevora Lewise, ale v souboji s Mattem Murrayem opět nebyl úspěšný.
     
    28:08
    Ryan Dzingel se díky bojovnosti svých spoluhráčů ocitl sám před brankářem. Toho zkusil překonat střelou mezi betony, ale Laurent Brossoit si tuto mezeru velmi jistě pokryl!
     
    28:45
    Jacob Bernard-Docker nezvládl vyhození zrovna nejlépe, protože kus gumy poslal přímo na střídačku soupeře, ale vylučovat se samozřejmě nebude.
     
    29:17
    Andrew Copp je první u nahozeného puku, v rohu kluziště se ale na něj vrhli dva protihráči, kteří mu nedovolili ani přesnou přihrávku.
     
    30:06
    Domácí našli cestu dopředu za pomoci dobrého nahození, následně se ale sami vyhnali přes modrou čáru.
     
    30:31
    Nikolaj Ehlers šikovnou žabičkou vybízel k zakončení Tuckera Poolmana, ten ale skákající kotouč nezkrotil.
     
    31:06
    Domácí dost zariskovali při rozehrávce, což je stálo kotouč, ale naštěstí pro ně z toho nebylo žádné zakončení soupeře.
     
    31:30
    Victor Mete si našel v levém kruhu odražený kotouč a samozřejmě na nic nečekal, avšak Laurent Brossoit byl stejně připraven a přerušil hru.
     
    32:12
    Nick Paul výbornou zadovkou dostal kotouč skrz tři protihráče, chyběla tomu jen přesnost, protože Ryan Dzingel na pas těsně nedosáhl.
     
    32:46
    Erik Brännström ihned puk ihned po jeho zisku vracel do středního pásma, jeho spoluhráč ale prudkou přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    33:19
    Dnešní zápas je pořád neskutečně vyrovnaný, ještě před chvílí měly oba týmy vyrovnaný počet střel. Nyní o jednu vede Winnipeg.
     
    33:54
    Mathieu Perreault zabránil zakázanému uvolnění, kus gumy ale stejně nezískal, takže ihned musí spěchat dozadu.
     
    34:27
    Thomas Chabot chtěl dostat své spoluhráče dopředu, ale už na to neměl moc sil, takže jen nepřesně nahodil a pak se vydal na střídačku.
     
    35:03
    Josh Brown z pravé strany poměrně nebezpečně nahazoval na branku, Laurent Brossoit ale díky svým spoluhráčům zasahovat nemusel.
     
    35:53
    Michael Amadio mohl svůj tým poslat do dalšího vedení, protože si našel kotouč u pravé tyče a zkoušel si objet brankáře, což se mu povedlo, ale puk poté nedostal za brankovou čáru!
     
    36:33
    Čas se zase velmi rychle naplňuje, druhá přestávka je dost blízka. Hraje se ve velmi vysokém tempu, protože se skoro vůbec nepřerušuje.
     
    37:05
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Paul Stastny – 2 min., sekání).
     
    37:36
    Ottawě zatím tato přesilovka vůbec nevychází, protože nezvládli úvodní buly a pak už dvakrát ztroskotali při přechodu do útočného pásma.
     
    38:08
    Na led tak už přichází druhá přesilovková formace Senátorů, ta se dostává dopředu poměrně dost rychle, ale následuje jen střela do lapačky gólmana.
     
    38:38
    Winnipeg toto oslabení velmi jistě brání, kotouč z pásma tentokrát posílá Adam Lowry, který tak našel až gólmana soupeře.
     
    39:08
    Stíhačky už hrají v plném počtu a hned po návratu Paula Stastneho míří dopředu.
     
    39:51
    Laurent Brossoit byl mimo svou klec, Nick Paul ho tak zkusil překvapit střelou od mantinelu, ale tu nepustili k bráně obránci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    Ani v předešlém duelu těchto týmů nepadla ve druhém dějství branka, v tom třetím se ale mnohem více dařilo Ottawě. Dnes to klidně může být stejně, protože Senators drží s favorizovaným Winnipegem krok a občas dovedou být i lepší. Stále to ale může urvat kdokoliv, protože oba celky podávají velmi jistý výkon.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:18
    Jako první se v pásmu usadili hosté, za ně pálil Josh Morrissey, ale z velké dálky nemohl Matta Murrayho překvapit.
     
    40:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Josh Norris – 2 min., podrážení).
     
    41:24
    Winnipeg má další velkou možnost k zisku vedení, ihned se tedy usadil v pásmu, ale nakonec ani nevystřelil.
     
    41:48
    Po šikovném přechodu středního pásma přece jen vypálil Andrew Copp, který ale nedostal úplně ideální pas, což se projevilo na zakončení, které Matt Murray zlikvidoval.
     
    42:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets přece jen využívají přesilovku a poprvé v zápase jdou do vedení! O gól se vlastně úplně sám postaral MATHIEU PERREAULT, který si od pravého mantinelu našel střeleckou pozici a zaskočil domácího brankáře střelou nad jeho rameno. Asistence: Andrew Copp, Pierre-Luc Dubois.
    42:07 Mathieu PERREAULT - 1:2
     
    43:09
    Hosté zůstávají při chuti, takže si připsal pokus také Mason Appleton, který se ale svou bombou neprosadil.
     
    43:39
    Ottawa se samozřejmě jen tak nevzdává a už mohlo být srovnáno, protože střela prošla přes Laurenta Brossoita, ale nakonec skončila jen mimo tři tyče!
     
    44:34
    Ryan Dzingel opět nedostal zrovna ideální přihrávku do jízdy, souboj za brankou následně nedotáhl do vítězného konce.
     
    45:08
    Winnipeg hrají díky vedení v mnohem větší pohodě a kombinuje s lehkostí. Nyní však selhal při přechodu středního pásma.
     
    45:56
    Dylan DeMelo nezpracoval skákající kotouč na modré čáře, takže rychle musí spěchat dozadu, aby mohl rozehrávat.
     
    46:19
    Střela jednoho z hostů se jen těsně nevešla mezi tyče, Ottawa tak okamžitě otáčí hru a usazuje se vepředu.
     
    47:00
    Tim Stützle velmi šikovně prostrčil kotouč na Colina Whitea, který měl před sebou jediného protihráče, ale stejně se přes něho nedostal.
     
    47:28
    Už zase se velmi dlouho nepřerušovalo, což tentokrát více vyhovuje Stíhačkám, které by klidně brali aktuální stav.
     
    48:18
    Matt Murray neudržel ve své výstroji tvrdou ránu Masona Appletona, jeho spoluhráči pak na poslední chvíli dostali kus gumy z brankoviště.
     
    48:19
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Andrew Copp – 2 min., hákování).
     
    49:08
    Senátorům dnes přesilovky prostě nevychází, zejména pak první formaci, které se opět velmi složitě usazuje v útoku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:35
    Drake Batherson se přece jen dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže to se ani nevešlo mezi tři tyče.
     
    49:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté skórují v oslabení a dvoubrankový náskok nejspíš už nepustí! TREVOR LEWIS využil špatné kombinace soupeře, takže se chopil kotouč v levém kruhu a brankáře zaskočil střelou mezi jeho tělo a ruku. Asistence: Nate Thompson.
    49:39 Trevor LEWIS - 1:3
     
    50:28
    Ottawa tedy zažila další tragickou přesilovku, nyní aspoň získává buly v útočném pásmu po zakázaném uvolnění soupeře.
     
    51:05
    Paul Stastny z pravé strany nabízel kotouč na teč, které sice nepřišla, ale i přesto měl Matt Murray se zákrokem nemalé problémy.
     
    51:43
    Kyle Connor si vyměnil kotouč se spoluhráčem a následně pálil z pozice mezi kruhy, ale jeho pokus zastavil obětavý obránce.
     
    52:24
    Senators to pořád rozhodně nezabalili, z bezprostřední blízkosti tak opět pálil Drake Batherson, ale ten nebyl úspěšný ani po přihrávce Alexe Formentona.
     
    53:08
    Derek Forbort dlouho držel kotouč za vlastní klecí, rozhodně nemá kam spěchat, rozehrával až po přiblížení jednoho z protihráčů.
     
    53:38
    Josh Morrissey přihrával jen mezi několik protihráčů, kteří nakonec kus gumy zkrotili a ihned hledají efektivní cestu dopředu.
     
    54:13
    Josh Brown ztratil kotouč při rozehrávce, což mohl okamžitě potrestat Paul Stastny, který ale neudržel skákající puk.
     
    54:34
    Mark Scheifele mohl definitivně potvrdit výhru svého týmu, v přímém souboji ale nepřechytračil Matta Murrayho, který zasáhl díky dobrému krytí prostoru mezi betony!
     
    55:09
    Winnipeg úspěšně drží hru daleko od své brány a nic nenapovídá tomu, že by měl dnes ještě prohrát.
     
    55:36
    Senators přece jen vyhráli souboj ve středním pásmu a mohou tedy zakládat útočnou akci, ale po nahození Laurent Brossoit raději přerušil hru.
     
    56:14
    Nate Thompson se šikovně prosmýkl mezi dvěma protihráči a vepředu tak získává spoustu času, hosté se tam nakonec i usadili.
     
    56:53
    Domácím hokejistům čas rychle ubíhá, už mají jen tři minuty. Čas navíc pořád běží, ještě když nyní pokazili rozehrávku a zachraňovat to musel Matt Murray.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Zub – 2 min., podrážení).
     
    57:23
    Connor Brown dělá první poslední k prodloužení své gólové série, střela směřující pod horní tyč ale od masky brankáře zamířila vysoko nad.
     
    58:07
    Mark Scheifele dostal další nabídku k zakončení, měl to ale složitější než u prvního gólu, takže tentokrát brankáře nepřekonal.
     
    58:35
    Domácí už se přece jen smířili s porážkou, jelikož hrají v oslabení a nemohou to tedy zkusit ani bez brankáře.
     
    58:55
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Paul Stastny – 2 min., sekání).
     
    58:55
    Oddechový čas pro Ottawu.
     
    59:02
    Nyní už to Senators samozřejmě zkusí bez brankáře, po vhazování dokonce přišla další šance pro Drakea Bathersona, kterému ale dnes není souzeno překonání Laurenta Brossoita.
     
    59:19
    Josh Norris byl po pěkném přenesení hry v ideální střelecké pozici, jenže pod tlakem kotouč napálil přímo do výstroje gólmana.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dylan DeMelo – 2 min., držení).
     
    59:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí snižují, ale nejspíš je to moc pozdě. Po vyhraném vhazování nabil Thomas Chabot JOSHU NORRISOVI, který z pravé strany vymetl pavučiny v pravém horním rohu brány. Asistence: Thomas Chabot, Connor Brown.
    59:50 Josh NORRIS - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Winnipeg vrací Ottawě předchozí porážku, tentokrát zvládl závěrečnou část mnohem lépe on. Nyní ale měli lepší vstup do zápasu Senátoři, kteří se však ve vedení dlouho neohřáli. Následně velmi dlouho platil vyrovnaný stav, až do začátku třetí části, kdy se nejprve prosadil Mathieu Perreault a pak dokonce v oslabení skóroval Trevor Lewis. To položila hokejisty z hlavního města Kanady na kolena, zmohli se tak jen na estetickou úpravu na 2:3, o což se postaral Josh Norris. Střelecká série Connora Browna se tak zastavila na osmi duelech.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 29 – 35
    Zblokované střely: 10 – 9
    Tresné minuty: 6 – 10
    Využití: 1/5 – 1/3
    Úspěšnost vhazování: 46% – 54%
    Hity: 32 – 36
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Matt Murray (OTT) 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 58:55
    Laurent Brossoit (WPG) 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,10%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Laurent Brossoit (WPG) 27 zákroků
    Mark Scheifele (WPG) 1+0
    Nick Paul (OTT) 1+0
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či příjemné vstávání. (03:39:02)

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 2. N. Paul (Chabot), 60. Norris (Chabot, Co. Brown) – 4. Scheifele (Ehlers, Pionk), 43. Perreault (Copp, Dubois), 50. Lewis (N. Thompson)


    Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – Chabot (A), Bernard-Docker, Brännström, Zub, Mete, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Batherson – N. Paul (A), White, Dadonov – Formenton, Tierney, Co. Brown – Stützle, Amadio, Dzingel.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Morrissey (A), Poolman, Forbort, Pionk, Stanley, DeMelo – Connor, Scheifele (A), Copp – Stastny, Dubois, Ehlers – Perreault, Lowry (A), Appleton – Harkins, N. Thompson, Lewis.

    Rozhodca: St. Pierre, St. Laurent – Marquis, Berg