Chrudim – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Hr. Králové 1:4 (kon.)
koniec
FK Dukla Praha
1:2 (0:2)
FK Varnsdorf
cz Sobota 10.04.2021, 16:30 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Z Julisky je to pro dnešek vše. Hezký zbytek víkendu přeje Richard Wagner. (18:24:01)
     
    Dramatický zápas je u konce. Souboj tabulkových sousedů nakonec ovládli hosté ze severu Čech, kteří rozhodli v první půli. Druhá část sice patřila Dukle, ale Varnsdorf předvedl efektivní hru v obraně a nepustil domácí družstvo k vyrovnání.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dukla ještě tlačila, ale nedokázala se ve zhuštěném velkém vápně dostat ke střele a vše nakonec zhatila nepřesná přihrávka na Michala Trávníčka. Sudí následně píská konec.
     
    90+2
    Martin Chlumecký se nakonec nedokázal vytočit k zakončení a ani Hadaščokův pokus nevyšel. Následně je mu pískán faul.
     
    90+2
    Už se zase hraje a Dukla se vrhá do útoku. První atak nevyšel, ale má k dispozici aut.
     
    90+1
    Patrik Schön je ošetřován na hrací ploše. Hra se tak natahuje a domácím se krátí čas. Hostující hráč po čtyřech odchází v péči zdravotníka za čáru. Tento post je zřejmě osudný. Po jednom z faulů v první půli totiž nedohrál Ondřej Kocourek, kterého právě Schön střídal.
     
    90+1
    Už v nastaveném čase unikajícího Filipa Schöna povalil na pravém křídle Jiří Piroch a vidí za svůj zákrok žlutou kartu. Nastaveny jsou tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Martin Chlumecký (FK Dukla Praha).
     
    89
    Domácí se nyní dvakrát dožadovali penalty. Jednou za ruku, podruhé za faul. Těžko soudit. Každopádně z úhlu se dostal do zakončení Seung Bin Kim, který ale těsně přestřelil!
     
    88
    David Kozel se vykličkoval na hraně šestnáctky ke střele, do které se položila dvojice obránců, která balon ztečovala a ten skočil přímo do Richterových rukavic.
     
    88
    Dukla se snaží kombinovat v blízkosti vápna, ale presink Varnsdorfu je nyní na vysoké úrovni a slaví úspěch. Domácí těžko hledají prostor pro střelbu.
     
    86
    Zákrok na jednoho z hostů na půlícím kruhu znamená přerušení hry a balon pro Varnsdorf. Pořádného koňara nyní "vyskakuje" Ondřej Bláha.
     
    86
    Defenziva hostů nyní dobře odclonila nabíhajícího Marka Fábryho a pustila míč pro Adama Richtera, který si připsal snadný zákrok.
     
    85
    Dukla se nedokázala dostat ze své poloviny. Čas se jí krátí, zatímco hosté dobře hru kouskují a nenechávají domácí kombinovat.
     
    84
    Brankář Filip Rada vyběhl mimo vápno a na křídle chtěl sebrat míč před dobíhajícím Oliverem Velichem. Ten měl však k balonu blíže a domácí gólman jej poté ve skluzu fauloval a může být rád, že dostal jen žlutou kartu.
     
    84
    Nepřesnou rozehrávku vystihl Michal Trávníček, ale jeho přihrávku zase stihl zneškodnit Marek Richter.
     
    83
    Varnsdorf teď dokázal vytlačit domácí ekipu z vlastní poloviny a následně se mu povedlo i vybojovat aut na útočné půlce.
     
    82
    Centr Patrika Schöna domácí ubránili. Následně si pro míč doběhl brankář Filip Rada, který jej pokryl před dotírajícím Denisem Pajkrtem.
     
    81
    Jiří Piroch nyní zastavil unikajícího Olivera Velicha. Netrefil míč, ale jen jeho nohy. Hosté mají stadardku ze zajímavé pozice nedaleko pravého rohu vápna. Sudí dlouho otálel s hvizdem, ale nakonec správně odpískal nedovolený zákrok.
     
    80
    Oblouček od brankové čáry přeletěl všechny bránící hráče a včas si pro něj vyběhl Adam Richter, který uhasil další vzruch před svou klecí.
     
    79
    Atmosféra na Julisce by se dala krájet. Domácí se snaží dobývat velké vápno hostů, kteří teď vsadili na hodně defenzivní kartu.
     
    78
    Střídající Michal Trávníček se hned zapojil do útoku. Po narážečce se spoluhráčem Markem Fábrym ale nakonec fauloval a míč mají hosté.
     
    77
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Michal Trávníček.
     
    77
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Adam Ondráček, přichází David Macháček.
     
    76
    Dukla si vybojovala roh, který ale nadvakrát defenziva Varnsdorfu ubránila. Následný brejk Patrika Schöna dokázali domácí zastavit.
     
    75
    Následně se domácí hnali dopředu. Sám na gólmana pádil David Kozel, ale Adam Richter byl u míče první. Domácí hráč přes něj přepadl a dlouho se sbíral z hrací plochy. Penalta se ale, dle mého soudu opět správně, nepíská.
     
    74
    Ondřej Lehoczki udržel míč na lajně, následně přišel dlouhý nákop, po kterém lehce zaváhal Filip Rada, hostující hráč upadl v šestnáctce, ale sudí pokutový kop odmítl.
     
    73
    Další centr Dukly letěl do vápna, kde se Severočeši ubránili razantním odkopem. Balon byl tečován a tak mají navíc hosté i aut na půlce.
     
    72
    Domácí jsou v posledních okamžicích výrazně aktivnější a varnsdorfská obrana má plné ruce práce s tím, aby ataky Dukly ubránila.
     
    71
    Po faulu na Kima měli domácí výhodu, po níž se ke střele z vápna dostal Jakub Barac, ale míč zakroutil jen nad Richterovi svatyni.
     
    70
    Roh se kroutil na bližší tyč, ale jeden z hostujících hráčů dokázal balon trefit zády k brance jen do zámezí. Následuje odkop.
     
    69
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Matyáš Kazda, přichází Ondřej Lehoczki.
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Matěj Šimon, přichází Oliver Velich.
     
    69
    Varnsdorf si po rychlé akci vybojoval roh. Ještě předtím ale bude střídat a to hned dvakrát.
     
    68
    No a mohlo být i srovnáno! Vojtěch Hadaščok zachytil přetažený centr a poslal jej na nohu Seung Bin Kima, který balon trefil ze vzduchu. Byl blízko k brance, ale těsně přestřelil.
     
    67
    Následně se znovu v šestnáctce dostal do nebezpečné pozice Seung Bin Kim, ale měl zavřenou cestu ke střele, a tak přihrával. Varnsdorf se znovu ubránil, ale Dukla je teď jasně aktivnější.
     
    66
    Dukle narostla křídla a kombinovala před vápnem. Jenže ne a ne najít skulinku pro zakončení a Varnsdorf nakonec vypíchl míč. Povedl se mu i brejk, ale přihrávka na Patrika Schöna byla dlouhá a skončila u Filipa Rady.
     
    65
    Po souboji na útočné polovině Varnsdorfu zůstal na hřišti s vyraženým dechem ležet Matěj Šimon. Dostal ale rychlou pomoc od spoluhráčů i domácích fotbalistů a už opět skáče po trávníku.
     
    64
    Daniel Souček se po bryskní kombinaci dostal k zakončení z vápna. Míč mu ale uskočil a napálil jej zespodu. Balon tak vysoko přeplachtil horní tyč.
     
    63
    Tentokrát zkusili domácí dlouhý míč na vápno. Následný centr ale jen proletěl netknutě pokutovým územím.
     
    63
    Znovu se bude kopat od čtvrtkruhu. Do míče se hlavou opřel Marek Fábry, ale trefil jen clonícího beka.
     
    62
    Obdobná rozehrávka, ale tentokrát míč tečoval bránící hráč ve zdi. Balon přeletěl břevno a domácí mají roh.
     
    61
    Domácí pokračovali v ataku a mají k dispozici přímý kop z podobného místa, jako při gólu na 1:2. Jen tentokrát je balon o zhruba dva metry dál od vápna. Zkusí Souček další střelu?
     
    60
    Dukla na druhé straně pronikla do vápna a dožadovala se penalty. Sudí stál ale blízko a okamžitě rozpažil.
     
    59
    Varnsdorf se hned pokusil vrátit do dvougólového náskoku, ale Jiří Piroch včas vyběhl proti Patriku Schönovi a odkopl míč.
    58. Daniel SOUČEK - 1:2
     
    58
    Dukla právě vstřelila branku!
    No a také Dukla z podobné pozice skóruje! I když tentokrát to byla rána o mnoho výstavnější. K exekuci se postavil DANIEL SOUČEK, který zakroutil míč nechytatelně do šibenice. Adam Richter si sice na míč sáhl, ale domácí hráč míč umístil naprosto perfektně.
     
    57
    Z podobné pozice, z níž v první půli skóroval Martin Kouřil, bude nyní zahrávat přímý kop i Dukla.
     
    56
    Oproti první půli jsou domácí kompaktnější i v obraně, kam se stáhl Martin Chlumecký a rozhodně likviduje soupeřovy náznaky efektivněji.
     
    56
    Přihrávka za obranu našla Vojtěcha Hadaščoka, jehož samostatný únik přerušil hvizd sudího. V době přihrávky totiž stál domácí forvard v ofsajdu.
     
    55
    Korejec Seung Bin Kim výrazně oživil hru vepředu, nyní ale jeho průniková přihrávka nevyšla a vzápětí fauloval. Nicméně je to jasný signál, že Dukla se nevzdala.
     
    54
    Dukla se dostala do šestnáctky. Odražený centr na velkém vápně zachytil Seung Bin Kim, jehož technický pokus zblokoval jeden z obránců.
     
    54
    Z uctivé dálky natáhl Filip Schön, ale balon moc podebral a zamířil spíše na rugbyovou bránu.
     
    53
    Dukle nynáí nevyšla rozehrávka patičkou a před vápnem natáhl Adam Ondráček. Jeho střelu na zadní tyč, ale zlikvidoval pozorný Filip Rada.
     
    52
    Další centr do vápna odvrátil hlavou Martin Chlumecký. Následně přišel od hostů faul a Dukla může rozehrávat.
     
    51
    Druhá půle je zatím o mnoho koukatelnější. Znovu to byl Patrik Schön, který po levém křídle dotáhl míč do vápna, ale byl ve velkém úhlu na střelu, a tak přihrával a obrana Dukly si poradila.
     
    50
    Dukla po rohu poslala centr do vápna, všichni domácí svorně křičeli, že jeden z hostů zahrál rukou, ale sudí zůstal němý. Varnsdorf se dostal do brejku, po němž ve vápně střílel Patrik Schön, ale nedal svému pokusu tolik razance a Filip Rada dokázal zasáhnout.
     
    49
    Mohamed Doumbia se procpal do vápna, kde ale po souboji, do kterého si naběhl, upadl. Míč ale sebral Seung Bin Kim, jehož centr trefil Marek Fábry a Adam Richter vytáhl parádní zákrok!
     
    47
    S trochou štěstí teď Dukla odvrátila centr Martina Kouřila na velkou bednu. Následně byl jeden z domácích faulován a defenziva celku z Julisky si tak může oddechnout.
     
    47
    Pavlo Rudnytskyy operoval s míčem na levém křídle v blízkosti šestnáctky, ale byl vytlačen a musel zahrát zpět k vlastní půlce.
     
    46
    No a Dukla se hned kombinací dostala k vápnu, ale přihrávka do šestnáctky byla na zabíhajícího Vojtěcha Hadaščoka příliš dlouhá a první byl u míče Adam Richter.
     
    46
    Dukla udělala čtyři změny v sestavě. Cíl je jasný – přinést do hry čerstvý vítr a pokusit se o zvrat anebo minimálně o srovnání.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Artem Kovernikov, přichází Marek Fábry.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Jan Peterka, přichází Sung-Bin Kim.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Sunday Faleye, přichází Jakub Barac.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Vojtěch Hadaščok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Druhá půle bude začínat za malý moment.

    Trenér Roman Skuhravý měl svým svěřencům v kabině rozhodně co říci. Dukla byla v úvodní půli velmi "jalová" a dopředu toho moc nepředvedla. Její hře chyběla hlavně myšlenka.

    Naopak Pavel Drsek mohl své spoluhráče pochválit. Varnsdorf hraje obětavě v obraně a hrozí z rychlých brejků, po nichž vznikly dvě standardky, které přinesly gól. Zatím vede Varnsdorf více než zaslouženě.
     
    Druhý poločas začne zhruba za 12 minut.
     
    První vzájemný zápas měl po první půli stejný výsledek. Dukla vedla ve Varnsdorfu po pětačtyřiceti minutách 2:0 a také vystřelila druhý gól z penalty. Domácím se ale v závěru povedlo vyrovnat.
     
    Ja Julisce za sebou máme první půli. Varnsdorf byl jasně aktivnější a byl za to oceněn dvěma góly. Nejprve proměnil standardku a poté penaltu. Duklu zatím sráží nepřesnosti a je také oproti Severočechům slabší v osobních soubojích.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První střela domácích na branku. Karsten Ayong to zkusil z dvaceti metrů, ale jeho přízemní pokus pohodlně lapil Adam Richter.
     
    45
    Pod tlakem byl David Kozel, ale ustál atak dvou protihráčů a nakonec Dukla vybojovala aut. Nastavuje se jedna minuta.
     
    44
    Domácí obránci si nyní při nákopu dávali přednost a jsou hodně rádi, že hostující Adam Ondráček nakonec fauloval. Za svůj zákrok navíc vidí žlutou kartu.
     
    43
    Je tomu skutečně tak. Ondřej Kocourek, který dosud působil hodně aktivně a vybojoval penaltu, po Kovernikově faulu dohrál. Místo něj nastupuje Patrik Schön.
     
    42
    Součkův průnik středem vyřešil rázným a čistým skluzem Martin Kouřil. Následný centr Doumbii doletěl jen za brankovou čáru.
     
    41
    Z míče nic nebylo. Varnsdorf je opět v deseti, zdá se mi, že to byl Ondřej Kocourek, kdo v doprovodu lékaře odkulhal na střídačku.
     
    41
    Hosté již hrají v plném počtu. Ošetřený hráč se vrátil na plochu. Po dalším faulu na pravém křídle mají balon hosté.
     
    40
    Domácí rozehráli od svého vápna, ale chyběla tomu myšlenka a nepřesný nákop do neobsazeného území si Varnsdorf v klidu pohlídal.
     
    39
    Po něm však získal míč Varnsdorf, který se prokombinoval až k centru, do kterého se zavěsil Adam Ondráček a razantní hlavičkou jen o kousek minul horní tyč.
     
    39
    Hostující hráč je navíc ošetřován za čárou a Varnsdorf tak hraje v deseti. Z rozehrávky nic nevytěžil a Dukla má aut.
     
    38
    Rozjíždějící brejk zastavil faulem na pravém křídle Artem Kovernikov, který za svůj tvrdý zákrok vidí první žlutou kartu tohoto duelu.
     
    37
    Agilní Daniel Souček vybojoval míč, ale přihrávku na Faleye ztečoval sudí. Je z toho jen míč rozhodčího.
     
    36
    Domácí zariskovali při rozehrávce u šestnáctky a dostali se sami pod tlak. Nakonec mohou být rádi, že se hostům nepovedl nákop a mají k dispozici autové vhazování.
     
    35
    Filip Rada se po rohu vyšplhal nad hlavy všech hráčů v šestnáctce a vyboxoval míč daleko od vápna.
     
    34
    Znovu se ukázala velká bolístka domácích. Po zisku míče přišla nepřesná rozehrávka a po ní pádil dopředu Ondřej Kocourek. Jeho ránu ale srazil Mohamed Doumbia na roh.
     
    33
    Ta skončila nákopem do šestnáctky, kde se v těžké pozici dostal k hlavičce Jan Peterka, který ale nezamířil přesně.
     
    32
    Znovu v akci Souček, kterého u lajny takticky fauloval Pavlo Rudnytskyy, takže domácí mají k dispozici standardní situaci.
     
    31
    Daniel Souček si prohodil míč na osu hřiště, ale průnikovou přihrávku za obranu vystihl skluzem jeden z hostujících obránců.
     
    30
    Domácím se ale exekuce vůbec nepovedla. Rozehráli nakrátko a následný centr neměl výšku a obranná formace na velkém vápně jej bez problémů odhlavičkovala.
     
    29
    Domácí se dostali do útoku, Sunday Faleye si píchl míč směrem k vápnu a byl faulován. Domácím se otevírá možnost standardky zhruba z 35 metrů.
     
    29
    Daniel Souček se po pravém křídle dostal až k brankové čáře, odkud poslal centr na přední tyč, kde ale stál jen Adam Richter.
    28. Martin KOUŘIL - 0:2
     
    28
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil MARTIN KOUŘIL, který zamířil obloučkem pod horní tyč. Balon mířil na střed, zatímco Rada ke své pravé tyči. Hosté jsou tak za svou aktivitu odměněni druhým zásahem.
     
    27
    Ondřej Kocourek měl hodně místa na levém křídle, dostal se do vápna, kde jej zezadu podrazil Mohamed Doumbia a je z toho penalta pro Varnsdorf!
     
    26
    Daniel Souček cpal míč za obranu, ale defenzivní linie hostů byla připravená a balon odkopla.
     
    25
    Petr Heppner povedeným skluzem sebral míč mířící na nabíhajícího Buchvaldka. Varnsdorf se poté dostal do brejku, ale Ondřej Kocourek nedostihl míč po kličce na hrací ploše a balon tak připadl Radovi.
     
    25
    Dukla ustála dlouhý balon, ale Faleyeho odkop zastavila obrana Severočechů.
     
    24
    Lukáš Buchvaldek si nabíhal po přízemním centru za obranu, ale stál dva metry za obranou a píská se tak ofsajd.
     
    23
    Tam došlo po souboji k faulu domácích a Varnsdorf měl k dispozici rozehrávku, po níž přišel dlouhý míč, který byl ale příliš přetažený a stal se kořistí zkušeného Filipa Rady.
     
    23
    Součkově přihrávce na Jana Peterku chyběla razance, balon tak sebrali hosté, kteří přes Richtera odkopli míč na půlku.
     
    22
    Sunday Faleye se hnal po levém křídle, ale na šestnáctce mu jeden ze soupeřů lehce píchl do míče a domácí útočník poté souboj neustál a v zajímavé pozici upadl.
     
    21
    Dukla se snaží hrát po zemi, ale to jí zatím moc ovoce nepřináší. Varnsdorf je poměrně silný v osobních soubojích.
     
    20
    Domácí se dostali k velkému vápnu, kde vybojovali aut. Ten si ale obrana Severočechů dokázala dobře rozebrat.
     
    19
    Kop od čtvrtkruhu rozehrál Varnsdorf na krátko. Dukla následně dokázala hráče v modrém vypresovat a Filip Rada tak bude odkopávat.
     
    19
    Další centr hostů letěl do pokutového území, kde na poslední chvíli odhlavičkoval balon na roh kapitán Jiří Piroch.
     
    17
    Richterův dlouhý nákop dokázala obrana Dukly pohlídat, jenže následně Pražané zazmatkovali a byl z toho aut, po němž se Varnsdorf dostal na penaltu, tam s vypětím všech sil dokázala obrana domácích odolat.
     
    16
    Dukle nyní nevyšla kombinace na půlce a dopředu se hnal Matěj Kubista. Na poslední chvíli ale zasáhl rychle se vracející Jan Peterka, který mu vypíchl míč ve chvíli, kdy se chystal na střelu.
     
    15
    Dukla se snažila o odpověď. Po pravé straně se dostala k vápnu, ale jeden z hráčů nezkrotil merunu a je z toho jen odkop od Richterovy svatyně.
    14. Mohamed DOUMBIA - 0:1
     
    14
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Exekuce se ujal nakonec Martin Kouřil, který vypálil lehce nad zemí, balon byl ve zdi tečován MOHAMEDEM DOUMBIOU a přeskočil padajícího Filipa Radu, který neměl šanci na změnu směru letu balonu zareagovat.
     
    13
    Ondřej Kocourek si navedl míč na střelu, ale trefil jen prvního bránícího hráče. Akce ale pokračovala, došlo k faulu a hosté mají šanci na přímý kop z půlkruhu na velkém vápně.
     
    12
    Dukla byla za půlící čarou pozorná při bránění a nedovolila celku od německých hranic založit rychlý brejk.
     
    11
    Zajímavá možnost se otevírala pro Duklu na pravém křídle, ale Daniel Souček dostal přihrávku na paty a je z toho jen aut pro Severočechy.
     
    10
    Už poněkolikáté se Dukla připravila o možnost útoku nepřesnou rozehrávkou, po které Varnsdorf vytáhl hru na soupeřovu polovinu.
     
    9
    Po útočném faulu rozehrávala domácí ekipa od svého vápna, postupně se dostala až za půlku, ale tam hosté zavřeli pomyslnou závoru.
     
    8
    Pavlo Rudnytskyy si nabíhal po křídle do zajímavé pozice, ale precizním skluzem mu balon sebral Karsten Ayong. Byl z toho roh, který Varnsdorf rozehrál po zemi na vápno, kde byl jeden z hráčů vytlačen.
     
    7
    Dukle se nepovedla rozehrávka. Po nedorozumění mezi Janem Peterkou a brankářem Radou získal míč Varnsdorf.
     
    6
    Sunday Faleye se dostal po levé straně k šestnáctce. Domácí rozehráli slibnou kombinaci, ale tu přerušil odpískaný ofsajd.
     
    5
    Brankář Filip Rada vyběhl s rozehrávkou mimo vápno a při odkopu byl faulován. Dukla tak může rozehrávat.
     
    5
    Hosté jsou v úvodních minutách aktivnější. Středem si navedl míč Ondřej Bláha, ale jeho zakončení z 25 metrů bylo nepřesné.
     
    4
    Po kombinaci Adama Ondráčka s Ondřejem Kocourkem přišel od druhého jmenovaného přízemní centr, ale ten se stal kořistí dobře rozestavěné defenzivy Dukly.
     
    3
    Matěj Šimon se na levém křídle chystal nakopnout míč, ale byl faulován Janem Peterkou. Varnsdorf bude rozehrávat.
     
    2
    Následovalo několik nákopů, které si pohlídala obrana. Středem se pak snažil procpat David Kozel, ale byl vytlačen Matějem Kubistou, který mu následně balon vypíchl.
     
    1
    Hosté se postupně po levé straně propracovali do blízkosti Radovy branky. Po centru Ondřeje Kocourka přišla hlavička, která padala přímo do rukavic domácího gólmana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstarají hosté.
     
    Obě základní jedenáctky postupně nastoupily na hrací plochu. Na trávníku s nimi stojí i trojice delegovaných rozhodčích. Varnsdorf dnes bude hrát v celomodrých dresech, Dukla v tradiční červeno-žluté kombinaci.
     
    Do výkopu zbývá zhruba čtvrt hodinky. Obloha nad Juliskou dává naději, že by mohlo krátce vysvitnout i sluníčko.

    Obě sestavy se poctivě rozcvičují na hrací ploše. Jak Roman Skuhravý, tak i Pavel Drsek sáhli k několika změnám v sestavě, avšak jsou věrni svému tradičnímu rozestavení. Mezi tyče Dukly se vrací Filip Rada.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada – Ayong, Piroch (C), Kovernikov – Doumbia, J. Peterka, D. Souček, Chlumecký, David Kozel – Faleye, Buchvaldek.
    Náhradníci: Kinský – Fábry, Šebrle, Kim, Barac, Hadaščok, Trávníček.

    FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Kouřil, Kazda – Rudnytskyy (C), Bláha, Kocourek, Heppner – M. Kubista, Ondráček – Šimon.
    Náhradníci: Vaňák – Lehoczki, Macháček, Šilhan, Schön, Velich, Pajkrt.

    Rozhodčí: Vít Nedvěd – Zdeněk Vaňkát, Milan Vyhnanovský.
     
    Dnešní střetnutí bude jako hlavní pískat rozhodčí Vít Nedvěd (Chomutov), kterému budou na čarách pomáhat Zdeněk Vaňkát (Chomutov) a spolu s ním Milan Vyhnanovský (Praha).
     
    Příjemný den drazí příznivci kopané.

    Oproti předchozímu víkendu na sněhu se tentokrát počasí umoudřilo a měla by být příjemná teplota kolem dvaceti stupňů, což půjde jistě hráčům k duhu.

    Na Julisce bude k vidění souboj tabulkových sousedů. Domácím patří osmé místo s jednadvaceti body. Jen dva body však na Duklu ztrácí Varnsdorf.

    Obě mužstva mají co napravovat. V posledním kole totiž prohrála. Hlavně tedy hosté, kteří nestačili na Blansko, jemuž podlehli na jeho půdě 0:2. Domácí celek pak neuspěl v Prostějově, kde rozhodla rychlá trefa z 9. minuty.


    Výkony obou týmů v úvodu jara:

    Dukla – Ústí 5:0 (Souček, Chlumecký, Kozel, Fábry, Doumbia)
    Třinec – Dukla 2:2 (Šebrle, vlastní)
    Prostějov – Dukla 1:0

    Varnsdorf – Prostějov 2:4 (Ondráček, Bláha)
    Třinec – Varnsdorf 0:0
    Varnsdorf – Líšeň 1:1 (Schön)
    Blansko – Varnsdorf 2:0


    Severočeši dali v úvodu jara přednost náhradníkovi Martinu Vaňákovi, poslední klání ale odchytala jednička Jan Richter. Dukle pak v posledních dvou kolech chyběl Filip Rada, místo nějž naskočil osmnáctiletý Antonín Kinský.

    Úvodní vzájemný zápas skončil remízou 2:2. Pražský tým se dostal v první půli do vedení 2:0, když se prosadil nejprve Róbert Kovaľ a po něm z penalty Lukáš Buchvaldek. Varnsdorf měl ale lepší finiš, když nejprve snížil střídající Patrik Schön a v 83. minutě z penalty stanovil konečný stav Adam Ondráček.

    Zopakuje se vyrovnaný výsledek ze severu Čech nebo některý z týmů odejde se třemi body? To sledujte v textovém přenose!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Richard Wagner

    Góly: 58. D. Souček – 14. Doumbia (vla.), 28. Kouřil (pen.)

    Karty:   38. Kovernikov (DUK), 84. F. Rada (DUK), 90. Chlumecký (DUK), 90+1. Piroch (DUK) – 44. Ondráček (VDF)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4.
    FK Dukla Praha: F. Rada – Ayong, Piroch (C), Kovernikov (46. Fábry) – Doumbia, J. Peterka (46. Kim), D. Souček (77. Trávníček), Chlumecký, David Kozel – Faleye (46. Barac), Buchvaldek (46. Hadaščok).
    Náhradníci: Kinský – Fábry, Šebrle, Kim, Barac, Hadaščok, Trávníček.

    FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Kouřil, Kazda (69. Lehoczki) – Rudnytskyy (C), Bláha, Kocourek (43. Schön), Heppner – M. Kubista, Ondráček (77. Macháček) – Šimon (69. Velich).
    Náhradníci: Vaňák – Lehoczki, Macháček, Šilhan, Schön, Velich, Pajkrt.

    Rozhodca: Vít Nedvěd – Zdeněk Vaňkát, Milan Vyhnanovský