Chelsea – Porto 0:1 (kon.) | Paríž – Bayern 0:1 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
0:1 (0:1)
Bayern Mníchov
Utorok 13.04.2021, 21:00 • Parc des Princes, Paríž • Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:40)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 6:8.
    Rohy: 6:7.
    Ofsajdy: 8:3.
    Fauly: 9:21.
     
    Druhý polčas už nebol tak atraktívny ako prvé dejstvo zápasu. Domáci sa omnoho viac zamerali na obranu a postupom času Bayern ovládol stred poľa. Napriek územnej prevahe sa Mníchovčania do vyložených gólových príležitostí príliš nedostávali a naopak, sami sa museli brániť neustále hroziacim rýchlym protiútokom Parížanov. Ani záverečný tlak Bayernu k výraznejšiemu ohrozeniu Navasovej brány neviedol, hosťom tak na konte zostal len jeden gól Choupo-Motinga z prvého polčasu a ten po výhre PSG v prvom zápase v Mníchove 3:2 na postup stačiť nemohol. Obhajca titulu tak končí vo štvrťfinále, PSG bude hrať v semifinále proti postupujúcemu tímu z dvojice Manchester City – Borussia Dortmund (prvý zápas 2:1).
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Brankár PSG Navas získal niekoľko desiatok sekúnd pre svoj tím tým, že ukazoval, že má zdravotné problémy. Napokon rozohral na útočnú polovicu na Neymara, ktorý loptu potiahol do rohu ihriska.
     
    90+3
    Sané si spracoval výborný nákop na pravú stranu šestnástky, zasekol si Bakkera a prihrával loptu do bránkoviska. Gólman Navas ale skvele zareagoval a loptu chytil na prednej tyči.
     
    90+2
    Neymar sa až prekvapivo ľahko dostal na ľavej strane cez Pavarda do šestnástky Bayernu. Skvelým obranným zákrokom zasiahol Lucas Hernández, ktorý Neymara o loptu obral.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie rozohrávajúceho protihráča dostáva Ander Herrera (Paríž Saint-Germain).
     
    90
    Mbappé dobehol veľmi ťažkú prihrávku na útočnú polovicu a prihrávkou cez posledného obrancu Bayernu posunul loptu na rozbehnutého Neymara. Manuel Neuer ale opäť skvele vybehol pred vlastnú šestnástku a loptu na poslednú chvíľu v sklze odkopol.
     
    89
    Domáci Bayernu úplne prenechali stred poľa. Hostia sa tak sú schopní veľmi rýchlo dostať k šestnástke PSG a zatlačiť domácich do obrany.
     
    88
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Ander Herrera.
     
    87
    Neymar zrazil vo vzdušnom súboji na trávnik Lucasa Hernándeza. Hostia už nemajú čas na ošetrovanie a Hernández napriek bolesti pokračuje hneď v hre.
     
    86
    Javi Martínez sa hneď po príchode na hraciu plochu postavil na hrot útoku Bayernu. Müller si nabehol na oblúčik do šestnástky na zadnú tyč, odkiaľ loptu ešte prihrával do druhej vlny. V momente prihrávky však stál v ofsajde.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Javi Martínez.
     
    84
    Coman si z ľavej strany navádzal loptu na os ihriska, Dagba mu ju ale odkopol na rohový kop.
     
    83
    PSG vyrazilo do otvorenej obrany Bayernu a za obranou hostí sa k odrazenej lopte dostal Neymar. Brazílčan však bol v jasnom ofsajde.
    82. Leroy Sané (BAY)
     
    82
    Sané si na pravej strane šestnástky PSG zasekol Bakkera a strieľanou prihrávkou po zemi posielal loptu pred bránu. Navas na ňu nedosiahol a lopta napokon skončila tesne mimo vzdialenejšej tyče domácej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 40. Choupo-Moting

    Karty:   55. Dagba (PSG), 90. A. Herrera (PSG) – 52. Alaba (BAY), 68. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 9:21.
    Paríž Saint-Germain: Navas – Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe (C), A. Diallo (58. Bakker) – Gueye, Paredes – Di María (88. A. Herrera), Neymar, Draxler (73. Kean) – Mbappé.
    Náhradníci: Saidani, S. Rico – Kehrer, Verratti, Rafinha Alcântara, Kean, Sarabia, A. Herrera, Florenzi, Bakker, Pembele, Nagera.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Lucas Hernández, A. Davies (71. Musiala) – Kimmich, Alaba – Sané, T. Müller, Coman – Choupo-Moting (85. Javi Martínez).
    Náhradníci: Nübel – Javi Martínez, B. Sarr, Kouassi, Musiala, Zaiser, Stanišić.

    Rozhodca: Orsato – Giallatini, Preti (ITA)
    07.04.2021
    Bayern - Paríž 2:3

    Góly: 37. Choupo-Moting, 60. T. Müller – 4. Mbappé, 28. Marquinhos, 68. Mbappé

    Karty:   35. Lucas Hernández (BAY), 70. Kimmich (BAY), 72. J. Boateng (BAY), 89. Choupo-Moting (BAY) – 62. Draxler (PSG)