Carolina – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Toronto – Edmonton 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.)
Dallas – Florida 3:4 (po pr.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Columbus 4:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | Boston – NJ Devils 0:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:4 (0:0, 3:0, 2:4)
New York Rangers
Nedeľa 28.03.2021, 18:25 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:08 Chris Kreider (NYR) - 5:4
     
    56:08
    Rangers dali gól!
    Hostia už po 11 sekundách využívajú presilovku a znižujú už len na rozdiel jediného gólu! Strome si na modrej čiare vymenil puk s Foxom a napokon ho nahodil na teč k ľavej žŕďke na voľného CHRISA KREIDERA, ktorý ho usmernil za chrbát zaskočeného brankára Samsonova. Asistencie: Ryan Strome, Adam Fox.
    52:18 Alexis Lafreniere (NYR) - 5:3
     
    52:18
    Rangers dali gól!
    Tretia tretina sa začína meniť na bláznivú prestrelku a v priebehu ani nie pol minúty prichádza ďalší presný zásah! Rooney potiahol po pravom krídle puk do útočného pásma, kde ho prenechal Gauthierovi a ten vystrelil na bránku. Jeho výbornú strelu musel brankár Samsonov pravým betónom vyraziť na opačnú stranu, tam ale bol len voľný ALEXIS LAFRENIERE, ktorý puk z prvej poslal do odkrytej bránky Capitals. Asistencie: Julien Gauthier, Kevin Rooney.
    51:46 T. J. Oshie (WSH) - 5:2
     
    51:46
    Washington dal gól!
    Domáci rýchlo odpovedajú svojím presným zásahom a znovu vedú o tri góly! Schultz nahodil puk od modrej čiary na bránku a T. J. OSHIE v súboji s Hájkom pred bránkoviskom Rangers dokázal puk tečovať mimo dosah brankára Kinkaida. Asistencie: Justin Schultz, Dmitrij Orlov.
    49:41 Colin Blackwell (NYR) - 4:2
     
    49:41
    Rangers dali gól!
    Hostia znižujú už len na rozdiel dvoch gólov! Hájek udržal v súboji s Oshiem na modrej čiare puk a i trochu so šťastím sa potom hrací predmet dostal na ľavé krídlo k Rooneymu. Ten ho naservíroval pred bránkovisko na COLINA BLACKWELLA, ktorý ho zblízka z prvej nasmeroval k žŕďke Samsonovovej bránky. Asistencie: Kevin Rooney, Phillip Di Giuseppe.
    46:42 Colin Blackwell (NYR) - 4:1
     
    46:42
    Rangers dali gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do hry! COLIN BLACKWELL si naviedol puk po osi klziska pred bránkovisko, obišiel brankára Samsonova, ktorý sa dostal až príliš ďaleko zo svojej bránky, a spoza bránkovej čiary dostal puk okolo jeho pravej žŕďky napriek snahe Oshieho a Carlsona do bránky. Asistencia: Adam Fox.
    45:10 Jevgenij Kuznecov (WSH) - 4:0
     
    45:10
    Washington dal gól!
    Domáci vedú už o štyri góly! Hagelin podržal puk za Kinkaidovou bránkou a po niekoľkých sekundách ho prihrávkou okolo ľavej žŕďky posunul k vzdialenejšej žŕďke na voľného JEVGENIJA KUZNECOVA. Ten puk bez problémov dorazil do odkrytej bránky Rangers. Asistencie: Carl Hagelin, Garnet Hathaway.
    35:07 Tom Wilson (WSH) - 3:0
     
    35:07
    Washington dal gól!
    Domáci hneď po ubránení oslabenia navyšujú svoj náskok už na rozdiel troch gólov! Bäckströmovu strelu z ľavého kruhu vyrazil brankár Kinkaid pred seba, kde bol TOM WILSON a ten puk pohotovo z výšky doklepol do siete. Gól ešte kontroloval videorozhodca, Wilsonov zásah puku ale bol vyhodnotený ako povolený a tento gól tak platí. Asistencie: Nicklas Bäckström, T. J. Oshie.
    32:29 Alexandr Ovečkin (WSH) - 2:0
     
    32:29
    Washington dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Oshie posunul puk za bránkou Rangers na ALEXANDRA OVEČKINA, ktorý ho z ľavej strany, takmer z bránkovej čiary, nahodil na bránku. Fox puk pri snahe puk zastaviť tečoval, čím zaskočil svojho brankára Kinkaida a ten si ho lapačkou ešte zrazil do bránky. Asistencie: T. J. Oshie, Dmitrij Orlov.
    30:43 Tom Wilson (WSH) - 1:0
     
    30:43
    Washington dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Lindgrenovo nahodenie od modrej zrazil blokujúci hráč Washingtonu priamo k Vránovi, ktorý vyštartoval do otvorenej obrany Rangers. Vrána sa dostal až pred brankára Kinkaida, ktorý jeho zakončenie vyrazil len pred seba a TOM WILSON, ktorý puk dokorčuľoval ako prvý, ho bekhendom poslal pod hornú žŕďku. Asistencia: Jakub Vrána.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 31. T. Wilson (J. Vrána), 33. Ovečkin (Oshie, Orlov), 36. T. Wilson (Bäckström, Oshie), 46. Kuzněcov (Hagelin, Hathaway), 52. Oshie (J. Schultz, Orlov) – 47. Blackwell (Fox), 50. Blackwell (Rooney, Di Giuseppe), 53. Lafreniere (J. Gauthier, Rooney), 57. Kreider (R. Strome, Fox)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sprong, Kuznecov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Pánik, Oshie, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    New York Rangers: Kinkaid (Šestorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučnevič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Di Giuseppe.

    Rozhodca: Rehman, Charron – Marquis, Suchánek