Chrudim – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Hr. Králové 1:4 (kon.)
koniec
FC Slavoj Vyšehrad
1:4 (0:2)
FC Hradec Králové
cz Sobota 10.04.2021, 16:30 • Stadion Evžena Rošického (Strahov), Praha 6 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     

    FC Slavoj Vyšehrad
    Podzimní část sice Vyšehrad zakončil svou vůbec první výhrou v sezoně, když těsně 2:1 přehrál Blansko, na svou premiérovou jarní výhru však stále čeká. Od remízy 1:1 z úvodu druhé fáze soutěže s Jihlavou totiž Pražané třikrát za sebou prohráli, v posledních sedmi dnech navíc museli zkousnout dvě vysoké porážky 0:4, minulou sobotu doma s Chrudimí a ve středu na trávníku Táborska. Dohromady tedy mají fotbalisté z hlavního města na kontě pouhých pět bodů a právě po poslední prohře s Táborskem se jejich ztráta na nesestupové pozice zvýšila už na jedenáct bodů. A jejich šance na vylepšení této bilance po aktuálním kole nemohly být menší, na Strahov totiž přijíždí první Hradec Králové. Ovšem je pravda, že v září při prvním vzájemném střetnutí těchto dvou celků Vyšehrad svého papírově favorizovaného soupeře zcela odzbrojil a nakonec na jeho hřišti uhrál remízu 0:0, proto bychom rozhodně neměli domácí odepisovat předem. Speciální náboj bude zřejmě mít utkání pro dvacetiletého Daniela Procházku, který během zimní pauzy přišel do Prahy na hostování právě z východu Čech, kde během podzimu stihl naskočit do tří klání. Dočká se mladý křídelník proti svému oficiálnímu zaměstnavateli své první trefy nejen v barvách Slavoje, ale také v letošní sezoně?


    FC Hradec Králové
    Hosté z Hradce Králové patří bezesporu mezi ty nejžhavější kandidáty na postup do nejvyšší české soutěže (respektive v jejich případě by se jednalo o návrat mezi elitu), s 31 body totiž celou ligu vedou o skóre před druhou Líšní, na Moravany mají ale zápas k dobru. Jarní část sice zahájili těsnou prohrou 1:2 právě s jejich největšími rivaly z předměstí Brna, pak si ale spravili chuť dvěma čtyřgólovými výhrami nad Jihlavou (4:0) a Žižkovem (4:2). Jak je možná patrné, největší předností Votroků je zejména jejich útok, dosud nasázeli v patnácti duelech hned 38 branek a v tomto ohledu vedou pořadí soutěže. Ofenzívě vévodí zejména slovenský útočník Erik Prekop, který zaznamenal už sedm přesných tref a aktuálně mu patří v celoligovém žebříčku krásná třetí pozice. Třiadvacetiletému forvardovi pak také ještě zdatně sekundují momentálně čtyřgóloví Daniel Vašulín a Adam Vlkanova. Velká změna se přes zimní pauzu odehrála v malém vápně Východočechů, z prvoligové Olomouce totiž přišel Michal Reichl, který z pozice dosavadní jedničky vystrčil Patrika Vízka, jenž odchytal v podstatě celou podzimní část. Ale zatím Votrokům tento krok vychází, Reichl stihl za své dva starty vychytat jedno čisté konto a inkasovat pouze dvakrát. Bude ve svých skvělých výkonech pokračovat i proti Vyšehradu, a udělá tak další krok k uzurpování hlavního gólmanského postu?

    Předchozí vzájemný zápas

    25. 9. 2020 Hradec Králové – Vyšehrad 0:0

    Branky: -

    FC Hradec Králové: Vízek – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Soukeník (82. Jukl), J. Rada – Vlkanova (C) (71. D. Procházka), P. Dvořák, F. Novotný (46. Záviška) – Prekop (58. Šípek).
    Náhradníci: Ottmar – F. Čech, D. Doležal, Jukl, D. Procházka, Šípek, Záviška.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský (C), Košút, Kubala – Drobílek (76. Králíček), Alexandr, Galuška, Januška (55. Laňka) – Vandas (80. T. Jablonský), Kříž (80. Pouček).
    Náhradníci: Babka – Burda, Pouček, Laňka, T. Jablonský, Vaněk, Králíček.
     
    Zdravím všechny příznivce sportu a fotbalu zvlášť!

    Od startu dnešního utkání mezi aktuálně posledním Vyšehradem a prvním Hradcem Králové nás dělí už jen necelá půlhodinka. Na rozdíl od minulé soboty se tentokrát aprílové počasí na hráče i funkcionáře usmálo, máme totiž oblačno a příjemných třináct stupňů, podle předpovědi by se navíc mělo v průběhu utkání možná i trochu více vyjasnit... Zkrátka dokonalé fotbalové počasí. Pojďme si tedy užít sobotní odpoledne u sportu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Ordelt – Kulig, Žilák, M. Černý (C), Šandera – Jakab, Kříž – Suchan, Alexandr, Hezoučký – Králíček.
    Náhradníci: Borka – Burda, Drobílek, Hampl, Vaněk, Zaradny, Schneider.

    FC Hradec Králové: Reichl – Urma, Donát, Leibl, Mejdr – Kodeš, J. Rada – Vlkanova (C), Vašulín, P. Dvořák – Prekop.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, F. Čech.

    Rozhodčí: Denev – Vlček, Poživil.
     
    V brance domácích se vůbec poprvé od svého zimního příchodu ze Zbuzan představí Adam Ordelt, který zatím na jaře jen sledoval dění z lavičky. Záda mu pak bude krýt teprve osmnáctiletý Filip Borka, takže to máme kompletně obměněný gólmanský tandem Vyšehradu. A pro zajímavost, Ordelt je již čtvrtým brankářem, který během letošní sezony nastoupil mezi vyšehradské tyče.
     
    Rozprašovače vody nám pomalu dokropily celé hřiště a v tunýlku u půlící čáry už nedočkavě čekají dvě jedenáctky, to znamená jediné – vše je připraveno k začátku utkání!
     
    A všechny klíčové aktéry zápasu už máme na pažitu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hod mincí vyhráli hosté, kteří si prostřednictvím svého kapitána zvolili západní stranu hřiště, výkopu se tak zhostil domácí Milan Králíček.
     
    1
    A hned po minutě hry se utkání na chvíli přerušilo, na pravé straně u domácí branky se ještě spustil jeden ostřikovač. Vše je už ale vyřešeno a hosté můžou vhazovat.
     
    2
    První střelu v utkání si připisuje Daniel Vašulín, jenž si naskakoval na čechraný centr dopředu. Hlavičkou však poslal míč tak metr od pravé tyčky.
     
    3
    A znovu v akci Vašulín! Ten na vlastní čáře vypíchl míč soupeři a po pravém křídle spěchal do vápna. Jenže když došlo na střelu, selhala mu mířidla a jeho pokus proletěl hodně daleko od Ordeltovy svatyně.
     
    4
    Domácí se mohou zkusit poprvé dostat přes polovinu hřiště, Králíčka totiž docela zdatně sumisticky, méně zdatně však z hlediska fotbalového, skolil Leibl.
     
    5
    Přechod půlící čáry si na sebe vzal Jakab, jeho nakopávaný balón ale přeletěl hodně daleko za adresáta.
     
    6
    Votroci kombinují v obranných řadách, stále se jim nedaří zdolat pražskou zálohu.
     
    7
    Až teď se dopředu dral Vašulín, jenže u pomezní čáry prohrál souboj s Černý a je z toho aut pro domácí.
     
    8
    Dlouhý křižný balón našel na pravé straně nabíhajícího Prekopa, který ještě zkoušel pod tlakem vracet na Mejdra. Zradily jej ale hranice hřiště.
     
    9
    Uprostřed velkého vápna se zcela nehlídaný zjevil kapitán Votroků Adam Vlkanova, který záhy dostal krásný centr přímo na nohu. Z voleje ovšem pouze napálil Ordeltovu náruč, a domácí gólman si tak připisuje svůj první zákrok letošní sezony.
     
    11
    Hezoučký dostal Reichla pod tlak a hostující brankář musel jen zakopnout do zámezí.
     
    12
    Kuliga v nebezpečné pozici málem obral o míč zničehonic dobíhající Kodeš, obrana Vyšehradu ale vše naštěstí pro domácí včas vyřešila.
     
    13
    Centr Urmy z levé strany zblokoval Šandera docela nešťastně a míč trefil přímo před bránou stojícího Vašulína. Od jeho hrudi však míč pomalu doskákal vedle pravé tyče.
     
    14
    Votroci zkoušeli rychlý protiútok, Vašulín hledal dlouhým pasem Prekopa. Ten se sice k míči nedostal, díky svému důraznému presingu ale nakonec vybojoval aspoň dobrou pozici pro svůj tým.
     
    15
    Králíček se nehezky srazil s Leiblem, který se s bolestivým výjekem chytil za nohu a ve viditelných nepříjemnostech zůstává na tránvíku.
     
    16
    Hostující bek sice ze hřiště odchází po svých, má s tím ale jisté komplikace. Troufám si však říct, že dnešní utkání dohraje.
     
    16
    A následný přímý kop z dálky hosté přeměnili pouze v nepovedený centr a Ordelt vykopává.
     
    17
    A Leibl už je na hřišti, to jsou dobré zprávy pro Votroky.
     
    17
    Králíček na levé straně těsně nedoběhl dlouhý a docela klíčový balón od Suchana, který by šemíkům otevřel možnost nacentrovat do vápna. Stále tak čekáme na první útok v podání domácích.
     
    18
    Prekopovi prosvištěl střílený pas z obranných řad jen pod nohou.
     
    19
    Ale Žilákovi se smekly kopačky a u míče znovu hosté.
     
    19
    Kříž na pravé straně skluzem zajel do Mejdra a rozhodčí píská faul. Domácí borec ale toto rozhodnutí horlivě reklamuje.
     
    20
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A po dlouhém tlaku se Votroci dočkávají první branky v utkání! Po Křížově faulu se centru do vápna ujal Dvořák a po nastřelené tyčce a dvou odrazech se k míči dostal DANIEL VAŠULÍN, který z bezprostřední blízkosti napálil vší silou balón do odkryté branky pod břevno.
    20. Daniel VAŠULÍN - 0:1
     
    22
    Je asi na místě říct, že si hosté gól zasloužili, Vyšehradu neumožnili zatím jedinou pořádnou akci a sami ostřelovali Ordelta, co jim jen síly a schopnosti stačily.
     
    24
    Hosté zatím hrají nesmírně klidně, nikam se neženou a soustředí se hlavně na eliminaci vlastních chyb. A když k nějaké takové dojde, hned vrací balón zpátky na obránce, aby neumožnili Vyšehradu proniknout dopředu.
     
    25
    Jakab bravurním zákrokem nejen zblokoval centr z pravé strany, ale ještě dokázal míč otřít o soupeře a ze zdánlivě jasného rohu je kop od brány.
     
    26
    Co se hry domácích týče, tam to je naopak obrovská nejistota v útoku. V podstatě poslední úrovní, na které si ještě dokáží udržet míč, je hranice zhruba třiceti metrů od hostující svatyně. Pak většinou přijde nepřesný pas na křídlo, který skončí až v autu, potažmo na kopačce některého z Východočechů.
     
    27
    Jakab z půlící čáry nakopával na za obranu sprintujícího Černého, který se snažil reklamovat, že míč za brankovou čáru doputoval odrazem od jeho soupeře, rozhodčí je ale jiného názoru.
     
    28
    Alexandr si v prostředku hřiště neporozuměl s balónem a nechal si ho ukázkově vzít od Prekopa.
     
    29
    Hezoučký si docela šťastně vybojoval na Urmovi faul, díky kterému může pokračovat zdánlivě ztracený průnik po pravé straně.
     
    30
    A podruhé pod reflektory tato dvojice a znovu se stejným představením. Z prvního volného kopu nevytěžili domácí nic, co z toho druhého?
     
    31
    Jakab s Černým předvedli docela atraktivní parádičku, první jmenovaný přihrával naslepo svému kapitánovi, který poté nechal míč pod svýma nohama projet na Suchana. Hezká podívaná to byla, což o to, ale moc účinná ne, Suchan se octl sám proti trojici soupeřů a o míč přišel.
     
    32
    Šemíci se sice stále nedokáží probít hluboko do útočné poloviny, ovšem aspoň se už docela dlouho drží víceméně bez přestávky u míče a neumožňují soupeři útočit.
     
    33
    Teď se sice Votroci do protiútoku hnali, konkrétně to byl Vašulín, který sprintoval za odkopnutým balónem, proti němu ale dobrých deset metrů za své vápno vyběhl Ordelt a mistrovsky odhlavičkoval na dobíhajícího spoluhráče.
     
    34
    A znovu aktivní Vašulín, tentokrát jej však zastavily hned dva faktory – včas se vracející Šandera a pomezní rozhodčí, jehož pravačka s praporkem vystřelila nahoru, aby signalizovala ofsajd hostujícího útočníka.
     
    35
    Po delší době s míčem operují hosté a ti se zase vracejí ke své klidné hře.
     
    36
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Která jim očividně nese ovoce! Bleskový útok snad jen na čtyři doteky skončil na levém křídle, odkud Otto Urma nacentroval přímo na hlavu vysoko skákajícího DANIELA VAŠULÍNA a ten svůj pokus umístil šibalsky pod nohy vyskakujícího Ordelta.
    36. Daniel VAŠULÍN - 0:2
     
    37
    Donát skončil po souboji s Žilákem na zemi a jeho kolega Michal Leibl se hodně hlasitě obořil na sudího, ten ale nevyhodnotil faul Žiláka jako dost závažný pro udělení kartičky a naopak uklidňuje hostujícího beka. Toho od žluté uchránila asi jen absence sprostých slov v jeho projevu.
     
    39
    Jakab krásně přečetl kombinaci Votroků na Kodeše, posléze ale měli s Ordeltem plné nohy práce, aby dokázali rozehrát daleho od hostujících kopaček.
     
    39
    Na druhé straně zase hbitě dopředu spěchal Hezoučký, tentokrát to byl však hostující gólman, který se pustil na výlet za hranice velkého vápna a domácímu záložníkovi ukopl míč těsně před nosem.
     
    41
    Prekop trochu komicky skončil po souboji s jedním z domácích borců na své lavičce, až zaburácelo plastové krytí střídačky. Vše bylo ale čisté a naopak si o chvíli později vybojoval Kříž volný kop.
     
    41
    Ten Šandera z levé strany čechral na Kuliga, jenže domácí záložník jen proletěl těsně vedle míče, který následně lapil Reichl.
     
    43
    Hezoučký hledal zase odnikud sprintujícího kapitána Černého, v běžeckém souboji byl ale u balónu dříve brankář Reichl.
     
    44
    Kulig si udělal dobrý den z dotírajícího protivníka, jeho následný pas dopředu ovšem adresáta nenašel.
     
    45
    Hezkoučký se po pravé straně dral přes Leibla a nakonec si v samém závěru první půle vybojoval faul na docela zajímavém místě.
     
    45+1
    Čtvrtý sudí ukazuje, že se bude nastavovat jedna minuta.
     
    45+1
    Volný kop domácích z pravé strany nakonec těsně proletěl kolem hlav všech hráčů a bez dotyku končí v zámezí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první čtvrthodinu hry a do šaten odchází šťastnější hosté, těm dvougólový náskok vystřelil dvěma přesnými trefami dnes velice aktivní Daniel Vašulín. Domácí se v podstatě dopředu dokázali dostat až po půlhodině hry, tedy krátce před druhou brankou Votroků, ale i poté se jim v útoku příliš nedařilo, Reichl si zatím připisuje pouze zákroky, kterým nepředcházela střela.
     
    45
    Do druhého poločasu nastupují domácí s jednou změnou, Filip Drobílek o přestávce nahradil Jana Suchana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Černý obětavým zákrokem nejen zastavil sprintujícího Vašulína, ale ještě si na něm vybojoval útočný faul.
     
    47
    Vlkanovovi těsně utekl balón a domácí se poprvé v druhém poločasu pouští dopředu.
     
    48
    Jejich útok ale záhy končí, Vlkanova odčinil svou předchozí nepřesnost a vybojoval si faul na Hezoučkém.
     
    49
    Šanderu málem hodně podrazil nešťastný odraz míče, od nakopnutého soupeře totiž balón zamířil přímo k Vašulínovi, tomu však na poslední chvíli kulatý předmět odkopl Kulig.
     
    50
    A Votroci už zase obléhají vápno Vyšehradu.
     
    51
    Po faulu na Radu dostali hosté ještě možnost zahrávat volný kop z dost zajímavé pozice. Jeho exekuci na sebe vzal kapitán Adam Vlkanova, jeho centr byl ale značně dlouhý a nepřesný.
     
    52
    Opět v akci Vlkanova, ten je zatím ve druhé půli hodně vidět. Souboj s Kuligem sice prohrál, ovšem získal alespoň možnost kopat roh a jestli moje ginkgo biloba funguje, jedná se o první rohový kop v utkání.
     
    53
    Radův centr ale nakonec nenašel nikoho z kýžených adresátů a jen prosvištěl na druhou stranu hřiště.
     
    53
    A máme tu první žlutou kartu v utkání, vysloužil si ji domácí Samuel Kulig (VYS), i přes tento svůj prohřešek zřejmě defenzivně nejlepší hráč Vyšehradu v zápase, který nasadil nehezký šlapák Dvořákovi.
     
    53
    A o následném přerušení střídají šemíci podruhé, Dominika Kříže nahrazuje Konrad Zaradny.
     
    55
    A domácí se poprvé ve druhé půli dostávají k útoku na hostující vápno, i oni totiž budou zahrávat rohový kop.
     
    56
    Drobílek jej zahrál nakrátko, po krátké kombinaci se k balónu dostal kapitán Milan Černý, který však z dálky poslal svou střelu skoro až na Petřín.
     
    57
    Hezoučký nechtěně míčem napálil Dvořáka z nějakých tří metrů přímo do hlavy, šešulka hostujícího borce ale testem kvality prošla na výbornou.
     
    58
    Reichl si vyběhl pro nakopnutý balón a svou aktivitou dokázal založit bleskový protiútok, do jehož zakončení se dral Vašulín. Ten si zatím ovšem musí na hattrick počkat, nebo minimálně by to chtělo obehrát Šanderu lépe, než to provedl nyní.
     
    59
    Drobílek sprintoval za dlouhým pasem od Králíčka a v čistém souboji s protihráčem ztratil rovnováhu, jenže v následném nekontrolovatelném pádu velmi nešťastně zaryl kolíky do žeber Michala Leibla. Hostující bek se ale naštěstí po krátkém ošetření vrací do hry.
     
    61
    Kulig si hezky narazil o Dvořáka, sice pochybuji, že to byl úmysl, ale na to se historie ptát nebude. Vyšehrad se tak drží v útoku.
     
    62
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Ale Hradec Králové opět bleskově udeřil. Svůj rychlý protiútok vedl přes levou stranu, odkud poté přišel centr na hranici malého vápna, kde souboj se soupeřem zvládl PAVEL DVOŘÁK na výbornou a zblízka zavěsil míč do sítě.
    62. Pavel DVOŘÁK - 0:3
     
    63
    A Votroci po třetí trefě ve vycházkovém tempu kombinují na vlastní polovině.
     
    64
    Tuto kombinaci na jistotu ale přerušil výborným důrazem Drobílek a z následné akce vybojoval Zaradny alespoň roh.
     
    65
    Hezoučkého centr avšak zamířil naprosto ukázkově do náruče Michala Reichla. Pro domácí jen škoda, že tento brankář hraje za hosty.
     
    65
    Ale teď se Michal Reichl (HKR) předvedl v dost nehezkém světle! Ve vápně skosil pronikajícího Zaradnyho a vysloužil si žlutou kartu. Navíc domácí budou kopat penaltu!
    65. Žlutá karta
     
    66
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    A tu JOSEF JAKAB chladnokrevně zavěsil k pravé tyči! I když Reichl správně odhadl stranu, na bravurní střelu Jakaba zkrátka nemohl dosáhnout.
    66. Josef JAKAB - 1:3
     
    67
    A poprvé dnes střídají i hosté, Erika Prekopa nahrazuje Filip Novotný.
     
    68
    Kulig zkoušel centrovat do vápna, ovšem jeho pokus doletěl až nějaké čtyři metry za brankovou čáru.
     
    69
    Vyšehrad je rázem zpět ve hře, dvougólové vedení ve fotbale ještě nemusí být finální. Chtělo by to ale rozhodně zkvalitnit ofenzívu, Královéhradečtí brání opravdu skvěle.
     
    70
    Reichla to asi v brance během prvního poločasu přestalo bavit, znovu totiž opouští velké vápno a spěchá za balónem.
     
    71
    Vašulín docela šťastně nahlavičkoval míč do ruky Šandery, který sice paží nezahrál úmyslně, nicméně má smůlu, hosté zahrávají volný kop.
     
    72
    Ten zkoušel po Vlkanovově centru zakončovat Vašulín, pro míč ale souběžně s ním skákal i Ordelt a ten u něj byl dřív. Hostující útočník nestihl včas zabrzdit, a tak do gólmana Pražanů tvrdě naboural, naštěstí jsou všichni zúčastnění v pořádku.
     
    73
    Zaradny si krásně na levém křídle obehrál obránce, jen škoda, že svou na pohled hezkou akci zakončil jen nepřesným balónem na nabíhajícího Králíčka.
     
    74
    Sprinterský souboj o míč mezi Vlkanovou a gólmanem Ordeltem nakonec vyhrála díky zdařilé poziční práci branková čára, domácí brankář tak vykopává.
     
    75
    Hezoučký dostal dlouhý křižný pas do běhu, pod tlakem od Urmy a pomezní lajny byl však nucen zkoušet patičku naslepo, která poměrně nepřekvapivě skončila na kopačkách Východočechů.
     
    76
    A málem to bylo jen o gól! Centr Zaradnyho z levé strany totiž tečoval Leibl tak nešťastně, že míč jen tak tak přelezl břevno.
     
    76
    Před zahráním rohového kopu ještě domácí dvakrát střídají, Karla Žiláka a Milana Černého nahrazují Petr Hampl a Jan Schenider.
     
    77
    Ale ani oni nedokázali pomoct Vyšehradu zahrát roh úspěšně.
     
    78
    Šemíci od své penalty hodně utahují smyčku kolem hostující obrany, ta však zatím stále drží.
     
    80
    Schneider mistrovským skluzem zezadu netrefil Vlkanovovy nohy, nýbrž pouze balón, který ještě navíc udržel před brankovou čárou.
     
    81
    A na pažitu zůstává po souboji ležet Josef Jakab, dle řeči jeho těla patrně schytal rukou do obličeje. Nakonec však vstává a vrací se do akce.
     
    82
    Kulig vystihl přihrávku na Novotného a zakládá rychlý brejk Vyšehradu.
     
    83
    Ten však kvůli výbornému forčekingu Hradce ztrácí veškerou svou rychlost a je z toho už jen klasický kombinanční útok.
     
    84
    Neuvěřitelný Ordelt! Vašulín se v rychlém brejku dostal za domácí obranu a šel si tvrdě po hattricku, jenže brankář Pražanů svého soupeře nadvakrát vychytal z bezprostřední blízkosti!
     
    85
    Hradec dostává možnost zahrávat roh, ale Dvořák si s jeho exekucí dává značně na čas.
     
    85
    I když nakonec je v tom hostující útočník celkem nevinně, ještě totiž probíhalo kratší ošetření Ordelta.
     
    87
    Oba týmy střídají ještě jednou, domácí posílají do hry Michala Vaňka místo Pavla Hezoučkého, hosté pak Jakuba Radu nahrazují Dominikem Soukeníkem.
     
    88
    Opět v souboji Vašulín a Ordelt a opět u míče dříve domácí gólman. Vašulín si tentokrát pohlídal svou kinetickou energii a dokázal zabrzdit včas.
     
    90
    A penaltu budou kopat i hosté! Adam Vlkanova se probíjel přes Schneidera, který kapitána hostí poslal tělem k zemi.
    90. Penaltový zákrok
     
    90
    Tak Adam Vlkanova si penaltu, kterou vybojoval, nekopne. Spolu s Pavlem Dvořákem je totiž jejich kouč Zdenko Frťala stahuje ze hřiště a místo nich do hry posílá Jana Krále a Jana Závišku.
     
    90+1
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    K penaltě si tak stoupl DANIEL VAŠULÍN, který se konečně dočkává svého vysněného hattricku! Pokutový kop totiž poslal po zemi na centimetr přesně k levé tyči, zatímco Adam Ordelt skákal na svou pravou stranu.
    90+1. Daniel VAŠULÍN - 1:4
     
    90+2
    Vyšehrad ale stále hraje aspoň o čest, to musíme domácím nechat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno. Nakonec zápas skončil tak, jak napovídaly papírové předpoklady, tedy jasnou výhrou Hradce Králové. Ten o svém vítězství v podstatě rozhodl krátce po uplynutí hodiny hry, kdy se trefil Pavel Dvořák. Vzápětí se sice z penalty prosadil Josef Jakab a dal ještě Vyšehradu šanci, pevná obrana Votroků však nedala soupeři i přes jeho výraznou aktivitu žádnou šanci a v nastavení ještě na konečných 4:1 pro hosty upravil z penalty Daniel Vašulín, který si tak připsal hattrick. Na počtenou se s vámi loučí David Sokol. (18:26:30)

    David Sokol

    Góly: 66. Jakab (pen.) – 20. Vašulín, 36. Vašulín, 62. P. Dvořák, 90+1. Vašulín (pen.)

    Karty:   53. Kulig (VYS) – 65. Reichl (HKR)


    FC Slavoj Vyšehrad: Ordelt – Kulig, Žilák (76. Hampl), M. Černý (C) (76. Schneider), Šandera – Jakab, Kříž (53. Zaradny) – Suchan (45. Drobílek), Alexandr, Hezoučký (87. Vaněk) – Králíček.
    Náhradníci: Borka – Burda, Drobílek, Hampl, Vaněk, Zaradny, Schneider.

    FC Hradec Králové: Reichl – Urma, Donát, Leibl, Mejdr – Kodeš, J. Rada (87. Soukeník) – Vlkanova (C) (90. J. Král), Vašulín, P. Dvořák (90. Záviška) – Prekop (67. F. Novotný).
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, F. Čech.

    Rozhodca: Denev – Vlček, Poživil