Chelsea – Porto 0:1 (kon.) | Paríž – Bayern 0:1 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
0:1 (0:1)
Bayern Mníchov
Utorok 13.04.2021, 21:00 • Parc des Princes, Paríž • Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie rozohrávajúceho protihráča dostáva Ander Herrera (Paríž Saint-Germain).
     
    88
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Ander Herrera.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Javi Martínez.
     
    82
    Sané si na pravej strane šestnástky PSG zasekol Bakkera a strieľanou prihrávkou po zemi posielal loptu pred bránu. Navas na ňu nedosiahol a lopta napokon skončila tesne mimo vzdialenejšej tyče domácej brány.
     
    78
    Neymar sa dostal v strede poľa k lopte po súboji dvoch ďalších hráčov a hneď vysunul do samostatného úniku Mbappého. Ten tvrdou strelou pod brvno prekonal vybiehajúceho brankára Neuera, jeho gól ale nemohol byť uznaný kvôli ofsajdu.
     
    73
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Moise Kean.
     
    71
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Alphonso Davies, prichádza Jamal Musiala.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Thomas Müller (Bayern Mníchov), ktorým ostrým sklzom doslova zostrelil v strede poľa Paredesa.
     
    62
    Sané výbornou a hlavne nečakanou kolmicou za obranu PSG z pravej strany našiel Müllera, proti nemu ale dobre vybehol brankár Navas, od ktorého sa lopta odrazila naspäť do Nemca a od neho mimo domácej brány.
     
    58
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Abdou Diallo, prichádza Mitchel Bakker.
     
    55
    Žltú kartu dostáva za podkopnutie Comana zozadu pri spracovávaní lopty Colin Dagba (Paríž Saint-Germain).
    54. Ángel Di María (PSG), Neymar (PSG)
     
    54
    Di María sa na zadnej tyči dostal k centru Mbappého z ľavej strany, elegantne sa dostal okolo obrancu a posunul loptu tesne pred brankárom Neuerom pred odkrytú svätyňu Bayernu. Neymar v sklze loptu pred prázdnou bránou tesne minul.
     
    52
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Neymara David Alaba (Bayern Mníchov).
     
    47
    Saného center z pravého krídla odkopol Danilo Pereira pred Choupo-Motingom, lopta sa ale odrazila na hranicu šestnástky k Alabovi, ktorý vystrelil tesne mimo Navasovej brány.
     
    43
    Alaba napriahol ku krásnej strele spoza šestnástky, jeho tvrdú ranu k pravej tyči ale skvelým zákrokom vyrazil domáci brankár Navas.
    40. Eric Choupo-Moting (BAY) - 0:1
     
    40
    Bayern dal gól!
    Hostia otvárajú skóre a vracajú sa do hry o postup! Nepokrytý Alaba sa dostal po Müllerovej prihrávke zľava k strele zvnútra šestnástky, ktorú brankár Navas ešte reflexívne vyrazil. Lopta sa ale po zákroku domáceho brankára odrazila do výšky, odkiaľ ju napriek ďalšiemu zásahu Navasa nasmeroval hlavou zblízka do siete ERIC CHOUPO-MOTING.
    39. Neymar (PSG)
     
    39
    Neymarovi dnes jednoducho nepraje šťastie! Mbappé našiel prihrávkou zľava do šestnástky v otvorenej obrane Bayernu práve Neymara, ktorý z prvej okolo vybiehajúceho brankára Neuera trafil ľavú tyč Neuerovej brány. Neymar tak v priebehu cca šiestich minút trafil tretíkrát bránkovú konštrukciu brány Bavorov.
    37. Neymar (PSG)
     
    37
    Di Maríov center na prednú tyč hostia vyriešili, lopta sa ale dostala za šestnástkou k Neymarovi. Brazílčan si zasekol Comana a technickou strelou z hranice šestnástky trafil brvno Neuerovej brány.
     
    33
    Neymar si naviedol z pravej strany loptu do šestnástky a cez Lucasa Hernándeza vystrelil k bližšej tyči, gólman Bayernu Neuer ale výborne zasiahol a strelu vyrazil i s pomocou odrazu od tyče.
     
    27
    Mbappé sa dostal po ľavom krídle za obrancov Bayernu a prihrávkou cez dvojicu protihráčov posunul loptu do stredu šestnástky na dobiehajúceho Neymara. Ten trafil vybiehajúceho brankára Neuera, ktorý proti nemu včas vyrazil z brány.
    26. Joshua Kimmich (BAY)
     
    26
    Paredes prišiel o loptu na útočnej polovici a Kimmich pohotovo vystrelil spoza pokutového územia, Navasovu bránu ale strelou po zemi tesne minul.
    10. Neymar (PSG)
     
    10
    Mbappé prenikol zľava okolo Pavarda do šestnástky a prihrával do jej stredu na Neymara. Ten sa k lopte nemal vôbec dostať, Lucas Hernández sa ale pošmykol a Neymar zblízka zakončil do brankára Neuera. Vzrušenie bolo napokon zbytočné, Neymar totiž vybiehal z ofsajdu.
     
    3
    Prvá gólová príležitosť PSG! Neymar vysunul kolmicou na pravú stranu šestnástky za obrancov Bayernu Mbappého, ktorý krížnou strelou po zemi tesne minul vzdialenejšiu tyč Neuerovej brány.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 40. Choupo-Moting

    Karty:   55. Dagba (PSG), 90. A. Herrera (PSG) – 52. Alaba (BAY), 68. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 9:21.
    Paríž Saint-Germain: Navas – Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe (C), A. Diallo (58. Bakker) – Gueye, Paredes – Di María (88. A. Herrera), Neymar, Draxler (73. Kean) – Mbappé.
    Náhradníci: Saidani, S. Rico – Kehrer, Verratti, Rafinha Alcântara, Kean, Sarabia, A. Herrera, Florenzi, Bakker, Pembele, Nagera.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Lucas Hernández, A. Davies (71. Musiala) – Kimmich, Alaba – Sané, T. Müller, Coman – Choupo-Moting (85. Javi Martínez).
    Náhradníci: Nübel – Javi Martínez, B. Sarr, Kouassi, Musiala, Zaiser, Stanišić.

    Rozhodca: Orsato – Giallatini, Preti (ITA)
    07.04.2021
    Bayern - Paríž 2:3

    Góly: 37. Choupo-Moting, 60. T. Müller – 4. Mbappé, 28. Marquinhos, 68. Mbappé

    Karty:   35. Lucas Hernández (BAY), 70. Kimmich (BAY), 72. J. Boateng (BAY), 89. Choupo-Moting (BAY) – 62. Draxler (PSG)